24.02.07
20:47
:D здравейте....моля за компетентно мнение по въпроса....
аз съм 18 години... 185 см висок....тежа 70 кг....бицепс 34….гръдна обиколка 97…и наскоро си купих лежанка,лост и тежести за в къщи....преди това не съм тренирал.....препоръчайте ми моля ефективна програма за маса и/или релеф...ако може да ми кажете и горе долу какво да ям и по колко.........като знайте че аз попринцип ям по много(смисъл че не се жаля от към храна ям всичко).....въпреки това съм слаб....така е свикнал организъма ми....дайте ми акъл по въпроста моля....защото чуствам че не съм достатъчно на ясно какво да правя.... :) препоръчайте ми и какви упражнения да правя...колко серии...по колко вдигания на серия....такаива неща.....много ви БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :wink:
24.02.07
21:12
Изобщо не се притеснявай като почнах бях на 17-18 ,177-8см и 66-67 кила.Всичко ядях и не качвах.
Това беше защото няма как храната да я преварна в ММ.Като почнах и за 6-10 месеца със прекъсване от 3 месеца станах 78.Сега след по малко от 2 години горе с прекъсванията от по 2-3 месеца съм 18-181см,83-83 кг.
какво да правя.....пропуснах да отбележа че пия много течности....давам си сметка че пия поне по 1,5л кола и поне о6те по 1л вода на ден.....без да си давам зор...просто си пия.....заклет непушач....за сметка на това пия...така един,два пъти седмично натискаме на пиене с приятели.... :)....иначе...виж на аватара горе долу за какво става дума..това съм аз като се стегна.. :?
24.02.07
21:30
Както казах не се притеснявай всичко ще дойде с времето си.Аз пиех около 2л кола на ден и степчета и безалкохолни(не казвам че е добре просто ги пиех).
Обаче ако си решил да направиш нещо по-сериозно вкъщи няма да стане според мен.Почвай във фитнеса и това му е майката.А примерни програми има във сайта.Стига да почнеш сериозно да тренираш ще качиш.
24.02.07
21:46
Според мен е най-добре като начало да започнеш да тренираш във фитнес.Все пак оборудването е мн по-добро там, това си има значение :wink: Ако искаш сериозни резултати спри да пиеш боклуци тъпкани със захар и хмии.Консумирайки много захар по всяко време на деня и това всеки ден намалява инсулиновата чувствителност,а тъй като инсулинът е мощен анаболен хормон ти губиш едно от оръжията си срещу катаболизма.Така че спри със сладките неща и ги консумирай само след тренировка.През останалото време на деня приемай сложни въглехидрати,за теглото ти в момента около 350гр. дневно(не ми се нахвърляйте,пича е казал,че е с бавен метаболизъм).Те осигуряват нужната на тялото енергия през целия ден.Последното ти хранене за деня трябва да съдържа много протеин(около 30-40гр.),който да е бавноусвояващ се-като например млечните продукти,можеш също така да комбинираш яйца с млечни продукти(омлет със сирене :) )и не трябва да съдържа много въглехидрати(примерно ако пиеш мляко то е ясно,че съдържа лактоза,но да е само тя,храненето да е без хляб,ориз и разни такива).Естествено трябва да приемаш и достатъчно протеин-около 160гр. дневно като минимум,може и повече(но няма смисъл да е над 200-220,защото няма да го усвош).
ясно....еми благодаря това е доста изчерпателен отговор....относно упражненията ще питам във фитнеса.... :wink: ....мерси.
Kaто за начало, разгледай сайта bb-team.org.
Има много информация за начини на хранене, тренировка, готови тренировъчни програми и техники за изпълнение на упражненията.
Ако нещо не ти е ясно, питай тук във форума -> и за хранене и за тренировки в съответните раздели.
Купи си и дъмбели/лостчета/ - ще ти потрябват. Препоръчително е и да се снабдиш с лост за набиране или нещо от сорта - ще ти потрябва. :)
За ходене във фитнес зала - при наличието на подходящо оборудване, това мероприятие по-скоро би ти скапало тренировката, отколкото да ти е от полза. :P
25.02.07
22:02
Сори пич , ама като ти гледам снимката - за какво ти е този релеф?Добре изглеждаш, ама ти трябват килца. Както казва NRG52- прегледай статиите и се ориентирай. Гони си тежестите и целите, хапвай здраво и си почивай добре.