Нещо, което ме порази!

Темата е заключена.
Прескочи до:

По случайност ми попадна един сайт, което много ме изуми  :arrow: http://www.naafa.org/
Това е организация на дебелаците (буквално), което се грижи, тези търкалци да бъдат приемани в обществото по напълно нормален начин.
Едно от нещата с които се е заела тази организация е да окуражават дебелите хора да си възприемат такива каквито са и да заживеят по щастливо?

Седя и се чудя... дебелаци се събрали да правят организация да си защитават правата и да искат равенство (което е ОК), но вместо да си губят времето с такива неща да бяха влезнали в една зала и да почнат да си припотяват задника, поне от време на време и нямаше да се стига до такива криворазбрани и смешни организации с безмислени цели!

До къде може да стигне един човек с оправданията, мързела и невежеството си?

П.С. Яко някои не е загрял от коя страна е тази огранизация ще кажа: от на дебелата страна Дебеландия (САЩ)
П.С.2. Sorry, ако на някои му се сторят много хапливи коментарите ми, но това е буквално смешно :!:

Sparxter

02.02.07
00:55

Нека си дебелеят простите американски дебелаци! Нека е винаги на плюс макдоналдса в щатите! Унищожават се сами и това може само да ме радва! Няма лошо, успех на организацията и да им се множат членовете дано! :D

KO

02.02.07
01:42

Абе вий мозък имате ли? Американците пък ко са си виновни хората, че са дебели и глупави? Радвайте, че не сте се родили в САЩ, защото може би и вие щяхте да сте такива! :evil:

Sparxter

02.02.07
02:19

Ахахаха :lol: Евалата! Те тея не са виновни за нищо! Те дебели си се раждат! Желязна логика! :lol:

SI

02.02.07
02:25

Мда, както винаги на нас ни остава да се възмущаваме и да се “радваме” че не сме се родили в тази ужасна страна...

02.02.07
08:00

Аз щях да съм радостен да живея в Америка. Хранителните довавки качеството няма да го коментирам за нашия сандарт ни се струват много пари, но това на практика не е така защото едно кафе в Америка е 5$ (говоря не в някои супер луксозни заведения а обикновенните кафенца)
а протеин-а на ОН голд стандарт-а е 50$ 10лбс просто без коментар по тва. Няма цяло лято аз да бачкам кат луд за качествени хр.добавки а ако бях там просто щях да си спестявам от джобните за седмицата... Имат такива зали кадето ние не сме и сънували. Имат качествени храни а не прост пример давам киселото мляко да пише 4% масленост а то в същност е 2% . Незнам за вас обаче на мен ми се живее в Америка....
Не казвам че в Америка няма дебели хора, обаче има и сериозни спортисти и нека да ни ги слагаме всички под общ знаменател :wink:

02.02.07
08:33

Тази статия просто сцепва http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=25384 . :lol:
Ето и един цитат от нея:
[code:1]Rather than focusing on calorie counting, this approach encourages obese individuals to actually back off from monitoring how much food they eat and, instead, train themselves to pay more attention to internal body cues that signal hunger and fullness. [/code:1]
Става дума за диета, която да ги предпази от болестите свързани със затлъстяването. :shock:
Което означава, че като карат на шоколади и Макдоналдс тялото им ще сигнализира глад на всеки 1-2 часа.  :lol:  :lol:

02.02.07
10:28

в тоя сайт не става ли дума за болни хора смисъл с прецакан метаболизъм, защото някой просто нямат възможност да отслабнат . По дискавъри преди гледах една жена, която точно от тази болест болна и за 1-2 месеца качила 65кг а пък преди това показва снимка нормална си е била и а си е ядяла както и след качването

02.02.07
10:32

Килограми от въздуха не можеш да качиш.

02.02.07
10:36

Е, к’во очаквате? Мързелива работа...
Колко пъти съм чувал жени да се оплакват “бягам 1 път в месеца!!! а не мога да отслабна” :lol: и същевременно пукат мазнотиите...
Жалка история.

Мен ме дразнят свини с претенции.

02.02.07
10:37

Huskarl - хапливо е, особено като се има предвид, че някои хора с наднормено тегло са с наднормено тегло, не заради мързел, а по болест.

