Всичко за L-Carnitine и Acetyl L-Carnitine - updated 04.02.2014

Прескочи до:

10.03.09
19:15

казано от Емил Начев на 10.03.09, 19:02:

ауе някой да е пробвал този?
http://www.ultimatenutrition.com/catalog/weight_loss/l-carnitine.html
ще ми докарат такъв тая седмица, никога не съм взимал l-carnitine
мерси

На Ултимейт Нутришън съм ползвам течния и останах доволен. Право напред..

10.03.09
20:55

Виж по колко трябва да се пие в 1ия пост и яко кардио прави да викаш после ама той нищо не прави.

11.03.09
09:58

Пробвай HIIT, ако нямаш време и нерви за обикновеното тичане..

11.03.09
10:56

Само, че аз съм на мнение, че преди HIITа трябва малко да практикуваш обикновени slow mo кардио, за да придобиеш тренинг.

11.03.09
12:51

И самия ХИИТ се учи първо на вело, да не тръгнеш да тичаш :Д

11.03.09
13:44

казано от tonu на 11.03.09, 12:51:

И самия ХИИТ се учи първо на вело, да не тръгнеш да тичаш :Д

Хм, HIIT на вело - качваш пулс на 175 за 1 минута въртене на педали? - трудно, а и пък и не мисля, че много ще ти помогне за HIIT бягането освен, че сърцето ще е по-подготвено за натоварването
Както каза emzo, преди да се захванеш с HIIT бягане, 3-4 месеца обикновени кросове според мен са задължителни - накрая едно 40мин без прекъсване крос с добро темпо 9-10км/ч не трябва да е проблем, т.е трябва да имаш добра техника на дишане и да са ти укрепнали добре ставите, иначе риска да се контузиш е много голям

11.03.09
17:20

Взех си течен л-карнитин на Explode и се чудя да очаквам ли някъкъв ефект защото съм чувал доста лоши отзиви за българските фирми.

17.03.09
15:40

Чух че продавали L-карнитин в аптеките ако някои го е ползвал да сподели за какво става дума и колко струва :) Благодаря предварително

22.03.09
19:31

Знаем че карнитина на таблетки се приема час преди тренировка, но напоследък много се споменава че пика му е след 3 до 6 часа от приема ... е това означава да се приема поне 3 часа преди кардио - тогава кога трябва да е последното хранене преди тренировка ?

22.03.09
21:10

30-40мин преди кардио таблетната форма.Туй е писано в пост N1

23.03.09
11:34

казано от emzo на 22.03.09, 21:10:

30-40мин преди кардио таблетната форма.Туй е писано в пост N1

Е всяка година научавам нов начин за пиене на L-carnitin.
По миналата година гледах едно предаване на Недик по скат - той каза,че L-carnitin само на гладно трябва да се приема,т.е. само сутрин,защото аз само тогава съм гладен.
Четох доста статии напоследък,че пика на  L-carnitina е след 3 часа,от което следва,че трябва да го пия 3 часа преди кардио или тренировка.А всички казват 40 мин преди трен.Производителите дават същата информация.На кой да се вярва?
Също,че трябва и да се приема с пируват ( ябълки ...) Какво ще рече това,да го пия и да ям ябълки ли :D
И в крайна сметка как се приема?

HowWeDo някой от разликите идват заради формата на карнитина, един е течен, един прахообразен трети на хапчета с различна дебелина на капсулите.Затова пика им е различен

23.03.09
16:56

казано от HowWeDo на 23.03.09, 11:34:

ЕL-carnitin само на гладно трябва да се приема,т.е. само сутрин,защото аз само тогава съм гладен.

На гладно не означава да го пиеш, когато си гладен, следователно само сутрин, а достатъчно време след хранене ;) Час-два демек...

23.03.09
17:19

@HowWeDo - kakто искаш така го пий, на мен ми е все тая.
@Емил Начев - жив, умрял, продукта действа, друг е въпроса, че не знаете как да се възползвате от него

Мнението беше редактирано от emzo на 23.03.09 17:20.

