Ето програмата, която сам си направих - кажете си мнението.

26.01.07
23:30

Здравейте! Значи, преди тренирах по програма от сайта, но в последствие реших да я сменя. Бях спрял да тренирам за около месец и сега ми е малко терсене, но не за това пускам темата. Ето я и програмата ми:

Понеделник: Гърди & Бицепс
1. Изтласкване на щанга от лег
2. Изтласкване на щанга от обратен лег
3. Изтласкване на дъмбели от полулег
4. Кофички
5. Флайс
6. Пулоувър
7. Бицепсово сгъване с щанга от стоеж
8. Скотово сгъване
9. Концентрично сгъване
10. Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж
11. Бицепсово сгъване на скрипец от стоеж

Сряда: Гръб & Трицепс
1.Набирания
2.Придърпване на горен скрипец
3.Гребане с щанга
4.Гребане с дъмбел
5.Мъртва тяга
6.Придърпване на вертикален скрипец
7.Френско сгъване
8.Разгъване на дъмбел зад глава
9.Кик-бек
10.Кофички на лежанка
11.Изтласкване на щанга от тесен хват

Петък: Рамо, крака & корем
1.Раменни преси пред гърди
2.Раменни преси зад врат
3.Изтласкване на дъмбели
4.Разтваряне на ръцете встрани
5.Разтваряне на ръцете за задно рамо
6.Вертолет
7.Повдигане на пръсти на калф-машина
8.Клек
9.Клек на машина
10.Бедрено рагъване
11.Бедрено сгъване
12.Коремни преси
13. Повдигане на краката от вис

Всички упражнения ги права по 3 серии с по 8 повторения.
Кажете какво е наред и какво не е наред в програмата. Аз лично съм мн доволен, но искам да си кажете мнението.
P.S. Стажа ми във залата е 6 месеца. Благодаря предварително! :)

Всичко е много преувеличено! Шест упражнения за гърди и 5 за бицепс... недей така. Хвърли няколко погледа, не само един, на програмите дето са обсъждани тука и ще ти стане ясно.

27.01.07
01:04

След гърдите нема да имаш сили за 1 упражнение за бицепс , същото се отнася и до останалите дни. Виж как съм преправил мойта програма от - намери я самата тема. ;) Тя е пак в този раздел , и е до твойта

27.01.07
01:05

един съвет от мен повече никога не се опитвай да си правиш програма :lol:

27.01.07
01:59

Как пък реши че трабва да имаш по шест упражнения ;)
Ако не ти е кеф старата карай си с по три упражнения за група, а качи сериите на четири или дори на пет.
Не съм 100% сигурен, но мисля че така стоят нещата...

ludiaBG

27.01.07
10:13

много упржнения имаш за сичко намели ги
нещо от рода
Изтласкване на щанга от лег
Изтласкване на дамбели от лег
Изтласкване на щанга от обратен лег
кофи
Бицепс
Бицепсово сгъване с щанга
скотово
концентрично

Гръб
Скрипец или набиранки
Тяга
Гребане с щанга или с дамбел може да ги сменяш през 1-2 месеца
Долен скрипец (май хоризнотален беше )

Трицепс
Изтласкване на щанга от тесен хват
Френско сгъване
Скрипец

Крака

Клек
Лег преси
бедренно разгъване за предно и задно бедро

Рамо
Раменни преси с щанга
раменни преси с дамбели
разтваряне на рацете в страни
повдигане на щанга или дамбел напред
Разтваряне на ръцете за задно рамо

даже може да махнеш някое упражнение за рамо ако искаш

27.01.07
10:30

Ами замислих се доста върху тази програма и наистина ми се струва, че е преакено претрупана, може би бях направил така, защото си мислех, че ще си кача силата, но щом всички сте против това, ще ви послушам. Ще си избера някоя друга от сайта, може би някоя за напреднали. Мерси хора. ПОЗДРАВИ!!!

