02.09.07
18:58
Каква е разликата между двете упражнения
Кажете вие кое правите и хубаво ли е да се правят и двете защото вече ще ги правя и двете като дъмбелите от полулег
02.09.07
19:04
еми виж и твете си имат плюсове и минуси.Например при лег с дъмбели плюса е 4е амплитудата на движение е по голяма ама пак на е толко балансирано самото движение докато при лег с щанга пак амплитудата на движение е по малка ама ама имаш по хубав баланс.И избери си самоедното е достатъ4но.
02.09.07
20:02
Редувай ги.Един път с лост друг път с дъмбели.
Аз за себе съм установил и никой не искам да обвързвам с това, че лега е доста по-ефикасен когато е изпълнен с дъмбели. Да, по-нестабилно е, но с подходящите килограми и като се свикне с правилното изпълнение е голямо удоволствие. Също така я няма помощта от другата ръка - тук или избутваш или не, докато с лоста често срещана гледка е едната ръка да бута повече и да помогне на изоставащата (което докарва доста неприятни травми на рамото - личен опит). От около половин година не пипам лост в програмата си за гърди, както впрочем и за рамо и се чувствам много добре - гърдите се развиват изненадващо добре. На лоста човек е склонен да трупа и трупа килограми в стремежа си да се покаже и докаже, е с дъмбелите не е точно така, най-малкото защото не можеш да си вдигнеш задника и да изтласкаш до горно положение, което от своя страна предполага килограми съобразени с реалните възможности на трениращия и правилно изпълнение. Пак ще кажа, с това не целя да бъда засипан с контрааргументи, а само споделям собствения си опит и как АЗ се чувствам добре.
02.09.07
20:54
Подкрепям МОНСТАРА, с дъмбели е доста по приятно и възможноста да се контузиш е малка. Но най-добрият вариант е може би да се правят и двете упражнения.
02.09.07
21:43
а добре ли ще е да правя първо лег с щанга после полулег с дъмбели след това флайс от лег и накрая пек-дек
казано от p0w3rslav3 на 02.09.07, 21:43:
а добре ли ще е да правя първо лег с щанга после полулег с дъмбели след това флайс от лег и накрая пек-дек
Да, добре е, но вместо пек-дек аз бих правил кросоувър (ако има де).
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.09.07 10:52.
03.09.07
11:12
Ами в моята програма имам 3х8 лег с щанга 3х8 полулег с щанга и 3х8 полулег дъмбели и съм доволен. Само че тежестите които дигам с щанга са около 2пъти повече, от общото тегло на дъмбелите, които едва дигам. По-точнп границите ми са 2 пъти повече дигам с щанга, отколкото е масата на 2 дъмбела заедно.
казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 03.09.07, 11:12:
Ами в моята програма имам 3х8 лег с щанга 3х8 полулег с щанга и 3х8 полулег дъмбели и съм доволен. Само че тежестите които дигам с щанга са около 2пъти повече, от общото тегло на дъмбелите, които едва дигам. По-точнп границите ми са 2 пъти повече дигам с щанга, отколкото е масата на 2 дъмбела заедно.
Нормално, с дъмбели е по-трудно!
Аз предпочитам щангата - движението е по - контролирано и килограмите са по - големи освен това ако не се изсилваш с прекалено големи килограми и правиш движението бавно и контролирано е много малко вероятно едната ръка да поднася.Не че съм против дъмбелите, правя и с дъмбели главно заради разтягащия ефект в долната част на движението но напредъка с тях е много по - бавен отколкото с щанга.