Ако ти си хърбав и дори и с хранене по 18 пъти на ден си хърбав, означава ли това, че трябва да бъдеш дискриминиран, осмиван и обиждан?
И всъщност, ако се чувстваш добре хърбав или дебел, то това си е твой избор и не смятам, че някой има право да те дискриминира или подиграва за него. :)

Maлък пример - отиваш на място, където всички са по 100+кила..и започват да се ебават с теб, щото си някакъв незабележим 80 килограмов получовек, който пък и си играе на бодибилдинг......

И да, наистина има много хора, които от мързел от страх и т.н., не правят нужното или не успяват да направят правилното за своето здраве и фигура, но на тях трябва да им се помогне, а не да бъдат оплюти. :)

morphey

02.02.07
10:50

[quote author=“NRG52”]Huskarl - хапливо е, особено като се има предвид, че някои хора с наднормено тегло са с наднормено тегло, не заради мързел, а по болест.

Ако ти си хърбав и дори и с хранене по 18 пъти на ден си хърбав, означава ли това, че трябва да бъдеш дискриминиран, осмиван и обиждан?
И всъщност, ако се чувстваш добре хърбав или дебел, то това си е твой избор и не смятам, че някой има право да те дискриминира или подиграва за него. :)

Maлък пример - отиваш на място, където всички са по 100+кила..и започват да се ебават с теб, щото си някакъв незабележим 80 килограмов получовек, който пък и си играе на бодибилдинг......

Този спор има и друга страна.
Вчера отивам да си купувам анцуг (долнище на анцуг) и продавача един ояден чичка на 40 години ,явно занимаващ се с кондиционален бодибилдинг :roll:  ми вика пич (аз гледах размер ХХL ) това ще ти е голямо теб са ти слаби краката пък и си висок
Н знам как не го напсувах ,кракът ми е 70.5см (вчера си го и мерих да видя дали ми е слаб ) но съм почти 190см  (187)
Меря си аз и в крайна сметка си взех ХХL-a и викам айде пък след 6 месеца като отеснее пак ще дойда ,онзи ми дава акъл вече :Недей да качваш много аз се мерих 109кг съм !!!
Каза го все едно е по-тежък от слон (аз си мисля хм 10кг разлика в теглото 40см в талията)
В случая ме дразни че някакъв тъпак с 40% подкожни мазнини ми дава съвети  и се мисли за по-силен ,като съм сигурен че на 9от 10 упражнения ще го бия
Нямам против хората с наднормено тегло и не се подигравам(това е въпрос на възпитание) но да ми се правят на яки :evil:

02.02.07
10:55

Имаше едно изследване в Мен’с Фитнес - ако направят партия на хората с наднормено тегло в USA - следващия президент ще е 200кг. 60% от населението е с наднормено тегло, а 30% със свръх наднормено тегло.
Това е в резултат от промиването на мозъци чрез реклама - откъде да знае един тинейджър, че има и друга храна освен сандвичи, понички и китайско? Той само това е ял и само това е чувал. Е, ако реши, че не се харесва такъв - ще се поразрови и ще открие “чудни” книги за “задравословно” хранене, като сила за живот (разделно хранене) и зоната.
После като отиде в супера и си купи генно обработените зеленчуци и хормонално тупканото месо - ами той вече е на зоб без да го знае ...
И т.н. и т.н.
Свят широк, хора - разни. На който му харесва - да живее там, на мен и МНОГО пари да ми дават - там не стъпвам. Лично мнение - да не се засегне някой.

02.02.07
10:59

Съгласен съм с теб - въпрос на възпитание.
Е, то си е и въпрос на тактичност и възпитание, както и до търговски усет в дадения случай. :) 
Дали ти се е правил на як или просто е съдил с неговия си аршин - крак 90см, гръдна обиколко 100см, това си е вече друг въпрос.  :P
Факт е, че те е обидил и подразнил...а всъщност, според думите ти, явно не би трябвало да се подразниш на някой толкоз смешен. :)

На мен пък вчера един почти ми се скара...после установих, че това е един известен културист/билдър, който не познах от раз..адски изненадващо ми беше, че е с приблизително мойте габарити...само че с една-две глави по-нисък.
Просто си споделям де.  :oops:

А иначе в САЩ са луднали на тема здравословно хранене - поне тези, които могат да си го позволят, ама малко късно се усещат.
И все пак, майната им на САЩ...кофти е, че тук в Б-я сме вече по челни места по затлъстяване в света, ако не греша.  :(

Mitaka101
Много добре го каза!


