09.01.07
19:45
Въпросът ми е ако не правя крака дали наистина нагоре ша качвам по-бавно...и защо??? Или тва са некви глупости :twisted: :?:
09.01.07
19:56
Няма такива работи.Но по-добре си прави крака , все пак са ти половината част от тялото , а е хубаво като видиш един човек сас стегнати и здрави крака 8)
[quote author=“icinkyyy”]Няма такива работи.Но по-добре си прави крака , все пак са ти половината част от тялото , а е хубаво като видиш един човек сас стегнати и здрави крака 8)
Е добре де ама краката ми са достатъчно големи като ги сравнявам с горната част на тялото. А сега съм в период за маса.. и мисла не ги права.Искам горе да напредна. Като почна НВД тогава мисла да ги сцепа и нацепа 8) :lol:
09.01.07
20:00
Ако не правиш крака, ще сбъркаш много. Те са половината от тялото и когато растат, няма как да не расте и другото.
[quote author=“Ultima Ratio”]Ако не правиш крака, ще сбъркаш много. Те са половината от тялото и когато растат, няма как да не расте и другото.
Е точно тука мисла че грешите всички дето говорите така. Краката са си отделна група мускули и не мисла че като ги права ще кача повече нагоре... даже може обратното да стане.. защото и краката ша искат протеин да растат. :evil:
09.01.07
20:18
[quote author=“ronnie”][quote author=“Ultima Ratio”]Ако не правиш крака, ще сбъркаш много. Те са половината от тялото и когато растат, няма как да не расте и другото.
Е точно тука мисла че грешите всички дето говорите така. Краката са си отделна група мускули и не мисла че като ги права ще кача повече нагоре... даже може обратното да стане.. защото и краката ша искат протеин да растат. :evil:
И аз съм на тва мнение
09.01.07
20:28
ronnie ти си в грешка като искаш да не ти растат прави много повторения аз от това мн ги изчистих а и по този начин правиш кръвообращение на цялото тяло което е добре и като мислиш че не сме прави за кво я праиш тая тема !!!!
Лично мое мнение :arrow: Всеки мускул трябва да се тренира дори и тези които са напреднали ( По-силните мускулни групи). Едно нещо ако ти върви ,то ще ти върви и за напред. Не лишавай мускул от тренировка за сметка на друг (по -слаб) да го направиш по-силен или по- голям.Ако тренираш и се храниш правилно и редовно всичко ще си дойде намястото!
[quote author=“ronnie”][quote author=“Ultima Ratio”]Ако не правиш крака, ще сбъркаш много. Те са половината от тялото и когато растат, няма как да не расте и другото.
Ами стой си тогава с плажното телце до кръста...и не ги тренирай,но според мен ще сбъркаш...
[quote author=“anio_90”]ronnie ти си в грешка като искаш да не ти растат прави много повторения аз от това мн ги изчистих а и по този начин правиш кръвообращение на цялото тяло което е добре и като мислиш че не сме прави за кво я праиш тая тема !!!!
Щом съм в период за маса дори и с повече повторения да права пак ша растат. Миналата зима така стана. Иначе от друга страна е добре да ги правя за тонус на мускула... нз .. но искам да напредна повече в горната част на тялото, а краката мисла да ги почна напролет като започна чистенето. 8)
09.01.07
21:10
[quote author=“ronnie”][quote author=“anio_90”]ronnie ти си в грешка като искаш да не ти растат прави много повторения аз от това мн ги изчистих а и по този начин правиш кръвообращение на цялото тяло което е добре и като мислиш че не сме прави за кво я праиш тая тема !!!!
Щом съм в период за маса дори и с повече повторения да права пак ша растат. Миналата зима така стана. Иначе от друга страна е добре да ги правя за тонус на мускула... нз .. но искам да напредна повече в горната част на тялото, а краката мисла да ги почна напролет като започна чистенето. 8)
Добре де, ти така и така като си решил да не ги правиш, защо питаш? :wink: Просто не знаеш какво пропускаш. :wink:
[quote author=“fitday”]Просто не знаеш какво пропускаш. :wink:
Давам жокер—> повечко тестостерон примерно ;) ....
