07.12.08
09:57
Страх да се влюбя не,просто тя всичката ми е наред,че за жени да мисля... :)
Ами Емиле....събираш една мъжка аудитория,която си мери бицепсите и вдига щанги и ги караш да си изливат сърцата. : ) Колко любов очакваш да има?
Извинения, извинения... щангите и бицепсите ако са виновни :) , значи има хора за спешна помощ. Пак и да зоби някой пак не го извинява, че е тъп гъз. :)
казано от Питона на 07.12.08, 07:14:
А за материализма на жените Уини, какво ще кажеш? Усещат, че в този живот не могат да изкарват повече от 400 лв от заплата, а се дразнят, защото по Планета ТВ дават последния модел на Мерцедес ... ииииии, чакай сега да хвана баткото с кинтите, че виждам, че съм тъпа, ама желана ... За каква любов да говорим с такъв човек, ъъъ, извинете изрод! ?
Ще се изкажа :)
Всички жени сме материалистки. В това няма нищо лошо. Посмъртно не бих търпяла мъж, който изкарва по-малко пари от мен. Най-малкото, защото ще е комплексиран от мен. Пък и Дзвера го написа много ясно - жените са умни, ама емоционално. Не стават за къртене на пачки. Задачата на жените в живота не е като на мъжете.
Имате да научите много уроци, първият от които е точно този. Разберете, запомнете и си го набийте в главите: Любовта е условна. като го проумеете това нещо, ще заживеете много по-спокойно. Ако искате някой наистина да ви обича, то ще трябва да му дадете нещо. Не стига само ’ екса, трябва много повече. Може и Мерцедес, защо не :) А може и никога да не ви заобича.
Дедмен, преди ме пита дали любовта е пазар. Да, пазар е.
Е сега Белчо, и теб мога да питам същото: защо се занимаваш с определен тип жени? И чак пък изрод... не е хубаво така. Тя все ще си намери някой, който да и купи Мерцедеса и да се грижи за нея. И ще го обича.
ПП: към Емил. Емиле, то целия живот е публичен дом, не само темата ;-)
Мнението беше редактирано от Winnie на 07.12.08 10:35.
казано от ^MaD^ на 07.12.08, 09:05:
...а и жените нямате какво повече от секс да ми предложите, така че докато си намирам без проблем коя да чукам си ми е добре :)
o.0 !
Сигурен ли си? След време да не се окаже, че има какво повече от мушкане и изкарване да има да ти дадат (защото не рядко на хора с такива изказвания им идва друго на главата след време). Просто не си попаднал на жена, която да не си ляга с друг, освен приятеля си... Твой “късмет”!
... Ама ти си знаеш! :)
По зачекнатите в-си:
Не съм съгласна, че трябва да има пари, за да обичаш - това е тъпо - обичаш не заради парите, а или заради начина, по който те кара да се чувстваш, или поради някакви причини, които и ти не можеш точно да дефинираш (има неща като чувства, усещания, за които не намираме точни обяснения). Ако този, който обичаш е и финансово обезпечен, това можем да го разглеждаме като в +, бонус, но не е на 1-во място, когато говорим за обич. И какво е обич и какво любов? В отговора на тези 2 понятия се крие и останалото. Всичко извън него е израз на тези чувства, който израз има отражение в материалния свят, а материалното изражение може и да е само сълзата, ръката, целувката или както се спомена колата - всичко, което е материално - телата също са материя, органите също, предметите също... Зависи как и с какво ще избереш да изразиш чувствата си, съобразено с възможностите ти. Трябва да се разграничава нематериалното от материалното и отражението на едното в другото.
Един малко тъп, прост пример, ама ако има 1 с много пари, ама видиш ли ти прави подаръци, но и те бие и имаш 1, който си работи момчето нормално, няма много пари, няма земи и т.н., но се отнася толкова добре с теб, разбиране, уважение, обич, подкрепа, стимулира те и т.н. кое е по-добре? Да караш лачена кола, ама със синьо око и слънчеви очила или да ходиш по улиците с усмихнато лице и всички да го забелязват?
А иначе двама души винаги ще намерят начин как да се оправят заедно! Време и търпение, разбиране и уважение, подкрепа и стимул, любов - това се иска! За жалост повечето днес са се изкривили - или забравят за това (и аз понякога забравям, но бързо си припомням после), или избиват негативната си енергия, изражения на опити за налагане на представи и мнения, и комплекси от страничните неща в живота им и после като останат насаме да поразмислят им става депресантско - намират вина и в себе си (ако не са себелюбци) и в другия. Накрая се оказва, че си похабил повечето Хубаво, което е можело да има и вече си уморен и изчерпан за тази връзка - отровена, а не си искал да стане така - ей, тогава си сядаш на дупето поулегнал и вече знаеш какво искаш и търсиш, а най-важното е това - да знаеш. Осъзнал идеалите си, отстоявай ги.