NRG52
Хапливо е, това не споря, но аз се дразня, че тези хора се занимават с нещо и се борят за нещо, което е абсюрдно. Те не искат да решат проблема от началото (корена) му. Буквално те казват: Ти си дебел и дебел ще си останеш, примири се с това! Ето затова ги недолюбвам тия хора.
Времето прекарано от в мрънкане, правене са сайтове и други подобни тапотии за тези неща, можеше да бъде инвестирано във една скромна заличка. Ама най-лесно е да псуваш, оплакваш и да обвиняваш гена си и то за неща, които сам си си причинил.

Винаги съм смятал, че болест за такива затластявания има и тя е една  :arrow:  нечовешки глад + мързел. Всеки път като се види някои бая оядет индивид се казва той е болен не му се подигравай. Болен ама друг път, те всичките ако бяха болни, малиии то направо епидемия. Болеста е мързел и нехайство за външния ти вид и здраве.

Найстина има такива хора, които не ги е грижа или не ги бърка много, много как изглеждат, но тук идва най-важния + на спорта и правилното хранене, а това е здравето, с което не е добре да се ебаш.

Жалко е че в България в момента, яко се насажда американската култура и начин на живот като цяло. Тези, които смятат САЩ за страната мечта или че там е рая, моля ви, бъркате много жестоко, ама много.

В живота има и други неща освен пари, колкото и да не могат да повярват някои хора.

П.С. Даже са си направили зала на славата и там има сложени дебели известни личности, малииии как се дразня... искат да са горди с това, че са дебели..... американците не ги харесвам, ама хич... Осамаааа, атакааааа  :evil:  :evil:  :evil:

Relaxa

02.02.07
11:48

[quote author=“Huskarl”]Mitaka101
В живота има и други неща освен пари, колкото и да не могат да повярват някои хора.

Да разбира се че има,но без пари как би спазвал своя режим?Защото мисля че на всички ни е ясно колко скъпо е това удоволствие и че не всеки може да си го позволи.Също така мисля че освен любовта и здравето , за всичко друго ти трябват много пари, та дори и за тези двете ти трябват ,защото без пари няма лекарства няма и здраве няма и любов:)

02.02.07
14:44

Много малко хора са дебели поради някаква болест. Аз познавах само 1 такъв човек. Всеки друг, който има желание може да отслабне. Аз в момента също съм закръглен, но отслабвам. От 108 кг съм станал 90 и ще смъкна още :)

02.02.07
22:57

Да разбира се че има,но без пари как би спазвал своя режим?Защото мисля че на всички ни е ясно колко скъпо е това удоволствие и че не всеки може да си го позволи

Ами не е точно така.
Да спазваш режем и се хранищ здравословно е по-евтино от нездравословното плюскане, само че не е толково вкусно. Защото боб, грах, леща, извара, сирене, кисело мляко, яйца, ориз - това са най-евтините продукти. Определено всеки може да си позволи тези храни в съответното количество.
Има и неудобство -  трябва да си мъкнеш кутии с храна със себе си. Обаче си струва според мен.

Relaxa

02.02.07
23:07

[quote author=“mitaka101”]

Да разбира се че има,но без пари как би спазвал своя режим?Защото мисля че на всички ни е ясно колко скъпо е това удоволствие и че не всеки може да си го позволи

Ами не е точно така.
Да спазваш режем и се хранищ здравословно е по-евтино от нездравословното плюскане, само че не е толково вкусно. Защото боб, грах, леща, извара, сирене, кисело мляко, яйца, ориз - това са най-евтините продукти. Определено всеки може да си позволи тези храни в съответното количество.
Има и неудобство -  трябва да си мъкнеш кутии с храна със себе си. Обаче си струва според мен.

Мне е точно така:)защото някои хора изкарват с по 1 вафличка наден защото нямат възможност да си позволят нещо друго и като им е бавен метаболизма гледай какво става:)А и за да има ефект с посочениет от теб продукти първо че трябва да ги яде през 2,2:30 часа второ че примерно ако тежи 100 кг нз...:)

02.02.07
23:23

[quote author=“Relaxa”] Мне е точно така:)защото някои хора изкарват с по 1 вафличка наден защото нямат възможност да си позволят нещо друго и като им е бавен метаболизма гледай какво става:)

Какво става? С една вафла на ден ще умреш от глад, няма да надебелееш. По - горе писах, че килограми от въздуха не се качват.
И стига с тоя бавен метаболизъм, всичко е до хранене.
Ако някой твърди, че яде малко и пълнее, просто лъже или сам не си дава сметка колко калории реално поема.

