Бягане - как ??

19.07.07
11:14

Случвало ли ви се е да ви се бяга, да кипите от енергия, да тръгнете да бягате и след първата обиколка да “грохнете”  ?
При все че условията са идеални ( вечер е, духа прохладен вятър ... ) и се чувствате във форма, а не можете ...
Можете ли да ме посъветвате какво да направя за да повиша издържливостта си при бягане ( аз лично смятам че в това се корени проблема ) ?

Предварително благодаря за отделеното внимание.

19.07.07
11:22

Като си засичаш с часовника времето което си бягал и го увеличаваш постепенно, също да не се предаваш, грохваш - хубаво продължаваш тренировката с ходене 1-2-3 минути после пак тичаш после пак ходиш и т.н. в един момент ще установиш че не се нуждаеш да ходиш просто защото тялото ти е свикнало да поддържа някакво темпо без да спира ако си упорит с течение на времето това темпо ще стане по - бързо и по - бързо.Не забравяй че не се препоръчва да се преминава повече от час такава тренировка.

19.07.07
11:40

казано от Alkorin на 19.07.07, 11:22:

Като си засичаш с часовника времето което си бягал и го увеличаваш постепенно, също да не се предаваш, грохваш - хубаво продължаваш тренировката с ходене 1-2-3 минути после пак тичаш после пак ходиш и т.н. в един момент ще установиш че не се нуждаеш да ходиш просто защото тялото ти е свикнало да поддържа някакво темпо без да спира ако си упорит с течение на времето това темпо ще стане по - бързо и по - бързо.Не забравяй че не се препоръчва да се преминава повече от час такава тренировка.

Вярно е аз съм го изпитал на мой гръб ! Първата седмица тичам един километър за 15 мин, втората седмица се стремя да увеличавам и имах успех 1 километър го минах без проблем тичах още половин и се задъхах яко, та идеята ми е лека по лека увеличавай не може да тръгнеш да тичаш и да станеш олимпийски спринтьор в момента за половин час бягам 3 километра което за мен си е постижение.Надявъм се да съм помогнал и успех в тичането ! :)

19.07.07
13:40

казано от Жаката на 19.07.07, 11:40:

Вярно е аз съм го изпитал на мой гръб ! Първата седмица тичам един километър за 15 мин, втората седмица се стремя да увеличавам и имах успех 1 километър го минах без проблем тичах още половин и се задъхах яко, та идеята ми е лека по лека увеличавай не може да тръгнеш да тичаш и да станеш олимпийски спринтьор в момента за половин час бягам 3 километра което за мен си е постижение.Надявъм се да съм помогнал и успех в тичането ! :)

Благодаря за отговорите .
Значи ... набивам си шутовете и почвам. :)

11.08.07
09:25

казано от Жаката на 19.07.07, 11:40:

Не искам да ти се подигравам,но направи една проста сметка:
1/2 час -3 км
1 час - 6 км
скорост - 6км/ч
средна скорост на вървене(нормално) 4-5км/ч
И даваш съвети за бягане...

11.08.07
11:28

Километър го минавам за 10 мин максимум, с бърз ход (ходене, не тичане). Засичал съм.
Ползата от тичане с подобна интензивност е доста съмнителна.

Мнението беше редактирано от Петко К на 11.08.07 11:50.

11.08.07
12:51

Средната скорост е твърде относотелна.Ако 1 километър го бягаш за 3 минути, едва ли ще можеш да избягаш 5 км за 15 минути.За по-дългите растояния трябва да си разпределяш силите.Дори да кипиш от енергия, ако бягаш първата обиколка на спринт е нормално да грохнеш.

11.08.07
17:44

Айде бе. Аз за 15 мин съм засичал 4 км изминавам със средна скорост тичане . Според мен като хванеш едно темпо на тичане нито много бавно, нито много бързо и така до края .

Мнението беше редактирано от difference на 11.08.07 17:45.

24.08.07
07:18

казано от milenastef на 23.08.07, 18:44:

аз бягам 4 км 5 дни в седмицата за около 30 мин. Преди това съм ходила на фитнес, сега малко поспрях. Кое е по-добре за отслабване?

и двете
иначе за тичането не може човек който е спортист и  тича от 2год и е 80кг а ти си започнал от 1 месец и си 100кг и  ти да поддържаш неговото темпо ... най-добре е да си намериш ти сам темпото след което го увеличавай постепенно с времето и със свалянето на килограмите

24.08.07
19:34

Аз лично бягам 3-4 обиколки с бавно темпо и тогава тръгвам бързо. Да ви кажа за да влезете във военното във Варна 1000м тр да ги бегате за 4 и 10 ;)

26.08.07
09:18

Бягам 3 обиколки по 2.5км за 42-45мин и ми стига.

Ще исползвам тази тема за да попитам следното:

При тичане когато не се испотяваш свалят ли се килограми или не ?

II

29.08.07
11:29

Не е възможна да не се изпотяваш, аз и през зимата плуввам в пот.
Иначе аз съм си засякал едно разтояние с колата - 5 км. и си ги минавам със нормално темпо за 25 мин.
Правя 10 мин почивка и обратно. Теренът е с денивелация. Идеално ми действа.

01.09.07
12:23

По колко време е добре да се бяга,за да не се горят  мускули,а само мазнините . Аз съм чувал,че около 20 мин ?> :)

15.09.07
21:22

20-30 минути ако издържиш с прилично темпо :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1