12.04.08
09:23
По въпроса за приема. Аз пия един полски карнитин в момента и съм сигурен че има ефект. Но се чудя - на опаковките пише 45 минути преди тренировка, в тази тема - 1 час, а на много места включително и тук виждам 3-4 часа, за да може да достигне пределна концентрация и да е максимално ефективен. Става въпрос за прием преди физическа активност, разбира се. Кой времеви интервал смятатате за правилен, “удобността” му няма значение?
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 03.05.08 06:27.
03.05.08
10:29
Добре,аз искам да попитам - ако пия 1 месец L-carnitine и след това искан да мина направо на Acetyle-L-carnitine,нужно ли е да правя почивката от 2 седмици ???
На теория да, обаче на запад пият АЛКАРа почти целогодишно.За по-сигурно изчакай.
06.05.08
12:08
Искам да попитам добра идея ли е сутрин на гладно течен карнитин 1500мг 20-30 минути преди тренировка, а вечер пак на гладно 1500 мг, но на хапчета? Идеята е, че през нощта по-добре по-бавно удвояващ се, но все пак искам да чуя дал има смисъл в такъв вид прием?
Аз искам да попитам кое е по-подходящо за мен при положение, че досега не съм ползвал хранителни добавки - Карнитин или Ацетил Карнитин. Стажа ми е около 3 месеца, качвам добре мускулна маса, но качвам и телесни мазнини, което искам да огранича.
Спрял съм се на следните продукти :
Best Body Nutrition L-Carnitin - http://www.4fitnessbg.com/profile/l-carnitin/
Power Food Power Slim (Acetyl L-Carnitine) - http://www.4fitnessbg.com/profile/power-slim-acetyl-l-carnitine/
Другия ми въпрос е свързан с приема. На повечето продукти е посочено да се взема по-различно време, тук в тази статия са посочени по-обобщени насоки. Не става въпрос за колко време преди тренировка, това е ясно че зависи от формата. Става въпрос, че на повечето пише сутрин на гладно и/или преди тренировка. Тук е посочено и вечер също.
Мнението беше редактирано от CyberTod на 12.05.08 08:35.
За теб обикновения карнитин.
Ако пак кажеш, че не е описано как да се пие - грях да ти е на душата :D
Да, даже много добре е описано. Въпроса ми беше за приема вечер, защото тук в статията е написано да се взима и вечер, а в описанието на никой от продуктите не го пише това - само сутрин и/или преди тренировка.
Здравейте,имам въпрос относно карнитина.Приемам течен вече от две седмици,ще изкарам още две.Понеже имах да сваля 4-5 кг(55кг съм) вече са към 3 (53кг), дали ще си върна кг ако след тези две седмици спра карнитина и си продължа само с кардио и диета?Опасявам се,че без него ще почна пак да си качвам...Благодаря предварително ;)
Ако всичко продължи както по старому, няма НИКАКЪВ шанс да качиш след като го спреш.
07.06.08
09:45
казано от Max на 20.03.08, 23:39:
На Нутрим няма смисъл да се пие, на Пауър фууд също, АдиФарм също :( .За съжаление нашите нещо побългаряват. Към момента от предлаганите по аптеките най-добър ефект има някакав Super L-carnitine. Уж е американси от USA LAb. е произведен, но е добър. Опаковка от 100 капсули /1000 мг струва около 94 лева.
Във всички аптеки ли го има или само в някои определени?! Къжете къде мога да го намеря в Пловдив или София ...?
Аз пък ползвам карнитини само на Биогейм и мисля че те са най - добрите не само в BG
Хора, в момента съм в САЩ и мисля да си купя л- карнитин през Интернет. Ще ме посъветвате ли, моля, на коя фирма е най- добър според вас и евентуално от кой сайт да го поръчам?
Мерси предварително :)
А и ориентировъчна цена $20-25 за 60 капсули по 500мг, примерно :) :) :)
16.08.08
04:49
взех си Acetyl L carnitine with ALA i CoQ10 на сатурн от към енергията която дава съм потресен 5 км бягане след което се чуствам напълно съсипан и се възстановявам за 10 мин ... въпроса ми е с аккво да го комбинирам за намаляване загубата на мусколна маса ?
