11.03.07
13:48
Е ти пък 56-57 см... Виж какви крака имат какичките от форума. Виж 70-75 см изчистени е нещо друго...
Нали за мъж говориш? :wink:
11.03.07
15:15
Нали за мъж говориш? :wink:
То оставаше и за жена :lol: :lol: :lol:
[quote author=“buhtata”]Точно за това говоря! :shock: Моето бедро е 53 см. :D
Ами то и мъжете не харесваме много мускулести крака но наистина 53 си е перфектно за жена. buhtata ти побликувала ли си твой снимки в форума?
Ами то и мъжете не харесваме много мускулести крака но наистина 53 си е перфектно за жена. buhtata ти побликувала ли си твой снимки в форума?
Снощи се престраших :D
11.03.07
19:16
епа който не харесва жени със изваяни крака да се оправя .... :lol: всички лекоатлетки евала им правя!!! :wink:
11.03.07
19:32
[quote author=“buhtata”]
Снощи се престраших :D
Мога да кажа само едно голямо ЕВАЛА! Изключително симетрично и женствено тяло но за съжаление са малко жените които се стремят да го постигнат :( Според мен това е оптималното съотношение мускули/женственост за една жена. Ама още не сме разнищили темата за мъжките крака май само мъже си пишем тука единствено buhtata взе участие
А по темата, колко от вас момчета пренебрегват тренировката за крака? Имам предвид , че тренират тези мускули колкото за “протокола”?
Нагледала съм се на толкова момчета, които въобще не тренират крака, и то не някакви пубертети, които сега започват , а хора които от години се занимават с фитнес, ама от кръста нагоре.
Гледката е смешна, това мога да кажа.
11.03.07
20:23
Много малко хора тренират крака в моята зала. Не знам с каква цел вече. Толкова неща съм чувал, че даже вече не питам хората. Да се оправят. На мене тренировката за крака ми е най - тежката и единственото което не ми харесва е че едвам ходя по време на нея и след нея, но иначе не виждам защо да не правя крака.
11.03.07
20:23
еми аз примерно ..... :lol: крака рядко тренирам, мноооого рядко, само с баскет и ген си имам 45 прасец и 65 бедро :) на мен са ми напълно достатъчни и затова не ги тренирам!
[quote author=“B_Ball_P2”]еми аз примерно ..... :lol: крака рядко тренирам, мноооого рядко, само с баскет и ген си имам 45 прасец и 65 бедро :) на мен са ми напълно достатъчни и затова не ги тренирам!
Ами то като имаш ген това не значи да не ги тренираш. Нали за това човек като тренира си гледа, кое му върви, кое не и на базата на това коригира натоварването, не го изключва?!
[quote author=“buhtata”]А по темата, колко от вас момчета пренебрегват тренировката за крака? Имам предвид , че тренират тези мускули колкото за “протокола”?
Нагледала съм се на толкова момчета, които въобще не тренират крака, и то не някакви пубертети, които сега започват , а хора които от години се занимават с фитнес, ама от кръста нагоре.
Гледката е смешна, това мога да кажа.
Въх, недей :shock: това ми е любимата мускулна група, задното бедро даже още повече :D
БТВ: В нашата зала клякаме около 5-6 човека, залата е посещаема доста (и аз като тренирам някой го карам да кляка иначе...)
11.03.07
20:41
Струва ми се ,че може да сложим нещо кат анкета “Количеството vs. Качеството”.Големите ,но безформени крака изглеждат сякаш по-малки в сравнение с по-нацепените..особено ако не са обръснати първите :lol: (не че нещо,аз само лятото правя кола-маска на пасищата :mrgreen: )
[quote author=“introducer”]Струва ми се ,че може да сложим нещо кат анкета “Количеството vs. Качеството”.Големите ,но безформени крака изглеждат сякаш по-малки в сравнение с по-нацепените..особено ако не са обръснати първите :lol: (не че нещо,аз само лятото правя кола-маска на пасищата :mrgreen: )
http://img399.imageshack.us/img399/4609/coleman2005yh1.jpg а защо не големи и релефни :D Аз така искам
[quote author=“YODA”]
Въх, недей :shock: това ми е любимата мускулна група, задното бедро даже още повече :D
И на мене, усещането някакси е по- различно след размазване на краката. Аз за това винаги си оставям краката за петък защото тогава най ме мързи и ако е друга мускулна група може да я мина по бързата процедура :wink:
11.03.07
20:54
[quote author=“buhtata”][quote author=“B_Ball_P2”]еми аз примерно ..... :lol: крака рядко тренирам, мноооого рядко, само с баскет и ген си имам 45 прасец и 65 бедро :) на мен са ми напълно достатъчни и затова не ги тренирам!
