13.03.07
19:54
Здравейте
Много лесно качвам в областта на корема, а сега съм го свалил до някакво поносимо равнище и не ми се иска пак да се издува докато хапвам както си трябва за маса.
Гледах тези колани, които запарват там тази област и уж топят мазнините. Не знам колко топят мазнини, но вода и други работи до колкото знам излизат и има някакъв ефект.
Ако си го взимам ще го слагам когато карам байк (а това е доста често и по много), така че там се надявам да има някакъв козметичен резултат.
Вие как мислите? Дали си заслужава да си купя с тази цел коланче?
13.03.07
21:47
Няма да има ефект от него..Всичко е до диета и тренировки..
14.03.07
13:32
трябва ти желзна тренировка просто той затопля корема и кара да се потиш повече ... ако тичаш по 40-60 минути дневно с него може и да топиш аз нямам доверие на подобни неща!
П.П старият метод с нейлоните ... мисля че е по добър !
14.03.07
14:37
Аз не мога да видя връзката между горене на мазнини (енергия) и колан, който затопля.
“Само сега, само при нас, EasyAb! Направете мечтаното от вас тяло само с три помръдвания на ден. EasyAb, Do It Or Die!”
Аз ползвам при бягане и тренирока. При режим за маса ми намаля растежа на талията, а при диета ускорява намалянето и.
14.03.07
19:33
тия колани са пълна че***. Няма връзка между топенето на мазнини и потенето. Аз не мога да разбера какъв е тоя български мит че като се потиш и топиш повече. А на тези които разправят че имало резултат ще ги питам как точно го установихте това?
14.03.07
20:03
[quote author=“dickhead”]А на тези които разправят че имало резултат ще ги питам как точно го установихте това?
Внушение най-вероятно...
14.03.07
20:19
[quote author=“sideways”][quote author=“dickhead”]А на тези които разправят че имало резултат ще ги питам как точно го установихте това?
Внушение най-вероятно...
Установили сме го от личен опит. Определено не е внушение, но все пак ефекта не е магически и все пак обаче твърдя, че работи.
Личното ми мнение е че тези колани са безмислени.А за найлоните доста инзтересна тема са.Но в действителност те не предизвикват локално сваляне на мазнини.Просто предизвикват затопляне до много висока температура -> организма отделя там големи количества вода за понижаване на това затопляне(потене)->тези участъци се дехидратират и така условно се урелефяват :roll: В сауна дали се отслабва(да се топят мазнини) - мисля , че не( поне не желаното количество).
П.С. Всички използващи колани Бягат по 20 - 30 мин дали това не е причината за свалянето ;)
14.03.07
21:11
Веднага ти отговарям, че действието на колана е като това на найлоните - задържа отделената от тялото топлина и по този начин въздейства върху изгарянето на мазннине. Предпологам ти е известно, че тялото отделя топлина по всяко време на денонощието, но най-голямо количество се отделя по време на тренировка.
14.03.07
21:24
ако колана причинява задържане на топлина, това би значело че в отговор тялото трябва да отделя по-малко топлина, което значи че ще гори по-малко калории и ще се получи обратния ефект.
Добре де ама как тази отделена топлина, кара мастните деба да засилят “топенето” на мазнини?Ако ми отговориш точно на това ще съм ти благодарен иначе всяка изгорена калория от мазнини минава през черния дроб, а до там стига чрез кръвта.Какво точно е призина за това явление ,което ти ми обесняваш? :roll:
15.03.07
09:21
mitaka101 ме изпревари :D .
15.03.07
11:35
Звучи правдоподобно но откъде я имате тази информация? В смисъл да не сте стигнали до това умозаключение по пътя на логиката или сте прочели някъде?
15.03.07
12:00
Абе хора Вие в училище какво учите?
В часовете по биология имаше дори отделени
часове в които се изучаваше човешката анатомия.
Така като гледам доста хора са били другаде
или просто в днешно време учителите гледат да отбият номера.
