08.05.07
19:38
ае момчета наще не мога да ги накарам да ми позволяват протеините .хем знаят че не са вредни, а мислят че щял съм да стана на торба след това и такива глупости .искам да ва попитам дали мога да си качвам килограми без протеините и какав ще е ефекта.
Крий ги некаде.Аз така смятам да праа като си взема лятото.Щот майка ми и тя няма да ми даде да ги пия.
08.05.07
20:34
Можеш и без добавки разбира се.
казано от mmaarrttiinn на 08.05.07, 19:38:
ае момчета наще не мога да ги накарам да ми позволяват протеините .хем знаят че не са вредни, а мислят че щял съм да стана на торба след това и такива глупости .искам да ва попитам дали мога да си качвам килограми без протеините и какав ще е ефекта.
Братле не ги взимай тия протеини те са много опасни, не се знае какво може да ти случи може да умреш...Ебавам се разбира се :) , ето ти царския път да си оправиш проблемите давам ти го здъвкан направо.Кажи на вашите че за да е здрав човек се нуждае от три основни хранителни вещества въглехидрати, мазнини и белтъчини, въглехидратите служат за енергия, мазнините помагат за хормоналния баланс, а белтъчините са строителните блокчета от които е съставено нашето тяло - кости, мускули, коса и т.н.Когато тренираш с тежести на теб ти трябват повече белтъци, протеина който искаш да си купиш са просто допълнителни белтъци които ти трябват заради интензивните тренировки за да можеш да се въстановиш, кажи им ако не вярват да питат някой лекар и работата ти е вързана.Между другото можеш да тренираш и без да си купуваш протеини, протеина си го взимаш от храната но ти трябва добре обмислен хранителен режим.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 08.05.07 22:43.
И без добавки става, но по-бавно. Що се отнася до родителите - те са непоправими, но свикват. Първо ще видят една кофа, после ще видят няколко по-мънички...ще протестират и после ще затихнат, освен ако не им бъркаш надълбоко в бюджета де.
09.05.07
19:59
Аз крия протеина в шкафа :) няма разбиране иначе :)
Тогава има кажи,че минаваш на стероиди :cheese:
Хмм не е голям проблем ако не взимаш ама наистина трябва да хапваш по здраво (не повече :) ). Наистина можеш да им обясниш че протеинната ти дневна дажба ти дава протеина колко 6 сурови яйца.
Та ако не искат да млатиш 6 яйца н ден да ти разрешат да взимаш протеини тогава (възрастните много се шашкат от натравяне с яйца което не знам колко е верно :) )
Аз лично никога не съм имал проблем с яйцата :)
казано от mitaka101 на 08.05.07, 22:41:
Можеш и без добавки разбира се
Абсолютно вярно.
Кажи им, щом не ти позволяват протеини да ти осигурят по 2 яйца на вечеря (към вечерята), 200-500гр извара на ден и 200-500гр месце на ден.
И ще растеш яко.
Абсолютно.
Даже това май е по-добрия вариант, в сравнение със скапано хранене+добавки със съмнително качество, произход и съдържание.
10.05.07
13:33
ми ас да ви кажа сурови яйца от магазина не пия(не се знае колко време са стояли) ,само като ходя на село си взимам пресни :-)
става без протеини но с тях е много по-лесно от страна на храненето но както казаха по-горе може да си ги набавяш от пилешко месо яйца сирене извара мляка (прясно и килело)и от мн. други за яйцата неща да спора щот веднага некой ще каже че яде по 15 и нищо му нема .Аз ядох по 6 само 4 дена и ми се поду джуката та ми биха неква инжекция да спадне(бег кат поп певица :) аз не твърдя че е от яйцата но доктора ми каза на седмица да съм ял не повече от 6 яйца (не на ден а на седмица)
абе няма какво да им казваш те винаги са някви дървени философи
Пример ти давам:
На майка ми и показвам сайта на NOw тоя който има банер в сайта и и казвам витамините който искам да се взема и тя:”добре няма проблем” .После и показвам и протеина и тя: “ауу тия анаболи после ще се отпуснеш целия” :P Какво да обяснявам повече ..
Мнението беше редактирано от BOR на 11.05.07 14:11.
11.05.07
08:23
Kрий ги някъде бе ;) Те и наще ако видят тука к’во има в шкафа, ще ми спрат кранчето :D
Ediт : Темата ти изобщо не е за тук!
Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 11.05.07 08:24.
казано от mmaarrttiinn на 10.05.07, 13:33:
ми ас да ви кажа сурови яйца от магазина не пия(не се знае колко време са стояли) ,само като ходя на село си взимам пресни :-)
И не ти препоръчвам.