Ами то като имаш ген това не значи да не ги тренираш. Нали за това човек като тренира си гледа, кое му върви, кое не и на базата на това коригира натоварването, не го изключва?!
е аз си ги тренирам, но в баскетболната зала ... :wink:
11.03.07
21:29
Разбира се, че 70-75 см за мъж. Мога да кажа само, че повечето хора си губят времето във фитнеса. Тези, които имат напредък (стабилен) тренират крака. Поне това съм забелязъл аз. Клек правят малко хора, а мъртва тяга два пъти по-малко. Като почна правя клек или недай си боже тяга и ме гледат все едно съм извънземно.
Аз съм се отказал до говоря с непросветените, защо не тренират крака.
Като почна правя клек или недей си боже тяга и ме гледат все едно съм извънземно.
А сещаш ли се мен как ме гледат като ги правя?!
11.03.07
21:48
[quote author=“buhtata”]
Като почна правя клек или недей си боже тяга и ме гледат все едно съм извънземно.
А сещаш ли се мен как ме гледат като ги правя?!
И мен така ме гледат! :roll: И го намирам за ужасно невъзпитано като почнат да зяпат така. :evil:
Ама те мен по принцип така си ме гледат, защото съм единствената жена, която тренира с дъмбели и крива щанга в моята зала! :roll: :roll: :roll: :evil: :evil: :evil:
11.03.07
21:56
Супер яко изрудясва тоя ББ. Едно време такива, които си правят всичко както си му е реда са били билдъри, а сега ги мислят за луди.
Мен ми е по-интересно какво е променило толкова този “спорт”, че всичко да се обърне с главата надолу.
11.03.07
23:02
[quote author=“Huskarl”]Супер яко изрудясва тоя ББ. Едно време такива, които си правят всичко както си му е реда са били билдъри, а сега ги мислят за луди.
Мен ми е по-интересно какво е променило толкова този “спорт”, че всичко да се обърне с главата надолу.
Ами според мен причината е една ,стана мода да се ходи на фитнес да се вае тяло
и да се приказва за сауни специални курсове за стречинг и тн.
изобщо нещо като аеробика но с общото наименование фитнес
И затова по залите (предполагам,защото в моята всеки прави клек и тяга ,е защото сме двама 8) )
толкова малко хора правят базови упражнения
П.П.
Аз ако ида да правя Силово повдигане (от земята не от поставки ) сигурно ще ме помислят за “еретик” някакъв :wink:
11.03.07
23:33
Тц тц...3 страници глупости изписахте в хвалене кои и колко много харесва големи крака и възхищения и поздравления от другите за това :lol: и как ви гледат докато клякате :roll: :lol:
12.03.07
07:04
[quote author=“obelka”]Тц тц...3 страници глупости изписахте в хвалене кои и колко много харесва големи крака и възхищения и поздравления от другите за това :lol: и как ви гледат докато клякате :roll: :lol:
Я млък.Като не ти е интересна темата или няма какво да кажеш, не се включвай.
Ми то и в наща зала малко хора правят клек и тяга , само трибоиците и още няколко ентусиасти сме :lol: . Честно казано има около 10-тина човека които когато и да отида на трен ( пон, сряда, петък) се си правят едно и също - най често гърди и бицепс .