Glutamine & BCAA, но според мен са пари на вятъра.Яж достатъчно белтъчини, ако нямаш апетит пък, по-добри си дай парите за протеин на прах и пий +1 доза.
п.с. АЛКАРа, наистина е невероятен mood enhancer.
01.09.08
22:40
така Емзо разгледах много теми за л-карнитин и как можел да се комбинира със фат бърнери , креатин и от сорта сякви такива момче съм на 16 години висок съм 178 тежа 87кг имам повече от 8 месеца тренировки(3 дена в седмицата понеделник гърди бицепс, сряда гръб трицепс, петък крака рамене ) , но спрях .... и естествено напълнях много заради застоял живот освен че ходя често на плаж ядох вредни храни и пих много бира това лято и така стигна се до корем и паласки ... сега бягам по 5 киломерта на ден като гледам да почивам на всеки 1,5 километра като почивката е или разтягане или 10 лицеви по 5 серии или един клек който ми го показаха . И така да се върнем към проблема какво трябва да взимам моля те препоръчай ми марки и съм готов да дам до стотина лева само да сваля 10 - 15 кг , а и още въпрос да започна ли пак да тренирам и ако може препоръчай ми сплит , ще ти бъда крайно благодарен ако ми помогнеш и до колко време да чакам ефект . :ahhh:
на 9ти ми донесоха ASN Cut it Fast.Наистина е добро,има диуритичен ефект.Днес е 6ти ден от НВД-то,сутринта(демек на 5 дни нвд) бях точно 3кг. по-малко спрямо на 8ми сутринта.А какво ще кажете за BSN Atro-Phex ,има ли ефект защото цената му е соленичка....А накрая на НВД-то винаги ми остава малко мазно под пъпа....
14.01.09
13:04
Кое би било по-добре според вас:
1.NOW - Acetyl L-Carnitine на прах
2.PrimaForce Alcalean на капсули
Излизат горе долу на една и съща цена за едно и също време (даже на примафорс са малко по-евтини и стигат за малко по-дълго...). Така че, кое е по-добро - на капсули или на прах? Мисля, че и двете марки са достатъчно добри, но все пак на някоя от двете този конкретен продукт по-добър ли е от на другата...?
казано от Martin Tomov на 14.01.09, 13:04:
Кое би било по-добре според вас:
1.NOW - Acetyl L-Carnitine на прах
2.PrimaForce Alcalean на капсулиИзлизат горе долу на една и съща цена за едно и също време (даже на примафорс са малко по-евтини и стигат за малко по-дълго...). Така че, кое е по-добро - на капсули или на прах? Мисля, че и двете марки са достатъчно добри, но все пак на някоя от двете този конкретен продукт по-добър ли е от на другата...?
И 2-те са еднакво добър избор, но на ПраймаФорс са по-удобни за дозиране, защото са на капсули, но на НАУ се усвоят малко по-бързо, защото са на прах.
26.01.09
11:51
емзо,препоръчай ми нещо,моля те,от сайта,който си посочил. Родих преди година,отслабнах доста с кардиотренировки и НВД с почивки,но корема искам още да го стегна,а не мога. Поръчвала съм си добавки от vitaminlife.com но там не ca същите марки като в този които си посочил (надявам се няма да ме изгъбосат с доставката). Та моля те препоръчай ми нещо конкретно! Благодаря ти предварително!
29.01.09
21:03
Може ли да пия Ацетил Л-Карнитин в продължение на 3 месеца без прекъсване? Четох мнение на emzo, че на запад го пият целогодишно, обаче не разбрах дали е правилно...
От това което прочетох, разбирам, че Ацетил Л-карнитина има само плюсове пред Л-карнитина. И въпреки това впечатлението ми от другите теми е, че Л-карнитина е по-популярен сред потребителите?
На какво се дължи това? Има ли нещо което ми е обягнало?
п.с.
Аз съм на НВД, 3-4 пъти седмично фитнес+ интервално кардио. Свалях по 1-2кг на седмица (когато почнах бях 110, та затова малко по-бързо свалях) и като че ли стигнах плато, и мисля да пробвам с карнитин + зелен чай + рибено масло, обаче се чудя с кой карнитин :)
казано от emzo на 13.02.09, 12:57:
Л-карнтитин тартрат т.е. обикновен и повечко кардио.