B_

02.02.07
23:52

хахахах тва не е никва организация на болни хора, просто се опитват да внедрят дебелите в обществото и да не бъдат усмивани .... кво да ги внедрят повечето американци са прасета, евала на хората които са болни и се борят за правата си ама КУР за тея дебели прасета къде се тъпчат цял ден у макдоналдс и пият дайът коук и си мислят че слабеят, на мен ми е гнусно като видя такива дебели изпълнения, може да съм буклук ама се опитвам да ги комплексирам максимално, че да се усетят, че трябва да се слабее, тва са мързеливи членове на обществото  :)

03.02.07
17:36

[quote author=“Relaxa”]Да разбира се че има,но без пари как би спазвал своя режим?Защото мисля че на всички ни е ясно колко скъпо е това удоволствие и че не всеки може да си го позволи.Също така мисля че освен любовта и здравето , за всичко друго ти трябват много пари, та дори и за тези двете ти трябват ,защото без пари няма лекарства няма и здраве няма и любов:)

По твоята логика яденето в Макдоналдса е за жълти стотинки, вафличките и шоколадчетата и те. Ами един шоколад ти е 1,50 лв. ЗА тези пари колко ориз например ще вземеш? Аз например съм научен да не ям сладко. Шоколади, вафли и такива боклуци ям два пъти на месец най-много. Ако ям сладко - плодове и мед. Ако избирам между един шоколад и кило портокали примерно ще избера второто. ОСвен това с гадна храна ставаш като лепка за всякакви вируси. Отделно проблемите с холестерола. Та я мини през аптеката и виж какви са цените на лекарствата. Предпочитам да ям сирене, месо и зеленчуци и да давам да речем 20% повече за ядене, отколкото да ям боклуци и да взимам по 20 хапченца само на закуска.

И как така асоциираш здравето с лекарствата. Аз не съм взимал лекарства повече от три години? Болен ли съм? Еми не съм. А тука гледам си свързала парите с любовта, после обаче ще викаш, как парите не играели роля, нищо, че може да движиш с някои финансово красив, прилично закръглен джентълмен.

Relaxa

03.02.07
20:18

[quote author=”Петко К”][quote author=“Relaxa”] Мне е точно така:)защото някои хора изкарват с по 1 вафличка наден защото нямат възможност да си позволят нещо друго и като им е бавен метаболизма гледай какво става:)

Какво става? С една вафла на ден ще умреш от глад, няма да надебелееш. По - горе писах, че килограми от въздуха не се качват.
И стига с тоя бавен метаболизъм, всичко е до хранене.
Ако някой твърди, че яде малко и пълнее, просто лъже или сам не си дава сметка колко калории реално поема.

Първо има вафли и за по 10 стотинки 1та.Второ може да издържи човек с 2-3 вафли на ден , но с едно мляко което е полезно и струва 60 ст едва ли ще издържи цял ден нали?Или да си вземе един хляб бонус вместо бял?С кой ще се чувства по сит кажете ми?Вие явно си живеете във вашия свят и не искате да погледнете реалността в очите!не сте виждали какво представлява реалната борба за оцеляване!4 членно семейство с 300 лв бюджет на месец.Кажете ми как да ядат здравословно и да имат енергия да се борят с живота?Невъзможно е!

А относно въпроса с метаболзима...нз как я изръси тази глупост че нямало бавен метаболизъм.Искам да ти кажа че те уважам защото ми е направило впечатление че разбираш доста и не говориш празни приказки ,но това вмомента беше глупост.Би ли м иобяснил как един мой приятел по цял ден се тъпче като луд с баници,вафли,дюнери,пизи по много и всякакви боклуци и тежи 60 кг на 178?И как др мн добър приятел яде 1 вафва и някакъв сандвич по цял ден(всмисъл мн малко,като си мисли че така ще отслабне) е доста пълничък?Всичко си е природно заложено и освен със супер стриктност през целяи си живот и дсота пари не можеш да го промениш...