Хубаво е да четете и книги освен да се ровите в нета за инфо.
Щом се занимавате с фитнес би следвало и в училище да наблягате и на биологията това са неща които ще Ви бъдат от голяма полза.
15.03.07
12:27
[quote author=“mitaka101”]1.Когато дръжиш колана на кръста той възпрепятства отделянето на топлина и температурата на тялото под колана се повишава.
2.Организма се стреми да нормализира (намали) повишената температура на загрятото място (под колана). Това става чрез изпращане на студена кръв, която се затопля и по този начин отнема от тази топлина. Колкото е по-загрято мястото, толкова е по-силно кръвоснабдяването в зоната.
3. Сърцето и мускулите (ако са в аеробен режим) горят наситени мастни киселини, които им се доставят чрез кръвта.
4. Когато кръвообращението в зоната на мастните депа по корема е засилено естествено тегленето на мазнини от тези мастни депа е нараснало пропорционално на засиления кръвоток.
5. Тоест с две думи казано - като им трябват на сърцето и мускулите мазнини за горене си ги теглят от корема, понеже там циркулира голямо количество кръв, а именно кръвта ги доставя.
6. Който не вярва да пробва - има високотехнологичен уред за измерване на резултата - казва се шивашки метър.
Хм. Смея да отбележа обаче малката поправка, че през сърцето НЯМА локално кръвообращение. Има голямо и малко кръвообращение.
Което на практика означава, че пак НЯМА локално орелефяване. Защото сърцето просто не изтласква кръв “към плочките и обратно”. Или “към мазнините на корема”.
Според мен, ако има разковниче на точковата редукция, то по - скоро трябва да се търси в температурната енергия като ускорител на частици. И оттам и на ускорител на метаболични процеси.
Защото температурата е локално действащият фактор.
Раязбира се, тя не би предизвикала, а евентуално би катализирала подходящи метаболни процеси в организма.
Мисля, че подценявате и потта. Вода? Ами тогава да я пием.
Потта си е чиста отделителна система. Отделя даже и метаболни мастни остатъци.
15.03.07
12:36
Head_hunter къде точно по биология се учи за изгарянето (още повече локалното) на мазнини? Защото аз няколко пъти съм си преглеждал учебниците и такова нещо няма. Да не говорим, че доста статии съм чел на темата, включително и точно преди да пусна това мнене с това се занимавах и все не можах да открия обяснение подобно на това на mitaka. Иначе дискусийката се заформи де.
15.03.07
13:20
Конкретно за изгарянето на мазнини се споменава малко и следва да потърсиш в по-стари учебници /тук имам в предвид по-стари издания/. Другия съвет който мога да ти дам е да задълбочиш конкретната тема в клас или извън клас с учителя по биология. А винаги в спор се ражда истината.
15.03.07
13:24
Е, че нямате ли метаболизъм в биологията?
Искрено бих се учудил. Аз бях в езикова гимназия и учехме даже биохимия(т.е. самите реакции) и то на чужд език...
Ако наистина са изчезнали тея уроци от учебниците, то тогава - зле...
Препоръчвам ти да си намериш тогава, dickhead, учебници по физиология.
Там е абсурд да го няма.
Но те са за университетите и нивото може да е малко по - друго... Въпреки всичко, ак осе интересуваш от темата, ще са разбираеми.
15.03.07
13:46
Нещо май не се разбрахме. Първо вече не съм ученик, завърших миналата година. Второ в момента карам курса на ISSA (междунаронопризната асоциация) и там в учебника има подробно обяснени доста подобни работи. Това което не разбирам е откъде го извади това митака това което го написа в неговото мнение за локалното горене на мазнини защото аз съм чел доста по темата и все на противоположно мнение (че локалното сваляне на мазнини е мит и тялото не работи така), но въпреки това казаното от него ми звучи правдоподобно и затова се интересувам дали просто е базирано на логика или е научно обосновано/прочетено и откъде(евентуално).