Аз си следвам моите идеали и как пък не се уморих да вярвам в тях, да си призная, не знам. Чудя се още от 1 страна, но от друга знам - защото това си струва в живота - хармонията, спокойствието, удовлетвореността, човека до теб.
Мнението беше редактирано от DO на 07.12.08 11:32.
И точно по тая причина (понеже сте тъ*и кур*и) трябва да ви приемаме като предмети които си купуваме :)
(за да не ви звуча твърде комплексиран ще кажа, че изкарвам адски добри пари и много се харесвам на външен вид :) , а негативното ми отношение е понейе съм бил мн пъти разочарован( и тва понеже ми е било писнало от краткосрочни връзки и съм искал нещо по-сериозно) ... или може аз да очаквам твърде много нз... )
Едно съм научил не оставяй емоциите да водят над разума и не се самонавиваи “Този път/Тая жена може да е различна”
Преди време имаше една дето адски много и се кефих и уж и тя на мен всичко перфектно беше супер секс всеки ден се виждахме спеше в нас всяка нощ един ден ми се скъса ремъка на колата, смених го обаче след 1 км пак се скъса и я оставих в сервиз, вечерта излезнахме с нея само че бях със първата ми кола Фиат Типо и тя като ме пита кво става с моита и казах, че са ми трябвали пари и за тва съм я продал от тогава не съм я чувал :)
Кофти, особено пак написано от жена. Има много какво да учиш и да усещаш. Тези модели на мислене и поведение са от както свят светува и би трябвало вече да са омръзнали. Ако отвори един ден някой очички и види миналото си, през какви модели е преминавал, погледне също така настоящето си и види същите модели определящи му светогледа... това ще е равно на спечелване на лотарията. Любовтта и живота ни се крепят върху условията, а ТЕ дирижират чувствата ни, емоциите, самите нас, изяждат ни. Искреността, детското е загубено и живота губи смисъл да се живее. Хората подчинени от желанията и удоволствията не струват повече от въшките. Този който е постигнал мир в себе си, осъзнал променливото и не-променливото, фокусиран в истината, той е по-велик от всеки цар и това е най-голямото постижение в живота на едно живо същество.
Щастливи са онези с великото търсене и идеали.
Както казва Йога Васища:
2ри Април – Йога Васища
Васища продължил:
Не-чистият ум вижда призрак там където има само части от заобикалящата
ни среда като дърво или ограда, разрушава всички взаимоотношения и
създава подозрения между приятели и врагове измежду тях, дори както
пияният човек вижда как света се свива и стоварва върху него.
Стресираният ум превръща храната в отрова и причинява болести и смърт.
Не-чистият ум (воден от моделите на поведение и порочните тенденции) е
причината за заблужденията (маниакалностите и фобиите). Ние трябва да
се стремим да премахваме корените на това и да сме способни да го
разобличаваме от действията и личността си. Какво е човека, ако не
умът? Ума е целият свят, ума е цялата атмосфера около нас и в нас, ума
е небето, ума е земята, ума е вятъра и ума е велик. Единствено този,
чийто ум е глупав, ние наричаме „глупак”, тогава когато тялото загуби
своята интелигентност то се превръща в труп, а него не можем да
наречем глупак! Ума сам избира продължителността на времето; Крал
Лавана преживял цял един живот само в един човешки час време.
Кое е дори още по-мистериозно Рама, че умът е способен да осъзнае и
види вечността, всевишният и безкрайното съзнание, правейки те объркан
в това крехко, тленно тяло? Самият ум изглежда като вятъра за
въздушният елемент, като блясъка за блестящото, като солидността за
земята, като безкрайността на океана и като празнината на вселената.
Ако умът витае някъде другаде, вкусът не храната не е наистина
преживян. Ако умът витае някъде другаде никой не може да види, кое е
правилното пред него. Сетивата са родени от умът, не е обратното.
Изглежда само от гледната точка на глупаците, че умът и тялото са
различни и отделни: в същност те не са различни въобще, умът е всичко.
Поздравления за тези светци, които са осъзнали и преживяли тази
истина.
Този светец, който е осъзнал тази истина не е обезпокоен, дори когато
тялото е в допит, прегърнато от жена: за него това е като допира до
дърво. Дори ако неговите ръце бъдат отрязани, той не го преживява. Той
е способен да превърне всяка мъка в блаженство.
Също както актьора е способен да превъплъти себе си в характерите на
толкова много персонажи, умът е способен да създаде толкова много
състояния – като будното и спящото. Колко мистериозен е умът, който е
способен да накара Крал Лавана да се почувства, че е примитивен
селянин от старите племена! Умът преживява това, което сам създаде,
умът е нищо друго, освен това, което е било създадено чрез мисълта:
знаейки това, прави каквото желаеш.