[quote author=“fitday”][quote author=“ronnie”][quote author=“anio_90”]ronnie ти си в грешка като искаш да не ти растат прави много повторения аз от това мн ги изчистих а и по този начин правиш кръвообращение на цялото тяло което е добре и като мислиш че не сме прави за кво я праиш тая тема !!!!
Добре де, ти така и така като си решил да не ги правиш, защо питаш? :wink: Просто не знаеш какво пропускаш. :wink:
Просто се интересувах дали и горната част расте по-бързо като се правят крака. НЕ получих много ясни и конкретни отговори но както и да е...
Да, расте! Защото като клякаш с щанга примерно се стимулира отделянето на тестостерон... Любо Лежанката трябваше да питаме :lol:
09.01.07
21:30
не според мен това че ако не правиш крака горе няма да растеж не е вярно...даже не според мен а съм сигурен ...защото имам приятел който не е правил никога крака...и........отгоре е като терминатор а краката са му като на скакалец.... ОБАЧЕ..по смешна гледка няма повярвайте ми ,колкото повече заяква отгоре толкова по смешен става..отвратително е затова тренирайте крака
09.01.07
21:46
Аз не правех крака по едно време и сега съжалявам, ще съжаляваш и ти :wink:
09.01.07
21:54
Определено трябва да се правят крака. Иначе ще станеш като къщичката на “Баба Яга”.
09.01.07
22:03
Любима тема - редовно мои познати не тренират крака с идеята да не си “набият” костите, спрат разтежа и други сродни опасения. Другата често срещана причина беше, че много бързо ще увеличат размера на бедрата си и няма да може да си намират дънки.
Вече има доста информация, нека погледнем реално ситуацията, защото по същата логика може да дискутираме защо да тренираме гръб, гърди ... защо въобще да тренираме. :)
09.01.07
22:06
аз пък мисля че всички дето търсят оправдания да не правят крака :lol: просто ги мързи :wink:
[quote author=”РОКИ”]аз пък мисля че всички дето търсят оправдания да не правят крака :lol: просто ги мързи :wink:
Не е така, даже винаги когато съм ги правил много яко се помпат и е яко чувството, НО преди да почна да тремирам бедрата ми бяха големи а нагоре бях мършав, затова сега не ми са иска много да ги тренирам, а да напредна в горната част на тялото. Пък и на мен не ми харесват големите крака... тва си е моя гледна точка де. Иначе тва за тестостерона е вярно и има логика в него. 8)
09.01.07
22:15
да тренират тези които имат прасец 35 ... аз съм като ронката не, че имам кой знае кви размери 45 прасец и 66 бедро .. ама повече не ми трябва ... да стана съразмерен с горната част и съм доволен ...
[quote author=“B_Ball_P2”]да тренират тези които имат прасец 35 ...
едно е прасеца... съвсем друго са бедрата човек...
09.01.07
22:22
абе пак за крака става въпрос :lol:
Да де ама на мен не ми пречи да имам голям прасец, бедрата са ми големи на мен, прасеца е нормален, даже не е мн голям...
09.01.07
22:40
Аз никога не съм тренирал крака и наистина съжалявам защото за 3 години горната част много напредна и сега краката са смешни (направо ме е срам да ги показвам :wink: ) и сега искам да направя всичко възможно да ги включа в сплита, но не знам с кое тъй като мога да тренирам само три пъти седмично, а искам ръцете да са в един ден поне още известно време. Тука в сайта има една програма, която дава гръб и крака в един ден... какво мислите за нея? От това, което знам хич не е добра, но пък щом е посочена тук не би ли трябвало да върши работа? (ако много ще ми спъне гърба може би е по-добре да не се занимавам)
Гръб и крака в една тренировка... тва ще да е много изморително за организма(се пак тва се 2-те най големи мускулни групи на тялото). Също така втората подред група няма да бъде тренирана както трябва. Но за професионалистите може и да работи добре. За нас ЕДВА ЛИ! 8)
09.01.07
22:59
При мен работи перфектно. Изобщо не съм професионалист. :)
Явно недотрениваш едното, или може би и двете, или в най лошия случай са ЗОБАШ! 8)
09.01.07
23:04
Явно недотрениваш едното, или може би и двете, или в най лошия случай са ЗОБАШ! 8)
Гръб 5 упражнения, крака само 3. И двете вървят супер. Взимам креатин само. Стига спам от мене в тая тема.
