27.02.08
18:10
Не е фалшификат,има много такива продукти,но за по-сигорно им прати един мейл.
казано от Mothefucker на 27.02.08, 18:10:
Не е фалшификат,има много такива продукти,но за по-сигорно им прати един мейл.
E, няма да ровя чак толкова.
Мерси за мнението.
казано от emzo на 24.06.07, 13:53:
Acetyl L-Carnitine
АLC поддържа сърдечно съдовата система.Също така е и антиоксидант.[color=red]ALC увеличава наличието на свободни радикали в организма и затова е необходим приема на:
ALA - алфа липоева киселина
или другите и 2 форми, които се намират малко по-трудно:
R-ALA & K-R-ALA, която се явява антиоксидант.
Приети двете заедно ALCAR+ALA имат синергичен(допълващ) ефект.
————-
Здравейте на всички!
Нещо не разбрах в този пост, моля някой да ми обясни как АЛС може да е едновременно антиоксидант и да увеличава наличието на свободни радикали в организма. Или има някаква грешка?
Благодаря!
Мнението беше редактирано от Diana на 28.02.08 15:33.
09.03.08
12:11
Какво ще кажете за карнитина на Nutrim(мисля че така се пишеше)?Защото ми казаха че върши работа и няма странични ефекти като този на БиоГейм като гадене и други.
На Нутрим няма смисъл да се пие, на Пауър фууд също, АдиФарм също :( .За съжаление нашите нещо побългаряват. Към момента от предлаганите по аптеките най-добър ефект има някакав Super L-carnitine. Уж е американси от USA LAb. е произведен, но е добър. Опаковка от 100 капсули /1000 мг струва около 94 лева.
купих си на power food течен Л-Карнитин на него пише 20 дози по 1000мг в тренировъчен ден ясно то на него пише по една супена лъжица но когато не тренирам кога да го пия мисля в дните който не тренирам да тичам дайте съвет от понеделник почвам да го пия само преди тренировка ли да го приемам по една супена лъжица казвайте че от утря трябва да го почвам ..
30.03.08
08:18
Сутрин на гладно и вечер преди лягане.
казано от Георги Гайдов на 30.03.08, 08:18:
Сутрин на гладно и вечер преди лягане.
значи 20 мин преди тренировка по една супена лъжица демек 1000мг в тренировъчни дни и в почивните сутрин 500мг и вечер 500 мг ?
30.03.08
08:24
В тренировъчен ден 30 мин. преди тренировка 1000 мг. и преди лягане 1000 мг.
В почивен сутрин на гладно и преди лягане по 1000мг.
казано от Георги Гайдов на 30.03.08, 08:24:
В тренировъчен ден 30 мин. преди тренировка 1000 мг. и преди лягане 1000 мг.
В почивен сутрин на гладно и преди лягане по 1000мг.
значи по 2 грама на ден нали ? и с тези 20 дози където имам съм за никъде още колко да си купя ?
Еми прави си сметката да изкараш един месец.Аз пробвах на адифарма и не е толкова лош.Даде ефект.Имам един въпрос -
каква е разликата между алфа липоевата киселина и алфа линолеевата киселина ?
31.03.08
01:28
казано от csf_da на 30.03.08, 18:58:
Еми прави си сметката да изкараш един месец.Аз пробвах на адифарма и не е толкова лош.Даде ефект.Имам един въпрос -
каква е разликата между алфа липоевата киселина и алфа линолеевата киселина ?
Какъв ефект по-точно даде?
Ми не може да се каже,че е само от карнитина.но съм седем кила надолу.От тогава обаче стана застой :( Странното е,че застоя се появи точно когато ми свърши карнитина.Пия и един фет бърнър ма той предимно ми подтиска апетита.Иначе и диета и спорт.И определено мисля,че карнитина помогна,а странични ефекти нямаше.Поздрави!
01.04.08
08:41
казано от csf_da на 31.03.08, 11:23:
Ми не може да се каже,че е само от карнитина.но съм седем кила надолу.От тогава обаче стана застой :( Странното е,че застоя се появи точно когато ми свърши карнитина.Пия и един фет бърнър ма той предимно ми подтиска апетита.Иначе и диета и спорт.И определено мисля,че карнитина помогна,а странични ефекти нямаше.Поздрави!
7 кила надолу КАКВО - мазнини или мускулна маса и за колко време? Какъв беше процента мазнини в тялото ти преди и след тези свалени 7 кг? Ако мислиш, че застоя се дължи на липса на прием на Л-карнитин, а иначе храненето и кардиото са ти същите, защо не продължаваш да взимаш, по какви причини ?