Този, който не позволи на ума да блуждае при обектите на удоволствие,
е този който може да го овладее и постигне най-висшето. Също като
този, които пободен на стълб не мърда, умът не благородният човек на
изменя фокуса си от истината и реалността: единствено той е човешко
същество, останалите са червей. Той посяга към върховният бог чрез
постоянна медитация.
Човек се докосва до духовно или носен от вдъхновението на великото търсене на нещо по-висше, диктувано от осъзнатият му ум и жадувано от душата и духът му. Или от нетърпимостта към страданието и нещастието.
Лично за мен живота е безмислен ако е само работа, ядене и плащане на сметки. Като се завъртя и виждам всяка една професия, всеки един човек е в надпревара за това, което наистина цели - любов. Всичко, което прави денс човек е за да получи тази любов, този форум, фитнес, спорт нямаше никога да съществуват, ако хората не получваха любов от това. Грешката е когато помислиш, че любовтта идва от условията, действията, материята. Хората пропиляват цялото си време в преследване... жалко е.
поздрави
Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 07.12.08 11:11.
казано от ^MaD^ на 07.12.08, 11:05:
И точно по тая причина (понеже сте тъ*и кур*и) ......
Точно пък това не ти прави въобще чест! Като разсъждаваш така, на дали и ще намериш правилния човек за теб, а и да го намериш, най-вероятно да го пропуснеш, заради афектираността ти. И между другото никой не е казал, че е лесно и никой не е казал, че ще е скоро.
Много си афектиран, човече! Гледам, че чувствата властват над разума ти, а не обратното, както си писал.
И грешиш, не всички са тъпи кур*и!
Дерзай!
07.12.08
12:53
Хех,винаги съм отговарял в тази тема с едно наум,че нищо не знам. :) И все пак:
“Тъпи курви” ?!?!?!?!!? Всеки човек има индивидуалност.Дали тя ни допада или не е наш проблем.Както каза Уини любовта е пазар,всеки си има цена.Ако се влюбиш в “тъпа курва” ще си понасяш последствията и толкова.За да те заобича някоя “тъпа курва” ами ще купиш Мерцедес...и БМВ ще купиш ако трябва. : ))
а бе просто вече манталитета на жените в българия е такъв :) или поне на тези ан моите години (20) или гледат само парите или си правят квото си искат аз за тва повече от секс не търся вече ама е до въпрос на разбиране аз на никои не казвам кво да прави и кво да мисли и никои не искам да го прави спрямо мен :)
07.12.08
13:24
Е ...зависи къде ходиш,какво правиш...аз много свестни момичета по клубовете не срещам. :/
07.12.08
19:14
Леле вие на какво го обърнахте... Чак за материализъм...
Мъжете правят пари, но парите не правят мъже.
Повече няма да отворя тази тема за нищо на света.
казано от Георги Гайдов на 07.12.08, 19:14:
Леле вие на какво го обърнахте... Чак за материализъм...
Мъжете правят пари, но парите не правят мъже.
Повече няма да отворя тази тема за нищо на света.
Евала!
Ами точно Вие мъжете обърнахте темата в пари, к**ви и публичен дом. Или греша? :)
Пък тя си беше елементарно зададена: помага или пречи любовта.
Емиле, защо си игра да цитираш някакви евангелия... или какво е там не знам? Не ми се е налагало да чета подобни неща. Това, което искаш да покажеш е лицето на безусловната/божествената любов. Такова нещо няма да намериш сред простосмъртните, да знаеш. Любовта е условна. Ако не Мерцедес, то поне нещо друго ще трябва да подариш, за да си обичан - внимание, грижа, дори визия ако щеш, винаги има условия. Единствено любовта на майката към децата би трябвало да е безусловна, но и тук има много големи изключения и отклонения. Дори и там се поставят условия.
Поздрави!
08.12.08
07:14
казано от Winnie на 08.12.08, 05:19:
Това, което искаш да покажеш е лицето на безусловната/божествената любов. Такова нещо няма да намериш сред простосмъртните,
Сред простосмъртните жени?
Хехе... Майтап. Но за съжаление донекъде и истина, защото любимата дума на всички жени, които познавам отблизо, е “искам”.
И... тя не е насочена към тях самите.
Не е непременно “искам Ламбо” или “Мерц” или дори просто искам пари. Може и да иска нещо повече ама да не знае какво, нещо да се промени, нещо другия да е направил, може даже да иска някакво различно емоционално състояние, но постоянно иска, иска, иска....
И никога от себе си.
