20.11.04
22:27
Добре ли е да се тренира сравнително рано сутрин (не повече от 1 час след ставане, най-често около половин час) без закуска или след лека закуска. Понеже тренирам сутрин още когато отваря залата, защото иначе нямам време. Мисълта ми е дали трябва да ставам по-рано и да ям или и така може да се тренира качествено.
П.С.: След тренировка си ям стабилно. И също така кофичка кисело мляко може ли да мине за закуска преди тренировка, че аз като гледам на опаковката какво пише то в това кисело мляко нямало нищо почти - една кофичка 9г мазнини, 13,5г въглехидрати, 13,5г белтъчини, 216 ккал
21.11.04
12:43
Пий аминокиселини преди да идеш в залата.Не мисля,че е добре да се лишаваш от ценни минути сън и почивка и да ставаш по-рано,за да закусваш,тъй като трябва поне час да мине ,за да се усвои донякъде храната,колкото и да е лека.
Аз съм решил, че няма да пия нито химии, нито дори добавки - просто искам да знам, че каквото съм го постигнал го е постигнало тялото ми само, пък и вярвам, че растеж, основан на възможностите на тялото (пък ако ще и да е по-малък) хем е по-качествен, хем по-траен.
Според мен е голяма грешка да тренираш на гладно.
Вземи някакви лесно усвоими въглехидрати и протеини.
Идеално ще е амино + малтодекстрин примерно, защото няма да ти тежи на стомаха, но ще предпази от катаболата. Аминото е супер нещо стига да можеш да си го позволиш. И аз не взимам добавки, но ако ми се налага няма и да се замислям, те са направени и за това да са удобни за приемане навсякъде ;)
Аз за дпбавки съм решил, че няма да вземам. За трениране нямам друго време освен рано сутрин, а ако се наям преди това направо ми се повдига и не мога да тренирам както трябва. Просто откакто почна училището и хранителен режим няма, и часа на тренировката не е хубав, ама няма как. Въпроса ми е много ли е зле, че тренирам най-много на една кофичка кисело мляко и трябва да ям повече преди тренировката, или все пак може и така
и аз тренирам рано сутрин и за съжаление като стана стомахът ми просто не може да приеме никаква храна, затова обикновено си разтварям някакъв гейнър, в който има малко протени и комплексни въглехидрати. Примерно Super Mass Gain на Нутрим е добър избор.
Ако обаче не щеш и да чуеш за добавки, опитай се да изядеш два плода като станеш и два-три яйчни белтъка преди да влезеш в залата. Ако не ти натежи на стомаха си е горе-долу ок. Иначе е наистина голяма грешка да тренираш на гладно-организма ти откъде да вземе енергия - мазнините не стават, защото натоварването е анаеробно, гликоген нямаш, остават протеините в собствените ти мускули, които чрез процес наречен глюконеогенеза обезпечават енергийно силовата ти тренировка.
Значи ли това, че киселото мляко направо да не го броя като ядене преди тренировката? Под плодове какво имаш предвид - големи и сладки (т.е. с много захар) или нещо без толкова лесно усвоими захари? А за яйчните белтъци - както са сурови - чупи се яйцето, отделя се белтъка (това ще питам майка ми как става) и се пие директно? Така ли? А жълтъка и тои ли? или него го правя нещо друго?
21.11.04
14:01
В един пост Имейдж каза,че сварен яйчният белтък се усвоява по-добре,така че хапвай сварени яйца.Мисля,че 6-7 белтъка са ти ОК.Млякото само ще ти подуе стомаха -не го яж и без друго бавно се усвоява.
Яйцата сварени, жълтъците ми се струва че в тази ситуация е по-добре да отделиш и да изядеш по-късно през деня, за да не забавиш усвояването на протеина в белтъка, а и да не ти стане тежко. По-добре не яж повече от 2 жълтъка на ден!
За плодовете - моят избор е върху ябълките-2 по-големи от средното, но мисля че почти всички плодове стават, нека имидж също каже какво мисли по-въпроса, ако прочете този пост.
Не забравяй, че 2 плода и 2-3 белтъка е минимума, увеличавай храната дотогава, до момента в който започне да ти е тежко по-време на тренировката - това значи че трябва да намалиш малко.
Много благодаря, предполагам че това ще помогне много, все пак си е период за маса ;-) Плод какъвто намеря, а киселото мляко да си го ям ли сутрин или да мине след тренировката? А какво е лошото сутринта да си изям белтъка, а примерно за обяд жълтъка? Защо не трябва повече от 2 на ден?
