05.05.07
12:44
Значи идеята ми е да разделя цялото тяло на 2 дни и да редувам 1част ,2ра часр 3 почивка ...
Нещо такова
1 половината тяло
2 другата половина
3 почивка
4=1
5=2
6= 3
7 =3
и така...
Големият въпрос е по колко серии за МГ да правя и как да ги разпределя примерно за 2 трен на седмица за мг общо 12 серии за ръце съм го измислил така :
Ръце A
Френско прав 3x5
кик бек3x 5
сгъване прав за бицепс с щанга 3x5
концентрично 2x5
Ръце Б
Френско легнал 3x5
сгъвабе зад глава с една ръка 3x5
Скотово тесен хват 3x5
хамър сгъване 2x5
общо за бицепс за цялата седмица се получават 10 серии х 5 като не стигам до отказ, за трицепс съптветно 12 х5. Значи идеята ми е първата част на тялото да е гръб ,ръце , корем- втората гърди рамо крака.Някой който е правил подобно нещо може ли да ми каже по колко серии на седмица да правя за мг и как да ги разделя на две тренировки примерно гръб общо 15 серии или гърди 12 серии без да претренирам?стаж 1 година сериозно а иначе си вдигам от 2
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 09:29.
05.05.07
20:53
A нали няма да е проблем ако сложа бицепс при трицепс и сваля долу квадрицепса? И това че ще ги правя по 5 повторения не серия не е проблем нали защото по принцип ако правя 7-8 и стигам до отказ което не ми е цел в момента ?
Онова е само пример, може да се групират и по друг начин мускулите, и повторенията са само за пример, прави си по 5.
http://www.fitbul.com/article8.htm
A kakvo shte kajete za tazi programa izlgejda interesen dvudneven split
Петко К - пиши на кирилица.
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.05.07 18:32.
08.05.07
18:51
Чичо Арнолд е тренирал с двудневен сплит цялото тяло, обаче триразова тренировка - от понеделник до събота и в деня е правил 2 тренировки- сутрин тежките упражнения, а следобяд корем и прасец. Не вярвам някой от вас(вкл. и аз) да има време за 2 тренировки в деня, обаче този двудневен сплит е страхотно решение, ако си решил да шокираш мускулите от обикновенната си програма. Изкам да попитам за мнение по тази програма:
1.Гърди, Гръб, трапец, корем
2.Рамо, Крака, бицепс, трицепс, предмишница
3.Почивка
4.Като 1
5.Като 2
6.Почивка
7.Почивка
Упражненията за гърди и гръб/рамо и крака са по 3,бицепс, трицепс и корем-2, а трапец и предмишница-1
Не харесвам тренирането на гърди и гръб в един ден, но съм го виждал в много други програми...
За да не спамя, ще попитам още нещо:
Може ли да си разделя тренировката за корем в 1ден: коремни преси, а във 2ден:повдигане на краката от лег ???