23.05.07
22:32
въпроса ми е следния зна4и на 16 години съм и имах малко корем4е и искам да го спадна и да направа пло4ки и секи ден права 2 -пъти на ден по 100 коремни преси искам да ми кажете всеки ден ли трябва да се прави това 4е аз го правя всеки ден защото 4ух 4е е вредно всеки ден понеже не растял корема и т.н искам някои специалист да ми каже какъв режим да по4на да правя ти4ам на последък 4акам отговори извинявам се ако разделът не е този и се извинявам за “4” имам проблем с flextype
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:53.
Корема трябва да се спадне с диета, а после за оформянето, много грешиш като ги правиш всеки ден и то по сто. Прави ги два пъти в седмицата или един и прави 4х25, ако ти е лесно прави с тежести.
24.05.07
07:15
казано от EmZvr на 24.05.07, 06:56:
Корема трябва да се спадне с диета, а после за оформянето, много грешиш като ги правиш всеки ден и то по сто. Прави ги два пъти в седмицата или един и прави 4х25, ако ти е лесно прави с тежести.
мхм ама каква диета трябва какво трябва да се приема и кво не трябва значи пак ли кашкавал,сирене,извара ,месо,риба,мляко прясно,кисело мляко,зеленчуци трябва дасе ядат само или някои от тях също трябва да си отидат че и аз имам малко повечко мазнини в областа на корема само
казано от hhhh на 24.05.07, 07:15:
мхм ама каква диета трябва какво трябва да се приема и кво не трябва значи пак ли кашкавал,сирене,извара ,месо,риба,мляко прясно,кисело мляко,зеленчуци трябва дасе ядат само или някои от тях също трябва да си отидат че и аз имам малко повечко мазнини в областа на корема само
Ми значи не съм много по диетите и до сега никога не съм спазвал, защото не ми и трябва, така че не приемай това мое мнение за компетентно.
Та според мен да тези трябва да ядеш и да изключиш мазнотийките плюс вафли и т.н. Можеш и да вземеш някой фат бърнър.
24.05.07
08:48
казано от EmZvr на 24.05.07, 08:32:
казано от hhhh на 24.05.07, 07:15:
Ми значи не съм много по диетите и до сега никога не съм спазвал, защото не ми и трябва, така че не приемай това мое мнение за компетентно.
Та според мен да тези трябва да ядеш и да изключиш мазнотийките плюс вафли и т.н. Можеш и да вземеш някой фат бърнър.
от каде и колко пара и дали има ефект дай малко повече инфо и досега съм чувал че коремните преси може и през ден да се правят демек по 3-4 пъти на седмица защото се възтановявали бързо и до подателя на темата прави и други видове преси крака от вис,и си скръствай ръцете на гърдите и се повдигай без да мърдаш кръста демек съвсем малко или прави коремните с по малко амплитуди успех!
Мнението беше редактирано от hhhh на 24.05.07 08:56.
24.05.07
10:12
Корема можеш да си го тренираш през ден обаче диетата е най-важна в твоя случай.
еи хора вижте зна4и аз нямам корем съвсем съвсем то даже 1 2 см да има мас :D даже ми излязпха наи горните пло4ки на корема кажете ми на колко дена и по колко коремни преси да права ? и ква диета да спазвам
21.06.07
15:39
казано от super на 24.05.07, 10:24:
еи хора вижте зна4и аз нямам корем съвсем съвсем то даже 1 2 см да има мас :D даже ми излязпха наи горните пло4ки на корема кажете ми на колко дена и по колко коремни преси да права ? и ква диета да спазвам
и аз съм в същото положение и тренирам за корем понеделник сряда и петък има вече 3-4 седмици тренирам не е както преди бях (зимата ) но плочките си остават мечти :(
21.06.07
15:45
и аз искам да имам плочки ама незнам какво да правя за плочки не ходя на фитнес имам малко коремче :-(
казано от HoUsE oF PaIn на 21.06.07, 15:45:
и аз искам да имам плочки ама незнам какво да правя за плочки не ходя на фитнес имам малко коремче :-(
коремни преси, може и някоя диета, кардио-бягане,велоаргометри,плуване и т.н.
21.06.07
19:17
Малко по стриктна диета + бягане рано сутрин на гладно :) И упражнения за abs естествено :)
06.12.07
14:10
Аз сам на 13 години нямам коремче и искам да попитам нормално ли е да се мача да правя плочки.Между другото на ден правя по 10 серии от по 25 коремни преси,трябва ли да ги правя през 2-3 дни?Мерси предварително.
Значи, много хора са го казвали нека и аз да го кажа Няма смисъл всеки ден да се правят коремни и то 40-50 . Корема свиква на натоварването и ефекта е нулев. На седмицата 2 или 3 пъти е нормално да се прави. 3х30 и вдигане крака от вис. тва е
06.12.07
18:19
Л карнитина не е задалжителен !!
06.12.07
18:59
Пич ако мислиш че без добавки не става определено си за “бисертите”!! Тоя клен нз кво е ама квото и да е и без него мое !!