аз не следвам принципите на разделното хранене, но ми се струва че ако смесиш плодове, мляко и нещо друго сутрин, в стомаха ти ще стане голямо мазало :D . Те имат доста различно усвояване. Така че млякото - за след това.
Това ти казвам - сутринта белтъците, а през деня жълтъците, не повече от два, защото два жълтъка /даже по-малко/ съдържат дневно допустимата доза холестерол, сега то за спортисти сигурно е доста по-висока границата, а и силно зависи от организма, но по-добре не рискувай, още повече в период за маса се консумират доста ненаситени мазнини.
Според мен също правиш грешка. Просто комбинацията - “без суплементи” и “рано сутрин” доста трудно би проработила.
Или трябва да нахраниш тялото си както трябва на маса и след това да изчакаш преди да започнеш тренировката или да го нахраниш по бързия начин - със суплементи.
Би трябвало да се суплементира, дори когато се прави само кардио сутрин при все, че това е най-доброто време за кардио, какво остава за тренировка с тежести - тялото ти ще се храни и с мазнините ти (малък плюс), но и с мускулите ти (голям минус)...
Ако тренираш така:
- ще имаш много по-малко енергия
- нервната ти система още нанка =) (поне с моята е така =) =) =) при мен трявба да минат 2 часа след 500-те грама Нескафе, преди да включа... това с кафето си е практическо овърклокване в истинския смисъл на понятието)
- много по-вероятно е да се нараниш
- ще губиш протеин не от току-що суплементирания, а от собствения ти (мускулите), които си натрупа с толкова труд... пък и без труд да е - още по-голям грях - да губиш и онези мускули, които имаш като даденост...
И все пак - какво може да се направи: веднага след като станеш приемаш следната закуска за сила: яйчни белтъци, овесени ядки, плод, чаша плодов сок и чаша ниско-маслено мляко. Добре е да приемеш по това време и омега-3 мазнините за деня - 2 супени лъжици смляно ленено семе или 1 - 1,5 грама рибено масло или 1/4 - 1/3 чаша орехи (аз в момента предпочитам орехите, понеже имам 1 чувал на балкона =)
след тренировка, прави това, което правят всички - бързи въглехидрати и малко по-късно-протеин. Може би 1-2 лъжици мед, 5-10 минути след това (понеже ще се усвои по-бвно) - 300 грама извара...
с това сутрешно трениране, няма да е добра идея да правиш кардио след тренировката с тежести например - просто поради различните видове хранене... което би било малко по-различно ако тренировката е следобедна.
и все пак, мисля, че всички биха те посъветвали да си ревизираш отношението към протеновите шейкове и аминото поне...
Чета, чета...и си викам...абе щом всички казва, че това аминокиселините и проеините било хубаво, значи наистина би трябвало да е така. Само че аз не се интересувам особено от раздела хранене - не мога да се занимавам само с това да си броя грамовете и калориите - ако ми се яде ям, и то каквото ми се яде. Ама си мисля, че поне докато започна да тренирам следобед (като обърнат смените в училище) може да земам нещо такова. Но това е при положение, че стигнат до него пари, пък и ще се наложи много сериозно четене по въпроса. Можете ли само ориентировъчно да ми кажете колко излиза това на месец? Аминокиселини+протеини (евентуално)?
аминото не излиза евтино, но поне протеини трябва да включиш.
ако вземаш около 35 грама 90-процентов млечно-яйчен на Нутрим преди тренировка и около 35 след, и ако вземаш само в тренировъчни дни, и тренираш през ден, да видим колко би ти излязло:
15 дни в месеца, по 70 грама 90%-ов = 1050 грама или около килогрм на месец.
ако избереш млечно-яйчния, ще ти струва 18-19 лева на месец.
ако избереш суроватъчния, ше ти струва около 26 лева на месец.
това само за протеин, без амино и т.н.
давам ти тези за пример, понеже е взъмножно най-евтината възможност мисля си, а виждам, че средствата са една от основните пречки в случая.