Безусловни неща няма, и божесвената любов не е безусловна. Но условно безусловни отношения има, ама е трудно да ги намериш между мъж и жена, и като цяло. Уини, за да ги има, трябва на 100% мъжът да е инициаторът и да ги е създал. При мъжете отношенията са доста по - безусловни.
А цитатът на Емо може би не си го дочела :) Никаква любов и условия, вътре просто пишеше, че човек трябва да си отвори очите и ума за хубавите неща в момента, а не да витае някъде в бъдещето, да мисли какво още му липсва и какво още не е успял. Защото по този начин няма да може да усети хубавото, което му се случва. Когато и да е.
Поздрави!
Жените не знаят какво искат, но го искат веднага !
И да се върнем на темата тогава любовта те прави щастлив но много пречи на всичко и шанса да останеш разочарован е 100% :)
казано от ^MaD^ на 08.12.08, 09:39:
Жените не знаят какво искат, но го искат веднага !
И да се върнем на темата тогава любовта те прави щастлив но много пречи на всичко и шанса да останеш разочарован е 100% :)
хХихихихи :)
Аз, пък, знам много добре какво искам и е съвсем ясно. А, ти на кого от женски пол и кога казваш “жена”, а не момиче?
Всъщност, дали знаеш или не знаеш какво искаш опира до самия човек, а не до пола на този човек (накратко).
И да - да взема и аз да спра да разводнявам.
Мнението беше редактирано от DO на 08.12.08 10:35.
казано от ^MaD^ на 08.12.08, 09:39:
Така е. И точно от това се страхуваш:) За да не останеш разочарован пак, както си бил. Само дето това не помага, нали? Задачата на любовта не е да те направи щастлив, а точно обратното.
Всеки иска нещо - и мъжете и жените, и момчетата и момичетата. Всички искат. А какво дават?
Дзвер, цитатът показва точно безусловната любов. Но тя не може да се конкретизира между двата пола, тя е вселенска и всеобятна. Не е любовта, за която говорим тук. Тази между мъж и жена, няма нищо общо с онази в цитата, която показва постигането на помирението, любовта към природата и т.н. И аз много обичам природата, много обичам да медитирам и да плача в медитациите си, страшно харесвам сегашното си състояние, обожавам да се грижа за душата си... Но това не е същото.
Много ще ми е интересно да разбера, как да си отгледам потомството в землянка, щото много обичам да съм сред природата. Или пък да отида в аптеката и да си взема памперси и лекарства срещу огромната си любов към фармацевта. А кажи ми как става! Или по-добре ще е да ги пусна да торят около землянката... %-P
И даа, няма безусловни неща. Може би има безусловни взаимоотношения между мъж и жена, които не мисля, че зависят изцяло от мъжа обаче. Това, че написах, че няма да търпя мъж с по-малки доходи от мен, не беше проява на груб материализъм. А именно това, че мъжа трябва да е доминантен, за да се чувства той самия наистина мъж.
Мнението беше редактирано от Winnie на 08.12.08 11:04.
Темата заприлича на манджа с грозде малко. Разни тийнове си разправят в кой клуб какви момичета и момчета срещали, какви ходили по дискотеките… пак други улегнали хора пишат за романтика и на капак на всичко се появявам да кажа: „Не всичко е пари приятелю” :)
Забавление да има, пак пуберите трябва да се образоват леко по-леко, както казва един даскал: това, че си малък те извинява, че си цървул, но не и че си тъп. :) Човека е класик.
Winnie, незнам на колко години си, но има време. На повечето хора и на 50 не им идва акъла, но по-важното е докато си млад, тогава можеш да промениш много неща в себе си, мисленето, навиците си.
Winnie, интересно как си преплела условностите… родителите ти трябва да те обичат безусловно, но ти както и когото си поискаш… :)
Дзвер, божествената любов е условна в религиите, знам че ти не си им голям почитател и така трябва да бъде. Условията са създадени от страх и липса на любов. Когато се страхуваш, че някой ще те излъже, предаде и т.н. тогава му поставяш условия. По-тъпи са тези които се фанатизират и остават да ги водят за носа. Вяра и отдаденост, без разбиране и интелигентност няма ценност.
Би било прекрасно ако има хора интересуващи се от себепознание и изследване, а не само от преследване на разни неща, подтикнати от този неизследван източник… в това се състои и бедата на обществото днес.
Децата са засипвани с модели на поведение, желания, норми и представи за фалшива свобода. Възрастните си налагат собствени бариери, илюзорни представи за живота. В крайна сметка 90% от обществото прави и иска това, което не му е наистина на сърце, хора роботи, програмирани от всеобщата глупост. Ако изследва един човек това, което прави в деня си, доста голям процент го прави по задължение, по налагани норми, това което наистина иска и е добро за него остава 10-15% от живота ни.
