Една серия бицепс, една серия трицепс?

13.01.07
18:14

Тренирам за маса.
Правя 1 серия бицепс (изправен с лост), 1 серия трицепс (френско). Това x4. След това имам и още 2x2 упр.
Въпросът ми е каква е разликата от моята програма и да тренирам отделно бицепс и трицепс (3 упр. бицепс, 3 упр. трицепс) ?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 09:09.

13.01.07
18:41

Не е добре да прекасваш натоварването на мускула !

13.01.07
19:46

[quote author=“Firemaker”]Тренирам за маса.
Правя 1 серия бицепс (изправен с лост), 1 серия трицепс (френско). Това x4. След това имам и още 2x2 упр.
Въпросът ми е каква е разликата от моята програма и да тренирам отделно бицепс и трицепс (3 упр. бицепс, 3 упр. трицепс) ?

Разликата е, че при твоят вариант ( който се нарича още суперсерии или редуващи се серии, в зависимост от това дали почиваш след всяка серия), отделните мускули ще се възстановяват по - бързо и по - добре между сериите и ще можеш да вдигаш по - големи тежести и да тренираш по - интензивно. Което не е лошо.

14.01.07
18:40

Аз също така тренирам бицепса и трицепса редувам упражненията и съм доволен напомпвам се повече и като че ли ръцете ми ръстат повече от преди но то пак си е до човек де.

14.01.07
18:43

Ако може някой да ми обясно какво точно е това редуване че неможах да разбера точно:)

[quote author=“martivr”]Ако може някой да ми обясно какво точно е това редуване че неможах да разбера точно:)

Суперсериите ли не разбра какво са?
Пример: правиш една серия прав с лост за бицепс. Веднага като пуснеш лоста отиваш и лягаш на лежанката за френско пак една серия. След нея почиваш 1 минута да кажем и пак така.

14.01.07
18:45

[quote author=“Jorku”][quote author=“martivr”]Ако може някой да ми обясно какво точно е това редуване че неможах да разбера точно:)

Суперсериите ли не разбра какво са?
Пример: правиш една серия прав с лост за бицепс. Веднага като пуснеш лоста отиваш и лягаш на лежанката за френско пак една серия. След нея почиваш 1 минута да кажем и пак така.

Ясно,мерси:)

14.01.07
19:10

аз така немога да се нацепя , най добре се нацепвам ПРИМЕ :

прав лост с щанга и веднага класическо , бицепс+бицепс ...., а не бицепс+трицепс .... както казаха по горе то си е до човека  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1