Само мазнини.Мускулна маса не съм губил даже бавно малко по-малко качвам и сила.За около две седмици ги свалих и се нацепих яко в стрии.В момента качвам кардиото всеки път и мисля че излизам от застоя.От както почнах да тренирам така гледам да правя малко серии по повечко повторения и наблягам на кардио.Процента на мазнини не знам как го изчисляваш в момента съм 104 кг на гладно.Метър и осемдесет ръст.Ще минавам на ацетил л-карнитин,но чакам да ми го донесат от чужбина.Яденето е НВД обаче гледам да приемам мазнини зехтин/ленено семе.Въглехидрат рядко преди и иначе след фитнес малко мед.Ако нещо друго те интересува дай на лично.
А по темата някво мнение да дадете за това -
http://www.myprotein.co.uk/bulk-powders/amino-acids/acetyl-l-carnitine-(alcar)/
п.п.Забравих да спомена.За да не губя мускулна маса пия глутамин и амино киселини.И протеинови шейкове от време на време :)
Мнението беше редактирано от csf_da на 01.04.08 16:29.
добре, ами аз никъде не прочетох сутрин на гладно като се пие трябва ли да се чака 2 часа и след това да се яде или ?
Също така вечер - преди лягане пия извара може ли да пия изварата и след това карнитина ? или без изварата е по-добре
07.04.08
12:47
казано от csf_da на 01.04.08, 16:24:
Само мазнини.....Мускулна маса не съм губил даже бавно малко по-малко качвам и сила.......Процента на мазнини не знам как го изчисляваш в момента съм 104 кг на гладно.
Това колко в коя посока е мръднала стрелката на кантара, ако си приемал карнитин, не е доказателство, че карнитина работи.
Единствено анализ на състава на тялото (прави се от специални уреди) може да покаже това дали си изгорил мазнини.
Защо си толкова скептичен за карнитина ? Според мен той действа,но не прави чудеса.Просто в моментите когато организма посяга на мазнините за енергия карнитина го улеснява.Свалих страшно много от коремната обиколка където няма мускули а само мазнини :) Освен това аз доста се постарах да не катаболизирам.
12.04.08
07:58
Това пък какво е? Българска фирма ли е? Нещо ми се струва съмнително, защото цената на течния, дори в малкото шишенце излиза по-евтина от повечето на хапчета...
http://www.4fitnessbg.com/profile/te%D1%87%D0%B5%D0%BD-l-carnitine/
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 12.04.08 07:59.
12.04.08
09:23
По въпроса за приема. Аз пия един полски карнитин в момента и съм сигурен че има ефект. Но се чудя - на опаковките пише 45 минути преди тренировка, в тази тема - 1 час, а на много места включително и тук виждам 3-4 часа, за да може да достигне пределна концентрация и да е максимално ефективен. Става въпрос за прием преди физическа активност, разбира се. Кой времеви интервал смятатате за правилен, “удобността” му няма значение?
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 03.05.08 06:27.
03.05.08
10:29
Добре,аз искам да попитам - ако пия 1 месец L-carnitine и след това искан да мина направо на Acetyle-L-carnitine,нужно ли е да правя почивката от 2 седмици ???
На теория да, обаче на запад пият АЛКАРа почти целогодишно.За по-сигурно изчакай.
06.05.08
12:08
Искам да попитам добра идея ли е сутрин на гладно течен карнитин 1500мг 20-30 минути преди тренировка, а вечер пак на гладно 1500 мг, но на хапчета? Идеята е, че през нощта по-добре по-бавно удвояващ се, но все пак искам да чуя дал има смисъл в такъв вид прием?
Аз искам да попитам кое е по-подходящо за мен при положение, че досега не съм ползвал хранителни добавки - Карнитин или Ацетил Карнитин. Стажа ми е около 3 месеца, качвам добре мускулна маса, но качвам и телесни мазнини, което искам да огранича.
Спрял съм се на следните продукти :
Best Body Nutrition L-Carnitin - http://www.4fitnessbg.com/profile/l-carnitin/
Power Food Power Slim (Acetyl L-Carnitine) - http://www.4fitnessbg.com/profile/power-slim-acetyl-l-carnitine/
Другия ми въпрос е свързан с приема. На повечето продукти е посочено да се взема по-различно време, тук в тази статия са посочени по-обобщени насоки. Не става въпрос за колко време преди тренировка, това е ясно че зависи от формата. Става въпрос, че на повечето пише сутрин на гладно и/или преди тренировка. Тук е посочено и вечер също.
Мнението беше редактирано от CyberTod на 12.05.08 08:35.
За теб обикновения карнитин.
Ако пак кажеш, че не е описано как да се пие - грях да ти е на душата :D
Да, даже много добре е описано. Въпроса ми беше за приема вечер, защото тук в статията е написано да се взима и вечер, а в описанието на никой от продуктите не го пише това - само сутрин и/или преди тренировка.
