09.08.07
17:05
Здравейте .
Току що се регистрирах с цел -да си поставя въпроса:
Преди 7 години ми го откриха този пролапс и кардиоложката ме стрестна доста .Да не правя сериозни физически натоварвания и тнт... На 36 съм и почнах да надебелявам -шкембенце ,цицки предимно.Лошото е че започна и да ми тежи тялото.Преди съм спортувал доста ,но сега и начинът ми на живот не е много активен физически и резултатите са налице!
Та имам огромното желание да намаля теглото и да стегна тялото си.Дали е прекалено късно вече? И най-важното дали мога и доколко да сe натоварвам физически.
Ще съм много благодарен на изчерпателни отговори и препоръки!
Благодаря
Темата беше редактирана от stenlyj на 09.08.07 20:44.
09.08.07
17:16
Според мен е доста по-безопасно за теб да правиш диета, а до колко можеш да се натоварваш физически - кардиолог ще ти каже най-добре.
09.08.07
19:32
казано от stenlyj на 09.08.07, 17:05:
Здравейте .
Току що се регистрирах с тази цел -да си поставя въпроса:
Преди 7 години ми го откриха този пролапс и кардиоложката ме стрестна доста .Да не правя сериозни физически натоварвания и тнт... На 36 съм и почнах да надебелявам -шкембенце ,цицки предимно.Лошото е че започна и да ми тежи тялото.Преди съм спортувал доста ,но сега и начинът ми на живот не е много физически активен и резултатите са налице!
Та имам огромното желание да намаля теглото и да стегна тялото си.Дали е прекалено късно вече? И най-важното дали мога и доколко да си натоварвам физически.
Ще съм много благодарен на изчерпателни отговори и препоръки!
Благодаря
Не съм запознат с проблема ти обаче ако изкаш да отслабнеш една диета и некви разходки с малко тичане няколко пъти седмично ще отслабнеш. А за фитнеса незнам. В моя фитнес има 1 по възрастен даже е над 40 100% и не мисля че има особен смисал да ходи (освен че се къпи безплатно в банята :))
10.08.07
11:49
Няма смисъл да търсиш отговор тука... Тука ще ти отговорат предимно 15-16 годишни които дори си нямат идея какъв е пролема ти.Отиди на спортен лекар верно ще дадеш пари но ще ти направят изследвания и ще ти обяснат точно кво можеш да правиш и какво не.