17.05.07
11:44
Става въпрос, за това че при свиване на ръката под напрежение(като вдигам дъмбел например) и ми изпъкват едни гадни жилки, които много ме дразнят! Казаха ми да правя повече сгъване с щанга прав, защото това помагало за долната чест на бицепса да се развие да не искачат жилките така! Въпроса ми е дали са ме упътили правилно като са ми казали да правя сгъване с щанга прав и ако можете да ми кажете какво друго да правя за да не изпъкват така, че е много грозно! Благодаря предварително!
Ами то “долна част на бицепса” няма. Той е двуглав мускул и има външна и вътрешна глава. При теб явно килограмите са ти по-малко и затова изскачат жили или мускула просто ти се залавя по-високо. С тренировките и правилното хранене ще налееш маса и ще се оправят “проблемите”ти. Тренирай бицепса с различни упражнения, а не само от стоеж. Прави сгъване от стоеж с прав лост, с крив лост (това ако искаш го прави на скота), после или завърши с малко хамър сгъване или редувано с дъмбели от полунаклон. Това е.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.05.07 15:59.
18.05.07
10:33
ОК мерси много! Извинявам се че съм си измислил термина “долна част на бицепса” Ще пробвам и с хамъра, щото аз другите упражнения си ги правя! За килограмите не знам....висок съм около 180 (там някъде) и тежа 72 кг. може би трябва да кача още малко!
18.05.07
11:36
казано от slavi_vlaev на 18.05.07, 10:33:
ОК мерси много! Извинявам се че съм си измислил термина “долна част на бицепса” Ще пробвам и с хамъра, щото аз другите упражнения си ги правя! За килограмите не знам....висок съм около 180 (там някъде) и тежа 72 кг. може би трябва да кача още малко!
Позволявам си д авнеса поправка за коментара, че долна част не съществува при бицепса.
Долна част на бицепса има....
сега... нека уточним нещо. Бицепса е мускул, който е съставен от 2 глави. външна и вътрешна. Всяка от тях се разделя по височина на 3 сектора, като всеки от тях откликва на различни ъгли на натоварване. това са горен, среден и долен сектор. За пример: сгъване за бицепс пир скотовата пейка е вид натоварване на долен сектор на бицепс. Сектор или част са си едно и също. Щом може да бъде натоварено с различно упражнение, значи може да се нарече част.
Или друг пример: При натоварване на бицепса със сгъване от начално положение под прав ъгъл спрямо тялото - натоварва се горна част на бицепса.
Затова си позволявам да те коригирам... има отделни части и една от тях е долна.
Така, че въпроса ти не е никак безсмислен и ти не си измислил нищо.
Така че.... дерзай!
posetitel - даваш много изчерпателни отговори.
Удоволствие е да те чете човек.
Извинявам се за оффтопика.
18.05.07
16:02
казано от posetitel на 18.05.07, 11:36:
Позволявам си д авнеса поправка за коментара, че долна част не съществува при бицепса.
сега... нека уточним нещо. Бицепса е мускул, който е съставен от 2 глави. външна и вътрешна. Всяка от тях се разделя по височина на 3 сектора, като всеки от тях откликва на различни ъгли на натоварване. това са горен, среден и долен сектор. За пример: сгъване за бицепс пир скотовата пейка е вид натоварване на долен сектор на бицепс. Сектор или част са си едно и също. Щом може да бъде натоварено с различно упражнение, значи може да се нарече част.
Или друг пример: При натоварване на бицепса със сгъване от начално положение под прав ъгъл спрямо тялото - натоварва се горна част на бицепса.
Затова си позволявам да те коригирам... има отделни части и една от тях е долна.
Така че.... дерзай!
Братле заби ги !
И в други теми сме спорихме по този въпрос като добавим и вътрешна и външна част на гърдите (същият случай).
Щом можеш да акцентираш на тях значи можеш да кажеш че е и част на мускула ;)
19.05.07
07:51
Велин Иванов Много ти благодаря за изчерпателната информация, задължен съм ти! :)
19.05.07
12:50
казано от Велин Иванов на 18.05.07, 11:36:
Така че.... дерзай!
——————————————-
Едно упражнение за среден сектор на дългата глава на бицепса можете ли да ми препоръчате?
COME ON GUYS! Велине кои са источниците от които четеш тези неща, моля те да ги посочиш!
не забравяйте факта че освен дългата и късата глави на бицепса на ръката има и дръги мускули а именно: BRACHIALIS & BRACHIORALIALIS. Просто при някои упражнения тези два мускула се натоварват повече и създават усещането за натоварване на долната част на бицепса!
