18.04.09
14:40
Здравейте,
имам един въпрос за комбинация на Л-карнитин. Ситуацията е такава купил съм си следните продукти: Уидър Амино Ликиуд, Уидър Премиум уей, Фат Бърнър В10 на Бест Боди Нутришън, Л-карнитин на ПНЦ и Глутамин на Пауърмен. Оттук нататък затруднението ми е как да комбинирам приема: На Аминокиселините и на карнитина пише приема само в тренировъчен ден. Ако пия карнитина сутрин на гладно, а при това и аминокиселините и протеина няма ли да се получи малко манджа с грозде? Има и едно друго нещо, сутрин е малко разтегливо понятие при мен, понякога се получава да е към 4-5 часа, но следобед поради различни причини...
И още нещо полъчал съм си на ББН Пируват и БЦАА на прах, има ли смисъл БЦАА и аминокиселини да се пият заедно?
98 килограма съм, 175 см, тренирам от много време, но с прекъсвания за съжаление понякога големи. Отскоро започнах да пия хранителни добавки. Искам да сваля мазнини. Тренировъчният процес ми е ясен, проблемът е в суплементите, които да избера, за момента финансите нямат значение.
И още нещо: Препоръчаха ми анимал пъмп, има ли смисъл от приема му при фаза на чистене?
Благодаря предварително!
21.04.09
13:05
Вмомента го пия този карнитин с ацетил и се чудя дали нещо ще ми повлияе ако се отпусна и пийна алкохол докато съм на добавката ?!?
Моля да си изкажете мнението с точност , защото това е здраве , а някой добавки не позволяват неволности!
21.04.09
17:59
Ако искаш ефект, забрави го алкохола съвсем!
21.04.09
19:30
Това ми е ясно. Просто питам , за да не направя някаква беля с тая добавка ;) .... Иначе ми е ясно това .
Изкам да попитам тъй като една опаковка (капсули) стига за 15 дни а трябва 30дни да пия, имали проблем ако сменя пройзводителия?
От комбинация на карнитин с алкохол няма да имаш странични ефекти, но и ефект няма да има.
Не е проблем да се сменят различни марки карнитин стига разбира се суровината да е качествена.
Карнитина едно време са го наричали Витамин Бт, което води до извода, че е малко вероятно да е несъвместим с етаноловите напитки :) Просто няма да се усети действието му
От любопитство - защо си избрал ацетил л-карнитин, а не обикновен?
Мнението беше редактирано от morley1 на 23.04.09 15:30.
казано от emzo на 12.01.08, 16:17:
казано от tpd на 12.01.08, 15:22:
Добре де наистина ли никой не е забелязал някаква промяна при прием на Л-карнитин??
При 6гр дневно се потя много, когато правя кардио и в залата и потта мирише малко странно, ама не мога да го опиша.
При нормална дозировка 2-4гр нищо не забелязвам, което да отбележа.
6 г Л-Карнитин, добре. А какво трябва да е количеството АЛКАР, за да се достигне подобен ефект с потенето? 3 грама на ден?
Здравейте.
Имам малко въпроси относно този Л-Карнитин. Значи да кажа че никога не съм пил добавки и каквото и да било и съм напълно не наясно с тези неща. Проблема ми е че за година и половина качих около 15-17 килограма и ми се образуваха малко сланинки около пъпа в долната част а нямам време да ходя да бягам и малко ми идва зорно само с преси... Правя почти всеки ден повдигане на краката от вис на лост и принципно ми е супер лесно упражнението понеже преди имах доста здрав корем.. все още си е здрав отдолу само дето се покри с мазнинки.. Правя и други упражнения з корем но резултатите са минимални относно топенето на мазнините без бягане та мисълта ми е да тествам с Карнитин но се чудя тъй като съм изкарал Хепатит Ц и гледам да си щадя дропа от каквото и да било.. Този Карнитин влияе ли на черния дроп ? ако е кофти какво ще ми препоръчате ? или ако са различни видовете който е най безвреден ?? Ако ще го почвам смятам само него да взимам без други неща..
Общо взето ме интересува ще ми направи ли някъв проблем на дроба ? и заслужава ли си да се пие при положение че не тичам ? ще ми стопи ли мазнините само с домашни тренировки ?
За релеф, при положение че не съм мазен, просто търся по-дълбок релеф, към диетата и кардиото кое е по-добре да се прибави - карнитин или някакъв бърнър ?
казано от votolom на 30.04.09, 20:03:
За релеф, при положение че не съм мазен, просто търся по-дълбок релеф, към диетата и кардиото кое е по-добре да се прибави - карнитин или някакъв бърнър ?
И двете.
А някой бърнър да препоръчате ? Fyre ? Само с карнитин няма да стане викаш...
казано от votolom на 30.04.09, 20:12:
А някой бърнър да препоръчате ? Fyre ? Само с карнитин няма да стане викаш...
Имаше доста теми за бърнарите, като цяло те са бленд от съставки които работят в една посока - редуциране на телесното тегло. И вече се делят на няколко вида - липотропни и термогенни. Като някой от тях включват в състава си л-карнитин, други - не.
Огънчето ми е един от любимите бърнъри, но за жалост в него няма Л-карнитин. Това не означава че не е ефективен, но когато си го комбинираш с л-карнитин става нещо невероятно. Успех !
01.05.09
10:48
При комбинация с ацетил л-карнитин предполагам важи същото?
11.05.09
20:07
Да , същото е ...
Искам да питам какво значи два пъти по 2 грама ?? Това да не означава два пъти по две капсули , защото аз пия два пъти по една капсула и си мисля , че това е 4 гр. ?!?
