Проблеми с кръста

Прескочи до:

13.07.07
21:15

Като чета какво контузии са получили някои и се шашкам и аз имам проблеми с кръста започнах да тренирам на 16 сега съм на 22 но с доста продължителни периоди не тренирах за първи път се контузих на лег преса. Бутах доста за крака и май не го правех правилно по време на серията много ме заболя кръста и се прибрах до нас приведен имал съм и болки след дигане на щанга прав за бицепс и май заради гадния чийтинг и повечето кила при 74-75 собствено стигах 50 кг щанга за бицепс, спрях да тренирам но кръста си ме наболяваше и пукаше от няколко месеца пак тренирам и правя коремни и гръбни преси сега няма ядове но не тренирам някои упражнения които да го тормозят, добре е хората да решат дали искат бързо голям мускул или цял живот с патерици.

Да ми е честит първия пост в този хубав форум. :lol:

14.07.07
12:52

Прецаках си кръста от чукчета - много килограми и предполагам неправилно изпълнение. Онзи ден бях на зала за пръв път от месец и 1-2 седмици именно заради кръста. Замислих се дали не съм прещипал нерв - боли ме ниско долу встрани. Първите дни болката беше много силна, мазах се с фастум гел и ме облекчаваше. В последните 10-15дни не съм имал пристъпи на болка, разтягам кръста и не пукам, отвреме на време чувствам лека болка. Въпроса ми е имам ли симптоми на прищипан нерв или ? Също така масажите помагат ли ?

14.07.07
18:07

казано от topDevil на 14.07.07, 12:52:

Прецаках си кръста от чукчета - много килограми и предполагам неправилно изпълнение. Онзи ден бях на зала за пръв път от месец и 1-2 седмици именно заради кръста. Замислих се дали не съм прещипал нерв - боли ме ниско долу встрани. Първите дни болката беше много силна, мазах се с фастум гел и ме облекчаваше. В последните 10-15дни не съм имал пристъпи на болка, разтягам кръста и не пукам, отвреме на време чувствам лека болка. Въпроса ми е имам ли симптоми на прищипан нерв или ? Също така масажите помагат ли ?

Ходи на лекар, не мисля, че някой тук може да ти даде компетентно мнение. Ако след тренировката онзи ден болките са се върнали давай на травматолог. Ако продължават да отшумяват, карай го леко поне още един месец. Единственото, което ме притеснява, че по това, което си написал, кръстът те е болял повече от 30 дни, което хич не е малко и предполага по-сериозна травма (не се наплашвай де, ако е по-добре - споко).

15.07.07
07:16

Аз не отидох не лекар именно щото болката отшумява. От залата оня ден проблеми не съм имал, движа се все по-уверено. Благодаря все пак.

ZA

24.07.07
11:55

Аз съм на 17 години и преди 5 6 месеца си зимах дъмбел почнах да дигам 15 пати по 10 кг и после след това лицеви вкъщи.Обаче след 2 3 седмици почна да ме боли кръста не знам защо призорил ли сам се не знам.Ходих на доктор прайха ми снимки ходих на скенер и на снимка.Казаха че имам много начален стадий на дископатия и ходих на нагревки 10 пати ходих и на физиотерапия.Физиотерапевтите ми казаха че е растегнат мускул и така не разбрах накрая какво ми има обаче още ме боли искам да трагна на фитнес но не мога и много се ядосвам.Физиотерапевтите ми казаха да забрая ръгби.а преди това ругби тренирах.Казаха ми че и на фитнес не трябва да ходя а пак аз искам да си оправя тялото кажете ми какво да правя. Мерси предварително

14.09.07
11:58

Аз преди правех упражнения за корем,които страшно много засягаха кръста ми.Колкото и смешно да прозвучи аз се оправих чрез  Fastum gell :) :) :)

09.10.07
13:26

Здравейте!
От 2-3 седмици имам странен проблем в кръста.На фитнес ходя от месец и нещо,но преди това съм трениръл с гири вкъщи около година.Проблема е следния-когато се наведа  кръста ме боли,понякога болката е по-силна а понякога е по-слаба.Интересното е че когато тренирам кръста не ме боли,но да кажем като се наведа да взема тежест за лоста на лежанката и кръста ме заболява замалко и после като се изправя и вече не  усещам!При никакви други движения не ме боли кръста..На 15 години съм.Аз мисля че е заради бързото израстване поради което имам Остгууд Шлатер под дясното коляно което всъщност вече не ме боли.А може ли когато се навеждам  кръста да защипва някой нерв ?

06.12.07
23:23

Момчета и момичета пиша да споделя моите патила за да не се случва и на вас това, което се случва на мен.
НЕ ПРАВЕТЕ МЪРТВА ТЯГА НИКОГА цял живот ще съжалявам заради тази мъртва тяга за сега имам само Дискова протрузия.
Най-вероятно съм правил мъртва тяга неправилно макар и с много малка тежест, но повярвайте колкото и сигурни да сте в изпълнението на упражнението РИСКА НЕ СИ СТРУВА
Мога да оприлича мъртвата тяга с изпреварване на завой без да имате видимост!

И сега край на фитнеса край на спорта :(

И още един съвет от мен: при болки в кръста отидете на невролог не губете време със съветите ни от форумите изследванията не болят и могат да ви спестят по-големи проблеми, и не забравяйте няма магазин за резервни части.

Мнението беше редактирано от vladovlado на 06.12.07 23:28.

22.12.07
21:32

Добра вечер :]  .. имам проблем със кръста от бая време , а той е следния от доста време ми пука кръста .. та искам да питам това лошо ли е много ?

Мнението беше редактирано от fobos на 05.02.08 20:23.

MO

03.01.08
14:10

казано от fobos на 22.12.07, 21:32:

значи имам  един въпрос ....  проблема е следния : сутрин като стана  и кръста ми пука ... та искам да питам това лошо ли е много  а и покраи кръста ми пука и вратъ  :blank:  възможно е  да съм правил  “Трапецовидно повдигане на рамене” неправилно (малко по-бързо отколкото трябва)

И аз като правя повдигане на краката от лег и ми пука...мн е гадно  :roll:

Мнението беше редактирано от Mothefucker на 03.01.08 14:11.

PS

13.02.08
08:51

Имах адски болки вдясно от гръбначния стълб, дори и в легнало положение - беше някакво нервно възпаление, поради силен недоизлекуван грип, като навсичкото отгоре не спрях и мъртвата тяга. Докторът ми предписа “Мовалис: и винамини Б-комплекс. Сега чувствам лека болка от време на време, когато се претоваря. Успех!

29.05.08
06:10

пичове,имам едно въпросче(четох квото четох ама не намерих подобен на моя въпрос).
Значи от преди около 2 месеца редовно си ме боли кръста.Май на мечката много се изсилих една тренировка и оттам се появи болката.
Направих си един експеримент:Натиснах си няколко прешлена на гръбнака(с пръст)и само в един осещам болка като го натискам,другите са добре.
От около 1 месец вече не правя коремни преси на пейка,мечка,клекове,тяги гледам да почивам болката намаля ама още не е отшумяла напълно.
Има ли някой да е имал същия проблем и да ми каже как се е справил с него?
Да си призная за кръст не съм тренирал сериозно и ми е слабичък.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1