19.05.07
17:27
На мен ми се струва, че проблема с жилите, които изпъквали не е от бицепса, ами от трицепса, защото именно тази мускулна група се намира под бицепса в сгънато положение на ръката...
Аз имах същия проблем на 14 сам и на мен ми изскачаха жилите,но не им обръщах внимание и след като почнах да правя повече упражнения за ръце ми са реши проблема. %-P
19.05.07
18:35
COME ON GUYS! Велине кои са источниците от които четеш тези неща, моля те да ги посочиш!
не забравяйте факта че освен дългата и късата глави на бицепса на ръката има и дръги мускули а именно: BRACHIALIS & BRACHIORALIALIS. Просто при някои упражнения тези два мускула се натоварват повече и създават усещането за натоварване на долната част на бицепса!
Хм... искаш да ти кажа източниците ли. Какви може да са източниците. Коментара ми се основава на количеството литератира, което съм прочел и годините опит в тренировки.
За това, че в обема на бицепса влизат не само двете глави си прав. Обемът се допълва от Брахиорадиалис. Един малък мускул, който се намира встрани на ръката. При правилно трениране придава красива и завършена форма на ръката, като цяло.
Ще те помоля да ми уточниш въпроса си. Нещо не е ясно в коемнтара ми, или според теб това, което казвам не е правилно. Ще съм ти благодарен, ако споделиш, ако нещо те притеснява в коментара ми. С радост ще го обсъдя.
А за бицепса... мисля, че е добре да се запознаеш малко по-добре със съветите на професионалистите от близкото минало.
С уваежение: Велин Иванов
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 19.05.07 18:43.
Според мене зависи от залавните места,щото аз имам същия проблем.Бицепсът ми почва поне 4 пръста от лакътя.Това си е природа.Верно може да имам 47 ръка ,но като я свия иначе...Има една техника пикова контракция,т.е когато мускула е най-съктатен се задържа около5-6сек.Например при скота(упр.точно за тази част на бицепса) се сгъва не до гърдите ,както правят мнозина а до половината на движението и се държи 5 сек.Може да го пробваш.А и всички не са еднакви.Бих ти дал пример с профеоналисти.Виж бицепсите на Рони Колман и Кевин Лаврони.Обема е страхотен,дефиницията също,само че Рони никога няма да докара дължината на Кевин Лаврони.Така че си тренирай и използвай това което тие дал..дедо Господ.
19.05.07
20:24
Сега... за да завърша спора и да няма съмнение, дали има или няма такова животно, като долна част на бицепса, считам за необходимо да се позова на изказвания на доказали се хора в този спорт. Надявам се да ми бъде позволено от всички участници тук. Предполагам, понеже все още съм нов е напълно нормално думите ми да се подлагат на съмнение, но се надява с времето да започнете да ме приемате малко-по-сериозно и да оценявате съветите ми. Моля модераторите да не считат коментарите ми за реклама на едно или друго издание. Вмъквам имената на книгите, за да може да се провери казаното от мен.
Първия е всеизвестния и наистина многоуважаван Арнол Шварценегер. Всички заем какво е постигнал, колко много е направил за любимия ми спорт и колко ценни са неговите съвети. Та ето какво казва той в книгата си, която излезе на Бг пазара през 1993г. За тези, които не са я чели - тя е озаглавена “Тайните на моя успех”. Та, обяснявайки на стр. 83 упражнението 2. Сгъване на ръце от опора (Скотово сгъване) той обяснява следното: “След наблюдение на това, как ръцете на Лари Скот отговарят така добре на това упражнение. аз бях нетърпелив да опитам. Почти веднага почувствах опъване, както никога преди, в ДОЛНИТЕ ЧАСТИ НА МУСКУЛИТЕ” (край на цитата)
Втория ми цитат ще е на Лари Скот. Той е публикуван в книгата “Крале на силата - историята на Мистър Олимпия”. Автор на книгата е д-р Светомир Хубенов. Мисля, че всеки уважаващ себе си билдър е запознат с приноса на д-р Хубенов за родния ни културизъм. Та в книгата е цитиран Лари Скот. За тези, които не са запознати, считам за необходимо да поясня, че това е изобретателя, ако мога така да го нарека, на “скотова пейка” и на самото упражнение “скотово сгъване”.
