22.09.07
20:11
Според вас кое от 2-те има повече ефект ?Правя бутане още от самото начало, но имам чувството, че не помпи както трябва.. след 5 серии бутане ( постепенно вдигам килата с + 10 на серия .. ) трицепса ми все едно не е напомпен..а техниката съм сигурен, че я спазвам.Миналата тренировка правих кофички и що-годе ми се видяха добре..?
22.09.07
20:26
Иска ли питане?!
Кофички е далече по-добре, защото работиш не само за трицепса, а стимулираш и един куп други мускули.
Ако ти е леко със собствено тегло - слагай тежести.
Лично мнение.
Е да, но все пак нали за това се казва тренировка на трицепс, защото целиш да го натовариш него?
22.09.07
21:02
Сам каза, че от кофичките си го усетил повече, нужно ли е да го коментираме още?
Недей да робуваш на общоприетите принципи, а гледай кое е най-добре за теб.
Аз например правя само по едно уражнение за трицепс и бицепс на седмица (сгъване с прав лост и твоето избутване за трицепс).
Ръцете ми растат много добре.
Мнението беше редактирано от tbby на 22.09.07 21:05.
22.09.07
22:03
Предположих, че това има предвид.
Ако още държиш да го правиш, опитай така:
4х6 с еднаква тежест (80% от макса ти).
Спускаш плавно и контролирано (1-2сек), а избутваш възможно най-бързо (и контролирано разбира се). Никакви спирания да си поемеш дъх - пускаш - вдигаш - пускаш - вдигаш и така. Ако забавиш темпото (стане ти тежко или не можеш да вдигнеш 6 цели повторения) - спираш на повторението, на което си отказал и след това правиш още една серия да довършиш 6-тицата. Важното е да направиш общия обем, който в случая е 24 повторения.
Опитай така веднъж и кажи как си го усетил.
А можеш ли да ми кажеш как се разпределя натоварването при кофичките ( полу кофите) и бутането ( @Alkorin лежанка с тесен хват имам в предвид ) между трицепс/гърди/рамене и кое от двете е по изолиращо.Програмата ми е така, че 4-ти ден правя ръце 5 рамо и ако с ръцете съм натоварил и рамото няма да се получи много добре на следващия ден.
23.09.07
07:35
Ти рамото няма как да не го натовариш, дори при лег с тесен хват. От двете лег-а е по-изолиращо, ако мога така да се изразя.
Опитай както ти го написах горе. Аз така го правя и трицепса ще ми се пръсне след това.
Значи много зависи каква сила имаш и колко тежиш, ако си силен или лек и можеш да направиш 6-8 пълни до долу кофички като бавно пускаш колкото можеш до долу тогава кофичките са малко по добри, ако не можеш изтласкването тесен хват е по добро там можеш да контролираш тежеста по ефективно и това упражнение ще ти натрупа маса в трицепсите и вече като качиш достатъчно сила може да преминеш и на кофички, най - добре е и двете да се правят първо кофичките после тесния хват, но само ако си достатъчно силен/лек за кофичките.