P.S. Не е нужно да си броиш калории и т.н. кой знае колко. Много от хората тук не го правят, освен в определени периоди - за реелф и т.н. Когато научиш някои базови неща, ще пожеш ‘в движение’ да бъдеш гъвкав и да избираш точно на коя част от дневните гозби, приготвени вкъщи за деня да наблягаш =) дори да нямаш никаквъ контол какво се готви и купува у дома... Раздел хранене (и в сайта и във форума и из англоезичните сайтове) е много важен. И интересен. Ще видиш - ще се зарибиш =) Само не позволявай цифрите да те плашат =)
И все пак си мисля, че трябва да вземе възможно най-бързо усвоима храна, защото както казва той е по-малко от час в залата след като е станал. Да приемем факта, че става в 8. До 8:15 да е приключил със закуската (тря си мноо бърз :)). Значи тази храна трябва за 45 минути да му е доставила въглехидрати и протеини докато иде във залата. Идеята ми е, че когато почне да тренира той трябва вече да е заредил така да се каже организма си, а не тепърва тази храна да се смиля и т.н. по време на тренировката му. Пак ти казвам вземи си някакъв въглехидратен суплемент или просто си вземи малтодекстрин може и да го комбинираш и с декстроза и си вземи едни течни аминокиселини и ти гарантирам, че ще имаш яко БУУСТ :) за тренировката. Точно това им е якото на суплементите, че помагат на хора с ‘проблеми’ като твоя. Представи си ако нямаше такива неща?! (а и майкати не ти помагаше ;)). Ставаш още гурелясал мяташ 3-4 яйца да се варят, през това време миеш и белиш плодовете. После обелваш яйцата, отделяш белтъците и бумкаш плодовете. Вярно, че може да ги приготвиш тези неща от вечерта, ама си е друго да забъркаш 2-3 лъжици и да ги изпиеш докато си обуваш чорапите ;)
Айде стига вицове. Взимай амино и карбс и дигай здраво!
Аз съм тренирал на гладно рано сутрин (рано за мене де:) ) и съм нямал проблеми. Последните месеци не закусвам изобщо, първото ми ядене е чак след 13 часа (ставам в 8 сутринта) и пак не съм забелязал да ми е станало нещо ;) Тренирането на гладно не е чак такъв проблем.
Според мен проблема ще е в това, че тялото ти още не е навлязло в ритъм, тоест не си се събудил и си далеч от максималните си възможности. Сигурен ли си, че нямаш възможност да тренираш вечер? Едва ли се прибираш от училище след 22 часа, а повечето зали бачкат до тогава.
Марципан написа:
Аз съм решил, че няма да пия нито химии, нито дори добавки - просто искам да знам, че каквото съм го постигнал го е постигнало тялото ми само, пък и вярвам, че растеж, основан на възможностите на тялото (пък ако ще и да е по-малък) хем е по-качествен, хем по-траен.
Евала за тая реплика. Дори само за това си заслужава да уважаваш човек (според мен). А сега на въпроса:
Ясно е, че не е добре да се тренира на гладно. Нещо бързоусвояемо би било добре, но все пак, няма да е достатъчно. А между другото, на един приятел му се наложи да започне да тренира в 6 сутринта, като нямаше възможност да хапва перди това. В началото беше ад, дори каза, че бил повръщал. Но за около 1-2 месеца нещата се нормализираха. Та идеята ми е, че организма си се адаптира и след известен период всичко си идва на мястото. Въпреки това ще ти кажа как аз бих постъпил на твое място: Бих си навил будилника с 2-3 часа преди часът на ставане и бих хапнал нещо подходящо. Хем да не се усвоява прекалено трудно, хем да има достатъчно вещества. Примерно: 3 яйца с малко хляб; Кофичка мляко с хляб или бисквити; абе могат да се измислят доста варианти.
Това от мене - Успех! :)
22.11.04
11:29
Моето мнение пък е обратно на някои посочени. Не претендирам да е меродавно, но според мен:
Тренировката рано сутрин, особено тежката тренировка - фитнес се отразява изключително негативно на сърцето, което все още в първите часове след съня не помпа напълно ефективно. Разбира се, не твърдя че следва инфаркт на миокарда при трета тренировка, нито пък че ще усетиш някаква чудовищна разлика или преумора, но влияние според мен определено ще има.
Предполагам обаче, че ще можеш да го усетиш, ако се стремиш към силови постижения. Неефективната работа след дълъг сън определено ще се отрази на резултатите ти в посока надолу.
Точно сутрин човек има нужда от “зареждане на енергийните запаси”. Не случайно навсякъде препоръчват обилна закуска за сметка на по - малки последващи яденета. Дори и в разглежданите тук диети често сутрешното ядене е ядки или плодове, т.е. въглехидрати. А няма дейност, която да хаби повече енергия при един нормален среднозает човек от фитнеса. Така че и тук сметката не ми излиза.
