22.09.07
08:35
Здравейте! Ходя на Фитнес 4 пъти в седицата,в фитнеса няма кардио уреди(по зле е от казармен:D)Та въпроса ми е дали мога да бягам ве4ерно време? молко съм се омазнил по корема и по краката през лятото :D.Висок сам 188 ,тежа 100кг. И дали освен мазнинките ще се горят и мусколи.Благодаря ви предварително
Най-голям ефект от бягането има сутрин на гладно.Но ако нямаш време тогава става и вечер.
Бягането освен мазнини гори и мускул.Ако не си против хранителнителните добавки можеш да си вземеш ВСАА-аминокиселини с разклонена верига.Преди и след тренировка се приемат и тялото предпочита да използва тях вместо мускулните тъкани,а също така да използва мастните натрупвания като енергиен източник.
22.09.07
09:18
Да добавя само , бягаи след тренировка.Поне 25-30 мин.Обърни внимание и на храната.
Бягане след тренировка ми се струва доста тежко.По-добре ще е в дните когато не ходиш на фитнес-35-45 мин.Може да пробваш http://www.bb-team.org/articles/1408/
22.09.07
13:46
А пък моят съвет е интервално бягане.
10-20 секунди спринт, след това бавно тичане/ходене, доакто ти се нормализира пулса. (все пак не тичаш/ходи бавно 10мин., нали)
След това пак повтаряш 10-20 сек. спринт (3 спринта на ден да речем, с 3 бавно тичане)
Правиш го 1-2-3 пъти в седмицата, колкото можеш.
Опитваш всяка седмица или все две да вгигаш спринта (ако 2 седмици си правил 3 спринта по 20 сек., след това порбваш още един спринт).
Така не се гори мускул, не се натоварват ставите като монотонното тичане, не отнема много време...
22.09.07
13:50
siguren li si chene se gori
22.09.07
14:27
Това никой не може да ти го каже със сигурност... Дори и да гори, едва ли гори повече от дългото и монотонно бягане.
За мен това е по-добрият вариант, но всеки да си прави сам изводите...
22.09.07
15:29
Аз преди тичане взимам амино киселини ISS на Prolab и да ти кажа никъв мускул не се гори.Плюс това не чувствам умора след тичане или тренировка.Много са добри за възстановяване.