За другия човек по-долу искам да кажа че свързвам здравето с лекарставата да.Искам да ти кажа че има някои заболявания,ако не си наясно които се предават по семейна линия и не могат да се избегнат.Единственият начин при някой е с дсота скъпи лекарства или божествено скъпа операция.Кажи ми как едно семейство пак с 300 лв на месец може да си го позволи?Погледнете реално на нещата и се замислете!Благодаря ви за вниманието

03.02.07
20:26

Абе хора,то вярно че се базикаме един друг за дебелите американци ,ама чак толкова много не ми се вярват да са :roll: Баси,като съм гледал по филмите на Маями какви жени ,кво нещо направо не ми го побира ума.Като видя и LL Cool J преди да стане звезда къв кльощав негър от куийнс е бил и той.Като видя Анджелина Джоли и Джесика Алба  :P и ми е трудно да повярвам.

Един англичанин ме базикна и ми вика че тая песен на Бийч Бойс за калифорнийските момичета била нереална и че по плажовете били само дебелани  :roll:

Съвсем сериозно -наистина ли 60% наднормено тегло и 30% свръх-наднормено .И тия от клиповете са част от 10те процента...бах маа му ,женя се за негърка-поне целулит нямат  :lol:

03.02.07
20:45

[quote author=“Relaxa”]
Второ може да издържи човек с 2-3 вафли на ден , но с едно мляко което е полезно и струва 60 ст едва ли ще издържи цял ден нали?

Все ми е на ума, че който умира от глад точно вафли ще тръгне да си купува. Аз кафевия ориз го вземам за 1,20 килограма. и определено ще ме засити за 2-3 дена ако не се занимавах с фитнес. Докато 2-3 вафли ще ме заситят за половин час. Това е разликата, за която хората сами са си виновни.
[quote author=“Relaxa”]Или да си вземе един хляб бонус вместо бял?С кой ще се чувства по сит кажете ми?

С бонуса определено,

[quote author=“Relaxa”]Всичко си е природно заложено и освен със супер стриктност през целяи си живот и дсота пари не можеш да го промениш...

Природата може само да ни улесни или да ни вгорчи живота, но не може да ни попречи (в общия случай). И аз преди 2-3 години бях като топка, обаче сега не можеш да ме познаеш. И това ли ми е заложила природата, или това че ядях каквото ми падне и когато ми падне има нещо общо с положението? И тогава имах бавен метаболизъм, и сега. Разликата е, че сега никой не ми вярва  :D

Общо взето пич, прекалено си черноглед. Ти изкара, че всеки рано или късно се оказва болен от нещо и едва ли не трябва да си ипотекира къщата. То ако беше така...

03.02.07
20:52

[quote author=“Relaxa”].....

Оправдания винаги ще се намерят. “Нямам пари” и “метаболизма ми е такъв” (и други вариации около тази тема) са най - често използваните, заедно с “нямам време”.

[quote author=“Bricksn”]Природата може само да ни улесни или да ни вгорчи живота, но не може да ни попречи (в общия случай). И аз преди 2-3 години бях като топка, обаче сега не можеш да ме познаеш. И това ли ми е заложила природата, или това че ядях каквото ми падне и когато ми падне има нещо общо с положението? И тогава имах бавен метаболизъм, и сега. Разликата е, че сега никой не ми вярва  :D

Ако знаеш аз колко се оправдавах навремето с моя “бавен метаболизъм”  :lol:

Relaxa

03.02.07
21:19

Мерси че ми итрихте съобщението!Оценявам го.Дано се чувствате велики във вашия “измислен’ свят!Успех

03.02.07
22:24

Никой нищо не ти е трил.

B_

03.02.07
22:26

[quote author=“introducer”]Абе хора,то вярно че се базикаме един друг за дебелите американци ,ама чак толкова много не ми се вярват да са :roll: Баси,като съм гледал по филмите на Маями какви жени ,кво нещо направо не ми го побира ума.Като видя и LL Cool J преди да стане звезда къв кльощав негър от куийнс е бил и той.Като видя Анджелина Джоли и Джесика Алба  :P и ми е трудно да повярвам.

