12.01.07
10:46
До колкото знам попринцип е хубаво да се прави разнообразие на тренировката,но до колко?
Защото от около месец някъде,никога не правя точно определена програма,просто каквото ми се прави в залата това правя (видовете упражнения) и повечето пъти поне 3/4 от упражненията са различни от тези,които съм правил миналата седмица.Та искам да питам удачно ли е чак толкова голямо разнообразие ?
ПС - Имам си програма,която просто ми е разделила мускулите през седмицата,но просто упражненията,които правя почти всяка седмица са различни :wink:
изненадата на мускулите и на тялото ти според мен е необходимост!
но така често смяна на упражнения поне според мен е малко излишна
пробвай с програмата си и едни и същи упражнения за около 5-6 седмици
след това смени програмата(размени дните и мускулите) и съответно смени
упражненията, почивай задължително
12.01.07
10:59
И аз ги сменям често. Нямаш проблем. Просто да не е всяка тренировка а през 2 да кажем. Демек 2 седмици правиш едни упражнения, следващите 2 различни от тия и т.н.
12.01.07
12:37
Аз правя промени в програмта си на всеки 2-3 месеца! Това е оптималния вариант, това уж било доказано с тестове и подобни дивотии!
Значи ще ги сменям през 2 седмици.Преди и аз ги сменях през 2-3 месеца,но сега просто като ходя вечер и много често нямам сила за някои упражнения и за това ги разменям с други или просто понякога,за един уред чакат 100 човека и се дразня и затова ги сменям.Ма както и да е явно пак трябва да си измисля някаква програма :D
Благодаря за мненията,иначе все пак не бих отказал и още съвети.Колкото повече толкова по-добре :wink: :D