Поздрави
Задачата на любовта не е да те направи щастлив, а точно обратното.
Дори и не подозирах, че ‘любовта’ има цел.
Много ще ми е интересно да разбера, как да си отгледам потомството в землянка, щото много обичам да съм сред природата. Или пък да отида в аптеката и да си взема памперси и лекарства срещу огромната си любов към фармацевта. А кажи ми как става! Или по-добре ще е да ги пусна да торят около землянката...
Не виждам, кое ти пречи да си отгледаш потомството в землянка, стига да го искаш.
А като искаш нещо, следва по един или друг начин да се напънеш за да го получиш.
Мнението беше редактирано от 6th на 08.12.08 11:12.
казано от Emil_mlo на 08.12.08, 11:10:
Winnie, незнам на колко години си, но има време. На повечето хора и на 50 не им идва акъла, но по-важното е докато си млад, тогава можеш да промениш много неща в себе си, мисленето, навиците си.
Winnie, интересно как си преплела условностите… родителите ти трябва да те обичат безусловно, но ти както и когото си поискаш… :)
Объркал си се, Емо. Нито мен ме обичат безусловно, дори родителите ми, нито аз обичам безусловно някой :) Не знам защо преобръщаш нещата наопаки, явно аз не пиша разбираемо...
Но се уча и няма да спра да се уча. Не да се променям, обаче, а да се разбирам със себе си :)
Сталкер, аз имам всичко, бе човек. И мерцедес си имам. И не съм се напъвала. Давала съм, за да получа. И ще продължа да давам.
Пишеш, че майката „трябва” да обича безусловно децата си, но имало изключения.
Това е добра карма според мен, и аз имам много неща и то без да съм си мръднал пръста за 90% от тях. Намирам приятели и помощ когато ми трябват, намирам изход от много трудни ситуации, благодарен съм за щастието. И знам, че това е безусловната любов, както е казал Иисус, въпреки, че не помня точно цитата за птиците и това, че не работят, а са обгрижвани от божествената любов.
И да завърша малко от моя страна бих казал, че всеки един родил се на този свят е дошъл да дава, никой няма да вземе, нито мерцедеса, нито парите, нито славата, нито дори любовта. И има една радост породена от любовта когато даваш.
поздрави
08.12.08
14:29
казано от Winnie на 08.12.08, 10:59:
Това, че написах, че няма да търпя мъж с по-малки доходи от мен, не беше проява на груб материализъм. А именно това, че мъжа трябва да е доминантен, за да се чувства той самия наистина мъж.
Туй малко намирисва. Ако ми позволиш да избия в личен коментар, но повечето жени, които познавам с такъв начин на мислене, всъщност:
1. Повечето им неща са им стъпили наготово
2. Не познават много много труда и повратите в живота
3. Животът не ги е удрял и мятал, а си карат ей тъй, осигурени, всичко им върви, работата уж е сигурна...
Ако се бориш за да си пробиеш път... Трудностите са много. Обратите са много. Нищо не е сигурно. Днес ти си по - добре, утре другия, нещата не вървят в релси....
Тъй че... Според мен изказването ти далеч не е пример и “ценността”, спомената в него, далеч не е това, което прави мъжа доминантен. Просто си малко груба материалистка, свикнала да има туй - онуй и да го получава лесно, може би и леко разглезена.
Епа вземете пример от култуовата песен “Бял мерцедес”. Чуйте кво пее женицата:
“Бял мерцедес ме преследва в живота
и неизменно след мене върви.
Бял мерцедес пак ми грабва окото,
но не продавам любов за пари.
Не съм надута, но за валута,
не се продавам и за пари
и всичко давам и подарявам,
но не разменям любов за пари.”
Продължава с ‘не разменям любов за коли’ и т.н. 90-те не са били такива жените, явно :)
Ах вие, материялистки, псевдолюбовчийки... :P
ПП. Днеска съвсем случайно чух песента в 1 заведенийце и се сетих за темата, нямаше как да не взема отношение, вдъхнови ме!
ПП2. Уини, Дзверецът те нареди :)
Мнението беше редактирано от ozo на 08.12.08 16:27.
казано от D3BEP на 08.12.08, 14:29:
Ако се бориш за да си пробиеш път... Трудностите са много. Обратите са много. Нищо не е сигурно. Днес ти си по - добре, утре другия, нещата не вървят в релси....
Тъй че... Според мен изказването ти далеч не е пример и “ценността”, спомената в него, далеч не е това, което прави мъжа доминантен. Просто си малко груба материалистка, свикнала да има туй - онуй и да го получава лесно, може би и леко разглезена.