казано от Adolf Hitler на 06.12.07, 19:09:
Оффффф ми то може да направиш плочки и без упражнения........Дай да не правиме корем!?Препоръчвам го,защотос л-карнитина ще постигне нужния ефект много по-бързо!
Има хора, според които не е нужно да правиш специализирани упражнения за корем. А коремните преси си имат своите противници.
Теории много, една от които е, че за да имаш здрав корем, достатъчно е да правиш тежък клек и тяга, както и да си с нисък процент мазнини де. :)
За мен лично е трудно да усетя разликата м-ду
- 150-200 коремни вс. ден или през ден;
- 2-3 пъти седмично с 2 упражнения и 2-3 серии с по 15повт с тежест
или ако въобще не тренирам корем, както правя в момента.(не защото отричам тренировките за тая част)
Тренировка за корем, която усещам най-тежко - след крака - коремни преси и повдигане на краката от вис.
Колкото до Л-карнитин, фетбърнъри и т.н. - да сложиш зимни гуми на кола без спирачки е лишено от смисъл. Без подходящо хранене, ей така от самосебе си...надали ще стане, освен ако вече не си е даденост. :)
08.12.07
09:17
Пичове, искам само да ви посъветвам!Това си е българския манталитет.Искате някои да дойде и да ви каже направо какво да правите.Вземете и прочетете този сайт от горе до доло.Заедно с диети и хранене , фитнес програми.После си поставете цел която гоните.Погледнете примерните програми които са публикувани в сайта и опитайте.Като видите , че някое упражнение не ви натоварва достатъчно го заменете с друго.След месец -два ще има ефект.Не може да пишеш във форума “аз имам коремче и искам да го сваля” и да чакате някой дето не ви е виждал и да ви каже какво да правите.Хайде сега ви ЖЕЛАЯ успехи в залата и на плажа с мацките!
За коремните мускули ,да станат големи и плътни трябва да правите упражненията за корем с тежест ... не да ми правите по 200 коремни преси на ден !
тренира се през ден.За да се виждат трябва да имате малък % подкожни мазнини ,ако имате мазно трябва да спазвате НВД !
08.12.07
15:05
казано от Красимир! на 21.06.07, 19:17:
Малко по стриктна диета + бягане рано сутрин на гладно :) И упражнения за abs естествено :)
Какво значи упражнения за ABS ?
08.12.07
15:30
abdominis, тоест за корема
08.12.07
18:02
казано от difference на 08.12.07, 15:30:
abdominis, тоест за корема
Мерси!
14.01.08
10:07
Значи интересни съвети,за който благодаря,но аз мисля,че не е нужно да се взимат някакви добавки за да се направят плочки.
Аз за горе-долу 4 месеца тренировки направих плочки и продължавам да правя.
15.01.08
11:59
казано от Intensive на 14.01.08, 10:07:
Значи интересни съвети,за който благодаря,но аз мисля,че не е нужно да се взимат някакви добавки за да се направят плочки.
Аз за горе-долу 4 месеца тренировки направих плочки и продължавам да правя.
Малии.. после ще ти дойде моя проблем и като заискаш и ръце ще ти заминат плочките... Няма начин човек,яко тренировки,т’ва му е майката :)
Значи аз ето как стопявам моя корем : Бягам яко с найлон обвит около кръста и корема(изпотява адски много) и после веднага се залавям с коремните преси както и упражнения за косите коремни мускули.......също така вдигането на крака от вис и така малко по малко коремът ми се изчиства. Успех!
02.02.08
23:23
казано от mitko777 на 26.01.08, 15:12:
Има ли ефект от найлона? :)
Съмнява ме.Изхвърля повече вода,оттам може да си внушава,че има ефект,ако се гледа непосредствено след трен.
Мускулите топят мазнини,вдигайте тежко!
Зарежете коремните преси,които и без това не правите правилно. (щом можеш да направиш повече от 40 бройки,значи не говорим за едно и също упражнение)
Правете ренегадско гребане и молитви,повдигане на краката от вис.
НВД!
Позитивно мислене!
Имайте търпение и си дайте време! ;)
аз до преди 4 месеца имах много сериозна преса но зимата я затрих,бях я направил без добавки но секи ден правех по 600 преси бях вманиачен тичах по 30 мин сутрин и на 2 рия месец вече имах 8 плочки с около 8 % мазнина,което е нищо.но сега вече не ми се прави така и съм решил да взема бърнер
казано от mitko777 на 26.01.08, 15:12:
Има ли ефект от найлона? :)
Да поне при мен всичко върви на 6 :)
Плочки можеш да направиш само ако към пресите прибавиш диета и много тичане. Без кардио и диета само помпаш коремните мускули и не топиш мазнини.
03.02.08
09:56
А само около корема ли слагаш тия наелони?
Мнението беше редактирано от Mothefucker на 03.02.08 16:16.
03.02.08
13:18
казано от Mothefucker на 03.02.08, 09:56:
А само около корема ли слагаш тия наелони
Не бе,увиваш се целя,пукаш две дупки за уста и нос и още две за очите и бегаш!!!
