Създаване на собствена програма

MO

29.03.07
18:47

Здравеите на всички:)
от около 2-3 месеца съм на  тази програма http://www.bb-team.org/workout/1282
но като се има предвид,че около 3 седмици от тия 2-3 месеца бях болен:( (много съм болнав еи:) )
та мисля,че доиде времето да сменя програмата.
гледам тука из форума наи-различни и безброини теми на хора,които са си измислили
някакви програми и ги постват за мнение тук.
та въпроса ми е по какъв принцип си изграждате програмите?
незнам аз ли съм толкова тъп или нешо друго,но не мога да разбера точно как решавате кои
упражнения да сложите и как да ги подредите.
може ли някои да ми обясни как точно става работата.
съжалявам ако темата е предъвквана,но намирам само теми с примерни програми,а не мога
да видя такива с принципа,на които те се изграждат.

Знам кое пасва най - добре на мен. Упражненията ги редя първото/първите 2 да са ми базови както ги наричат и останалите изолиращи. Често експериментирам и там е ключа към успеха.

30.03.07
11:32

Ами да ти кажа, според мен много хора градят програмите си на базата на други програми, коита са виждали насам натам, по сайтове, от познати, списания и други. Апак в същност не разбират много даже не чаткат въобще за кво става въпрос ( не казвам, че всики правят това, но голяма част са такива) :) В същност да взаимстваш от други програми е добра стратегия, но трябва да знаеш за какво става въпрос! Иначе програмите се мислят на базата на ВСИЧКО, което знаеш за фитнеса и целите, които целиш. Пример: искаш мускулна маса хващаш нещо и четеш. По принцип за маса ти трябват по - големи тежести, бавни повторения, базови упражнения. Все ще научиш нещо на базата, на което ще си направиш програмата ама то има много да се чете до като чатнеш нещата. В крайна сметка, каквото да правиш спазвай основните неща: използвай базови упражнения със свободни тежести и прави чисти и правилни повторения ( сменяй на често чистите повторения с нечисти с по - голяма тежест, за да може да има стрес в мускула да може да расте ). При тея основни правилца трябва да имаш някакъв резълтат.

30.03.07
14:05

Еми ще ти кажа как аз си съставих, в началото като ходех на фитнес всеки път правих различни упражнения и на базата на това си избирах упражнения (тези който най-добре ми действаха). А втория начин е гледаш в сайта и си избираш. След като си си избрал упражнения, можеш да видиш в сайта кое упражения кое подред трябва да е...
Иначе изобщо не съм гледал други програми

Мнението беше редактирано от EmZvr на 30.03.07 14:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1