Дзвер, малко ти куца анализа на теб. Освен това, някакси намирисва анализирането ти на жените изобщо ;-) недей да съдиш по някой, който познаваш малко по-добре и да си мислиш, че всички с общи симптоми са еднакви.
1. Нищо не ми е стъпило наготово. Много повече съм дала, отколкото съм взела.
2. Много добре познавам труда.
3.Тук в последна точка, не знам как трябва да ме е мятал животът, но тук-таме ме е подмятал.
Да, малко съм разглезена, съвсем мъничко. И до съвсем скоро, се борих упорито с тези си глезотии и не исках да им се давам по простата причина, че не е моят начин. Не съм свикнала на глезотия. Обаче, знаеш ли, започна да ми харесва. И точно защото разбрах, че заслужавам да бъда и малко поглезена изведнъж ми хареса.
Финансите правят мъжа доминантен. Ако жена му започне да печели малко повече и реши сама да се поглези, то Той е кръвнишки обиден и дееспособен, въпреки че се прави на доволен. Немалко мъже познавам, които прояват друг вид доминантност, включително и насилие. И знаеш ли защо? Ами защото са комплексари.
Не казвам, че всички са такива, както колегата отсъди за жените с друг епитет. Но повечето са. Манталитета и възпитанието са натрапени до костния мозък на нацията. Много, много силно се надявам, ако ме заподмята живота да не се окаже, че съм избрала такъв тип. И мерджо да ми излезе през г... :lol:
08.12.08
17:58
Охооо , аз бая работи не съм дочел....
Мерцедеси, али - бали.... Сега виждам.
Добре ве Уини, кво трябва да работи днес човек за да си купи сам Мерцедес от работа?
Викаш, бачкаш здраво.
Аз работяга да си купува нов мерцедес още не съм видел :) Не знам по Софията как е...
Но тука повечето дето си купуват съм ги видел.
:) ехеее супер щуротия, в крайна сметка няма никакво значение кой какво его ще си изкара във форума. Кой какво имал, какво работил. До тук разбрах само какви сте пичове и жените колко са били тъпи и лоши... и от Дзвер също... много кофти говори за момченцата.
08.12.08
18:54
Ае никой не е казал колко са лоши жените, даже напротив...
Аз малко... по - друга теза имам, но както и да е.
Нема да я формулирам.
Само ще кажа, че според мен за да продължи да се води тая дискусия трябва да се говори за материално състояние.
Нема как да стане иначе. Хора, за които мерцедесът е обикновен подарък, т.е. парите не са проблем, твърде често са материалисти. Нормално е. Имат много и винаги искат повече.
От друга страна, хора, които бачкат за да преживяват... Естествено, са сплотени заедно предимно от други неща, не от глезотии и подаръци. Не че нямат кусури, но...
Така че.... Твоята истина, Уини, не е моята истина. Това, че ти имаш материална граница(приходи), под която не би търпяла мъжа си.... Ок.
Това, че предпочиташ колата пред.... някой си.... Ок, това си ти :) За мен колата е вещ. И майбах да беше, пак...
Примерно аз никога не съм бил богат, но и отдавна не страдам от липса на пари. Парите вкъщи обаче не се знаят кои на кого са. Аз имам карти за нейните сметки и тя за моите. Моите доходи са ненормирани, но никога не сме седнали да ги делиме и броиме и всички разходи се обсъждат. Естествено, говорим за разходи, не пари за обяд или кафе.
И ко прайм значи?
След като по твоята хипотеза само парите правят мъжа силен в една връзка значи или в нашата връзка мъжът е жената, или нямаме връзка?????
WTF?
Нашите винаги са живяли така, баща ми и майка ми приемат за простотия да се делят парите и да се дели работата на единия или на другия.
За мен постигнатото в живота се изразява с щастието и усмивката на един човек.
Отиди в един публичен дом и виж дали там хората са щастливи и имат искренни усмивки...
Отиди при хора събиращи скъпи неща и виж дали в техния живот има щастие и искренна радост...
Виж живота на един амбициозен бизнесмен, след 10 години работа не малка част от парите му отиват за лекари и лекарства...
Това за мен не е постижение.
Въпроса е да няма култ към играчките, това води до нещастие и мизерия. Едно добре възпитано съзнание е много по-ценно от играчките, които утре и други ден няма да имат същата стойност. Поради причината, че много хора нямат изградена индивидуалност при срив се получава бум на самоубиствата. Машинките работят по програмите.
А ако тази тема трябва да продължи да съществува, трябва да се пише в нея. А за да има някакъв смисъл не трябва да се пише за материалните неща. Трябва да се пишат препоръки и практически съвети, трябва да се пишат духовните прозрения и опит.