Хапвай ги сварени. :coolgrin:
11.05.07
13:14
казано от С7АЛК3Р на 11.05.07, 11:48:
казано от mmaarrttiinn на 10.05.07, 13:33:
И не ти препоръчвам.
Хапвай ги сварени. :coolgrin:
При 90% от яйцата, които се продават на пазара, си пише от кога са,до кога са и т.н. Ако са от известна птицеферма (или квот е там) може да ги пиеш и сурови без да се притесняваш от болестотворни микроорганизми като салмонела например.Иначе протеин не ти трябва,сигурен съм, че си на по-малко от 16,а във фитнеса сигурно нямаш стаж и 5 месеца и вече бързаш да почнеш с добавките. А и освен ако не си купуваш от скъпите(и съответно качествени) протеини, то изобщо не си взимай.Както ти казаха по-горе - извара,месце,яйца,картофи,ориз и си готов, само трябва малко финансиране от ваште.
Хах еми и моите кат ги питах категорично ми отказаха ама един ден си зех.Прибирам се вкъщи викам мамо взех си протеин.10 минути скандал и тва беше позволиха ми :D Казаха ми повече да не си взимам добавки ма аз са си пия аминокиселини тайно
13.05.07
09:56
казано от Jorix на 12.05.07, 21:51:
Хах еми и моите кат ги питах категорично ми отказаха ама един ден си зех.Прибирам се вкъщи викам мамо взех си протеин.10 минути скандал и тва беше позволиха ми :D Казаха ми повече да не си взимам добавки ма аз са си пия аминокиселини тайно
И като ги пиеш тия аминокиселини,тайно разбира се, да не би вече да си някой 100 килограмов мутант с 46 ръка. За кво ги взимате тия боклуци като даже няма ефект от тях. Разбирам да тренирахте много тежко 6 дни в седмицата,ама тва не е вашия случай.
13.05.07
12:28
Никога няма да забравя, как докато братовчед ми беше ученик също си криеше суплементите по ракли и долапи, защото родителите му забраняваха да пие такива неща. Голяма комедия се получи, когато баба му намерила насипния креатин в някаква торба и се развикала “Иван взима наркотици” :-)
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 13.05.07 12:29.
казано от Jorix на 12.05.07, 21:51:
Aз така пропуших...
Та 10 години вече. :-S
14.05.07
12:33
Просто се храни качествено. Парите, които би дал за един хубав претеин можеш да си храна, с която също си ще си много доволен.
Хмм с тия яца братле много ме сплаши, не съм никаква официална информация затова, по великден все се чува за някой “инцидент” от трети човек на трети познат, та не знам колко е вярно и дали наистиниа “докарва жълтеница”, а пък подувания сигурно са възможни. Сега си взимам само 4 на ден и след тренировка още 3 (които сега замествам със протеин :) ). Абе страх лозе пази, та някои знае ли нещо за тези яйца дали има проблем с тям без да коменитраме салмонелата.
14.05.07
21:10
Аз съм карал жълтеница, пък тогава не съм ял яйца. Може в момента да има някакъв вирус по коките, ама не ми се вярва.
http://www.bodybuildingpro.com/proteinrating.html
Тук има добра информация относно протеина в храните
А за вирус не е вирус, това някакво пренатрупване на протеини и мазнини като и белтъка свързва някакви протеини което създава “накакъв” дефицит, съжалявам ама не мога да намеря чиста официална информация иначе бих се позовал на нея :)
.
Аз си пазя една стара кутия от pc извадил съм дъното и вътре са ми добавките
Мнението беше редактирано от furygan на 28.07.07 14:06.
Не те знам на колко си, но ще ти препоръчам 2-3 месеца да тренираш без протеини, само с по-добро хапване (дано не се откажеш от тренировките). След това, ако не си се отказал, сам ще прецениш да вземаш ли протеини.
29.07.07
00:32
Аз ги криех в шкафа,но ме изловиха. Майка ми беше търсила нещо и случайно попаднала на тях. С протеините се примири някак си,сега крия само креатина
29.07.07
06:05
Не крий, ами им дай да четат - да могат да асимилират инфото, че добавките не са отрова. И още нещо - за яйцата - добре е да се придържаш само към белтъците. Иначе не виждам нищо в употребата им, ако са пресни.
04.08.07
06:56
Моят савет е да си ги пие6 скришом защото мускула има нузда от протеин.След тренировка белтаците от мускулите са ти измукани и трява да вазтановиш загубеното.
09.08.07
20:29
Братле тренирам година и малко и всичко си е чисто. Не съм взимал нищо. Е, вярно е че не качвам толкова бързо. Това че родителите не ти дават не значи че това е пречка. Първо си помисли дали наистина искаш да взимаш, и тогава реши какво да правиш. Аз лично ако бях на твоето място бих им давал да четат повече за тях и така те ще разберат че няма да ти навредят толкова.