Благодаря за съвета, но бих се радвал да вникна и в логиката зад него. :)
Логика, хах един от малкото търсещи логика.
Обикновения карнитин действа по един начин и точно заради действието му ти препоръчвам аеробна тренировка.
Докато ацетила действа по друг начин.
Предполагам това не прави ацетила по-добър за ползване при тренировка с тежести? Кога е за предпочитане той?
Ох, все още ми е доста неясно, ще трябва да се почете още по темата май :)
Благодаря :)
Ами поръчах си Ацетилче,уж бил по-добър.Но сегя видях че се взима и със някаква киселина-въпроса ми е тя ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ли е или може и без нея?Както каза пича по-горе - как действа Ацетила при силови и при кардио тренировки?
16.02.09
22:13
казано от emzo на 24.06.07, 13:53:
Acetyl L-Carnitine
В България има АLC на фирма, която ползва, доколкото разбрах най-добрата суровина - тази на Lonza - NOW FOODS.
Бихте ли ми дали някакво мнение за ацетил л-карнитина на 1fast400 (сефте я чувам тая марка)... Бях решил да си взимам на NOW по разбираеми причини, обаче ми предлагат 500 грама на 1fast400 за парите, които струват 85 грама на Нау... Правя си извода, че на Нау определено е много по-добър ацетил л-карнитина. Всъщност толкова по-добър ли е? Или е както е например при глутамина, горе долу при всички марки си е еднакъв...
П.П. emzo, надявам се няма да те ядосам с това питане :), мисля, че не се припокрива с нещо вече написано...
Не ме ядосваш споко :) , не съм сигурен но това се води bulk АЛКАР,
1fast400 го пакетират.А 1fast400 имаха нещо общо с още един онлайн магазин, но забравих кой.
17.02.09
08:30
Предполагам, че е от някаква не толкова добра суровина, колкото на Нау. Все пак струва ли си? Не са толкова проблем парите, винаги бих дал малко повече за нещо качествено, просто ми е и любопитно. Разликата в цената определено е фрапантна...
Не мога да ти кажа дали си струва.
Един вид струва ли си да си купиш насипен протеин ? Ами не, не бих рискувал.
Не случайно съм го писал това за суровината, която ползват NOW.Вече избора е твой.
казано от pHr34K на 16.02.09, 19:20:
Ами поръчах си Ацетилче,уж бил по-добър.Но сегя видях че се взима и със някаква киселина-въпроса ми е тя ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ли е или може и без нея?Както каза пича по-горе - как действа Ацетила при силови и при кардио тренировки?
Да,емзо казал си че е необходим приема на ALA заедно с ALC,но задължителна ли е?Просто ми кажи с да или не,възнамерявам без тая киселина да го взимам,освен ако не е задължително с нея.
А относно дозировката(ALC).Опаковката,която съм взел 1 хапче е 500мг. Това означава,че тренировъчен ден взимам 2 хапа до 1 час преди тренировка и 2 хапа преди лягане,а нетренировъчен ден 2 хапа сутрин и 2 хапа вечер.Всяка доза е 1 грам.Всичко ОК ли е или трябва да увелича дозите,аз мисля че са достатъчни?(На 14 години съм)
купих си днес течен карнитин с хром на Biotech.
Четох листовката с превода на български, пък и момчето от магазина нищо не спомена за това, но в оригиналноя текст на английски си пише, че трябва да се пие разворен в 300 мл вода.
Прегледах напред и не видях някой да го е пил така.
Да се доверя ли на оргинала /да го разредя/ или да си го пия направо.
Мнението беше редактирано от nickless на 23.02.09 19:53.
аз още се чудя ацетил карнитин или карнитин да поръчвам, четох доста но нищо конкретно не открих относно кой в какви случаи да се ползва
препрочетох и тази тема и видях emzo, че на Влад си препоръчал пък ацетила за подобни цели като моите.
Някой ако може поне да посочи къде е обяснено кой кога е по-добре да се ползва, защото аз не намирам.
а това че ацетила е и як mood enchancer, също доста ме привлича :)
Карнитин като карнитин.На доказана фирма, така че няма какво да те притеснява.