15.03.07
13:55
С едно изречение да обобщя: твърдите, че поради локалното затопляне се получава дисбаланс и тялото се стреми да възстанови баланса. За топлинното уравновесяване е нужна енергия (калории) и те се вземат от мазнините, така ли?
Ако това горе е вярно, защо тялото ще взема енергията от мастните тъкани, след като мазнините се разграждат много по-трудно от въглехидратите?
..да речем, че въглехидратите са дефицитни. :)
Но дори и да не са, тяхното изгаряне, пак би спомогнало за отслабването, при положение че не си ги набавим след тренировката де. :lol:
Аз съм леко скептичен, ама..
15.03.07
14:41
Не баш, Manson.
Логиката на мастните клетки не е на разграждане на място за енергия, транспортират се струпаните в тях резерви чрез кръвта и се обръщат до глюкоза, когато вече се “консумират”. Дори и на съвсем друго място.
Но дори разтварянето на мастните резерви и дифузията им в кръвта през клетъчната стена на мастните клетки според мен могат да бъдат ускорени леко като процес с малко повишаване на температурата. Тука говоря малко наизуст, но е безспорна промяната в хомеостазата поради температурата и осмотичното налягане в следствие на температурната разлика “вън-вътре”, действащо като транспортиращ фактор през клетъчната мембрана.
Номерът е в транспорта и тука Митака е прав в насоката на размисъл. Вероятно е вярно и това, че топлината разширява кръвоносните съдове. Но разширени кръвоносни съдове за мен все още далеч не означава по - добро отделяне и транспортиране на мазнини. По - скоро това влияе на отнемането на топлина локално, при което по - топла кръв протича и се охлажда покрай близките тъкани.
15.03.07
15:30
Аз ще хвърля ръкавица на феновете на термо коланите. За да докажа, че токовата редукция не е възможна, ще предложа на тези, които вярват в нея да свалят мазнини с термо колан увит САМО около дясното бедро. Да си направят измерване с калипер на кожната гънка над коляното в основата на бедрото преди и след 8 седмици и съответно -4 кг мазнини. Да се мерят и с метър на всеки 2 седмици. Ако стане така, че едното бедро да има по-нисък % мазнини от другото ще призная точковата редукция, поне чрез термо стимулиране...
Прогнозата ми? Рязка разлика в развиването на микро капилярната мрежа в деснният крак и еднакъв % мазнини... Понеже, ако се взимат мазнини от 1 място, първо там ще се СЛОЖАТ след хапване! :roll:
А, забравих да подметна нещо... Дясното бедро МОЖЕ да има по-малка обиколка, понеже високата температура ще стимулира протеинов разпад по време на тренировка, което в състояние на 500 ккал дефицит си е локално претрениране. Някои профита точно така горят мускулна тъкан, но... вие опитайте!
15.03.07
15:39
Но Владо, сам си противоречиш :)
След като има локално претрениране и локално разграждане на белтъчини, е явно, че може да има и локално отделяне на мазнини.
Иначе съм съгласен с теб. Ефектът ще е малък. И бързо преодолим. И трудно достижим.
Мисля, че може и без колан.
15.03.07
16:35
М-не, не си противореча. Мастната тъкан има генетично предопределен баланс. Мускулната зависи от човешката активност и след това от генетиката (стероидни рецептори). Мастната тъкан не атрофира - напротив, натрупва се докато, мускулната се атрофира. Мастната тъкан не се поддава на локални въздействия, мускулната - да. Това е. Едната е пасивно метаболитна тъкан (основно изолатор, протектор и резерв) втората - тъкмо напротив!
Браво на Владо(ако мога така да ти викам).Никой не ми отговори, защо в сауна не се “топят” мазнини.Да се навлечеш през лятото с найлони и да бягаш с тях ( виждал съм хора да го правят) е безмислено.Митак обяснението не включва черния дроб??!!! Хеадхънтър извинявай човек ама никаде не даде обяснение само обвинения :roll: .