Според мен - опитай по друго време.... Ако не можеш, опитай поне да хапнеш нещичко...
Дзвер, във връзка с гореизложеното от теб, да питам: Как мислиш, мнението ти важи ли и за аеробната тренировка сутрин на гладно.
И друго по темата: Мисля, че е съвсем различно да тренираш 20мин след ставане и 1 час след ставане таа......
И друго се сетих: По едно време ми се налагаше да тренирам 1 час след ставане в един от требировъчните дни. Правех така: ставах, хапвах добре и хакде в залата. Да кажа - не ми се отразяваше добре, просто тренирах с пълен стомах.
Поздрави! :D
22.11.04
12:05
Никой не казва да тренирате с тежащ корем. Всака храна си има нужда от време на усвояване, Да не го спазите, означава две неща:
1. Да тренирате с пълен и тежащ търбух, който ви пречи
2. Дефакто пак да тренирате “на гладно”, защото хранителните вещества не са усвоени все още. Основата е в енергийното зареждане, а не в - хм, зареждането на стомаха
Относно аеробиката - не знам... Не съм се интересувал много от нея, мисля, че зависи и дори в правилна дозировка може и да стимулира сърдечната дейност, не да го претоварва. Всъщност, много сърдечно боли май трябва да правят сутрин леки аеробни упражнения. Ако става въпрос обаче за дълго тичане или нещо такова, резултатът предполагам ,че ще бъде сходен с фитнеса. Просто с времето в следствие на голямото натоварване сърцето започва да се съкращава спастично, непълно, дори мисля че се стига и до частични разширения на някои камери и този момент идва толкова по - бързо, колкото е по - голям стресът, на който е изложено.
ЛИчно за мен оптималното(както го усещам по натоварването) е поне час и половина - два след дълъг сън да ходя в залата. Едва ли е универсално при всеки; но мисля че е нещо такова.
Това за тренировката с пълен корем го писах само за да изложа част от опита си - не казвам, че си казал :D
Питах за аеробиката, понеже ми се струва, че си прав и освен това мисля, че написаното от теб важи и за аеробиката. Идеята ми е, че доста хора във форума пишат, че тичат сутрин, а на мен не ми се струва удачно (вярно, че си е индивидуално). Смятам, че моментът, подходящ за тренировка (аеробна или анаеробна) е този, в който се чувстваш напълно буден и свеж (ясно, че пак е индивидуално). Също така, обаче смятам, че трябва да “заредиш” организма с енергия за тренировката (тази с тежести де) и прекъсването на съня за 10мин е добра идея (това съм го чел в няклко интервюта). Тук вече смятам, че пак е въпро на индивидуалност и ако можеш да хапнеш и веднага след това да заспиш е добре. Обаче ако след това се въртиш, да кажем 30 мин, е, тогава не би било удачно. Просто трябва да се опита и не на последно място е важно какво точно хапваш.
Поздрави! :)
Така, който иска да е с чиста съвест, че не е приемал никави добавки, никога не трябва да не пие
1. мултивитамини 2. витамин а, b1, b2, b12, c, d, фолиева киселина 3. да не приема рибено масло - а да си го набава от рибата 4. да не пие лекарства, които съдържат витамини (нали трябва да сме твърди - само чрез храната)... хубаво е и да не яде шоколад, че той си е направо суплемент...
незнам
за мен аминото и протеините не се различават от мултивитамините по отношение на това ‘химии ли са или не са, суплементи ли са или не са, зоб ли са или не са’ =) =) =)
само си представете как изчислявате какви храни трябва да поемете за да си осигурите точните дневни дажби от витамини по RDA… после как тичате из махазините за да си намерите тази храна, после как се мъчите да я погълнете... не е ли същото с протеина например?
Хахаха :D ами точно така е Лео. Моята съвест е чиста, само дето за шоколада не съм съгласен ама това да е проблема (аз тъй и тъи шоколад почт не ям). А колкото до това кое е химия....то в днешно време всичко е химия, ама си е ясно в нашия спорт на кое се вика “химия”, така че тук няма какво да се спори.
И лекичък офтопик (това ако ще го разискваме, нека е в отделна тема): в съвременния натурален културизъм (bodybuiding for everyday people) не се изчисляват с пределна точност разните витамини и микроелементи ( а и не само това, но дотук с офтопика).
