Програма за мм грешка -> съвети

13.05.07
12:48

Такаа реших да си съставя програма като четох една статия в сайта че бързите и бавните мускулни влакна имали еднакъв потенциал за растеж.И че бързите се тренрали с 80-90% от максималните възможности за 1 повтрение, в серии по 3 до 5 повторения а бавните с 30-40 % и с по 20-30 повторения за серия.Така съставих следното нещо
1ден 1/2 от тялотот
2-дендругата половина
3-ден като 1ви
4ден като 2ри
5 ден като 1ви и
6 ти като 2
7 почивка
Така като правех тренировки за бързи и бавни влакна и ги редувах примерно 1и 2 бързи 3 и 4 бавни и тнт правех по 4-5 серии за големите мускулни групи и 1-2 за малките на тренировка.Какъв е проблема въртях програмата така за известно време и забелязах спад в размерите.Най странното е че не се чувствам изобщо изтощен а на против имам сила за още.Сега реших да направя малка почивка.И въпросът ми е свързан с това как да продължа тренировките по нататък като искам да тренирам и двата типа мускулни влакна и да им обръщам еднакво внимание ?

13.05.07
13:19

Не ти трябва да тренираш отделно бавните влакна. Те така или иначе се активират първи при големите тежести.
Освен това, не е вярно, че потенциала им за растеж е същия като на бързите. Не ми се обяснява подробно, просто виж за пример маратонците.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1