Поздрави :!:
P.S. някой знае ли каде е изчезнал емо(модератора) и готвите ли среща скоро в София.
15.03.07
19:55
С цялата ми наглост: Не съм съгласен, Владо.
Да, броят на мастните клетки е генетично предопределен, докато мускулните влакна могат да варират, да хипертрофират и атрофират.
Но...
Това “колко сме мазни и дебели” не се определя от броя на мастни клетки в организма ни.
Определя се от съдържанието им. От натрупаните в тях “резерви”.
А резервите са разтегливо понятие. Големината на мастните клетки може много да варира. Гъвкави са в това отношение.
Когато си хилав и слаб, ти не си унищожил тези клетки. Лишил си ги от съдържание.
Няма проблем и те да хипертрофират и атрофират. Само че тип “саркоплазмено”.
Емо е жив и е добре. Не съм го чувал отдавна. То малко тъпо, щото аз съм на малко нервна и удължена работа и предимно той ми се обаждаше, аз почти не.... Върлува в някакъв форум на ЦСКА. Канил съм го лятото на гости с гаджето му ама не знам дали ще дойде.
Срещата е както с ия направите! Ей ги тука йода, хънтъра, митака и кало идват понякога, много хора може да дойдат!
По-здрави!
15.03.07
20:30
Добре,добра дискусия,но има но.Дайте да видим нещо,което доказва тази митологична точкова редукция,примерно някакви опити и или документи от направени експерименти примерно,така само си правим предположения,защото май наистина можете да въздействате на сантиметъра е само с претрениране,става въпрос за точково сваляне.Но иначе много ми мерише на йо-йо ефект,тия точкови зареждания май,май ще има запаси после.
15.03.07
21:48
За друго говорех. Да приемем, че термо колана може да повиши изгарянето на мазнини в имагинерното дясно бедро (само да приемем). Мастните клетки в дясното бедро вече са по-малки т.е. в сравнение с тези от лявото са с по-ниско съдържание на все така приблизително равния брой. Нима мислиш, че всяка мастна клетка играе за себе си в борбата за храна? И те ще се конкурират за следващата порция енергия? Разбира се тук немога да споря, понеже не съм наясно с механизмите на клетъчна комуникация на ниво мастни тъкани и цял огранизъм, а и не мисля че всички метаболитни пътища на протеиновите регулатори се знаят, така че май спорът ще си остане на ниво експеримент. :roll:
Въпреки това, вярвам че тялото регулира складирането на потоците енергия в мастната тъкан на клетъчно и тъканно ниво посредтсвом специфична сигнализация. Живот и здраве, обаче като реша да свалям непременно ще си купя колан за да тествам таз точкова редукция в дясното бедро.
ПП: Ако има хистолози във форума да бутнат по 1 рамо...
16.03.07
09:16
Нима мислиш, че всяка мастна клетка играе за себе си в борбата за храна? И те ще се конкурират за следващата порция енергия?
Не, не мисля така, или поне не баш.
Естествено, че няма всяка клетка да натрупва според това, колко сбутва другите и дали има по - големи лакти.
Нещо повече, симетрията в организма за мен не е случайна, а ти с “дясното бедро” атакуваш точно това. Тя обаче се контролира от много повече неща, които трудно се управляват и според мен не е съвсем аналогичен примера “дясно бедро - корем”.
“Комуникацията” и “Интелигентността” на клетъчно ниво са доста хипотетични понятия; лично аз вярвам, че все пак има някаква “конкурентност” и неравнопоставеност между клетки от един и същ вид, но в регулирани рамки, оттам нататък хормоните и хомеостазата “отчитат” отклонение и се намесват.
Но това няма връзка с разглеждания случай.
Як Бик, не съм сигурен дали наистина искаш такова нещо и дали то би имало смислъл за теб или за който и да било.
Имаш да кажем следният експеримент: изследвани са 1000 души с наднормено тегло, 500 с колани, 500 без колани.
