23.02.07
11:19
Тренирам от три месеца сериозно и програмата ми е такава:
Понеделник - гръб (щанга/дъмбели от лег, флайс и пулоувър), корем (коремни преси 3х40) и трицепс (лицеви и кофички)
Вторник - бицепс, гръб (мъртва тяга, гребане с щанга), рамо (повдигане на ръцете напред и настрани, вертолет пред и зад гръб) и накрая трапец
Сряда - като понеделник
Четвъртък - като вторник
Петък - като понеделник
Събота и неделя почивка.
Аз лично се чувствам добре с тази система защото когато тренирам в пон. примерно до сряда мускулите са ми отпочинали напълно. Ще взимам гейнер и протеин паралелно.
Цел - покачване на маса.
Моля за мнение.
Бре бре 5 дни без почивка тренировки... три месеца стаж ... без крака ... гърди (предполагам това е трябвало да пише в понеделник) три пъти на седмица ...
Зарежи я тая програма!
23.02.07
14:50
Не е лоша, във всеки случай е по-добра от стандартното “мускулна група един път седмично”.
23.02.07
17:02
дам определено......... :shock:
Таз програма е ПЪЛЕН АБСУРД!
[quote author=“Kirov”]Не е лоша, във всеки случай е по-добра от стандартното “мускулна група един път седмично”.
Много е добра! Направо гени(т)ална (тоест е пълен та*ак)! Тренира гърди 3 пъти седмично. Гръб, рамо, бицепс и трапец (в един ден) два пъти в седмицата. Ни симетрия има, нито може да си почине (особено с тея 3 месеца стаж). Ти по каква програма тренираш?
И още един въпрос: Ти да не си Slayer4o и да си се отказал да словославиш Нутрим и си се преместил тук да объркваш хората?
23.02.07
20:44
Не съм Slayer4o, който и да е той. Освен това съм на противното мнение, тоест добавките нямат смисъл за мен.
2 дни почивка на мускулна група е достатъчно.
Иначе тренирам по подобна програма:
http://www.fitbul.com/article5.htm
Moга да каже, че работи и то добре.
[quote author=“Kirov”]Не съм Slayer4o, който и да е той. Освен това съм на противното мнение, тоест добавките нямат смисъл за мен.
2 дни почивка на мускулна група е достатъчно.
Иначе тренирам по подобна програма:
http://www.fitbul.com/article5.htm
Moга да каже, че работи и то добре.
Програмите на Христо Христов ги знам. (Ако искаш имам наличен и pdf със събрани лекции от стария сайт). Става въпрос, че на Христо са балансирани - тренира се цялото тяло, но се тренира с почивка от поне ден и не се пропускат мускулни групи, нито други се тренират повеъе от други.
Тук пича тренира гърди 3 пъти на седмица, гръб два!!! Не може на три месеца стаж да тренираш 5 дни без почивка.
Друго има 5 упражнения за гърди!!!!! щанга/дъмбели от лег, флайс и пулоувър и лицевите и те натоварват гърдите. Това е претрениране. Има само 2 упражнения за гръб. Цели 4 за рамо, като в рамото няма преса да речем.
Програмите на Христов са доста различни. Аз също не взимам никакви добавки. А и програмата ми е повлияна от неговото 5х5. Тренирам с 5 серии от тях максимум три работнис 85-90% от макса. Базови упражнения тяга, лег, клек, но правя сплит. Допреди месец правех кръгови и затова сега малко смених.
Качвам си силата, но масата върви бавно, но няма как иначе като нямам много калории в плюс.
Не чувствам претрениране, защото всяка една мускулна група почива един ден. Просто наблягам повече на гърди. За крака правя ама по - рядко. Също така не правя по много серии - 3. За рамо упражненията са доста наистина, ще ги съкратя малко. Кое друго не е наред? Всичко ли? :?
23.02.07
23:24
[quote author=“ASTOR”]Типичен начинаещ.....
съвет - чети повече
Астор нищо лично, ама само критикуваш и нищо не помагаш на хората.
23.02.07
23:50
Аз тренирам 3 седмици всеки ден и 1 седмица пълна почивка, по-горе в линка, който съм дал е описано. Упражненията са основните - клек, лег, тяга, раменни преси, набирания. Ще съм ти благодарен, ако ми пратиш pdf-a - kormakman@yahoo.com
Пича не прави повече от 6 упражнения на ден, което според мен му отнема най-много 1ч и 30м, което не е много. Освен това е писал, че се чувства добре, което е най-важното.
Почти 1 час ми отнема. За гърди правя 3х20, кофички и лицеви 3х10, за рамо и гръб 3х15, бицепс - 3х15 също. 2рата серия я чувствам най - добра, може би защото мускулите са загрели. 3тата е по - слаба. Не почивам много м/у сериите - 2/3 минути. Също така пия много вода по време на тренировката. Предполагам не правя лошо?
24.02.07
23:23
Бе таз програма е абсурд бе! :shock:
И имаш ли ифект като тренираш вече 3 месеца???? На колко години си?
25.02.07
12:52
Трябват ти храна, добавки, сън и зоб в неограничени количества ако искаш така да тренираш.
[quote author=“CSKA_FoReVeR”][quote author=“ASTOR”]Типичен начинаещ.....
съвет - чети повече
Астор нищо лично, ама само критикуваш и нищо не помагаш на хората.
Едно и също нещо ли да обяснявам по 100 пъти ? така като му кажа поне знае че не е на прав път