поздрави
08.12.08
19:14
Да, ама за съжаление тия духовни неща и любовта в реалния живот никога не съществуват по начина, по който си написал, Емо.
Истинската любов е доста по - тривиална.
Както виждаш, в някои случаи хората наричат любов нещо, което нема връзка нито с любовта, нито с каквито и да е чувства...
И според мен тая тема е ценна точно с това.
Говори за истинските неща.
А те в никакъв случай не са в сферата на идеалите.
Живеем в относителна вселена Стефчо, всеки има правото да я вижда както пожелае. Индивидуалностите създават красотата на този свят. Това, че дадена маса от същества са преценили за по-лесно да имат еднакви разбирания, това си е техен проблем. За мен това, което се приема за редно от обществото - въобще не е такова.
И според мен темата може с успех да се преименува като: „Себеразвитие и възможност за изразяване и преживяване на любовта.”
Повечето двойки страдат от невъзможност за изразяване на любовта си, или твърде много „задушават” се взаимно, или твърде малко и чувстват празнота.
Други не могат да приемат израз на любов от любимия човек.
Пак има и момченца и момиченца, които смятат, че мерцедеса и курвеснкия вид са най-важни. Прекарват си времето в амбициозно постигане на „целите си”, след време ако доживеят третата възраст не могат да погледнат с добро към живота си, нито да изпитат удовлетворение.
Други имат проблема на комплексираният човек, жадуването на богатства и придобивки, никога не са щастливи, много рядко постигат дори и материалното.
Всичкото това е родено от матрицата и калъпа на обществото, „реалността” в умовете на хората.
Ако такъв живот предпочиташ Стефчо…
Аз не и за това винаги съм имал нужда от търсене на нещо повече и по-висшо.
поздрави
Уини - наблягаш на това, че мъжът трябва да е доминантен, също и че финансите го правят доминантен.
Малко по-рано, някой написа, че не парите правят мъжа.
Ако един мъж е доминантен само заради парите си, то той не е по-различен от мъж, който е доминантен с..насилието си и който определяш като комплексар.
Малко тъпо се получава.
Би ли написала, каква е доминиращата функция на парите при мъжете, според теб? :-D
И все пак, струва ми се че в тая тема има прекалено много клишета.
А всъщност, Емо е прав. Ако не ти е кеф, нито пари, нито курви, нито доминиране или глезене ще ти оцветят живота.
08.12.08
19:45
Аз пък ше отида по - далеч, Сталкер.
Мисля дори, че насилието е по - приемлив метод за доминиране, отколкото парите.
Защо. Защото в природата мъжкият доминира именно защото е по - силен.
По този начин той доказва гените си, превъзходството си, силата и здравето си.
Докато парите... Са една измислена “ценност”.
Ценна е, доколкото ти сам си определиш. Общоприета е, вярно, но е фалшива.
И по нея ценност силният и здрав мъжки могат да го доминират всички дедовци с повечко реституция, може и да са импотентни, болни и какво ли още не, важното е, че са силни и имат пари.
Поздрави!
казано от С7АЛК3Р на 08.12.08, 19:33:
А всъщност, Емо е прав. Ако не ти е кеф, нито пари, нито курви, нито доминиране или глезене ще ти оцветят живота.
Това което казвам е живейте си живота, без значение дали ви е тъпо или остро, имате коли или нямате. Първото и най-важното е състоянието на ума, всичко друго както и чувствата и емоциите идват и си отиват, материалните неща идват и си отиват бързо като препускащите мисли в главата ви.
Първо бъдете щастливи и след това постигнете всичко, ограниченията са продукт на личната ви представа само и единствено.
08.12.08
19:54
Не живеем в джунглата или саваната.Тук физическата сила няма значение. :/ Вместо да си мерим бицепсите ще си мерим портфейлите.Нормално.По тази логика -да,дядовците ще си доминират в обществото (дядка-милионер)...да споменавам ли Хю Хефнър? :D Кога ти,дори да имаш физическата сила ,опита и знанието да си построиш къща-замък ще го направиш ако нямаш пари?Кога,използвайки чара си ще накараш 10 женски индивида да се въртят и да задоволяват всеки твой каприз?Защо изобщо ходим на фитнес?Ние,хората които тренират за да подобят един или друг свой показател,олимпийските игри...всичко това се прави с историческа цел,правим го за да запазим капчицата останал животински инстинкт в нас.А всички тези спортове са развлекателни..... :/
Не просто в семейната среда парите са разделени.В обществото са разделени парите,а самото общество - на слоеве.
Привличането се гради на това,онова...И на материално състояние.Няма как иначе...колкото и да си готин просешката тояга те прави непривлекателен.Любовта....доколкото съществува,може да я има само при равенство между двата пола.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 08.12.08 19:57.