Тренирали са по програма и са се хранели по диета.
Тея с коланите свалили 3 см. от талията за 1 месец. Тея без коланите - 2,5.
И какво от това?
Експеримент се прави в изолирана среда. Трябва да имаш група и 1 въздействие.
Добре, ама тук вече имаш 3, всяко от които се проявява индивидуално за всеки човек: хранене, тренировка и колан. Ще се съгласиш предполагам, че отклонението става много голямо. Не може шда им дадеш коланите и да ги пуснеш да си правят каквото си искат, не би имало смисъл.
Изследването не е баш същото като “500 човека взимаха хапчето А, двама умряха”.
Оттам нататък има и още. Има значение процентът на подкожни мазнини, както и мускулната маса. Как ще ги уравниш? “Избрахме 500 човека, мъже, между 1 и 80 и 1 и 85 на възраст между 35 и 40 години, тегло между 95 и 100 кг., с 15% подкожни мазнини, мускулести”? Знаеш, че този с повече мускули по - бързо гори мазнините, този с по - голямо тегло харчи повече енергия в същото движение. И ефектът става повече от спорен. Затова мисля, че не че точковата редукция е неинтересна и отхвърлена в медицината, тя е борба на хипотези, а че никой не може да проведе достоверен опит.
Така, за да се изясним, моето мнение:
Точкова редукция с локални въздействия може да се получи. Така смятам аз.
Но.
1. Резултатът от нея е слаб, тя катализира процес на сваляне, не го предизвиква. На практика ако с колан си свалил 1 см талия, то без него вероятно би свалил 0,9 см.
2. Че е възвратим съм съгласен с владо, но то и процесът на сваляне е възвратим.
3. Специално в случая с колана голямо значение би имала отделяната топлинна енергия. Т.е. същият този колан би имал по - малък резултат при жени и мъже с по - бавен метаболизъм, отколкото при таквиа с по - бърз.
Поздрави!
16.03.07
12:47
То добре това.което го казваш,но то излиза,че няма достоверен опит със хора повече от един човек,защото всеки реагира по различен начин на опита,независимо със какво.Трябва да се подбере група от хора със излючително сходни показатели,като за това за нужни зверски измервания,което с група повече от десет човека вероятно би отнела месеци и пак резултатите може да са коренно различни,от това следва,че всички правени опити с групи хора са манипулирани и недостоверни,те дават резултатите само по приблизителни цифри при ставнение между отделните индивиди.Най-точните опити може да се достигнат само със хора и техни клонинги,защото те са им точни физически копия,но дали това се прави най-вероятно не,защото първо е зверски скъпо и второ е противозаконно.А колкото до коланите,ако има повишен ефект при сваляне отколкото без него и е толкова минимална разликата,то тогава не си заслужава,защото първо запарва и е доста дразнещо и второ може да има негативни последици за кръста и за мястото,на което се носи,защото е възможно да възникне зависимост,и по точно заради промяната на времето,или нещо като вид ревматизъм.
[quote author=“D3BEP”]
Нима мислиш, че всяка мастна клетка играе за себе си в борбата за храна? И те ще се конкурират за следващата порция енергия?
Не, не мисля така, или поне не баш.
Естествено, че няма всяка клетка да натрупва според това, колко сбутва другите и дали има по - големи лакти.
Нещо повече, симетрията в организма за мен не е случайна, а ти с “дясното бедро” атакуваш точно това. Тя обаче се контролира от много повече неща, които трудно се управляват и според мен не е съвсем аналогичен примера “дясно бедро - корем”.
“Комуникацията” и “Интелигентността” на клетъчно ниво са доста хипотетични понятия; лично аз вярвам, че все пак има някаква “конкурентност” и неравнопоставеност между клетки от един и същ вид, но в регулирани рамки, оттам нататък хормоните и хомеостазата “отчитат” отклонение и се намесват.
Но това няма връзка с разглеждания случай.