09.01.07
23:23
ако може да попитам тези които тренират от много години .. размери на ръцете и на краката! :wink: специялно noble :arrow:
09.01.07
23:33
[quote author=“ronnie”]Щом съм в период за маса дори и с повече повторения да права пак ша растат. Миналата зима така стана. Иначе от друга страна е добре да ги правя за тонус на мускула... нз .. но искам да напредна повече в горната част на тялото, а краката мисла да ги почна напролет като започна чистенето. 8)
Ами тя масата е главно на краката и гърба, така че сега му е времето да ги правиш. Ако толкова се тревожиш, че ще се получи дисбаланс, прави изолиращи упражнения, например бедрени разгъвания с един крак и други.
[quote author=“Ultima Ratio”][quote author=“ronnie”]Щом съм в период за маса дори и с повече повторения да права пак ша растат. Миналата зима така стана. Иначе от друга страна е добре да ги правя за тонус на мускула... нз .. но искам да напредна повече в горната част на тялото, а краката мисла да ги почна напролет като започна чистенето. 8)
Ами тя масата е главно на краката и гърба, така че сега му е времето да ги правиш. Ако толкова се тревожиш, че ще се получи дисбаланс, прави изолиращи упражнения, например бедрени разгъвания с един крак и други.
Ша пробвам да ги права с рамото ама само сгъвач и разгъвач... пък оттам нататък ще реша... ама помна, че миналата зима за 2 месеца трен на краката станаха ебати тупаните чесно, напрао много ми вървяха. Така че си мисла че дори и да не ги тренирам известно време(1 год), после като ги почна ша порастат бързо 8)
10.01.07
21:31
Според мен само “сезонните звезди” не правят крака. Това все пак ти е половината тяло. Тoва, че никоя мацка няма да се възхити на добре изваяният ти прасец примерно, не значи , че не трябва да го правиш!
10.01.07
22:05
[quote author=“power_hammer”]Според мен само “сезонните звезди” не правят крака. Това все пак ти е половината тяло. Тoва, че никоя мацка няма да се възхити на добре изваяният ти прасец примерно, не значи , че не трябва да го правиш!
и аз така мисля.Повечето които тренират не правят крака не защото са им добре развити ами защото ги мързи.И на мен са ми добре развити,имам проблеми с колената,но си правя по леки тренировки за крака.
Преди не правех защото си ми бяха по-голями от другите МГ. Но пак има решение вкарвах им сила само
Ако не искаш да ги тренираш за мускулен разстеж то поне ги поддържай с няква по-лека програма.Всички мускули трябва да се тренират.На мен лично са ми много забавни хората които не тренират краката или ако го правят то е некачествено. Горе развиваш тялото ,слагаш едни къси панталонки и се виждат две солети :lol: И аз преди време не харесвах тренировката за крака ,но ги тренирах както си трябва. А сега сигурно са ми любимата група :wink:
аз маи ще си взема интол за прасеца :)
мн смешно изглеждам 60 и нещо бедро 43-4 ръка 38 прасец ;)
[quote author=”^MaD^”]аз маи ще си взема интол за прасеца :)
Синтол- сигурно искаш да кажеш...
Абе вие не разбрахте ли, че проблема не в тва че не ми харесва да правя крака. Даже в по-преден пост написах, че преди обичах да ги правя, много добри тренировки ставаха даже... Но работата е там, че не искам бедрата да са ми големи.. искам НАГОРЕ да съм голям! А сега като съм в период за маса както и да ги тренирам ша порастат!
Иначе това което каза ASTOR за сила е интересно като идея. 8)
1. Повече тестостерон
2. Повече растеж
3. Повече сила в упражнения като мъртва тяга и др. които изискват сила навсякъде
4. Не изглеждаш смешно ако правиш само горна част на тялото демек това:
http://www.vegetarismus.ch/heft/2005-3/images/bodybuilder.jpg
Ееее чоек аз не съм като тия, моите крака са по развити, ти каде ме прати в каменната ера! Бедрата ми са по-големи и кат почна да ги тренирам стават кат балони! Иначе за тестостерона и тягата съм напълно съгласен. 8)
Йода: Въпроса беше принципен, не визирах никой! Извинявай ако съм те обидил! По здрави