На опаковката пише, но обикновено в капсула се съдържа по 500мг л-карнитин... значи по 4 капсули на прием :)
11.05.09
20:16
Какъв съм си глупак ... Благодаря за скоростното мнение , аз съм пиел по една капсула на прием и имаше ефект , но беше малък от тогава не съм го барнал а пък и не ми стигаше време за бягане .
Още веднъж благодаря за скоростното мнение , но то тогава аз съм взел 500гр. и това не ми стига за месец а ми стига за някоя друга седмица , доста съм изненадан .
Това все пак означава по 8 капсули на ден , защото го приемам нормално :
Тренировъчен ден :
-Преди тренировка;
-Преди лягане вечер.
НеТренировъчен ден:
-Сутрин след ставане(на гладно);
-Вечер преди лягане.
Поправи ме ако греша и са повече или по-малко капсули ... :)
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 11.05.09 20:18.
8 да :) Виж има фирми като НАУ Фоодс имат на прах, продукта тогава е доста по финансово изгоден...
Имам един въпрос. Не съм чел цялата тема, така че съжалявам ако повтарям нещо. Чел съм, че приема на Л-карнитин в период на качване на маса е много добър и води до по- чисто качване. Това вярно ли и е в какви дози би ми било полезно да приемам Л-карнитин (имам едно пакетче с капсули на някаква българска фирма). На 18г., 73кг съм., тренирам от 2 месеца и половина.
21.05.09
13:12
тия капсули на някаквата българска фирма спокойно може да ги флъшнеш във WCто. Не си трови черния дроб с нишестета примеси и глупости.
21.05.09
13:37
казано от Sparxter на 21.05.09, 13:12:
тия капсули на някаквата българска фирма спокойно може да ги флъшнеш във WCто. Не си трови черния дроб с нишестета примеси и глупости.
Виж колко добри фирми има , купи си на BioFit Или на BioGame ...
21.05.09
13:45
Българско нищо и никога що се отнася до добавки! може да звучи непатриотично ама тва си е истината
Добре, а за това което питам, а именно какво мислите за приема на Л-карнитин в период на качване на маса.
21.05.09
14:15
Ами мога да ти кажа, че се забързва скоростта и се повишава качеството на сперматозоидчетата от приема на карнитина, така че бъде мнооого внимателен като правиш разни неща с някоя девойка :D. Иначе е спорен въпроса по какъв начин влияе, но не би имало проблем да го взимаш. Мн хора го комбинират с креатин даже. така че не виждам причина да не се взима, освен спорния ефект от карнитина сам по себе си като цяло
21.05.09
17:17
Здравйте всички,Искам да попитам Acetyl-L-Carnitine може ли да се комбинира със L-Glutamine,смисъл ацетила преди тренировка а глутамина след.Мерси предварително.
21.05.09
17:35
Мдам, това е една от най-добрите комбинации!
22.05.09
19:56
Има ли някой представа как с подръчни средства да се измери точно 1 грам?
22.05.09
20:49
Две капсули...
22.05.09
21:28
Е доста време ще му отнеме да слага карнитина в капсули по 500 мг едната и така да ги пие...
Иначе 1 кафена лъжичка е 2 грама...
1 кафена е 5гр.
1 чаена е 2.5гр.
Купи си везна и или машинка за капсулиране и празни капсули по 1гр.
23.05.09
12:00
казано от emzo на 23.05.09, 06:22:
1 кафена е 5гр.
1 чаена е 2.5гр.Купи си везна и или машинка за капсулиране и празни капсули по 1гр.
Не е ли обратното?
Здравейте нов съм в сайта и извинете за глупавия въпрос но... за колко време ще ми стигне една такава опаковка nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=99&Itemid=44 ако пия по 2-4 грама на ден :)
Мнението беше редактирано от Vallkata на 06.06.09 09:58.
казано от Vallkata на 06.06.09, 09:56:
Здравейте нов съм в сайта и извинете за глупавия въпрос но... за колко време ще ми стигне една такава опаковка nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=99&Itemid=44 ако пия по 2-4 грама на ден :)
Една доза преди закуска, и една преди тренировка ... Кое не успяваш да си сметнеш ? Виж има по-концентриран вариант също течен на NOW Foods - доста по-изгоден ще ти дойде.
Добре ли е да се приема в 6:00 и да започвам с тренировката примерно 6:30-7:00?
казано от cody93 на 25.06.09, 09:33:
Добре ли е да се приема в 6:00 и да започвам с тренировката примерно 6:30-7:00?
да действието на карнитина е до няколко часа така че споко... :)
Имам следния въпрос.Миналото лято взимах Л-Карнетин по 500 мг.и бях горе доло доволен.Сега си взех 2 кутийки от 500 пак с по 60 хапчета,и искам да попитам дали можете да ми препоръчате как да ги пия.Нямам кой знае каква финансова възможност да взимам по 4-5 кутий на месец.Ако може нещо посредата да препоръчате.Като го приемам намалявам и мазнините на минимум, както така и спирам захарта и почти неприемам тестени продукти.Стремя се да сваля малко Кг и да придобия релеф.19г 187 някъде към 85-95 кг съм.
Мерси предварително :)
Е от 85 до 95 е много голяма разликата, .. .както и да е..
Започни с 2гр. на прием след което може да минеш и на 3гр. - но по натам.
Взимай сутрин, преди тренировка на гладно.....
Повече кардио, и диета.........
...................
Сичките 2гр. ли да ги взимам сутринта :)
Да кажем ,че съм 87 за по-точно