ПС: Да,само увиваш корема.НЕ го прави,тъпо е.
Вижте това :) http://vbox7.com/play:3bce109c това определено натоварва корема аз не разбирам не мога да кажа точно но определено го натоварва нз струва ли си това да се прави всеки ден ?
Това е някяква физкултура за събуждане. Значи аз правя през ден по 3х30 коремни преси и 3х30 повдигания от вис. Мисля, че за 2 седмици има малък ефект, мразя да тичам и затова карам колело по час, час и половина. Според вас от карането на колело топят ли се мазнините на корема или да намалявям въртенето.
29.02.08
15:12
казано от Booster на 29.02.08, 14:26:
Това е някяква физкултура за събуждане. Значи аз правя през ден по 3х30 коремни преси и 3х30 повдигания от вис. Мисля, че за 2 седмици има малък ефект, мразя да тичам и затова карам колело по час, час и половина. Според вас от карането на колело топят ли се мазнините на корема или да намалявям въртенето.
Топиш, но по-малко отколкото с тичането. Но гориш и по-малко мускулна маса, доколкото съм че тук :)
Топиш, но по-малко отколкото с тичането. Но гориш и по-малко мускулна маса, доколкото съм че тук smile
как да го премине това човек. Зависи от интензивността и обема на натоварването може да е добър вариант. Но доста силен е момента с храненето, трябва да си на отрицателен калориен режим.
Понеже някъде нагоре ми се стори, че видях нещо за наелони- според мен опасните моменти тук са два. Първият е дехидратирането на кожата и невъзможността й да “диша”, не съм се замислял по-обстойно от физиологична гледна точка, но според мен... Вторият е повишаването на температурата на тялото, което влияе много зле на половата с-ма. Това са минусите, които за мен са достатъчни, за да не го избирам като вариант.
Но в една тема на Mitaka101 беше изразил изключително силни аргументи за явлението “локално горене”, така че обширна темичка...
Аз не ям хляб, сладко не ям , пържено ям съвсем малко и малко тесто , други боклуци хич не ям , ДВИЖА се достатъчно , тренирам като психопат но на лостове и вкъщи , тесто ям сутрин на училище но го заменям вече с к.мляко+банан.но плочки не идват даже май лек напредък няма гена ми си е мазничък но все пак мисля че мога да изкарам до лятото плочки , 183-78кг 18годишен.От днес включвам и 3пъти в седмицата бягане , хапове не ми се пият пък и нямам пари сега за такива неща.Давайте идеи хора ПОМОЩ!
казано от DeadManWalking на 03.02.08, 13:18:
Не бе,увиваш се целя,пукаш две дупки за уста и нос и още две за очите и бегаш!!!
Защо да е тъпо??? Не е никак тъпо. Докато бягаш да си си обвил корема с полиетилен... Става малко сауна ефект ;)
10.03.08
21:38
казано от ozo на 06.03.08, 20:29:
казано от DeadManWalking на 03.02.08, 13:18:
Защо да е тъпо??? Не е никак тъпо. Докато бягаш да си си обвил корема с полиетилен... Става малко сауна ефект ;)
И защо ти е да се освобождаваш от водата?Освен това остави кожата ти да диша. :)
10.03.08
21:43
Предлагам да се направи една важна тема “как се правят плочки” и да бъде обяснено вътре с хубави съвети и препоръки, така няма всека седмица да има по 3-4 такива теми, наистина е досадно, няма да е зле някой да направи нещо по въпроса..
10.03.08
22:36
казано от Тютчев на 10.03.08, 21:43:
Предлагам да се направи една важна тема “как се правят плочки” и да бъде обяснено вътре с хубави съвети и препоръки, така няма всека седмица да има по 3-4 такива теми, наистина е досадно, няма да е зле някой да направи нещо по въпроса..
Бе то...всичко е индивидуално сега,универсална формула няма.Иначе,да направим,защо не,аз ще мога да допринеса.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 11.03.08 06:57.
17.03.08
02:03
казано от jalokin на 29.02.08, 20:03:
Топиш, но по-малко отколкото с тичането. Но гориш и по-малко мускулна маса, доколкото съм че тук smile
как да го премине това човек. Зависи от интензивността и обема на натоварването може да е добър вариант. Но доста силен е момента с храненето, трябва да си на отрицателен калориен режим.
Понеже някъде нагоре ми се стори, че видях нещо за наелони- според мен опасните моменти тук са два. Първият е дехидратирането на кожата и невъзможността й да “диша”, не съм се замислял по-обстойно от физиологична гледна точка, но според мен... Вторият е повишаването на температурата на тялото, което влияе много зле на половата с-ма. Това са минусите, които за мен са достатъчни, за да не го избирам като вариант.
Но в една тема на Mitaka101 беше изразил изключително силни аргументи за явлението “локално горене”, така че обширна темичка...
от това, че не ядеш хляб, организъм ти се лишава 0т 3 незаменими аминокиселини