Реанимиране на физиката, след продължително боледуване. Помогнете...

BA

04.07.07
09:00

Добре, с от две години се занимавам с тренировки и фитнес и стигнах до един парадокс. Проблема е, че поради проблеми със здравето (3 операции на на корема и краката) нямах възможността да извършвам абсолютно никаква физическа дейност в продължение на пет години. И естествено последиците бяха ужасни - огромен излишък от мазнини и много слаба (почти никаква) мускулатура. След като здравето ми поукрепна и имах лекарско разрешение да почна да си реанимирам физиката тръгнах на фитнес. Около година тренирах по програма, разделяща ми отделните мускулни групи в различни дни през седмицата (1. ден - гърди и бицепс, 2. - гръб и трицепс, 3. - рамене 4. - крака). Напредък имаше, но минимален, постоянно изпитвах едно неудовлетворение от този начин на трениране, просто защото усещах, че паузата между дните, в които тренирам една мускулна група е прекалено голяма и за това време мускулът ми отново се отпуска. Тогава реших да пробвам нещо сам - купих си два дъмбела и почнах да си тренирам бицепса и трицепса всеки ден, а рамото през ден. Тренировките бяха ужасно дълги, и тъй като си бяха в домашни условия, можех буквално когато си искам през деня да натоварвам ръцете си. И въпреки, че осъзнавах колко е важна почивката, просто пренебрегвах този факт, защото ако само един ден оставях мускулите на ръцете си без натоварване, те се отпускаха отново - все пак почвах от минус, а не от нулата. И най-изумителното беше какви резултати постигнах по този начин за 5 - 6 месеца - ръцете ми пораснаха и се пооформиха, разликата от преди беше значителна. Но естествено след първоначалния период от няколко месеца на супер интензивно трениране почувствах и нуждата от почивка. Оттогава тренирам мускулите на ръцете не повече от 1-2 пъти в седмицата, защото инъче усещам претоварване. А и ефекта от интензивните тренировки траеше до 5я месец - оттам нататък тренирането на тези мускули всеки ден стана излишно - само ги мореше и претоварваше и не носеше резултати. Резултатите дойдоха, когато ги оставих да си почиват достатъчно време. Но без тези 5 месеца на свръхнатоварване нямаше да постигна тези резултати, защото просто трябваше да напрегна атрофиралите си мускули до точката, откъдето нормалната тренировка с почивка би имала действие върху тях.

BA

04.07.07
09:00

Та и сега имам въпрос към всички вас с по-голям опит от моя: Значително искам да наблегна на гърба и гърдите си. Но в момента те са в състоянието, в което се намираха ръцете ми преди време... Тренирам ги според програмата, която по-горе написах, но ефекта е почти никакъв. Чувствам, че оставя ли ги без натоварване повече от два дена и отново се отпускат, както беше с ръцете ми преди да се хвана да ги тренирам интензивно. Как ще е най-добре да наблегна на тези две мускулни групи - гърбът и гърдите. Преди да започна да мисля за трупане на маса по тях, бих искал въобще да ги стегна, което не постигам от доста време с разделена тренировка. Би ли било добре да речем да тренирам гърбът и гърдите във фитнеса през ден? А за ръцете си мога да работя дори вкъщи, в дните, когато си почивам от фитнеса - дали ще вдигам за бицепс дъмбелите от залата, или тези от нас, се тая. Но важното за мен е да постигна най-после някакъв напредък в областта на гърдите и гърба. И затова, бих ги тренирал през ден. Относно храненето ми - не вземам хранителни добавки, защото са ми противопоказни за бъбреците (след консултация с лекар). Храня се често инъче, като риемам богати на белтъчини храни в огромни количества всеки ден. Моля за съвет - искам да тренирам гърба и гърдите през ден, защото инъче, досега не постигах резултати, ако ги оставях да си почиват повече. И все пак... помогнете...

SH

06.07.07
03:50

Ти вече си открил отговора.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1