Поздрави! :D
22.11.04
13:34
—————-извън темата—————-
E, братлета. “Лошата” химия според мен е всичко, коевто може да докара хормонални изкривявания, повреда на вътрешни органи и т.н. дори в нормални дози за по продължително време - прмерно няколко месеца. За такава аз броя всичко от креатин включително нагоре- стероиди, прохормони и какво ли не щеш още.
Т.е. нещата, които дават по - различен ефект от храната. Растежът с протеини и аминокиселини, ако надписът на опаковката и съфържанието си отговарят, си е пак растеж с храната. Само дето е екстракт.
Но да не изместваме темата.
—————-извън темата—————-
Марципан, според мен тежката тренировка е лошо начало за деня. Говоря не само за споменатите ефекти, но и за тонуса, за умората, работоспособността и т.н. По - добре потърси по - добро време за тренировка. Още повече че поне аз след тренировката задължително имам нужда от поне няколкомиутна почивка.
ае още офтопик =)
ми да - ясно е кое е ‘химия’, затова е ясно, че суплементите, които препоръчахме на marzipan са невинни като бебешко пюре =)
за щоколада се шехувах, макар че не само се коментира из форумите, но се и използва (като го гледам в нашата зала например =)
дозите за спортисти са много по-големи, да - стига ти да видиш дъдържанието на Animal Pak и да го умножиш по 2 (2 пака на ден... 22 таблетки)...
аз затова дадох по-невинния пример - с RDA-то, което си е за неспортуващи, като достатъчна мъка за изпълняване, представи си един спортуващ какво количество храна трябва да погълне =)
Малиииии баси писаниците :)
В крайна сметка решихме ли проблема на момчето?
Аз си оставам на мнението, че да тренираш сутрин на гладно правиш двойна грешка. Ставаш с катаболни процеси в тялото и после в залата ги засилваш... язък за мускули и СВЕ! :lol:
И СОС ЗДРАВе 8)
Абе пичове,що пълните форума с толкова писаниции половината безсмислени,писани от не знам си какъв спец който обучава профита и пропагандира продуктите на някоя фирма за супламенти.Какво да кажа аз тогава като тренирам сутрин от 6,45-7,00ч и то от години.Да се взима амино е почти задължително а може и някакъв прост въглехидрат или Л-карнитин.Влизм си в залата и си блъскам като багер.Вярно е че нямаш много вещества за енергия,вярно е че катаболните процеси са най-изявени тогава,но има и нещо което на мене ми е доста важно.Всички хормони начело с тестостерона са на най-високо ниво.Така че почвай да си тренираш,пич и сам ще се обедиш дали това е за тебе.Успех :x
22.11.04
15:43
А конкретизирай ги малко тея хормони, защото повечето хормони си противоречат. Особено след като говорим за деструктивни процеси в тялото, говорим сигурно и за кортизол, пък той не се понася с много други хормони.
А фактът, че хормоналният баланс спрямо нормалният активен живот е нарушен - нещо, което ти сам признаваш в:
“Всички хормони начело с тестостерона са на най-високо ниво.”
сигурен ли си, че не оказва влияние на сърдечната дейност, факт, който изтъкнах като нежелан ефект от тренировката?
На човека аз пак му казвам: освен умората от тренировката сутрин рано друга умора няма да усетиш. Натоварването бавно ще си казва думата.
Аз пак се намесвам, ама важното е дали си “напълно буден” или “влязъл в ритъм” или както искате го наречете. Сигурен съм, че Миле не тренира с гурелясали очи, мижав пулс и тн. , с други думи, явно добре му се отразява. Аз лично не мога си представя да тренирам преди да са минали поне 2 часа от ставането, ама си е супер индивидуално все пак. Добре знаете всички, че има сутрини, когато се будиш и просто си във форма (чувстваш се добре) и сутрини когато, напротив хич, ама хич не ти се става. Дзвер, твоето твърдение означава ли, че който тренира рано сутрин и се чувства добре, след да кажем, 5 години, това ще се отрази негативно на работата на сърцето като цяло. Щото все пак, аз си мисля, че ако не е добре за теб, няма начин да свикнеш и да ти е гот. Пък знам ли....
Айде и поздрави! :)
22.11.04
16:18
Да, това означава. Поне според книгите по кардиология на роднините ми. Чел съм ги преди години, но мисля, че такъв беше смисълът и че така се развива по - бързо синдромът, известен като “спортно сърце”.... Може и да греша, но във всеки случай не мисля че така тренировка е препоръчителна. Поглед нагоре показва, ч етова не е само мое мнение. Затова и по - предпазливо да се гледа към нея.