Здравейте,имам въпрос относно карнитина.Приемам течен вече от две седмици,ще изкарам още две.Понеже имах да сваля 4-5 кг(55кг съм) вече са към 3 (53кг), дали ще си върна кг ако след тези две седмици спра карнитина и си продължа само с кардио и диета?Опасявам се,че без него ще почна пак да си качвам...Благодаря предварително ;)
Ако всичко продължи както по старому, няма НИКАКЪВ шанс да качиш след като го спреш.
07.06.08
09:45
казано от Max на 20.03.08, 23:39:
На Нутрим няма смисъл да се пие, на Пауър фууд също, АдиФарм също :( .За съжаление нашите нещо побългаряват. Към момента от предлаганите по аптеките най-добър ефект има някакав Super L-carnitine. Уж е американси от USA LAb. е произведен, но е добър. Опаковка от 100 капсули /1000 мг струва около 94 лева.
Във всички аптеки ли го има или само в някои определени?! Къжете къде мога да го намеря в Пловдив или София ...?
Аз пък ползвам карнитини само на Биогейм и мисля че те са най - добрите не само в BG
Хора, в момента съм в САЩ и мисля да си купя л- карнитин през Интернет. Ще ме посъветвате ли, моля, на коя фирма е най- добър според вас и евентуално от кой сайт да го поръчам?
Мерси предварително :)
А и ориентировъчна цена $20-25 за 60 капсули по 500мг, примерно :) :) :)
16.08.08
04:49
взех си Acetyl L carnitine with ALA i CoQ10 на сатурн от към енергията която дава съм потресен 5 км бягане след което се чуствам напълно съсипан и се възстановявам за 10 мин ... въпроса ми е с аккво да го комбинирам за намаляване загубата на мусколна маса ?
Glutamine & BCAA, но според мен са пари на вятъра.Яж достатъчно белтъчини, ако нямаш апетит пък, по-добри си дай парите за протеин на прах и пий +1 доза.
п.с. АЛКАРа, наистина е невероятен mood enhancer.
01.09.08
22:40
така Емзо разгледах много теми за л-карнитин и как можел да се комбинира със фат бърнери , креатин и от сорта сякви такива момче съм на 16 години висок съм 178 тежа 87кг имам повече от 8 месеца тренировки(3 дена в седмицата понеделник гърди бицепс, сряда гръб трицепс, петък крака рамене ) , но спрях .... и естествено напълнях много заради застоял живот освен че ходя често на плаж ядох вредни храни и пих много бира това лято и така стигна се до корем и паласки ... сега бягам по 5 киломерта на ден като гледам да почивам на всеки 1,5 километра като почивката е или разтягане или 10 лицеви по 5 серии или един клек който ми го показаха . И така да се върнем към проблема какво трябва да взимам моля те препоръчай ми марки и съм готов да дам до стотина лева само да сваля 10 - 15 кг , а и още въпрос да започна ли пак да тренирам и ако може препоръчай ми сплит , ще ти бъда крайно благодарен ако ми помогнеш и до колко време да чакам ефект . :ahhh:
на 9ти ми донесоха ASN Cut it Fast.Наистина е добро,има диуритичен ефект.Днес е 6ти ден от НВД-то,сутринта(демек на 5 дни нвд) бях точно 3кг. по-малко спрямо на 8ми сутринта.А какво ще кажете за BSN Atro-Phex ,има ли ефект защото цената му е соленичка....А накрая на НВД-то винаги ми остава малко мазно под пъпа....
14.01.09
13:04
Кое би било по-добре според вас:
1.NOW - Acetyl L-Carnitine на прах
2.PrimaForce Alcalean на капсули
Излизат горе долу на една и съща цена за едно и също време (даже на примафорс са малко по-евтини и стигат за малко по-дълго...). Така че, кое е по-добро - на капсули или на прах? Мисля, че и двете марки са достатъчно добри, но все пак на някоя от двете този конкретен продукт по-добър ли е от на другата...?
казано от Martin Tomov на 14.01.09, 13:04:
Кое би било по-добре според вас:
1.NOW - Acetyl L-Carnitine на прах
2.PrimaForce Alcalean на капсулиИзлизат горе долу на една и съща цена за едно и също време (даже на примафорс са малко по-евтини и стигат за малко по-дълго...). Така че, кое е по-добро - на капсули или на прах? Мисля, че и двете марки са достатъчно добри, но все пак на някоя от двете този конкретен продукт по-добър ли е от на другата...?
И 2-те са еднакво добър избор, но на ПраймаФорс са по-удобни за дозиране, защото са на капсули, но на НАУ се усвоят малко по-бързо, защото са на прах.