12.03.07
16:15
Hahahah да верно гърди и бицепс рулз :lol: :lol:
[quote author=“Huskarl”][quote author=“obelka”]Тц тц...3 страници глупости изписахте в хвалене кои и колко много харесва големи крака и възхищения и поздравления от другите за това :lol: и как ви гледат докато клякате :roll: :lol:
Я млък.Като не ти е интересна темата или няма какво да кажеш, не се включвай.
Що?
Прав е, ама ти май не си точно в ‘добрия тон’.
Говорете си к’вото си искате, можете и да си плеснете баджаците и да им се порадвате, ама аз лично, не виждам нищо хубаво в некви огромни крака -> несъразмерни и издути...
Сигурно съм традиционалист или съм консервативен, ама пък ако е тия крака са и дамски...едно бедро от порядъка на 60ина+ см. пък ако ще и релефно с наскачали като въжета вени - ммм, направо “прекрасно”.
Нека да е златната среда - хармонично развити.
Някой беше постнал снимка на Колман..еми, той е рожба на една извратена индустрия, няма какво да го коментираме дори.
ПП За просветените от страната на чудесата - правя клекове. :P
Х форма, Х..ама да не е 8-ца, че тогава грозно. ;)
Йода: що бе какво му е на Колман, тренира си упорито човечеца! (аз я постнах) :lol:
Толкоз мускулна маса - не ми допада, като визия. :P
И май са му леко несъразмерни краката, ама то не само. :shock: /НРГ52/
Точно за това става въпрос. Цялата тема е за това, че много хора пренебрегват краката и в крайна сметка стигат до непропорционално развита мускулатура. Сега ако някой е 70 кг. много ясно, че едни свръх големи крака ще са супер грозно нещо.
12.03.07
19:28
Абе тягата си е утрепия ..особено за трениращи за здраве.А и няма да станеш с 200 гръдна обиколка,ако я правиш редовно.Дори и най-опитните в нашите зали(където ходя) имат едно на ум за тягата,пък и ги боли кръст,гръб,сичко(в комбинация с общата работа която вършат на строежите си представете :lol: )
12.03.07
20:46
Ама базовите упражнения са се базови който и да ме обеждава че без тях може да се мине няма да успее :wink: Те си укрепват цялото тяло :wink:
[quote author=“buhtata”]
Точно за това става въпрос. Цялата тема е за това, че много хора пренебрегват краката и в крайна сметка стигат до непропорционално развита мускулатура. Сега ако някой е 70 кг. много ясно, че едни свръх големи крака ще са супер грозно нещо.
Според мен за да има хармоничност трябва си и клек и тяга :D ама останах с впечатлението че 70 кила ви звучат малко :roll: :oops:
[quote author=“dn_bg”]ама останах с впечатлението че 70 кила ви звучат малко :roll: :oops:
Ицо Христов на 70 как изглеждаше...
12.03.07
21:15
[quote author=“YODA”][quote author=“dn_bg”]ама останах с впечатлението че 70 кила ви звучат малко :roll: :oops:
Ицо Христов на 70 как изглеждаше...
Аз съм 61 пониже а от думите на buhtata ми прозвуча че 70 и изглеждат малко :roll: :oops:
12.03.07
22:24
[quote author=“Mayhem”]Абе, вие да не тренирате заради жените?! К’во като й се виждат малко?!
Днес си говорих с една дама и тя ми каза че за мъж над 90кг-ма било грозно даже перфектното било 80кг :?
Е може би защо нейния тъпкач е на 30 години и е правил 5-6 цикъла и е стигал сериозните 87кг :D
Както и да е и аз и казвам ами сега съм 97кг и искам да съм нето 130 и тя ми вика аз такъв мъж няма да погледна и аз и казвам някой пита ли те,аз няма да го дам да го гледаш?
И мен много ми се “карат” че съм станал “като прасе” от тия щанги но чуждото мнение на някакви курви не ме вълнува много.
П.П.
Свестните момичета не ги броя към гореизброените защото те няма да тръгнат да се заяждат за 20-тина см повече в бедрата :wink:
12.03.07
23:28
[quote author=“buhtata”]
Много добре го “засече”. Цялата тема е затова, а не култ към дебелия крак без нищо над него. Аз говорех за хармония и симетрия дори.
Да добавя само няколко неща:
1. Рони Колман е извънземен.
2. morphey хич не им обращай внимание на такива моми. Кой ги знае и те по нощите с вибратора за какво си мислят...
3. Някой по-нагоре се беше изразил много точно, че едно мислиш ти, а друго хормоните ти. Сещай те се.
4. Аз примерно почнах да тренирам, за да изглеждам по-добре (имах комплекс, че съм много слаб) Сега вече тренирам за удоволствие. Вкъщи понякога си правя тяга със пръта на прахосмукачката, а клек в банята под душа :twisted: :twisted: :twisted:
[quote author=“introducer”]Абе тягата си е утрепия ..особено за трениращи за здраве.А и няма да станеш с 200 гръдна обиколка,ако я правиш редовно.Дори и най-опитните в нашите зали(където ходя) имат едно на ум за тягата,пък и ги боли кръст,гръб,сичко(в комбинация с общата работа която вършат на строежите си представете :lol: )
Именно за здраве трябва да правиш тяга, и за да не те боли кръста ;) Аз я правя редовно, и кръста не само че не ме боли, ами ми става по - здрав. И чудно защо хора, които не тренират и съответно не правят тяга имат повече проблеми с кръстта от мен ;)
[quote author=“dn_bg”]:D ама останах с впечатлението че 70 кила ви звучат малко :roll: :oops:
Зависи от ръстта.
[quote author=“Mayhem”]Абе, вие да не тренирате заради жените?! К’во като й се виждат малко?!
8)
[quote author=“morphey”]Днес си говорих с една дама и тя ми каза че за мъж над 90кг-ма било грозно даже перфектното било 80кг :?
Е, значи се класирах, точно 80 кг съм в момента :lol:
А по - въпроса за краката - те освен за показване е добре и да ви служат за нещо. Силата на човек идва от краката и кръста. Няма никакво значение колко вдигате от лежанка или сгъвате за бицепс, ако краката (и кръста) са ви слаби, значи и вие сте слаби. Така че, клек и тяга никой не ги е отменил все още. Моите крака са големи за ръстта ми, тренирам ги малко като обем, но клек и тяга правя редовно, заради общия ефект върху тялото и силата, която развиват.
13.03.07
10:38
Точно днес говорих с една дружка, за подобно нещо и тя ми казва “И какво като имаш, големи и силни крака? Това за какво ти помога?”
Интересно ми е как бихте отговорили вие?
Добре де Хускарл..
Кое за теб е хармонично развити?
На твоите данни, каква смяташ, че трябва да е обиколката на бедрото ти?
ПП А за момите..външния вид, ако не е отблъскваш май не е толкова съществен. :P
Та, ако се разчита само на него...
Иначе на снимката на Митака, имаме чудесен пример за нехармонични крака и сравнението им с едни по-малки, но далеч по-нормално изглеждащи /на Арни/
13.03.07
13:02
Аз май го бях написал някъде, ама както и да е..
Според мен на мойте ~180см и като се има предвид, че раменете не са ми тесни като структура, едно 70-75 см изчистен баджак ще ми е като 6+.
Ама така хубаво развит... главите на квадрицепса да се отделят хубавко... малиии... и отгоре един трапец от тип планина... хм... ех мечтии...
[quote author=“Huskarl”]Точно днес говорих с една дружка, за подобно нещо и тя ми казва “И какво като имаш, големи и силни крака? Това за какво ти помога?”
Интересно ми е как бихте отговорили вие?
Помага ми да откачам глави на кикбокса :)
Само дето трябва още доста хляб да изям докато станат големи...
Иначе тоя въпрос може и така да се зададе “к’во като имаш големи ръце, к’во ти помага т’ва?”
Хускарл:
Довечера ще погледна какво са 75см и ще ти кажа, колко би било симетрично, според мен де. :wink: :P