бицепс и гърди? как и колко серий ?

GR

05.06.07
23:13

тренирам от 8 месеца и да кажа какви са ми вижданията за сега: гърба ми расте доволно но не съм фен на тази м. група. и така да почна към въпроса:

При Бицепса и Гърдите виждам проблем

при бицепса правя следните серий

1.Бицепсово сгъване с щанга- нормален захват 5х8
2.Бицепсово сгъване с дъмбели - чукове ли как се викаше 3,4х8
3.Скотово сгъване- което го правя на машина 3,4х8

нз дали претренирвам, правилно ли съм направил номерацията на различните упражнения и ме посаветвайте нещо друго..

за Гърдите тренирам ги с рамо в един ден и нещо ми накуцва долната и външнта(долна) част на едната гърда(лявата)  до преди правех само нормална лежанка 5х8 свалах малко под ключецата и сичко си вървеше но установих че трябва да правя лежанка с обратен наклон и са правя :

1во  лежанка обретен лег 5х8 с макс килограми
2ро нормална лежанка 3,4х8

тука ми се вижда че трябва яко промяна ама как да ги направя упражненията и серийте? мисля да влюча и флайс ама изпълнението да бъде с обратен лег на лежанката макар че ме боли рамото от него по незнайни причини ;(

Темата беше редактирана от GREEN на 05.06.07 23:16.

06.06.07
22:29

Що се отнася до бицепса някой ще те посъветват да правиш 2 упражнения, защото наистина са достатъчни (аз лично също правя 3, като третото е “лекичко”). Сериите обаче ги намали до 3.
Виж за гърдите не ти е “точна” програмата. Първо, упражненията НЕ са достатъчни, второ, правейки хоризонталния лег - той товари предимно средите, но и долните гърди и в този смисъл, по-добре си започни с нея. После прави ако искаш долната част с обратен наклон. Една нормална тренировка за гърди е хубаво да я вместиш в максимум 16 серии, които можеш да разделиш на 4 упражнения с по 4 серии:
1.Хоризоннтален лег;
2.Обратен лег;
3.Полулег;
4.Флайс от полулег.

GR

07.06.07
11:04

добре да питам и за ТРИЦЕПСА който го влючвам с Бицепс 

1. трицепса е 1ви в тренировката

-лег с тесен захват
-с дъмбел от право положение зад врат

-P.S. правех преди и френо но не ми вършеше работа защото нечувствах умора макар че правех с достатъчно килограми сичко се следеше до тогава от фитнес инструктор и мисля че правилно съм изпълнявал упражнението по късно го махнах от програмата .

кажете друго упр. за трицепс и  кое първо?

мерси ;)

Мнението беше редактирано от GREEN на 08.06.07 11:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1