Как и Какво за ГРЪБ

29.10.04
17:22

Не виждам да има от важните тими за гръб?Бихти ли ми казали кои упражнения да правя за уплатняване и за ширина на гърба.Аз знам сички упр. как се изпълняват,но въпроса е кои ще са най-подходящи за мене и как да ги комбинирам?
1.14 години
2.68 кила
3.1.84
4.не мога да правя вабирания със широк хват (само по 2-3 някаде  :roll:  )да започвам да се мъча и малко по малко да увеличавам броя или какво ?
Ако има теми във форума към които до ме насочите също ще съм благодарен  :wink:

29.10.04
17:28

Отиваш в залата загряваш на скрипеца 2-3 сериики с лекичко. След него отиваш на лоста и трябва да направиш 50 набирания с широк хват. Серии, време нищо не те интересува, на теб целта ти е да направиш тия 50 набирания.
Много бързо ще качиш сила и маса и ще ти се ‘отвори’ гърба.

Това е класика. Действай!

29.10.04
17:49

не мога до тренирам със скрипец защото съм в думашни условия.А тва със 50 набирания ми звучи твърде много, аз правя само по 2-3 ?

29.10.04
18:10

И аз почнах от 2-3 ама сега 10-12 си ги правя без проблем, в сяко голямо междучасие ходихме да се набираме и така малко по малко им свикнах.

29.10.04
18:13

sazz,помисли по-добре в/у това което ти е написал гоча...Жив умрял ги направи.Това работи най-добре за ширината на гьрба вьпреки,че аз лично...го ненавиждам :oops:

29.10.04
18:18

[quote author=“sazz”]не мога до тренирам със скрипец защото съм в думашни условия.

Имаш си лост във вас ли :?:

DO

29.10.04
18:37

Набирания и пак набирания , това е всички знаем че са трудни , но без труд няма сполука , аз лично започвам с тях тренировката си за гръб винаги - 4 серии по 10 набирания с широк хват пред врат , после ако си изморен , може да правиш зад врат и на скрипец , или пък да ги въртиш - веднъж да правиш пред врат на лост , веднъж зад врат на лост . Пробвай и придърпване на щанга към гърди от пейка - легнал , също така гребане с дъмбели и pullover на края на всяка тренировка - прави засега от всичко по 3 серии , все пак си само на 14 . Много увеличава гърба мъртвата тяга , но за теб не знам дали ще е добре , защото може да си контузиш кръста !

DM

30.10.04
01:16

Набирания и всички варианти на скрипеца седнал
В никакъв случай свободни тежести на тази възраст
Стан

ST

31.10.04
10:58

Почваи да правиш набирания от начало колкото можеш после и повече ще правиш, зад врат пред врат. Дори професионалист като Ronie Coleman казва, че най-доброто упражнение за широчина си остава набирането.

01.11.04
11:01

за ширина ти препоръчвам теглене на скрипец към гърди или набиране, не виждам особена разлика между двете. Понеже си на 14 не ти препоръчвам тяга или чукове за уплътняване. Вместо това можеш да правиш лодка и Т-щанга.
Препоръчвам ти да правиш по 4 упражнения, 2 за ширина и 2 за плътност.

01.11.04
21:49

Мерси много за помоща за разширяване на гърба.Сега остана проплема с плътността  :roll:

02.11.04
15:47

Тяга, тяга и тяга!!!
Но ако те притеснява тягата, опитай със сходни упражнения - добро утро или хиперекспензии (второто е по-добро)  и набирания,набирания,набирания

Успех :)

02.11.04
16:33

Гребане с дьмбели от полунаклон,много добро за пльтност.Не прави добро утро ,много е зверско и си мальк още,да не се контузиш :lol:

DM

02.11.04
22:33

Абе хора вие не разбрахте ли че момчето е на 14 години , за кви тяги, думбели и добро утрота говорите
недейте така да подвеждате хората че да се повреждат заради вас
Стан

03.11.04
10:42

MADMAN, супер прав си, обаче ако момчето си прави тяга под наблюдението на опитен инструктор, смятам, че няма да има проблеми. Самото движение при тягата (както всички знаят ) е много резултатно и в конкретния случай не е нужно (дори би било вредно) да се достига до пределни тежести. Обаче съм убеден, че ако за около 6 месеца момчето достигне до тежест, равна на собственото си тегло и после увеличава само броя на повторенията,  ако съумее да задържи така нещата, примерно 2 години, ще има само полза. (т’ва е от опит, а на 14 съм правил и добрутро :) и проблеми съм нямал, защото съм стигал до тежест от 20 кг) 
Това е от мене. Успех на всички!!!

03.11.04
16:45

Какво е тва добро утро?

03.11.04
17:54

Нака някой друг ти каже, ше вземат да ме обвинят, че искам да повредя детето :D . Все пак тягата е основното упражнение за гръб.

Поздрави!

Нищо не пречи да прави гръб и без тяга някоя годинка. Ще му изостанат малко еректорите, но може бързо да ги навакса, пък и има алтернативни упражнения за трениране. Пък и еректорите не са чак такива чудесни и представителни мускули; по - скоро малко попокриват едно слабо омусколено пространство около кръста.
При гърба е трудно да се каже кое е основно упражнение. Тяга е добре, но включва и краката, пък и рамената, а прескача някои мускули от гърба(в смисъл слабо ги пипа); гребане със щанга хич не е неосновно упражнение, подобно и за набиранките. Не само тягата прави гръб.
Не казвам “не правете тяга”, казвам, че когато не е препоръчителна(примерно е много опасна и при хернии) не е съвсем незаменима.

DO

04.11.04
08:17

И все пак кое наричате добро утро ???

04.11.04
09:54

добро утро е за еректорите. слагаш щанга на рамената и се навеждаш напред, като натоварването трябва да се поеме основно от еректорите. това е упражнение само за напреднали, защото може да ти прецака кръста. хиперекстензиите са си много добри за начинаещи.

06.11.04
13:32

Доколкото разбрах е по добре да правя за сега само набирания?

RA

06.11.04
15:31

Препоръчайте ми какво да правя за да оформя гърба.В смисъл той ми е широк но ми е некъв плосък.Искам да се очертаят мускулите.

06.11.04
23:23

[quote author=“RaVeN”]Препоръчайте ми какво да правя за да оформя гърба.В смисъл той ми е широк но ми е некъв плосък.Искам да се очертаят мускулите.

диета на първо място. На мен ми помогна следната система 4 упражнения (2 за широчина,2 за плътност) + хиперекстензии (или тяга с малка тежест). Повторенията са от 12 до 15, а сериите 1-2 загряващи + 1 до отказ.
Не ти давам гаранции, но по тази система блъсках 2 години и съм доволен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1