08.12.08
22:20
Вие изкарахте любовта като някакъв стероид...Има я-за онези които я търсят...Субективна е да...На мен ми помага и не само в спорта...
Здравейте!
Защо се хванахте изобщо за моя Мечо?
1. Изобщо не съм го искала, нито пък молила за него. Даже и сега не го искам и си ходя пеш по-често откокото да го карам.
2. Изобщо не е нов и голям и цената му е паднала дотолкова, че сигурно всеки втори може да си го позволи.
Не знам колко струва новият модел, нито как се купува, но не ме и интересува.
Дзвер, аз не меря любовта с подаръците, които получавам. Този, който ми ги подарява, явно има защо да ми ги подарява, заслужила съм по някаква причнина. Приемам ги заради него. Освен това, хич ама изобщо не е богат. Въпроса е че аз съм с една идея по-нискостояща от него. Сама съм избрала да съм.
И когато казвам, че силния пол трябва да е наистина силен, то не значи че трябва да има силни юмруци. Нито пък да е доминантен сред останалите мъжки в стадото. Много са комплексарите, които проявяват силата си точно по този начин, но това е израз на слабостта им. Винаги ще има някой по-силен от него, важното е да е по-силен от жена си. Както каза Дедмен, трябва да е силен в джоба, за да се чувства пълноценен той самият. Освен това, трябва да е готов да даде. Защото има и такива, които не са готови да дават, само искат...Финансовата сила на мъжкарят, Сталкер, има функцията да му даде стабилност на НЕГО самият. За да не доминира по другите начини :)
Това беше по темата за мъжете и жените и общото съжителство.
Емо, любовта, онази божествената любов, е състояние на духа. Тя не е между двама души, които си делят това-онова. Тя си е само за теб, вътре в душата на човек. Но темата се отклони от духа, заради моя груб материализъм и реализъм.
Любовта и щастието са състояния на душата. Всеки носи потенциала им, но не всеки има смелостта да ги пусне. Някои, ти си ги споменал като типажи, завиждат и искат да постигнат постигнатото от други. Други пък задушават. Трети си мислят, че трябва да плащат за нея. А това не е любов. Това е нещастие. Нарцизмът също не е любов. Точно Нарцисите са най-големите насилници, макар и да са най-привлекателни.
Хубаво ще е да кръстим темата “Саморазвитие и самоизграждане на любовни ценности” :)
казано от Winnie на 09.12.08, 04:52:
И когато казвам, че силния пол трябва да е наистина силен, то не значи че трябва да има силни юмруци. Нито пък да е доминантен сред останалите мъжки в стадото. Много са комплексарите, които проявяват силата си точно по този начин, но това е израз на слабостта им. Винаги ще има някой по-силен от него, важното е да е по-силен от жена си. Както каза Дедмен, трябва да е силен в джоба, за да се чувства пълноценен той самият. Освен това, трябва да е готов да даде. Защото има и такива, които не са готови да дават, само искат...Финансовата сила на мъжкарят, Сталкер, има функцията да му даде стабилност на НЕГО самият. За да не доминира по другите начини :)
Това беше по темата за мъжете и жените и общото съжителство.
Разбирам, че това е твоето виждане на нещата, но честно казано, струва ми се много нагодено и безпочвено.
Може би е по-изгодно и приятно да си мислиш, че функцията на парите е да дава стабилност на мъжете.
Не си права и с риск да се повторя, ще обясня защо.
Парите, стабилизират финансовото състояние на човека, психическото макар и повлияно от бит и обективни житейски обстоятелства(включително и от парите) се влияе от много други фактори.
Ако един мъж е да кажем... ТЪП* и това го комплексира, но БОГАТ, то парите няма да му помогнат. Може би, имайки повече кинти, ще може да си позволи да те купи, продададе, пребие(дори и не със собствените си ръце) и да му се размине.
На мястото на ‘тъп’, можем да напишем много качества и недостатъци, всяко от които може да поражда нестабилност и комплекси за малоценност, избиващи в крайности.
Парите са за харчене. Никой, не е станал човек, заради натрупването на пари. Пълно е с ‘гъзари’, които ако не познаваш или погледнеш отдалеч, може и да те спечелят със самочувствието си, а всъщност са много сдухани и жалки типове.
А всъщност, цялата идея за доминиране ми е странна. Не за друго, ама ми се струва почти невъзможно, някой да доминира във всичко. Такъв човек, ако въобще съществува, би бил много нещастен според мен. И какъв плазмодий, би живял с такъв човек?
Мнението беше редактирано от 6th на 09.12.08 08:27.
Сталкер, не мога да си обясня опозицията ти. Четеш между редовете, не разбираш какво пиша, обаче си в опозиция.
Намирисва ми на Нарцис... :-)