27.01.07
11:42

Зависи от колко време тренираш ;) Някой от упражненията за напреднали може да са ти трудни ;) Примерно аз съм 55 кила и момчетата от залата ме посъветваха да не правя Тяга и Гребане със щанга , щото ще са ми трудни и мога лошо да се контузя , ако неуспея да изнеса натоварвънето върху гърба (е аз и имам леко изкривяване в гръбначния стълб - за тва)

icinkyyy

27.01.07
14:43

[quote author=“Dr.Pressure”]Здравейте! Значи, преди тренирах по програма от сайта, но в последствие реших да я сменя. Бях спрял да тренирам за около месец и сега ми е малко терсене, но не за това пускам темата. Ето я и програмата ми:

Понеделник: Гърди & Бицепс
1. Изтласкване на щанга от лег
2. Изтласкване на щанга от обратен лег
3. Изтласкване на дъмбели от полулег
4. Флайс
5. Бицепсово сгъване с щанга от стоеж
6. Скотово сгъване
7. Концентрично сгъване

Сряда: Гръб & Трицепс
1.Набирания
2.Мъртва тяга
3.Гребане с щанга
4.Чукчета
5.Френско сгъване
6.Кик-бек
7.Изтласкване на щанга от тесен хват

Петък: Рамо, крака & корем
1.Раменни преси зад врат
2.Разтваряне на ръцете встрани
3.Вертолет
4.Повдигане на пръсти на калф-машина
5.Клек
6.Бедрено рагъване
7.Бедрено сгъване
8.Коремни преси
9.Повдигане на краката от вис

Според мен , ето така вече програмата е добре!Може и други да кажат мнения  :)

30.01.07
09:34

малии, ти смяташ да се съсипеш
според мен ти трябват
мак. 5 упражнения за гръб, гърди и крака
около 3 за бицепс, ромо, трицепс
то много зависи и от стажа

02.02.07
00:08

не става ...

хора...неразбрахте ли че от много умражнения няма никакъв смисъл ... правете само базови упражнения и варшат същата работа ... ник’в смисъл няма  от многото работи.....

[quote author=“STRATEG”]не става ...

хора...неразбрахте ли че от много умражнения няма никакъв смисъл ... правете само базови упражнения и варшат същата работа ... ник’в смисъл няма  от многото работи.....

И аз от време на време се опитвам да обесня на някои хора това нещо, ама файда няма. Всички искат да праят по много, много упражнения и серии.
Колкото повече толкова по-добре, странна логика за ББ, но е масово така мислят хората. Преди време и аз мислех, че много серии и упражнения са равни на много маса, ама не става така, както ми стана ясно.

Хора осъзнайте се малко, как може да правите повече упражнения за гърди или бицепс от всичките упражнения за крака взети заедно.
Нека Господ да ми пази от самите вас :!:

02.02.07
14:24

[quote author=“Huskarl”][quote author=“STRATEG”]не става ...

И аз от време на време се опитвам да обесня на някои хора това нещо, ама файда няма. Всички искат да праят по много, много упражнения и серии.
Колкото повече толкова по-добре, странна логика за ББ, но е масово така мислят хората. Преди време и аз мислех, че много серии и упражнения са равни на много маса, ама не става така, както ми стана ясно.

Хора осъзнайте се малко, как може да правите повече упражнения за гърди или бицепс от всичките упражнения за крака взети заедно.

Пич, нали сам го казваш, че и ти така си мислил в началото. Аз ако бях сигурен в тази програма нямаше да питам!
Ясно ми е вече и ще се опитам да не права повече грешки. Благодаря на всички!

Владимир Недков

02.02.07
19:40

Това не е програма. Изредил си ни куп упражнения. 33 серии в тренировка е някакво безумие. Това е формула за претрениране. Няма как да правиш подобна програма с интензивност 75-85% Мах. Помисли защо! :twisted:

02.02.07
22:17

[quote author=“Huskarl”][quote author=“STRATEG”]не става ...

Прав си, но не можем да слагаме всички МГ под общ знаменател... На едни са им нужни повече, на други по-малко...всичко е относително...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1