Та самия Скот казва следното относно изпълнението на скотовото упражнение: “Това държи китката също наклонена навън, което предава натоварването върху ДОЛНАТА ЧАСТ на бицепса”. Мисля, че д-р Хубенов зане какво говори, дори и да има разминаване в превода
Считам, че след като такива светила говорят за долна част на бицепса... та кои сме ние да го подлагаме на съмнение. ако още някой има някакви съмнения... посочил съм книгите, едната я има още на нашия пазар. Потърсете си я. А можете и да се запознаете с малко повече с тренировките на Шварценегер и Л.Скот.
Надявам се да съм бил поне малко изчерпателен и убедителен.
Благодаря ви и ще изчакам Вашите въпроси, ако има такива.
Успех!
19.05.07
20:59
казано от Велин Иванов на 19.05.07, 20:24:
Сега... за да завърша спора и да няма съмнение, дали има или няма такова животно, като долна част на бицепса, считам за необходимо да се позова на изказвания на доказали се хора в този спорт. Надявам се да ми бъде позволено от всички участници тук. Предполагам, понеже все още съм нов е напълно нормално думите ми да се подлагат на съмнение, но се надява с времето да започнете да ме приемате малко-по-сериозно и да оценявате съветите ми. Моля модераторите да не считат коментарите ми за реклама на едно или друго издание. Вмъквам имената на книгите, за да може да се провери казаното от мен.
Първия е всеизвестния и наистина многоуважаван Арнол Шварценегер. Всички заем какво е постигнал, колко много е направил за любимия ми спорт и колко ценни са неговите съвети. Та ето какво казва той в книгата си, която излезе на Бг пазара през 1993г. За тези, които не са я чели - тя е озаглавена “Тайните на моя успех”. Та, обяснявайки на стр. 83 упражнението 2. Сгъване на ръце от опора (Скотово сгъване) той обяснява следното: “След наблюдение на това, как ръцете на Лари Скот отговарят така добре на това упражнение. аз бях нетърпелив да опитам. Почти веднага почувствах опъване, както никога преди, в ДОЛНИТЕ ЧАСТИ НА МУСКУЛИТЕ” (край на цитата)Втория ми цитат ще е на Лари Скот. Той е публикуван в книгата “Крале на силата - историята на Мистър Олимпия”. Автор на книгата е д-р Светомир Хубенов. Мисля, че всеки уважаващ себе си билдър е запознат с приноса на д-р Хубенов за родния ни културизъм. Та в книгата е цитиран Лари Скот. За тези, които не са запознати, считам за необходимо да поясня, че това е изобретателя, ако мога така да го нарека, на “скотова пейка” и на самото упражнение “скотово сгъване”.
Та самия Скот казва следното относно изпълнението на скотовото упражнение: “Това държи китката също наклонена навън, което предава натоварването върху ДОЛНАТА ЧАСТ на бицепса”. Мисля, че д-р Хубенов зане какво говори, дори и да има разминаване в превода
Считам, че след като такива светила говорят за долна част на бицепса... та кои сме ние да го подлагаме на съмнение. ако още някой има някакви съмнения... посочил съм книгите, едната я има още на нашия пазар. Потърсете си я. А можете и да се запознаете с малко повече с тренировките на Шварценегер и Л.Скот.
Надявам се да съм бил поне малко изчерпателен и убедителен.
Благодаря ви и ще изчакам Вашите въпроси, ако има такива.
Успех!
значи аз имам щом си чел книгите верно ли е че той тренира през ден така ми каза един фр че това е тренировка направена от арнолд за начинаещи през ден трениране наистина ли е така
19.05.07
21:06
значи аз имам щом си чел книгите верно ли е че той тренира през ден така ми каза един фр че това е тренировка направена от арнолд за начинаещи през ден трениране наистина ли е така
Сега... не ми е много ясен въпроса ти. Коя програма е за начинаещи. Поясни, моял те.
И кой тренира през ден.
Съветите на Арнолд са доста.
Поясни въпросите си, моля.
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 19.05.07 21:08.
Предполагам има предвид кръговата тренировка за начинаещи - 3 пъти в седмицата (през ден), като във всяка тренировка се тренират всички мускулни групи...
Велин Иванов даде изчерпателен отговор относно долната част на бицепса, за което искам да му благодаря.
МИЛЕ е много прав, че зависи от мястото за захващане на бицепса за сухожилието. И аз го имам този проблем, т.е. съм с къси мускулни влакна на бицепса.