24.03.09
07:56

казано от emzo на 23.03.09, 17:19:

@HowWeDo - kakто искаш така го пий, на мен ми е все тая.
@Емил Начев - жив, умрял, продукта действа, друг е въпроса, че не знаете как да се възползвате от него

А как мога да извлека маx ползи от L-carnitina?

24.03.09
08:14

С правилен хранителен режим , стриктни кардио тренировки и оптимално количество ( 2000 мг. ) .

26.03.09
05:49

Прочетох, че в тренировъчен ден L-catnitine трябва да се приема преди тренировка и преди лягане. На мен тренировката ми е в 19.00, а лягането към 22.00-23.00. В този случай пак ли да го приемам по тази схема?

26.03.09
06:30

Да......

29.03.09
13:01

Добре пич, разбрахме те ... недей пи карнитин.

29.03.09
14:07

@Емил Начев - ако се разтърся в нета мога да ти намеря поне по 5 статии за това колко са полезни цигарите и алкохола.... как помагали за не знам си какво си. Или как цветчетата на не знам си кое растение нарушавали функциите на половата система. Има страшно много статии от най различни институти правени от най- различни учени  с единствена цел да се предизвика интереса на четящия.

Мисля че всеки който е пил качествен л-карнитин усеща ефекта му. Това е добавка която определено се усеща ако се пие и дозира правилно, така че е безмислено да се коментира работи или не. Всеки сам си решава дали да я пие, но пускането на разни такива изследвания ми се струва безмислено.

30.03.09
10:15

Опитахме се да ти кажем, че действа, изпитано на собствен гръб.
Естествено при 2 гр дневно ефекта му е малък, но при 7-8гр и МНОГО КАРДИО .......

30.03.09
10:38

казано от emzo на 30.03.09, 10:15:

Естествено при 2 гр дневно ефекта му е малък, но при 7-8гр и МНОГО КАРДИО .......

Бах emzo 7-8 гр много пара бе браааат.За да не ме е скръндза за толкова пари,явно трябва да купувам от оня скад на ПИко дето е 97 лв/кг :)

30.03.09
10:45

Е не съм казал, че е евтино.

30.03.09
10:57

казано от Емил Начев на 30.03.09, 10:47:

казано от Aleksandar Marinov на 30.03.09, 10:38:

Бах emzo 7-8 гр много пара бе браааат.За да не ме е скръндза за толкова пари,явно трябва да купувам от оня скад на ПИко дето е 97 лв/кг :)

Аз едната кутия 30 таблетки ей сега ще я издумкам за 5 дни да ми се махне от главата и да видим тая работа.
А с много кардио остава и да не отслабна...Ама откъде крака? Нещо ми се прецакват прасците, аха-аха да се схванат брутално, даже без да ги натоварвам кой знае.

Аз им хванах цаката,вече ще правя само на крос-тренажора!

30.03.09
10:59

И за 5 дни какво ще направиш ?

30.03.09
12:00

Е защо си го купил тогава ? :)

30.03.09
13:20

Това че съм продуктов мениджър няма много общо с това дали карнитина действа. Последното нещо от което зависи хляба ми е темата в бб-тим за карнитина. Хранителните добавки не са някакъв мит или само с пласебо ефект (такъв има винаги), а продукти с конкретно действие.

По-скоро гледай на хора като мен - на хора с опит които могат да ти препоръчат нещо което работи или да ти кажат как да го приемаш така че да извлечеш максимален ефект. Това е и ролята на фирмените представители - да оказваме помощ на вас потребителите при избор на продукт. Освен това винаги можеш да ме питаш как да тренираш, как да се храниш и въобще как да комбинираш всичките аспекти на тренировъчния процес. За това сме тук да ви помагаме. Пиеш карнитин - не си особено доволен - може би греши някъде и това е причината. Сигурен съм че ако си направиш една консултация с мен в голяма степен ще си промениш мнението по много въпроси. Но нека не разводнявам темата на емзо.