Як Бик, не съм сигурен дали наистина искаш такова нещо и дали то би имало смислъл за теб или за който и да било.
Имаш да кажем следният експеримент: изследвани са 1000 души с наднормено тегло, 500 с колани, 500 без колани.
Тренирали са по програма и са се хранели по диета.
Тея с коланите свалили 3 см. от талията за 1 месец. Тея без коланите - 2,5.
И какво от това?
Експеримент се прави в изолирана среда. Трябва да имаш група и 1 въздействие.
Добре, ама тук вече имаш 3, всяко от които се проявява индивидуално за всеки човек: хранене, тренировка и колан. Ще се съгласиш предполагам, че отклонението става много голямо. Не може шда им дадеш коланите и да ги пуснеш да си правят каквото си искат, не би имало смисъл.
Изследването не е баш същото като “500 човека взимаха хапчето А, двама умряха”.
Оттам нататък има и още. Има значение процентът на подкожни мазнини, както и мускулната маса. Как ще ги уравниш? “Избрахме 500 човека, мъже, между 1 и 80 и 1 и 85 на възраст между 35 и 40 години, тегло между 95 и 100 кг., с 15% подкожни мазнини, мускулести”? Знаеш, че този с повече мускули по - бързо гори мазнините, този с по - голямо тегло харчи повече енергия в същото движение. И ефектът става повече от спорен. Затова мисля, че не че точковата редукция е неинтересна и отхвърлена в медицината, тя е борба на хипотези, а че никой не може да проведе достоверен опит.
Така, за да се изясним, моето мнение:
Точкова редукция с локални въздействия може да се получи. Така смятам аз.
Но.
1. Резултатът от нея е слаб, тя катализира процес на сваляне, не го предизвиква. На практика ако с колан си свалил 1 см талия, то без него вероятно би свалил 0,9 см.
2. Че е възвратим съм съгласен с владо, но то и процесът на сваляне е възвратим.
3. Специално в случая с колана голямо значение би имала отделяната топлинна енергия. Т.е. същият този колан би имал по - малък резултат при жени и мъже с по - бавен метаболизъм, отколкото при таквиа с по - бърз.
Поздрави!
16.03.07
13:34
Не. Достоверни са изследванията на лекарства примерно.
Защото хората реагират по сходен начин. Лекарството се свързва с определени съставки, по определен начин, вече може да се различават промените в следствие на новата съставка или отсъствието на първоначалните....
А даже и да има отклонения в такова изследване, те не са маловажни. Не може да се пренебрегне странична реакция, дори и при по - малко от 1%!
С храни също става.
Понякога става и при изследвания с тренировки. Но там също е много относително. Някой да е чувал такова изследване? Например 100 човека тренираха по Абаджиев, 100 по Хеви Дюти, 100 правеха кръгова 3 месеца и мерим резултата? Даже ебз да отчитаме кой колко стаж има преди това, колко тежи и колко е висок.
И да има такива изследвания, са малко.
За да има смисъл едно такова изследване, то трябва да е “при равни други условия”.
Хубаво, обаче специално отслабването е цялостен режим на живот.
Как да поставиш хора да живеят при едни и същи условия и как резултатите да станат съвместими?
Ставаш малко Тома Неверни. По тази логика и тренировките, непробвани експериментално от група хора, наблюдавани от екип лекари, са неефективни.
Най - достоверното в случая:
Правиш едно и също нещо на самия себе си два пъти.
Отслабваш без колан и с колан.
Като е желателно и в двата случая като започваш да отслабваш, да си на горе долу еднакви килограми.
Таак ще заечеш. Иначе да мерим групи хора... Пак те питам: и да намерим такова изследване, то би ли те накарало да си промениш мнението за ефекта на колана върху тебе? Ама честно?
[quote author=“mitaka101”]Слегай го докато караш и ще имаш по 1 см на талията по-малко на месец.
За 1 см на месец не си струва усилията, дори да съществува такова нещо като точкова редукция. 1 см от талията се маха за седмица, само с регулация на храната, без колани, изтощителни аеробики и добавки.
