09.04.07
08:54
Здравейте,на 17години съм 1.75,68кг,стаж 5 месец това е прогамата по която
тренирам,ако някой може да ми каже става ли за нещо или не...целта ми е да кача още малко кг(около 5)
(Вторник)Първи ден:Бицепс+Трицепс
Вдигане на щанга от стоеж 3по8(ползвам права щанга)
Скотово с щанга 3по8
Последователно вдигане на дъмбели/концентрирано сгъване с дъмбел 3по8 (кажете кое е по-добре)
Бутане а скрипец от стоеж 3по8
Избутване на скрипец с една ръка зад врат 3по8
Френско разгъване 3по8
(Четвъртък)Втори ден:Рамо
Раменни преси зад врат 3по8
Вертолет/Разтваряне ръцете в страни(незнам дали да не правя и двете)
Разтваряне обратен Пек-Дек 3по8
(Събота)Трети ден:Гърди
Полулег 3по8
Лег 3по8
Флайс 3по8
Искам да наблегна на долната част на гърдите,но незнам ако сложа още едно упр.
дали няма да станат много?
(Неделя)Гръб+Трапец
Набирания 4по6-8
Хамър машина 3по8-10
Мечка 3по8-10
Лодка 3по8-10
Хранителен режим...нямам възможност да спазвам,хапвам 5пъти на ден,но на училище освен сандвичи,ядки,кисело мляко
вафли друго няма,добавки за сега не,но до две седмици ще почна креатин,таурин,глутамин...та ако някой му се
занимава да каже къде бъркам.
Темата беше редактирана от Jonhy на 09.04.07 08:59.
09.04.07
09:13
Много ми се виждат дните. Комбинирай гърдите с рамото или гърба с рамото за да станат 3 тренировки на седмица. Сложи тяга за гърба(с малко кила ако те е страх), френското за трицепс да не е последно упражнение. Премести го 1во е моя съвет като преди него направиш една загряваща серия на скрипеца. За рамото не ти трябват 4 упражнения, че да включваш вертолет, редувай ги просто с разтварянето встрани. Раменните преси да са пред врат, зад врат дават странични ефекти под формата на контузии и болки. За долната час на гърдите правата лежанка е достатъчно. Колкото вървят толко.
Крака защо не правиш?(просто въпрос, нападките на тая тема ще са от другите потребители:))
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 09.04.07 09:14.
09.04.07
09:49
Краката не ги правя не защото си мисля че не са важни,а защото имам проблеми с тях...за трицепса разбрах ще подредя упражненията както каза,обаче тея раменни преси пред врат са ми много неудобни,но щом е по правилно ще почна с по-малко кг. и ще видя какво ще стане...мерси за отговора
09.04.07
17:50
За гърди не виждам проблем да сложиш още едно упражнение - Лежанка с обратен наклон(за долната част),но моя съвет е да не прекаляваш много с нея защото ако тренираш повече време долната част гърдите ти ще започнат да приличат на женски ,затова повече наблягай на горната част ,защото точно тя придава мъжкият вид на гърдите,но все пак гледай да има баланс не се увличаи много Иначе за забележките относно цялата програма съм напълно съгласен със Jorku :exclaim: КЪСМЕТ :exclaim:
Мнението беше редактирано от FITNESmafiq на 09.04.07 17:52.
10.04.07
06:22
а като трето упражнение за бицепс какво да сложа че и последователно и концентрираното нещо не ги усещам както трябва?
Хамър сгъване примерно. Опитай да правиш последователното сгъване от полулег - аз така го усещам повече. Относно рамото - не че е по-правилно да правиш отпред, а е по-безопасно, защото тласкането зад врат казват, че не е “присъщо” на човешкия организъм (това може да са глупости, аз от опит подкрепям тази теза , защото макар и с малки килограми раменете ми почнаха да пукат). Но ако все пак решиш, че това ти е любимото упражнение за рамо - прави го като НЕ пускай лоста под долната част на ушите си.