01.04.09
12:09

казано от Калоян Георгиев на 30.03.09, 13:20:

Това че съм продуктов мениджър няма много общо с това дали карнитина действа. Последното нещо от което зависи хляба ми е темата в бб-тим за карнитина. Хранителните добавки не са някакъв мит или само с пласебо ефект (такъв има винаги), а продукти с конкретно действие.

По-скоро гледай на хора като мен - на хора с опит които могат да ти препоръчат нещо което работи или да ти кажат как да го приемаш така че да извлечеш максимален ефект. Това е и ролята на фирмените представители - да оказваме помощ на вас потребителите при избор на продукт. Освен това винаги можеш да ме питаш как да тренираш, как да се храниш и въобще как да комбинираш всичките аспекти на тренировъчния процес. За това сме тук да ви помагаме. Пиеш карнитин - не си особено доволен - може би греши някъде и това е причината. Сигурен съм че ако си направиш една консултация с мен в голяма степен ще си промениш мнението по много въпроси. Но нека не разводнявам темата на емзо.

Калояне Здрасти,

Преди време си взех от теб течен L-Carnitine, но определено след около седмица започна да ми се гади. Поради това, че тренировката ми е сутрин от 7:00 и ставам около 6:10 го пиех на гладно веднага след сън (Около 3гр.)

Въпросът ми е, ако приемем, че течната форма се усвоява за около 1 час а таблетната за около 2 - 3 часа дали не е добра идея да ставам около 4:30 да го пия и след това да си доспивам. Между другото нямям никакъв проблем със заспиването. Където и когато и да легна - заспивам.

01.04.09
13:35

Ще си позволя аз да отговоря:
1. времето, което смяташ  за усвояване е абсолютно грешно, правилното - в 1ия пост !
2. Гаденето е много малко вероятно да е от карнитина.

Нужно ли е известно, така да се каже, натрупване на ацетил л-карнитин в организма преди да започне да се усеща подобрената издържливост или се усеща още от началото? Или е индивидуално?

01.04.09
22:24

Емзо вече отговори относно карнитина. Подкрепям това което каза. Пробвай сутрин да хапнеш нещо леко. След това нека мине 1 час и пробвай тогава да пиеш карнитина и след това тренировката.

Аз поне ги усещам моментално. Нещото което се винаги се забелязва е обилно потене и повече издръжливост на пътеката.

02.04.09
08:50

Здравейте, първо да благодаря за отговорите на EMZO и Калоян!

Калояне, твоето предложение няма как да използвам. За човек на 42г. с две деца единствената възможност да спортувам през седмицата е сутрин преди работа.

EMZO, бих искал да те помоля ако е възможно да направиш нещо за нас:

1. Би ли могъл да предложиш списък на хормони, които да се изследват и разчетат след това от ендокринолог. Като пример мога да ти дам стандартните хормонални изследвания на CIBALAB.

2. Има ли развитие по отношение на това, което беше обещал да направиш - описание на съставките (вече го беше направил в една друга тема) и количеството на всяка една от съставките на “EMZO’s STACK”.

Благодаря предварително!

02.04.09
10:31

1. Не мога - не съм наясно.
2. Поясни малко повече, може и на лс.

02.04.09
12:30

казано от emzo на 02.04.09, 10:31:

1. Не мога - не съм наясно.
2. Поясни малко повече, може и на лс.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32421/

В тази тема, преди около година беше предложил списък на това, което според теб би трябвало да съдържа един качествен стак!!!
=========
Yohimbe bark extract, EGCG, 7-OH, bacopa monieri, caffeine, forskolin, taraxum officiale, PEA - ей т’ва ако го има в един единствен продукт в подходящи количества(т.е. големи), на каквато и цена да е ще си заслужава.
=========

Малко по-надолу аз бях написал някакви неща, за това, което може да се намери. Идеята е ако това все още е актуално за теб и имаш малко време кажи какви трябва да са количествата и евентуално какви готови продукти могат да се използват.

