29.07.07
14:25
Здравейте всички,
проблема е следния, попринцип съм слаб, но напоследък от неправилния начин на живот наддадох кг, предполагам че заради това ме боли и кръста, не съм се занимавал никога активно със спорт (като изкл казармата, но там не се брои..). Та какво ще кажете дали спорта би ми помогнал с този проблем, че с този кръст направо УЖАС !
п.с. скоро очаквам да имам вкъщи велоергометър, ако може и той да помогне..
велото + диета ще свършат работа, а дали от това те боли кръста ..... само доктор може да каже
естествено, че е добре да спорува човек
казано от FRANKO1 на 29.07.07, 14:32:
естествено, че е добре да спорува човек
И да приема необходимите на организма вещества - това е ключът към дълъг и здрав живот!
благодаря ви пичове, но въпреки че съм на 46 не съм се отказал още от живота, кажете какво означава
+ диета
и
необходимите на организма вещества
, аз си падам малко “чревоугодник” ама дайте малко повече информация да видим може пък и да измислим нещо..
ами той всеки сам си преценява, но по-добре ограничен от 2,3 неща и още няколко години, без лекъри нали :)
02.08.07
07:00
Като за начало изключи от менюто си бял хляб, сладко и пържено. Гледай последното ти хранене да е 4 часа преди лягане. Сутрин можеш да си позволиш някой плод, на обед разчитай на храните, които ще те заредят с енергия(богати на въглехидрати), вечер в менюто ти да преобладават протеини. Бягай 3 пъти в седмицата (няма по - добро от бягането). Иначе на велото може да правиш в дните, които не бягаш по 30 минути. Също можеш да си вземеш някакви витамини и Л-карнетин. Второто ще ти помогне за изгарянето на мазнините. А относно кръста - докотор!
15.08.07
14:20
Баща ми казваше:
Когато станеш на 40+ години и някоя сутрин като станеш нищо не те боли, значи си умрял :)
15.08.07
16:37
казано от tbby на 15.08.07, 14:20:
Баща ми казваше:
Когато станеш на 40+ години и някоя сутрин като станеш нищо не те боли, значи си умрял :)
Това са пълни глупости .. Човек е на толкова на колкото се чуства. Много ясно, че ще те боли нещо, когато си лягаш с мисълта за това (образно). :)
Ще дам за пример Мирзакарим Санакулович Норбеков, който на 115 е заченал последното си дете като разликата между първото и последното му дете са 98 години. :)
Той е уникален човек със световна известност - академик, професор, доктор по психология и педагогика, завеждащ катедра по палингенезия в Международната академия по форматизация към ООН, директор на “Института по самовъзстановяването на Човека” в Москва. Издал е 3 книги като съм чел втората: “Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата”. Според Норбеков всички болести ни спохождат заради неумението ни да управляваме собствения си организъм, да използваме силата на личността си. Благодарение на човешката глупост, пасивност и мързел - тези вечни врагове на здравето, на младостта и на възможностите ни за реализация, повечето хора сами попадат в продължителен плен на болестите.
Общо взето звучи като някой филм, но ако прочетете книгите му и видите положителните резултати върху вас ще мислите по друг начин :). Само ще ви кажа, че ако имате проблем със зрението и носите очила до 1 диоптър ще прогледнете без очила ако се лекувате при него или негови ученици. Това се е случило при 100% от случаите.
Та мисълта ми беше, че може да се събудиш и на 45 години и освен без болки може да имаш енергията на 15 годишен :).
прави сте, но се отдалечавате от темата, отговорете на човека или по-добре не пишете.. аз по нагоре му дадох съвет вече..
казано от tbby на 15.08.07, 14:20:
Баща ми казваше:
Браво ,бе....баща ти много негативно е настроен...Мен нищо не ме боли докато не отида в залата :snake: Недей така дасе изказваш неподготвен.Вярно не може всеки да накараш нарежим,но има начин и за нас..+40.Мойте работни тежести са над 100-120 все още.Недейте да ги пишете такива щото разколебавате човека.Просто трябва да се стегне и да изпробва волята си за диети и тренировки :P
16.08.07
21:23
Колеги, изглежда покрай изгарянето на калории, сте изгорили и чувството си за хумор :)
Извинявам се за off topic-а.