Един англичанин ме базикна и ми вика че тая песен на Бийч Бойс за калифорнийските момичета била нереална и че по плажовете били само дебелани  :roll:

Съвсем сериозно -наистина ли 60% наднормено тегло и 30% свръх-наднормено .И тия от клиповете са част от 10те процента...бах маа му ,женя се за негърка-поне целулит нямат  :lol:

батко тва са единични случаи .. а и тва са актьори от световна величина .. как ше са дебели .. а тва за калифорнийските момичета ... тва са си моделчета къде ги гледаш по клипове, филми и др. тва е измислена история, гледай някой документален филм какъвто и да е и да има резговори със случайни минувачи и гледай закво затлъстяване става въпрос.А за негърките няма да коментирам! :lol:

CSKA_FoReVeR

03.02.07
23:58

Тука половината сте пълни смешници.
Аз мое съм дебел, ама ти си тъпа курва 90/60/90.
И туй 9 от 10 упражнения айде айде беги мани.
Има хора с по 30-40 кг. по-малко от мене и ги бия на какъвто спорт кажеш....футбол, баскет, волей, бокс, плуване кото кажеш.
Тьй че чао довиждане лека нощ приятни сънища мерси.

П.П туй за американците само да не са 60 % .....
Плюс това ко си мислиш, че като си някъв нацепен си нещо повече от мен ли ? Ай да си напрайм едно IQ и да проверим кой е повече.

Естествено, че човек гледа да изглежда добре и аз също от скоро съм тръгнал по пътя на доброто тяло, но не всичко е във външния вид.
Може малко да съм се поизнервил, ама съобразявайте се малко ве...

B_

04.02.07
00:25

CSKA_FoReVeR колко кила си бе?? :)

CSKA_FoReVeR

04.02.07
00:54

97кг. Проблем ?

04.02.07
01:09

[quote author=“CSKA_FoReVeR”]Ай да си напрайм едно IQ и да проверим кой е повече.

Само да вметна, че IQ е субективен тест и никакъв уред или каквото и да е било не може да ти измери интелигетността.  :wink:

П.с. Някой тук да е споменал, че хората с наднормено тегло са ограничени умствено ?

П.с.2 Аз съм 92 кг проблем.  :lol:

04.02.07
09:38

Ами да,те не се раждат дебели...Явно начина им на живот е доста напрегнат и им е по-лесно за 2 минути да се отбият до макдонадс.Иначе цска москва,ти какво се засягаш?Това трябва да се амбицира да се промениш.Ти явно се хвалиш с цифрата на кантара от 97 кг.Ми хубаво,само че човек 75-80 кг(занимаващ се с бб,изчистен) изглежда в пъти по-добре от 97-100 кг-мов.

04.02.07
10:57

Само да вметна, че IQ е субективен тест и никакъв уред или каквото и да е било не може да ти измери интелигетността.

В МЕНСА има тестове, които мерят 7 от 9-те типа (вида) интелигентност. не измерват музикалната и художествената. Останалите ги измерват и чрез IQ сравнявят. 90-100 е средната, 40-50 е на тризначките, а над 140 сме членовете на МЕНСА.
В моя фитнес тренират още двама членове на Менса. Единия е 116кг и прави 49 набирания с широк хват, което ме комплексира здраво, бидейки 97-98кг и умирайки на половината бройка. :shock:
Ама ще заякна и ще види той ...

B_

04.02.07
11:38

[quote author=“CSKA_FoReVeR”]97кг. Проблем ?

хаха аз съм 90 .. и кво за дебел ли да се имам  :lol:  ай стига с глупостите ти щом с тия 97 се имаш за дебел .. твой проблем :roll:

Тука нещо се получи изкривяване на темата. Искам да кажа няколко неща:ю

1.Американците наистина тежат повече от китайците. Затластяването при тях е в колосални размери и това е факт.
2.Тука за хората, които казват, че не знаем какво е оцеляване с 300 лева месечно. Някои може и да не знаят, някои може и да знаят. Но при всички финансови положения, човек може да спортува и да влага усилия да изглежда добре. Храненето може да се нагласи горе-долу и с малко пари.
3. CSKA_Forever батка не искам да те обиждам. Тук смешници, ако има изобщо, то те не са половината със сигурност.
По-твоята логика - Аз мое съм добре изглеждаш, ама ти си комплексиран дебелак. И какво като ме биеш на 10 хиляди вида спорт?
Аз нямам за цел да поставям рекорди или да се занимавам с спорт профисионално, аз искам да изглеждам добре и да живея малко по здравословно.
За IQ ти го каза Мitaka101. Пък и ти сам показваш нивото му с някои твой твърдения. Тук никое не те беше обиждал или нещо подобно, а ти се ежиш като пинчер пред питбул. Също така никой не твърди, че дебелите хора са по-малко хора от някоя друга група хора. Никой не беше казал, че като си дебел си и тъп. Никой не беше казал, че сме световни шампиони по футбол, бокс.. ала бала.
Ти сам си създаваш някакви интриги и палиш фитили на хората от форума. Незнам какво те комплексира толкова, че така да реагираш, ама проблема си е в теб. Тук се присмиваме на това, че дебелите хора си търсят оправдания и извинения, че са такива и че ги мързи да направят нещо по-въпроса.
Според теб, кое е по редно, да си правят организация за защита на дебелите или вместо това да си инвеситрат времето в спорт?