Другото нещо е свързано с FYRE - тук може и Калоян да се намеси:
Дозировката до колкото си спомням е 2х2 (Два пъти по две таблетки).
Добра идея ли е да се взима 3х2 или 2х3!?

Поздрави

Tikva може би имаш предвид темата:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/26785/

03.04.09
23:48

Никой не ми даде точен отговор,за оптимално количество.Искам да питам дали да го приемам по 4 грама дневно или да удвоя дозата на 8 грама дневно?Просто не искам да си давам парите на вятъра.Повечето нови изследвания показват,че много продукти трябва да се взимат в доста по-големи дози от добре приетите по принцип или тези,изписани на етикетите ( пример BCCA на ON пише 2 грама преди ядене 2 грама преди и след тренировка, а трябва да са 30 )Всички други предпоставки за приемането (диета, 4 кардио и фитнес )са налице.Мерси предварително на emzo :]

04.04.09
18:02

2 пъти по 2грама го пий, ако финансите не са ти проблем - 2 пъти по 3 грама и прави кардио, за да не викаш после ама той не действа.

06.04.09
11:41

Разглеждам Л-карнитин производителите, значи, и правя ценово-количествено сравнение между тях.
Избрах 2 - Peak и NOW - и двете в течен вариант.

Ето до какви изводи стигам:
1. Peak (линк) - 25 грама Л-карнитин на цена около 32 лева(има временна отстъпка, приемам стандартната цена) - 1.28лв/гр
2. NOW (линк) - 31 грама Л-карнитин на цена 55 лева - 1.77лв/гр

Като приемем, че дневният прием трябва да е около 4-5 грама, то един контейнер от този тип излиза крайно недостатъчен. Цените варират доста, затова искам да попитам, знаейки че формулата на Л-карнитина е една и там няма някакви волности, които биха могли да покачват/понижават цената, то на какво се дължи тази разлика?

Доколкото знам и Пийк, и НАУ са добри марки. Къде е уловката???

едит: От друга страна, по-голямата разфасовка на НАУ (линк) - 93 грама Л-карнитин струва 93 лева, което е 1лв/гр ... толкова ли е малко търсенето на Л-карнитин на пазара за добавки, че се позволява такива огромни вариации в цените... или пак нещо аз не разбирам?!

Мнението беше редактирано от Genadii на 06.04.09 11:56.

06.04.09
12:23

Здравей Генади, малко ми е странно да сравняваш двете марки. Първо едната е Американска другата е Европейска, но все пак НАУ е на светлинни години пред марки като ПЕАК. Просто са различен клас марки ! (нищо лично нямам...). Как да ти кажа все едно Мерцедес ии Рено - да свравняваш:)
Можеш да си вземеш на НАУ на прах формулата (мисля че беше 85лв - което е същото 1лв/грам). Уловка не вярвам да има.... А вече за цените трябва да се обърнеш към представителството на марката.

06.04.09
12:54

Това ли имаш предвид - (линк) ?

Формулата му е на Л-аргинин - (линк), а не на Л-карнитин - (линк) и въпреки че не съм химик по образование, смятам че има разлика между C6-H14-N4-O2(Аргинин) и C7-H15-NO3(Карнитин). А на опаковките и на двете пише Карнитин.

А течният карнитин, който е 1лв/гр, пък, в една доза за 3 грама има осем пъти и нещо над дневната доза витамин Б12, което автоматически изключва прием от 5-6 грама, което ще докара до над 15 пъти дневната дозировка Б12, а това май е множко.

Може би трябва да се обърна към някоя друга марка?

Мнението беше редактирано от Genadii на 06.04.09 13:02.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1