Не мога обаче да се съглася, че това се отнася за всеки. Имам роднина, който цял ( почти) живот е тренирал така и няма абсолютно никакви проблеми със сърцето....човека е вече на осемдесе и кусур години и цял живот със спорт се е занимавал. Освен това имам приятел, които от около 30 години тренира културизъм и то винаги сутрин 6:20/6:40 и също така няма никакви проблеми със сърцето. А повечето лекари (особено преди години) са/бяха на мнението, че не трябва да се повдига по-тежко от кофа с вода та.....де да знам. Във всеки случай аз се опитвам да бъда практик.
Поздрави! :)
Дзвер, пак се започват спорове.Единствения начин да се разбере е да се ПРОБВА.Това си е а що се отнася до спортното сърце мисля че то се среща повече при хора с подчертана аеробна работа и ниво доста по-високо от нашето :wink:
Да бе, и аз съм чел, че спортното сърце се среща при състезатели, практикуващи спортове с подчертано аеробно натоварване.
Влизам аз и ко мислите видам - километрични отовори...направо се стреснах да си кажа...
Пък едно разбрах от сичко това - ям добре, но не много; качествена храна (без мазнини) и с повечко протеини. 30ина минути по-късно съм в залата. Не вземам нищо, най-много мултивитамини и то за цялостна бодрост на организма, че иде зима. Пък за ритъм - аз съм буден като ида в залата, сърцето си не вярвам да му пречи много, защото от 11 години тренирам народни танци - пък по-добро кардио от това - здраве му кажете! Ако някой от вас е танцувал някога ще ме разбере. А иначе от някоя гледна точка мога да се съглася с почти всяко мнение. Не съм наясно с разните процеси (катаболни или анаболни - кога има едните и кога другите), не знам нищо за хормоните и изобщо такива неща, но знам че после не съм уморен и мога да си изкарам деня нормално, дори 2 от тренировките ми във залата съвпадат със тренировки на танците (сутринта - зала, вечер - танци). Отразявами се добре поне засега. От септември насам съм качил 2 кг макар и не чисти, а тежестите на малките мускули (бицепс, трицепс, рамо) с по 2,5 кг, гръб с 10 кг....доволен съм, и мисля че с по-здраво ядене ще върви още по-добре.
Не помня къде четох и колко е меродавно, ама на запад (особено в Америка тренирали много рано сутрин - към 6-6:30). Благодаря на всички за мненията и съветите, беше ми хем полезно, хем интересно ;-)
Поздрави
Ако някой може да го синтезира малко по-свястно от мен - бих му бил благодарен ;-) сега съм уморен и отивам да си направя 8 часа сън :)
23.11.04
02:05
Хм, братле, парадоксално :)
Струва ми се, че хем си взел за себе си твърдо решение, хем ни питаш :)
Синтезирано казано - направи каквото смяташ за добре :) Излишно е да се систематизират дадените ти съвети, при условие, че спорът е предрешен в полза на единия. Както е излишно пак да възраждаме дискусията, след като вече е нелицеприятна на доста хора.
Поздрави и успех!
[quote author=“D3BEP”]А конкретизирай ги малко тея хормони, защото повечето хормони си противоречат. Особено след като говорим за деструктивни процеси в тялото, говорим сигурно и за кортизол, пък той не се понася с много други хормони.
А фактът, че хормоналният баланс спрямо нормалният активен живот е нарушен - нещо, което ти сам признаваш в:
“Всички хормони начело с тестостерона са на най-високо ниво.”
сигурен ли си, че не оказва влияние на сърдечната дейност, факт, който изтъкнах като нежелан ефект от тренировката?
На човека аз пак му казвам: освен умората от тренировката сутрин рано друга умора няма да усетиш. Натоварването бавно ще си казва думата.
Дзвер,извинявай ама едва ли тестистерона играе деструктивна роля.А сигурно добре знаеш че сутин той е най-висок.За това може да се използват високите му нива без да се тъпчеш с разни отрови.Повярвай ми сам съм го изпитал.Наистина ако съм могъл да тренирам в друга част на деня съм се чувствал доста по-силен....Ама поради липса на време съм започнал да тренирам така.Освен това си падам и ранобудник и не ми е трудно ставането.Така че..... :lol: