Как се изпълнява едно упражнение за рамо

11.03.07
18:46

Имах една програма по която тренирах и там ми беше нанаписано “отваряне на ръце” (за задно рамо) - на уред се правеше , сичко беше ОК

Сега ми дадоха нова програма и там е написано “разтваряне на ръце”... Как се изпълнява това. Правех едно нещо ама сега случайно разбрах, че може би съм в грешка  :shock:

Има няколко вида разтваряния. За коя част на рамото ти е това?

П.С. “отваряне” ...

11.03.07
19:33

[quote author=“iliadimo”]Сега ми дадоха нова програма и там е написано “разтваряне на ръце”... Как се изпълнява това. :shock:

Ако е от стоеж е за средната глава, а ако е от наклон - за задната глава на рамото... Ами разтваряш ръцете! :lol:  Този, който ти е написал програмата защо не ти ги е обяснил?

11.03.07
22:19

[quote author=“nikolaBULL”][quote author=“iliadimo”]Сега ми дадоха нова програма и там е написано “разтваряне на ръце”... Как се изпълнява това. :shock:

Ако е от стоеж е за средната глава, а ако е от наклон - за задната глава на рамото... Ами разтваряш ръцете! :lol:  Този, който ти е написал програмата защо не ти ги е обяснил?

ми той ми обясни ама след тва се разболях и 2 месеца не съм тренирал  :?

11.03.07
22:48

Ми ето, в този ден какво тренирам и кое упражнение не ми е ясно! Според другите преценете кое трябда са се прави  :roll:

рамо, гръб,трапец
————————
раменна преса - 1 разг. 3 х 8 работни
повдигане на дъмбели от пред 3х 8
разтваряне на ръце 3х8

теглене пред гърди на вертикален скрицеп 3х 10- 12
чукчета 3х8
теглене на хоризонтален скрипец (без движение на тялото) 3 х 12

Трапецовидно повдигане на рамене (Shrugs) 3х 8

12.03.07
18:01

Малко се навеждаш напред и правиш лееека свивка в лактите. След това разтваряш ръцете встрани като водещи са ти лактите, а НЕ китките. В най-горно положение извий кутрето към тавана максимално и задръж 1-2 секунди. Щях да забравя - БЕЗ залюляване! Това е странично разтваряне.

12.03.07
18:28

[quote author=“iliadimo”]Ми ето, в този ден какво тренирам и кое упражнение не ми е ясно! Според другите преценете кое трябда са се прави  :roll:

рамо, гръб,трапец
————————
раменна преса - 1 разг. 3 х 8 работни
повдигане на дъмбели от пред 3х 8
разтваряне на ръце 3х8

теглене пред гърди на вертикален скрицеп 3х 10- 12
чукчета 3х8
теглене на хоризонтален скрипец (без движение на тялото) 3 х 12

Трапецовидно повдигане на рамене (Shrugs) 3х 8

По принцип, когато се пише само “разтваряне на ръце” се има впредвид “от стоеж”, ако е при друго положение на тялото се дообяснява...
Както, когато кажеш “повдигане от лег” се има впредвид от хоризонтална лежанка, а не от налконена. Иначе казваме “повдигане от полулег”... Това е за по-кратко, които са “вътре в нещата” го разбират! :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1