12.07.07
21:36
Здравейте момчета.
От две и половина години си тренирам сериозно,но принципно трицепса ми не върви както трява.Доста изостава за разлика от бицепса.В момента съм на НВД и прая релефче(особенно корема) и общо взето съм доста доволен.Свалих 2-3 килца,но главно коремът ми направо се стопи(не,че преди беше голям де,даже никак ама ефектчето е голямо и доста ме кефи,почнаха и плочките да се показват даже).
Та чудя се как да го тренирам този трицепс.В момента имам програма направена от инструктора в залата,но тя е цялостна за релефче и не мисля,че от нея трицепса ще порасне(знам го де).
В момента за трицепс имам:
1. разгъване на скрипец с въже 3х10
2. разгъване зад врат с 1 ръка с дъмбел-4х7
3.кик бек-8,8,12,12
И си мисля вместо това да започна:
1.изтласкване на щанга от лег с тесен хват
2.френско разгъване
3.кик бек
с идеята,че първите 2 са доста тежки и натоварващи упражнения и ще успея с тяхня помощ да го подкарам трицепсчето :)
Как смятате вие?Добре л иса тези упражнения?Предложете нещо друго..
Аа и се чудя с по колко повторения да го правя? 3х8 ?
12.07.07
21:59
за да расте трицепсчето прави френско с лостченце 3 серийки по 6 повторенийца (тежички)
като второ упражненийце мое да включиш кик бекчето
Не те съветвам да правиш тесничкия хват с лостченце + френското,защото двете упражненийца са тежички и ще ти скапят трицепсчето ;)
П.П Ако искаш можеш да включиш и 3-то упражненийце за трицепсчето - макара,задни кофички - каквото си репиш .
Точно тея двете упражнения тесния хват и френското при мен дават феноменален резултат, няма да сбъркаш ако ги правиш обаче ги прави както трябва бавно и контролирано а ако искаш да видиш резултат от френското и форма на трицепса като подкова го прави с пълен диапазон от горе до долу предмишницата да ти докосва мишницата дори да го правиш с малко килограми.
1.изтласкване на щанга от лег с тесен хват
2.френско разгъване
3.кик бек
...да, това е перфектно, аз действам със същите упражнения, като през тренировка сменям кик-бек-а с скрипец и съм много доволен.