Преди доста време бях чел интервю... В него бивш приятел на Арнолд Шварценегер разказва за приятелството им навремето. Името му не мога да си спомня, но както и да е... Запознават се в Германия, малко преди Арни да замине за САЩ. Той започва да му дава уроци по английски, а Арнолд го тренира в залата, в която работи.
Човекът в интервюто споменава за упражнение, което Шварценегер му показал, то било за УДЪЛЖАВАНЕ на мускула на ръката.
Знам, че дължината на мускулите е генетично заложена, но според вас възможно ли е Арни да е бил прав и наистина препоръчаното от него упражнение да влияе по някакъв начин на удължаването?
20.05.07
13:16
Блоагодаря много на всички! Не съм си и мислел че ще може да се породи такъв спор, извинявам се за което! Стана ми много интересно дали наистина има такова упражнение в което да се удължи мускулното влакно?
20.05.07
20:35
казано от slavi_vlaev на 20.05.07, 13:16:
Блоагодаря много на всички! Не съм си и мислел че ще може да се породи такъв спор, извинявам се за което! Стана ми много интересно дали наистина има такова упражнение в което да се удължи мускулното влакно?
Няма за какво да се извиняваш. Ние ти благодарим за добрата тема. В спора се ражда истината. Спора е добър, с добър тон, воден от билдъри, които знаят за какво иде реч. Мога само да ти кажа следното, като край на темата, предполагам, че искаш да я приключиш.
Следи сам по себе си, какво ти действа, какво работи при твоето тяло. Съвети лесно се дават. Но най-добре действа само това, което си опитал, което сам си намерил. Ние можем само да ти кажем, над какво да разсъждаваш. Всичко от там насетне зависи само и единствено от твоята виля, от твоето желание и от това, което вложиш в тренировките си.
А темата е добра. В този сайт наистина се създава много добър форум. Ето.. в момента тече много добра тема за средните рамене. Ако имате желание ... се включете.
И там, както и тук се заформят 2 мнения. нека всеки защити своето твърдение.
А на теб... пожелавам успех в тренировките ти.
Успех!
21.05.07
15:28
Велине,
сори че малко със закъснение се включвам но искам и аз да драсна нещичко в заключение.
ставана добра дискусия но лично за мене твоя оговор не е нито изчерпателен нито убедителен. очаквах, имайки в предвид многото книги които си прочел а и от опита който имаш по залите да ми посочиш някоя по сериозна литература от която си прочел за деленето на бицепса на такива сектори!
Не искам по никакъв начин да сегна никого но когато на един наченаещ му се нахвърлят такива бих казал свободни съчинения за устройството и функциите на даден мускул на него не само че не му се помага а напротив повече се обърква. ами да започва да мисли как да тановарва тези сектори и части и до никъде не стигат.
Всъщност в анатомията не съществуват подеобни термини като долна средна и горна част на бицепса. тази заблуда произлиза от факта че обикновенно след изпълнението на няколко яки серии на скотовата пейка 2 дена след това получаваме мускулна треска именно там в тази долна част. мускулната треска се получава в следствие на това че при скотовото вдигане основното натоварване изнасят късата глава на Biceps brachii и Brachialis на които всъщност Distal Insertions (т.е захващанията им към лакътя) се намират точно в тази долна част на лакътя.
Няки момчета по-горе изтъкнаха генетиката като основен фактор за формата на бицепса и аз напълно се съгласявам с тях. Не вярвам че е възможно по естесвен път т.е само с упражнения да се моделира формата на бицепса по желан от нас начин. това го казвам с някой изключения за които не искам да пиша сега.
Относно Лари Скот и Арнолд......едва ли има човек свързан с фитнеса и бодибилдинга който дълбоко да не уважава тези две личности, същото важи и за мен. само за инфо искам да спомена факта че аз съм има възможноста да се срещна и разговарям с Лари Скот, в библиотеката ми присъства книгата му: LOADED GUNS, разбирасе с автограф от него.
Но такива и подобни на цитираните от теб книги не са добър и сериозен источник на информация а по скоро история на бодибилдинга.
с уважение
21.05.07
16:57
казано от FitCityGym-Bs на 21.05.07, 15:28:
Относно Лари Скот и Арнолд......едва ли има човек свързан с фитнеса и бодибилдинга който дълбоко да не уважава тези две личности, същото важи и за мен. само за инфо искам да спомена факта че аз съм има възможноста да се срещна и разговарям с Лари Скот, в библиотеката ми присъства книгата му: LOADED GUNS, разбирасе с автограф от него.
Но такива и подобни на цитираните от теб книги не са добър и сериозен источник на информация а по скоро история на бодибилдинга.с уважение
Заинтересува ме много начина по който наричаш книгата на Шварценегер.
История на културизма. Това е твое лично мение, но книга, в която се говори за културизма, от страна на методология на тренировките, хранене и ред подобни неща... аз не бих нарекъл така книгата.
А за това, откъде аз имам своите познания.... всеки има своите източници, както преполагам и ти.
Поздравления за книгата на Л.Скот. Но не е добре да подценяваш останалите източници на инфирмация.
Спирам дотук, понеже не обичам спорове. Всеки има свое мнение по дадени въпроси. Аз изказвам това, което смятам за правилно. Доколко това е полезно за някого... всеки сам ще прецени.
Искам само дати обърна внимание на едно. Последно. Ако смяташ, че д-р Светомир Хубенов е човек, който може да говори и пише глупости, или недомидлици... е добре да напишеш книга, защото според мен... той е доказал познанията си.
Пожелавам ти успех в твоите начинания и то с най- добри чувства!
Най-добре е всеки да изхожда от собствения си отит и тогава, давайки съвет да уточни, че е чел за някое упражнение еди къде си, опитал го е и му е подействало добре/зле. Ама да се спори относно “теория за бицепсите” с аргументи на Лари и Арнолд не помага никому. Не е нужно от нещо толкова просто да се прави нещо, отчайващо сложно за разбиране от прохождащия в залата.
21.05.07
19:28
казано от MOHCTAPA на 21.05.07, 17:04:
Най-добре е всеки да изхожда от собствения си отит и тогава, давайки съвет да уточни, че е чел за някое упражнение еди къде си, опитал го е и му е подействало добре/зле. Ама да се спори относно “теория за бицепсите” с аргументи на Лари и Арнолд не помага никому. Не е нужно от нещо толкова просто да се прави нещо, отчайващо сложно за разбиране от прохождащия в залата.
Знаеш ли, съгласен съм с теб.
Но има нещо, което мен малко ме смущава. Десетилетия наред в Бг излизат ред издания, като в-к “Мускули”, “Културизъм”, ред списания, някои от тях и сега продължават да излизат. В тези издания са публикували свои статии автори, като Св. Хубенов, А.Джананов, Е.Рангелов и ред други, които по един или друг начин са дали своя принос любимия ни спорт да е на това ниво днес
Всеки, който е проследил този етап от развитието на тези издания е срещал там термина “долна част на бицепс”.
Аз нямам смелостта да се изправя срещу всички тези автори на статии, вземали интервюта от звездите, публикували звездни изказвания, съвети и т.н.
Нямам знанията да твърдя, че всички тези светила в родния ББ са писали глупости, нито, че Скот е преведен грешно, или е говорил за времето си ужасни глупости.
Имам смелостта само да ги чета, да се уча от тях.
Имам смелостта да си намеря техните издания и да се самообразовам. Както, например намирам много отговори в сайта, който в който е този форум.
Поради което мога само да кажа... от моя страна... край на спора. Той наистина е безсмислен. Всеки, който прочете тази тема може сам да си извади нужните изводи. Може да види посочените книги и издания, може да се позаинтересува за други, които не са споменати. И сам да определи дали има такива неща, като долна част на бицепса.
Подавам ръка на всички, които са на друго мнение. Понеже ние сме тук, за да дадем мнението си по даден проблем, да намерим решение на проблем, който вълнува някой, независимо, дали е начинаещ или напреднал. Защото утре и аз мога да ви поискам съвет. Не мога да твърдя, че зная всичко. И, когато не заня ще питам. Не се срамувам от това.
Поради което предлагам д азатворим темата и нека всеки сам за себе си реши този въпрос, защото все пак... “Истината е някъде там”.
И нека помагаме със знанията си, които всеки има. Това, което сме опитвали и знаем, че може да върши работа.
Защото всеки е индивидуален човек и това, което при мен работи... при теб може и да не работи.
<оля з аизвинение модераторите, за това, че споменах издания, което може да се тълкува, като реклама. Ако това е грешка от моя страна, моля за извинение, защото целта ми е само да подкрепя твърденията си, а не да рекламирам това, или онова издание.
Успех на всички!
И нека работим заедно, а не да се конфронтираме.
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 21.05.07 19:29.
казано от Велин Иванов на 21.05.07, 19:28:
Аз нямам смелостта да се изправя срещу всички тези автори на статии, вземали интервюта от звездите, публикували звездни изказвания, съвети и т.н.
Нямам знанията да твърдя, че всички тези светила в родния ББ са писали глупости, нито, че Скот е преведен грешно, или е говорил за времето си ужасни глупости.
Чел съм всички тези книги, списания и автори, споменати от теб, но освен тях съм чел и други неща. И затова смея да твърдя, че не са прави в много от случаите (да не кажа, че са писали и откровенни глупости), да не споменавам колко от тях здраво са преписвали от чуждестранни източници. Плюс, че информацията в много от тези книги е на 30-40 и повече години, и е била повлияна от популярните разбирания (правилни и грешни) по това време.
Дали бицепса е удължен, или е къс и с връх - това е генетика. За пример ще дам Серджо Олива, който има супер дълги бицепси, започващи още от началото на предмишницата му, докато Лий Прист има къси бицепси, но с доста по - изразен връх.
21.05.07
21:32
Чел съм всички тези книги, списания и автори, споменати от теб, но освен тях съм чел и други неща. И затова смея да твърдя, че не са прави в много от случаите (да не кажа, че са писали и откровенни глупости), да не споменавам колко от тях здраво са преписвали от чуждестранни източници. Плюс, че информацията в много от тези книги е на 30-40 и повече години, и е била повлияна от популярните разбирания (правилни и грешни) по това време.
Дали бицепса е удължен, или е къс и с връх - това е генетика. За пример ще дам Серджо Олива, който има супер дълги бицепси, започващи още от началото на предмишницата му, докато Лий Прист има къси бицепси, но с доста по - изразен връх.
Да, може би си прав. Много от нещата, публикувани в техни издания са стари. Може би да са преписвали статии.
Но повечето от нещата са валидни винаги. Поне според мен. Нали целта е всеки да намери начина, по който да изгради своята физика.
Всеки има право на мнение. Досега, признавам си, съм се доверявал на много от “старите” неща. Аз съм от хората, които се придържат, например, към старите свободни тежести, опитвал съм доста от “старите” методи, принципи и подходи към тренировката. И ги коментирам, точно, защото при мен много от нещата действат. Нужно ли е да отхвърлим неща “от преди 30-40г”, след като те действат? Поне върху мен. А предполагам, не само на мен.
А нали това е форума. Всеки да сподели своя опит и това, което при него работи.
Прав ли съм?
Не естествено, няма нужда да отхвърляме неща, ако са вярни и действат. Има неща, които са били вярни преди 50 години, вярни са сега и ще са валидни след още 50. Има обаче и такива, които никога не са били вярни ;)
22.05.07
06:30
казано от Петко К на 21.05.07, 22:50:
Не естествено, няма нужда да отхвърляме неща, ако са вярни и действат. Има неща, които са били вярни преди 50 години, вярни са сега и ще са валидни след още 50. Има обаче и такива, които никога не са били вярни ;)
Така е... за това спор няма.
Никой не е застрахован от грешки, грешни изводи. Никога не съм твърдял. че зная всичко.
Всеки човек се учи докато е жив, аз също.
23.05.07
17:09
Благодаря на всички, които ми помогнаха, не само на мен, а на други хора надявам се, защото сигурно и други имат същия “проблем” като моя! От две седмици насам “наблягам” на скотовата пейка и наистина на следващия ден чувствам треската в “долната част на бицепса”. И преди си правех серийки на скотовата пейка, обаче може би не съм обръщал внимание на “проблема” ми и може би за това малко я пренебрегвах! Благодаря на всички отново! Задължен съм ви! ;)
Здравейте, проблемът ми е следният: долната част на бицепса ми изостава. Тренирам вече 1 година и 4 месеца и от както съм почнал до сега във всяка една тренировка съм правил скотово сгъване(понеже знам че “работело” за долната част на мускула”. Дали ще е на скрипец, щанга или дъмбел винаги съм правел по 1 скот. сгъване на тренирвока. Въпросът ми е следния: ако започна да правя по 2 вида скот на тренировка( да речем-веднъж с щанга и веднъж с дъмбел) ще има ли някакъв положителен ефект, или ефектът ще е обратен?! (Чел съм, че се правело само по един вид на тенировка за това питам)
Да кажем: 1-сгъване с дъмбели от полунаклан 3 серии
2-скотово сгъване с щанга 3 серии
3-сготово сгъвнае с дъмбел 3 серии
Някой пробвал ли е такова нещо ???
Дамо не ви се стори глупав въпросът ми, но съм пробвал какво ли не и не е имало особен ефект...