А и 1 см е в границите на грешката на измерване и няма как да се установи обективно. На мен талията ми може да варира с 1-2 см в рамките на няколко дена в зависимост от различни условия.
Но всеки да си преценява, аз няма да ползвам колан, дори както каза D3BEP да се намери изследване, доказващо ефекта от него.
Освен ако ефекта не е по - голям, например сантиметър на седмица. Сантиметър от диетата и сантиметър от колана - супер ;) За 2-3 седмици си в страхотна форма :lol:
Не мисля, че са сериозни тия уреди.
Регулацията на температурата на човека на 37 градуса, започва от това, че мозъка получава сигнал, че температурата на кръвта се качва над нормалната. Резултата е масивно изпратена кръв към някаква си част от кожната тъкан/някакви органели ще да са/, което е последвано от масивно отделяне на ВОДА.
От термодинамична гледна точка водата се изпарява, а за тази смяна на състоянията се изразходва температура която идва от тялото.
Енергията в природата съществува в няколко форми, една от които е: теплина.
И съвсем логично, коато на тялото му се вкарва енергия, под формата на топлина, то вопоризира вода за да изразходи енергията която му е вкара, за да не си повиши температурата.
Абе изобщо от термодинамична гледна точка няма логика за отслабване от тия термоистории.
Единственото логично което виждам е факта, че негроидните раси имат много по малко мазнини именно защото живеят в горещи региони. Тоест тялото им знае, че няма нужда от енергиен резерв за това не го и прави. Има и още много фактори които играят естествено...
16.03.07
21:09
Не може да се разглежда от термодинамична гледна точка, TPD, пък и се отделя пот, а не вода.
Има друг момент при негрите според мен; мазнините са чудесен източник на вода, а негрите нямат къде да я складират и затова просто не натрупват ,а вероятно бързо ги разграждат :) Те имат и физиологични разлики, да кажем в броя на потните жлези, доколкото знам...
16.03.07
21:19
Не може да се разглежда от термодинамична гледна точка, TPD, пък и се отделя пот, а не вода.
Има друг момент при негрите според мен; мазнините са чудесен източник на вода, а негрите нямат къде да я складират и затова просто не натрупват ,а вероятно бързо ги разграждат Те имат и физиологични разлики, да кажем в броя на потните жлези, доколкото знам...
Мазнините са съставени от глицерол и свободни мастни киселини(мисля). В тях няма вода. И освен това искаш да кажеш, че негрите не задържат вода ли?
16.03.07
21:32
Така е. От това са съставени. Те са естери на глицерола, съединен с висши мастни кислелини.
Само че това е преписано отнякъде определение. Извинявай, че ти го казвам така, но така мисля.
Препиши и формулите им. Химичните.
После прегледай процеса им на разграждане. В митохондриите най - често се случва.
И помисли дали наистина няма как от тях да се стигне до разграждане на вода?
Или мислиш, че в организма ни разградените липиди щъкат като глицерин и висши мастни киселини?
Господ да не дава глицеринът а се срещне някъде с широко разпространеният азот, че току виж станал нитроглицерин (JUST JOKE) :lol:
Все пак, оценявам, добре е това, което ми цитираш, но за камилите и техните гърбици например нищо ли не си чувал?
ПП. Прочети пак поста ми; въпросът, който ми задаваш за негрите, няма връзка с моето твърдение.
Ето малко интересни моменти:
При работа за 1 час на велоергометър(аеробна дейност)
Използваното гориво е както следва:
-свободни мастни киселини - 11%
-кръвна глюкоза - 13%
-муксулни триглецириди - 32%
-мускулен гликоген - 44%
Пак повтарям , че тука ключова роля играе черния дроб.При повишаване на температурата чрез найлони, лятно време има опасност да се стигне много близо до температурата на денаторация на белтъците(шоково състояние до организма), което е меко казано нежелано.