П.С.Много си скромен. Не забравяй, че това е форум и аз може да съм Джей Кътлър или Бил Гейтс, а може и да съм 12 годишно момче с мания за величие. Най-смешно е да видиш някои да се хвали и “тупа по-гърдите” из форуми и чатове.

CSKA_FoReVeR

04.02.07
13:55

ХАХА. Те си решават хората, какво ще правят. За ко тряя и ти да ги обсъждаш тука ? Остави ги хората да си живеят както си искат и да си правят каквото си искат.
Плюс това незнаеш какви са причините на човека да е в това състояние.
Някой просто са се самозабравили, други заради хапчета и други неща.
Не мисля, че ти си човека, който може да критикува когото и да било, знаеш кой има тази функция.
Плюс това най-малкото е, че като отиде човек в магазина и вижда много хубави пуловери и си харесва няколко.
Пробва го обаче му е малък и това е, защото всички дрехи са с еднотипни размери. Тоест за хора с универсални мерки, а такива в България са малко.
Ето това също е дискриминация, макар че малко хора я забелязват....
Но няма смисъл да навлизам повече в подробности.
Айде лек ден и следващия път, първо мисли, а после пиши.
:wink:

[quote author=“CSKA_FoReVeR”]ХАХА. Те си решават хората, какво ще правят. За ко тряя и ти да ги обсъждаш тука ? Остави ги хората да си живеят както си искат и да си правят каквото си искат.
Плюс това незнаеш какви са причините на човека да е в това състояние.
Някой просто са се самозабравили, други заради хапчета и други неща.
Не мисля, че ти си човека, който може да критикува когото и да било, знаеш кой има тази функция.
Плюс това най-малкото е, че като отиде човек в магазина и вижда много хубави пуловери и си харесва няколко.
Пробва го обаче му е малък и това е, защото всички дрехи са с еднотипни размери. Тоест за хора с универсални мерки, а такива в България са малко.
Ето това също е дискриминация, макар че малко хора я забелязват....
Но няма смисъл да навлизам повече в подробности.
Айде лек ден и следващия път, първо мисли, а после пиши.
:wink:

То на хората им стана ясно, кой мисли и кой не  :wink:
За другите неща не си прав и по-горе съм ти казал защо.
Казваш да не я мисля и да не обсъждам тука? Ами направо да затворят форума, той всеки сам си решава и защо да общуват хората...

П.С. Няма да ти отговарям на провокацийте повече, ти имаш някакви проблеми, а не аз.

04.02.07
16:07

Релакса, ако както казваш ти 4 членно смейство се изхранва с 300 лева дори и да не могат да си позволят меса и фитнес, пак ще са по-здрави от едно 30% от американците. Пнеже ще си купуват от бабите. А те тези с по 300 лева доход са главно в селата - достъп до екологично чисти зеленчици, плодове, варива. Със сигурност няма да имат най-пълноценното хранене, ама няма и да поглъщат антибиотици и азотни торове с килограми. А копането на нивата и гроздобера с голям кош на гърба съвсем не са леки занимания, който е пробвал знае!

04.02.07
17:44

За американците е верно, че повечето са дебели поради мързел, но да ги упреквате всички хора, които са дебели  :? , това с бавния метаболизъм си е доста лошо, защото има хора, които се мъчат да свалят и успяват, но със страшно много усилия и след това като спрат айде пак набързо качват...пример давам: едно момиче беше над 100 кг и пиеше разни работи, спазваше диети(явно не много добри, защото са и правили няколко операции поради оплитане на червата) и успя да постигне доста добър ефект, но като я видях наскоро беше започнала да си възвръща старата форма.Искам да кажа, че от повечето усилия, които трябва да полагат, тези хора по-лесно се отказват!

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1