Успех!
казано от Kevin_Kostner на 09.05.07, 19:59:
Аз крия протеина в шкафа :) няма разбиране иначе :)
добре бе пич , ваште няма да видят протеина на прах, ама нали някаде трябва да го разбиеш тоя протеин с миксер или робот . Ко праиш после ? Винаги ли го миеш
500 гр протеин средно 20 лв ... Аз тия 500 гр протеин си ги набавям с храна която струва 4.60 лв ... Прави си сам изводите ;)
казано от TREVATA на 10.08.07, 12:17:
500 гр протеин средно 20 лв ... Аз тия 500 гр протеин си ги набавям с храна която струва 4.60 лв ... Прави си сам изводите ;)
Може ли по-подробно, че не схващам, кое съдържа толкова протеин...а е на такава цена.
Извара? ..не е, яйца..също ми се струва пресилено?
казано от С7АЛК3Р на 10.08.07, 14:01:
Може ли по-подробно, че не схващам, кое съдържа толкова протеин...а е на такава цена.
1 кг пилешки дробчета е 2.30 лв .... в 100 гр има 27 гр протеин ;) сметни го сам колко става
10.08.07
20:23
казано от TREVATA на 10.08.07, 18:28:
1 кг пилешки дробчета е 2.30 лв .... в 100 гр има 27 гр протеин ;) сметни го сам колко става
Че от кога в дроба има повече протеин от чистото месо? :gulp: И аз прибягвам често до свински/пилешки дробчета, че са евтини и вкусни и има бая протеин в тях ( 16-17гр./100гр. ако трябва да бъдем точни ) ама определно нямат по 27гр. протеин на 100 грама. :roll:
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 10.08.07 20:41.
10.08.07
21:19
В дробчетата има много витамин А и витамин Е ... не е добре да се яде голямо количество всеки ден ....
казано от Crazy_With_Razor на 10.08.07, 20:23:
1 кг пилешки дробчета е 2.30 лв .... в 100 гр има 27 гр протеин ;) сметни го сам колко ставаЧе от кога в дроба има повече протеин от чистото месо? :gulp: И аз прибягвам често до свински/пилешки дробчета, че са евтини и вкусни и има бая протеин в тях ( 16-17гр./100гр. ако трябва да бъдем точни ) ама определно нямат по 27гр. протеин на 100 грама. :roll:
Еххх че почвате да се правите на разбирачи и ми филосовствате ! Толкова е 27 гр протеи на 100 гр дробчета ! Погледни в хранителната таблица преди да пишеш глупави постове !
11.08.07
08:44
казано от TREVATA на 11.08.07, 07:42:
казано от Crazy_With_Razor на 10.08.07, 20:23:
1 кг пилешки дробчета е 2.30 лв .... в 100 гр има 27 гр протеин ;) сметни го сам колко ставаЧе от кога в дроба има повече протеин от чистото месо? :gulp: И аз прибягвам често до свински/пилешки дробчета, че са евтини и вкусни и има бая протеин в тях ( 16-17гр./100гр. ако трябва да бъдем точни ) ама определно нямат по 27гр. протеин на 100 грама. :roll:
Еххх че почвате да се правите на разбирачи и ми филосовствате ! Толкова е 27 гр протеи на 100 гр дробчета ! Погледни в хранителната таблица преди да пишеш глупави постове !
В коя хранителна таблица? Защото преди да пиша нещо проверявам, не се правя на разбирач и философ. В два сайта с таблици е 16/100, в един го гледах 17/100 и в два го видях 20/100. Ти къде го гледаш 27/100? Линк?
p.s. .. говоря за бг страници, нямам си на идея колко са надеждни. :roll:
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 11.08.07 09:16.
11.08.07
11:08
Каде 27 бе пич - muskulibg.com/index.php?option=com_content&task;=view&id;=170&Itemid;=103 , http://spidersport.com/calories.php , http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20Ak.html ти каде го видя 27. То попринцип изварата е най-богата на белтък, ако се смята цена/белтък.
Пилешки дробчета - 17 гр белтък на 100 грама.
Свински дроб - 21 гр./ 100 гр.
11.08.07
11:15
казано от difference на 11.08.07, 11:08:
Каде 27 бе пич - muskulibg.com/index.php?option=com_content&task;=view&id;=170&Itemid;=103 , http://spidersport.com/calories.php , http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20Ak.html ти каде го видя 27. То попринцип изварата е най-богата на белтък, ако се смята цена/белтък.
Мда... стана ясно кой се прави на разбирач и пише глупави постове.. :lol:
p.s. www.nutritiondata.com - ей това сайтче от колко време го търся, мерси за линкчето, веднага си го слагам в favorites да не го забравя пак.. :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече