Дневникът на (по-малко преливащия) Kozunak

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.10.07
13:00

Здрасти Владо!
Ами май така е най-удачно!
Първото число обозначава серията : например 1Х60 означава 1 сери по 60 повторения. Не съм уточнила че мъртвата тяга са 2 сериии по 60 повторения - моя грешка. Там където е кръг - се редуват две или три упражнения, като по една серия се прави едното, след което се минава на другото упражнение. Така ясно ли е?

ВН

26.10.07
13:22

Това са доста дълги серии, макар да не са много по брой, общия обем извършена работа е доста. Сподели как се чувстваш утре. По специално дали имаш  мускулни трески и къде, някакви болки в ставите и умора още от сутринта.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 26.10.07 13:22.

26.10.07
13:37

Дадено! Ако утре или в неделя не мога - че съм в едни дълги комисии - в понеделник. Но както гледам май ще имам - ама аз така или иначе винаги имам мускулна..... :bug:  :roll:

26.10.07
14:03

Здравей!
Добре е да имаш мускилна треска. Това значи, че мускулите работят и се “стресират”. И аз почти след всяка тренировка имам треска :)

26.10.07
14:22

Принципно и аз обичам - казвам си “Значи си работила на точното място”, но от друга страна си мисла “дали пък е редно - не свиква ли тялото и мускулите с упражнението?”.

26.10.07
15:14

60 повторения в серия ?!? , аз съм в шок.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 26.10.07 15:14.

Me too.

27.10.07
03:40

Да кажа за храната вчера:
7.00 половин кисело мляко с мюсли и овес
9.30 - кафе
10.00 - тренировка
13.30 - чай, зеленчукова супа
16.00 - 20 грама суров орех
19.30 - 1 вратна пържола на тиган, 1 суров морков

Днес се чувствам страхотно - само лека мускулна на дупето. :-)

29.10.07
15:20

Днес с тренера проиграх вариант 2 на тренировката. По принцип трябва да се въртят така нещата. Понеделник и четвъртък вариант 1, описан предния път, и вторник и петък - вариант 2.

загрявка на мускули и стави

корем
(кръгова - 2 завъртания, могат да се направят и 3)
- къси коремни преси с усукване в ляво и дясно - 20 за всяка страна
- seated leg tuck`s - 40 повторения (незнам това как да го преведа... извинете)
- усукване в страни с лост на раменете - 20 бързи в двете страни

ханш
първо с десен крак
- на глутеус машината махове в страни на 20 кг - 60 пъти
- пак там - назад - 60 пъти
после с ляв същото

кръгова:

Абдуктор с изправен гръб  - 60 повторения
хиперекстензии - 60 повторения

кръгово:
абдуктуро с навеждане - 60 повторения
Добро утро - 60 повт.

Рамо:
кръгова
- арнолд преси с 3 кг. дъмбел - 15 повтр.
- летене от седеж - 3 кг. дъмбел - 15 повт
това се прави 3 пъти

ръце:
кръгова - 3 завъртания
бицепс - скотово с крив лост, първо без гтежест, после с 2кг(2х1 кг), после 4 кг(2х2 кг) - 3 х 15
трицепс - разгъване на дъмбел с две ръце зад главата - 10 кг дъмбел - 15 повт.

кръгова - 3 завъртания
бицепс с прав лост от стоеж - 3 х15 повт. (без тежест)
трицепс - дърпане на въже със с ъбрани ръце - 3 х 15 на 10 кг.

кростреважор - 17 мин, интервално
степер с наклон напред - 15 мин

стречинг

храната (пак е мама мия)
7.00 - кафе, половин кофичка кисело с овес
9.30 - пак кафе (ужасно ми се спеше... и бях гроги, че в събота и неделя бачках за втора поредна седмица)
12.15 - айде още едно кафе....тамън след тренировка
нещо много радини вълнения ми се събраха и бачкане, та пропуснах манджарето
16.00- 200 грама шунка, чай
това е дотук...

Много съм доволна от интензиваната тренировка, чувствам се страхотно!

Мнението беше редактирано от kozunak на 29.10.07 15:26.

05.11.07
13:02

След седмичев разпашой от всякакъв характер, папкане и съвсем малко пийване (имах хубав повод деееее :) ) най-сетне се дисциплинирах и днес се хванах новата тренировъчна програма, както си му е реда. Понеделник и четвъртък вариант 1, вторник и петък - вариант 2.

Разгрявка - подробно на мускули и стави. 3 минути велоергометър за раздвижване на кръвта.

Корем 
кръг х 3 (това ще реце це съм направила три завъртания на кръговата тренировка):
20 повторения от лакетна опора
20 - от лег, с вдигане на краката и леко на таза
30 наклони на всяка страна - тук трябваше да е с долен скрипер, ама беше зает и стана с 10 кг с дъмбел
после при второто завъртане на кръга пак стана промяна - лакетната опора бе заета и направих първо вдигането на краката от лег.  После - лакетната. Скрипеца се освободи и направих наклоните на 15 кг.  Третото завъртане си беше по план график - както трябва

Бедра
кръг х 2:
Лег преса с леко разтворени крака ниско на платформата - 1 х 60 повторения на 10 кг.
Лег преса със събрани крака, лего нагоре от платформата - 1х60 на 10 кг.

кръг х 2:
30 умерено бързи напада (във второто завъртане бяха 40 :-) ) - ако много бързам губя равновесие и затова предпочетох да
Мъртва тяга с прави крака на 20 кг.

Кръг х2:
бедрено сгъване - 1 х 60 повторения на 5 кг (опитах на 10 кг ама не стана...)
Аддуктор - 60 на 15 кг. във второто завъртане вдигнах тежеста на 20 кг.

Гърди:
Изтласкване от Горен лег на щанга - 1х 6 на 20 кг, на 23 и 24 кг.
водоравен флайс - 3 х 8 с 6 кг.

Гръб:
Придърпване на скрипец зад врат: 1х 15 на 20 кг за загрявка, после 3 х 8 на 30, 35, 40 кг
Придърпване на скрипец пред гърди - 1 х15 на 20 кг за загрявка, после 3 х8 на  30, 35 и 40 кг.

гребане на машина - 3 х 8 на 15, 20, 25 - дано не бъркам килограмите.

Кардио:
Ремонтираха 2 те  пътеки, кростренажорите бяха заети, и къде-къде хайде 15 мин на велоергометъра, после 15 мин на степера. И това е.

Храната:
7.00 ч кафе и грейпфрут
Л-карнитин течен
11.00 - 12.20 тренировка
14.15 - 1 кисело мляко и три филии екструдирана пшеница със сусам (ужасна е но с млякото става и засища), чай с лимон и джинджифил

Като цяло - нямах много сила и енергия днес. Макар че не бях закусвала поне не ми прилоша от високата интензивност. Ама нещо на power-а не го докарах. Може би и защото 7 дни се мотах.

12.11.07
10:23

Не съм писала защото просто нямах никакво време миналата седмица.  На тренировки си ходя по описания в предишните постове сплит, ама в работата съм толкоз на зор, не стигам дори личната поща да си проверя.
Имам проблем - не издържам тренировка без да съм закусила.
Не издържам тренировка и само с един  ананас или грейпфрут.
Резултатие в залата днес особено бяха повече от трагични.
Днес излагацията е страшна! Едва докарах коремните, почнах краката - и на всяко упражнение (още от наклоните за косите коремни на скрипеца) кръвното или захарта отидоха в небитието.  След всяко упражнение лягах на пода за да ми се “отпищят” ушите и за възстановяване обаче не стана. След една серия за крака на прес легата и една серия напади се предадох - вече ми беше толково зле , че едвам се довлякох до съблекалнята. Дори душ не си взех....  Отказах се да се напъвам за силова.
Какво съм яла: в 6.30 - едно яко кафе и един ананас.
Мисля върху следното - да променя времето на тренировка - по обед, или следобед според зависи.
Или просто да си закусвам, особено в дни като днешния - ниско атмосферно и дъжд.
Днес нищо не направих - направо се пукам от яд и от безсилие, и от прималялост! Погледнато реално - ни тренировка стана, ни енергия имам , ни нищо.  пък да не говорим за горене на мазнини!
А уикенда си починах добре - два дни по 12 часа сън, балансирано ядене (месо на скара и зелева салата за обед и вечеря, междинни - екструдиран ориз, шунка).... Дори носа вчера не си подадох навън. Четох си книжка, малко докаминстване - да съм се убила от работа, не съм. :sick:

Добавено:
Поне днес с храната съм добре:
6.30-  1 цял малък ананас (ужасно ми се услади) и кафе
9.15 - Второ кафе
10.30 - започна злополучната тренировка
плос една напитка с Л-карнитин на Нутрим, зелената - 500 мл
13.30 - едно кисело мляко
15.30 - 300 гр шунка
16.30 - разни чайове
19.00 - предстои вечеря -  печено месо със зелен фасул, грах и моркови и малко ориз, зелева салата

Утре ще разменя сплита и ще вкарам лека закуска - така решихме с тренера  :)

Мнението беше редактирано от kozunak на 12.11.07 15:50.

12.11.07
19:55

Преди тренировка трябва задължително да ядеш нещо с комплексни въглехидрати и пълноценен протеин иначе си губиш времето - нямаш енергия за тренировката и не постигаш нищо.Не се тревожи и за калориите - всичко което ядеш около времето за тренировка се изгаря от организма за възтановяване на щетите от нея.

21.11.07
13:50

Здравейте!
Тренировките си ми вървят, по горепосочения сплит, съставен ми от тренера. Вече мога да се похваля, че издържам все повече, особено като променихме местата на силовата част (тя идва първа), а после - интензивната. Тъй като към 14-15 число на месеча ми е “падеж” за мерене. Сега мога да кажа с гордост, че направената програма за мен от личния инструктур, и която шокира някои хора с множеството си интензивни повторения, работи за мен изключително добре. 

Ето и рекапитулацията:

килограми - 63 (минус 1, това е малко странно, но факт)

бедро - 59 см / разлика: минус 2 см  - ура, ура
ханш - 102 см / цели минус 3 см  :lol:  :lol:  :lol:
талия - 74 см / минус 1 см (абе не изглежда много, ама визуално погледнато и по дрехи стои в повече)

тук имам една странн меренка  за т.нар паласки точно под пъпа - тъй като в момента не си спомням точно колко отмери сантиметъра, но си спомням разликата - минус 4 сантиметра 
прасец - 37 см / без разлика
над коляното - 38 см / без разлика

и разни странни спадания:
бюст - 96 / тук разликата е минус 2 см, а миналия месец бе 98

Като цяло изглеждам доста по стегнато - щом и колегите забелязват. Плюс това ми стават и ми седят нормално едни дънки, дето не можах да обуя в края на септември. Просто стигнаха средата на бедрата и това беше.... А сега си нося, че им слагам и коланче даже ;-)

Ето и къде съм променила  нещата в сплита:

ВАРИАНТ 1
Корем
кръг х 3 (това ще реце це съм направила три завъртания на кръговата тренировка):
20 - от лег, с вдигане на краката и леко на таза
30 наклони на всяка страна - на  долен скрипец вече на 15 кг (старо - 10 кг)
ако имам сила и настроение - си правя награда, като търкалям ролка от колянна упора - това не ми е в програмата :) , дано тренера не ми се кара

Гърди:
Изтласкване от Горен лег на щанга - 1х 6 на 20 кг за разгрявка, 1х6 на 22,5 кг, 1х6 на 24, 1х 6 на 25,5 кг (старо - на 23 и 24 кг.)
водоравен флайс - 3 х 8 с  7 кг дъмбел, старото бе с 6 кг.

Гръб:
Придърпване на скрипец зад врат: 1х 15 на 20 кг за загрявка, после 3 х 8 на 30, 35, 40 кг
Придърпване на скрипец пред гърди - 1 х15 на 20 кг за загрявка, после 3 х8 на 30, 35 и 40 кг.
Тук няма разлика. Освен това че се опитах да се набера преди да на правя тези упражнения ;-)

гребане на машина - 3 х 8 на 20, 25, 30 -кг. (старото бе 15, 20, 25)

Настава адът с краката
Бедра
кръг х 2: Нищо ново, освен факта, че повече издържам на натоварването
Лег преса с леко разтворени крака ниско на платформата - 1 х 60 повторения на 10 кг.
Лег преса със събрани крака, лего нагоре от платформата - 1х60 на 10 кг.

кръг х 2:
40 умерено бързи напада (във второто завъртане бяха 45) -  увиличавам ги бавно и постепено и издържам натоварването, което е най-важно!
Мъртва тяга с прави крака на 23 кг. (старото е 20)

Кръг х2:
бедрено сгъване - 1 х 60 повторения на 5 кг (второт завъртане вече на 10 кг до половината !)
Аддуктор - 60 на 25 кг. във второто завъртане вдигнах тежеста на 30кг.  (преди беше на 15, 20, .... ;-P )

Кардио:
20 мин велоергометър, 10 степер - това е задължително , пък ако може повече го правя.

ВАРИЯНТ 2 - тук няма много разлика

корем
(кръгова - 3 завъртания, а не 2)
- къси коремни преси с усукване в ляво и дясно - 30 за всяка страна, преди - 20
- seated leg tuck`s - 40 повторения
- усукване в страни с лост на раменете - 20 бързи в двете страни

ханш
първо с десен крак
- на глутеус машината махове в страни на 25 кг - 60 пъти (преди килата бяха 20)
- пак там - назад - 60 пъти
после с ляв същото

кръгова:

Абдуктор с изправен гръб - 60 повторения (на 30 кг)
хиперекстензии - 60 повторения

кръгово:
абдуктуро с навеждане - 60 повторения (на 30 кг)

Добро утро - 60 повт.

Рамо:
кръгова
това се прави 3 пъти

ако имам сила и хъс - повдигам ръце напред с дъмбел :) с цел да доизцедя мускула

ръце:
кръгова - 3 завъртания
бицепс - скотово с крив лост, първо без гтежест, после с 2кг(2х1,250 кг), после 4 кг (2х2 кг) - 3 х 15
трицепс - разгъване на дъмбел с две ръце зад главата - 10 кг дъмбел - 15 повт.

кръгова - 3 завъртания
бицепс с прав лост  (20 кг) от стоеж - 3 х15 повт. (без тежест)
трицепс - дърпане на въже със с ъбрани ръце - 3 х 15 на 10 кг.

карди
задължително правя към 15-20 мин стречинг , независимо от варианта на тренировка

Похапвам на закуска и така имам повече сила. Единственото, което ме мъчи доста е съня - не мога да му се наситя. Спя като погълнала шепи приспивателни и 12 часа не ми стигат. Дори вчера се върнах следобед в къщи (работата ми позволява такива волности) и откъртих 2 часа, после си мислих че няма да мога да заспя. Ами-ами - ощев 22.00 отлетях в страната на сънищата и в 8.00 сутринта едва си отлепих очите....

Какво ново към храната - понякога към месото имам гарнитура от тънко оризово фиде от китайския магазин със зеленчуци (зелен фасул, грах моркови, праз - все задушени)
Салатите - от зеле и ряпа

Мнението беше редактирано от kozunak на 21.11.07 14:14.

30.11.07
16:39

Лека промяна в тренировките, поради травма в коляното получена от бесни танци миналият уикенд:
из ВАРИЯНТ 2 - плюс допълнителни неща
корем
(кръгова - 2 завъртания,)
- къси коремни преси с усукване в ляво и дясно - 30 за всяка страна, преди - 20
- seated leg tuck`s - 40 повторения

2 завъртания
- вдигане на  краката от лакетна опора - 20
- коремни на римско столче 20

- дърпане на скрипец 15 кг за страничните мускули- 2 серии по 30 на всяка страна

Рамо:
кръгова
това се прави 3 пъти

повдигане на ръце напред с дъмбел 3 кг  с цел да доизцедя мускула  - 3 х 15
ръце:
кръгова - 3 завъртания
бицепс - скотово с крив лост, първо без гтежест, после с 4 кг (2х2 кг) - 3 х 15
трицепс - разгъване на дъмбел с две ръце зад главата - 8 кг дъмбел - 15 повт.
френско сгъване на крив лост за трицепс без допълнителна тежест

кръгова - 3 завъртания
бицепс с прав лост (20 кг) от стоеж - 3 х15 повт. (без тежест)
трицепс - дърпане на въже със с ъбрани ръце - 3 х 15 на 20 кг.

ханшът  и краката отпадът заради проблем с коляното освен следното:
Абдуктор с изправен гръб - 60 повторения (на 20кг)
аддуктор на 25 кг - 60 повторения
абдуктуро с навеждане - 60 повторения (на 20 кг)
аддуктор на 25 кг
- 60 повторения
Това е супер серия - пет пъти я завъртях! 

Уви - без кардио тази седмица - тярбава да щадя коланото. Направо се чудя как съм живяла без кардио навремето - въобще не мога да се доизморя без него.
:-S
Но все пак е добре - по-лошо щеше да бъде без хич трениране.

Вече пвсе по-рядко ми се появява мускулна треска - добре ли е това?

Мнението беше редактирано от kozunak на 30.11.07 16:40.

30.11.07
18:09

Добре е. Означава, че се адаптираш и (най-накрая) стигаш нивото на тренираност заложено в програмата.
При изпълнението на Аддуктор машината редувай положението на стъпалата както следва:
Когато го правиш в суперсерия с изправен Абдуктор нека пръстите на краката да сочат навън;
когато го правиш в съперсерия с наведен Абдуктор нека стъпалата да са завъртяни с пръстите навътре;
При първия вариант освен аддукторите товариш и задно бедро, а при втория само аддукторите и то в горната им част. И ако ти е малко - увеличи си броя на суперсериите.
Освен това се стреми да вдигнеш бройката на наклоните за старичния корем с по 5 на седмица. А за усукването с по 10.
Продължавай да тренираш максимално редовно, тъкмо си влязла във форма и ще има измерими резултати.

30.11.07
19:20

:-) Мерси тренер за съветите - ще пробвам още утре! :) Най-накрая.... тц тц тц - ами да, все някога се доближавам до нивото на тренираност, ама нали за това работим ;-P - ами да може би е по добре в някои упражнениия да вдигна бройката, а не тежестта. Специално коремът вече не ме хваща и грам мускулна и все си мисля че не го товаря и затова все си добавям по някое упражнение. Всъщност тежестта на програмата за мен е вариант 1 в частта с краката и излизането на душичката ми - и тамън почнах да я опитомявам, и хац танцологията ме прецака. Но днес съм по-добре! Може би към средата на другата седмица да се пробвам малко на велоергометъра, а? Нещо преливам от енергия днес - не можах да си я доизразходя на тренировка. Жалко...
Днес си сварих за първи път малко елда за проба - какво мислиш за тоз продукт на природата, сроден с лапада, а не с житните както мислят. Мирише  специфично и малко гадно докато се вари, но 3-4 супени лъжици сварени са приятни и засищащи.

30.11.07
19:53

Ами звучи добре. Не мога да намеря състава (б,в,м в %) и какви са въглехидратите - нишесте или целулоза и в какво съотношение, ама ще намеря. При всички положения щом 3 лъжици те засищат е О.К.

30.11.07
20:01

Да и аз рових - само открих, че  е доста богата на желязо и фолиева киселина, и се продава по диетичните магазини и сергии. На етикета ууви не пише състав, освен, че притежава бързоусвоями белтъци, каквото и да означава това. Вчера пък си спретнах чудна салатка от сурови целина, червена ряпа, цвекло - всичко настъргано.

01.12.07
07:22

Елда-72%в, 10%б, 1,5%м. ГИ 55.
За разлика от различните житни култури не съдържа глутен, което я прави подходяща за хора чувтсвителни към него. Това обяснява продажбата и в диетични магазини. Белтъците, като всички растителни такива, може спокойно да ги забравиш. За съдържанието и съотношението на въглехидрати в момента нямам време да разцъкам, но може да напишеш в чичо гугел buckwheat или buchweizen.
Поздрави!

01.12.07
08:10

Ами намерих една програма Kelpiesoft Food File за състава на храните и според нея:
белтъчини 13,5%
захари 0%
комплексни въглехидрати 71,5%
фибри 10%
мазнини 3,4%
343 ккал на 100гр.
Има доста ненаситени мастни киселини, доста минерали и малко витамини

01.12.07
09:33

Аха - значи да се избягва елдата, а? А как се ядат броколите - на пара или сурови?

01.12.07
09:39

казано от kozunak на 01.12.07, 09:33:

Аха - значи да се избягва елдата, а? А как се ядат броколите - на пара или сурови?

eee на пара :) сурови до сега не съм чувала някой да яде

01.12.07
09:44

Знам ли - карфиол суров на ситно с лимон и зехтин е много приятно!

04.12.07
11:12

Коляното бавно и славно ми се оправя - но все още не смея да го натоварвам. В събота си правих тренировката за гърди/гръб и вчера - понеделник - тази с акцент рамо/бицепс/трицепс. Направих 5 супер серии (60 пъти абдуктор плюс 60 пъти аддуктор - на 25 кг.) с редуване на позицията на тъпалата. Лекичко почвам отново да включвам кардиото - велоергометър, с по-висока седалка за да не товаря ставата. Имам лека мускулна (ех от кога не съм чувствула това )  :lol:  - на глутеусите. МММм, много е приятно.
Промяна в килограмите:
- за бицепс: скотово сгъване с крив лост - вече спокойно вдигам на 17 кг без да блокирам
- май и гиричките от 3 кг за раменните арнолд преси и летенето от седеж ще ги сменям. Свиквам нещо...
- трпицепс - придърпване на въже на скрипец - на 35 кг също се справям добре, дори на тази тренировка си прибавих и едно упражнение - френско сгъване с крив лост ей така за разкош

Храната вчера:
1. 2 филии хляб бонус с масло, 2 парчета филе, 2 кашкавал, кафе
2. 2 кюфтета на скара
3. зелева салата, пиле с 3 вида ориз - басмати, кафяв и черен
4. позволих си едно прегрешение- една зеленя смокиня от сладко  :red:  ама мнооооооооооого ми се поре
зелен чай - много

05.12.07
11:40

Така - вчерашна и днешна тренировка, плюс манджаре.

Вчера:
Наложи се да отида към 17.00 във фитнеса, когато естествено е най-големия гъч - и едва се доредих до уредите. Първо мъжете ми се пречкаха и ме гледаха като безумна, после от женорята нямаше отърване  :lol:  Наложи се затова вместо да се моткам из залата леко да сменя местата на някои упражнения “според зависи”.

загрявка на мускули и стави
5 мин велоергометър - лека полека заради колянцето

КОРЕМ - 3 супер серии
30 къси преси с усукване на лежанка, вдигната в едната си част, главата ми беше в нанадолнището (по принцип са на земя, ама и земята не беше свободна)
40 коремни със сгъване на горна и долна част на тялото

ГЪРДИ:
тук стана размяна и импровизация - сякаш всичко живо от мъжки пол в залата гърди тренираше:
- водоравен флайс - 3 х8 с 7 кг дъмбел (не намерих 8 килограмовия,  :coolsmirk: , а така му се мбях наточила, поне успях да се споразумея с един младеж да се менкаме на лежанката)
- изтласкване на щанга от водоравен лег (не се добрах до наклонената лежанка за да го направая от горен лег, както досега):
1х10 само с лоста за загрявка - демек 20 кг
1х6 с  22,500 кг
1х6 с 24, 500 кг
1х6 с 28 кг
така изпълнено ми се струва по-лесно от наклонената лежанка

ГРЪБ:
-придърпванена скрипец зад врат:
1 х10 на 20 кг за разгрявка, после 3 х 8 на 30, 35 и 40 кг
- придърпване до гърдите - 3х8 на 30, 35 и 40кг, на най-тежкото усещам това упражнение сякаш в гръдната гост и горните коремни мускули...
- ромбоидите  на машина - 1 х8 на 20, 2 х8 на 25, 1 на 8 на 30 кг ама с по-тесен хват

КРАКА - доколкото е възможно това:
3 серии по 70 повторения на 25 кг
- аддуктор
- абдуктор

опит за хиперекстензия 1х50 - ама нещо не намествам там добре коляното

15 минути велоергометър

ХРАНАТА  :long: :
1. кафе, 2 филии бонус с малко масло, кашкавал и шунка
2. 50 грама суров бадем, 3 билкови чая
3. една зелена салата с риба тон, 2 пилешки крила, малко картофи по селски (след час вече виех от глад...)
4. 3 рохко сварени яйца, малко телешки суджук, зелен чай

Днешната тренировка: реших да включа повече крака и да увелича кардиото
загряване
7 мин велоергометър

КОРЕМ: 2 серии (нещо ми стана досаден и днес му дадох по -свободно на корема, и без това всеки ден е на пангара)
- вдигане на краката от вис 15 пъти (нещо не ми вървя днес)
-  наклони в страни на скрипеца - 15 кг, 50 пъти на всяка страна бързичко
- къси коремни преси на високо вдигната лежанка - 50 пъти

РЪЦЕТЕ- само бицепс и  трицепс правих:
- скотово  сгъване с  крив лост -  3х15 на 13кг, 3 по 15 на 15, 500 кг и 3х 15 на 17 кг, серията се редува с  разгъване на трицепс зад главата - с 11 кг дъмбел (тук имам увеличение на тежстта, само дето много трудно и внимателно си извъртам ръката за да си го сложа зад главата)
- бицепс с прав лост (20кг) от стоеж - е това не винаги ми върви, и обикновенно става с бая чийтинг, днес едва направих 2х10 и 1х 8 до отказ, редувано с  разгъване на трапец с въже на скрипец - 3 х 15 на 30кг.

КРАКАТА:
Глутеус машина ( >:-( )
2 серии
ритници назад по 60 бройки на всеки крак - в началото малко опъваше коляното,  ама после се намести като че ли

Експеримент на Аддуктора и абдуктура за разнообразие - 3 серии по 100 бройки на всяка машина на 25 кг, с редуване на позицията на краката и наклоноа на тялото Хм, доста добре го издържам....

Хиперекстензии - ама този път на друга стойка - 60 броя

Кардио - ухаааааааааа, докарах 30 мин велоергометър! Засега нищо не ме боли, но привечер и сутрин от студа и влагата ще ме въртят капачките. Все още не смея да клекна. Но другата седмица ще увелича натоварването. Може би вече мога да включа отново мъртвата тяга и добро утрото.

Храната до момента:
- кафе, 2 филии бонус с масло и сирене дунавия
- пробвах един протеинов бар след тренировка Про крънч - приятно е, ама ми стана много сладко. Не може ли тези неща да се правят и в солени вариации за хора дето не обичат сладките неща?
До момента - към литър и половина вода

Нещо странно - днес от пусто любопитство реших да се премеря на кантара, с огромни очаквания предвид добре хлопащите ми дрехи - ха, отчете 65 кг, трупнала съм два отгоре!

05.12.07
11:51

пробвах един протеинов бар след тренировка Про крънч - приятно е, ама ми стана много сладко. Не може ли тези неща да се правят и в солени вариации за хора дето не обичат сладките неща?

Може, може и се казава “пастърма”.

05.12.07
11:56

или филе Елена. :P

Малко е спорно с тоя тип трайни месни..били трудноразграждащи се, много солени  и т.н...ама са готини.

05.12.07
12:32

Еей,  ама много пък сол има в тях и искат червено винце....  %-P В последно време само разни телешки или пуешки шунки понасям - всичко останало ми се вижда доста тежко. Само това ли ще изкоментирате, впрочем? ;-P

ВН

05.12.07
18:47

Малко идейки от мен :)...

1. Усещаш придърпването и натоварване като че, в гръдната кост и горните коремни мускули според мен по следните причини. Изпълняваш придърпването след гърдите, а те са с повишен тонус, т.е. отвеждането на лактите назад ги разтяга. Когато придърпваш се дърпаш лекичко назад (?) с наклон и изпъчваш гърди - перфектна техника, но така разпъват онази част от пекторалисите, захваната именно за гръдната кост. Правиш корем, той също е тонизиран (т.е. влакната са по-съкратени от по принцип). Като направиш хубава извивка в гръбнака, както се изисква, разтягаш и него. :) Загадката е разгадана.

2. Ако ще правиш единици за еректорите и глутеусите, редувай упражненията в следния ред: придърпване на скрипец пред гърди, абдуктори и тогава опита за макс. Не прави корем преди това. За какво ти е свръх тонизираният прав коремен мускул да се бори срещу разпъването с еректорите? При максимуми, това е от значение!

3. Тия серии по 70-100 не съм им фен. Смятам, че носят някои рискове при единствена полза - пестене на време.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 05.12.07 18:48.

05.12.07
19:04

казано от Владимир Недков на 05.12.07, 18:47:

Малко идейки от мен :)...

1. Усещаш придърпването и натоварване като че, в гръдната кост и горните коремни мускули според мен по следните причини. Изпълняваш придърпването след гърдите, а те са с повишен тонус, т.е. отвеждането на лактите назад ги разтяга. Когато придърпваш се дърпаш лекичко назад (?) с наклон и изпъчваш гърди - перфектна техника, но така разпъват онази част от пекторалисите, захваната именно за гръдната кост. Правиш корем, той също е тонизиран (т.е. влакната са по-съкратени от по принцип). Като направиш хубава извивка в гръбнака, както се изисква, разтягаш и него. :) Загадката е разгадана.

2. Ако ще правиш единици за еректорите и глутеусите, редувай упражненията в следния ред: придърпване на скрипец пред гърди, абдуктори и тогава опита за макс. Не прави корем преди това. За какво ти е свръх тонизираният прав коремен мускул да се бори срещу разпъването с еректорите? При максимуми, това е от значение!

3. Тия серии по 70-100 не съм им фен. Смятам, че носят някои рискове при единствена полза - пестене на време.

Благодаря за коментара!
Ето и от мен:
1. точно така изпълнявам упражнението както го описваш! Разбрах!  :-)
2. Редувам упражненията според програмата съставена лично за мен от треньора ми. Правя коремът първи защото... така излъгвам себе си. Ако е на финалът - просто адски ме домързява, нямам сила и се подмотвам. Разбира се - благодаря за мнението, уважавам всяка гледна точка и за мен е важно да виждам  множество гледни точки. ЕСтествено - полезно е
3. Сериите са с много повторения с цел горене на мазнини в таз моя проблемна зона и определно, съдейки по резултата, при мен това работи перфектно. А и като послушна ученичка следвам стриктно предписанията на тренера. А и не ги правя с голяма тежест.

Да допълня за храната днес:
-1 шепа шам фастък (с черупката е шепата)
- пиле с ориз, малко сирене дунавия, зелен чай

06.12.07
12:55

И аз да жнеса малко яснота, като “отговорник” за тази програма:
не се предвижда да прави максимуми на каквото и да е в близките месеци;
до отказ се стига само в сериите за гърди, гръб и ръце - тоест там където се гони увеличение на мускула;
Понеже при жените гърдите са по-важни от гърба (!!!!) натоварването им е по-голямо и преди тренировката за гръб. Именно (както и Владо изтъкна) поради добрата тренировка за гърди се усеща остатъчно напрежение в тях, когато се натовари гърба.
Знам, че от няколко години е модерно да се тренира тежко, а диетата да определя ефекта на тренировката - било за качване или сваляне, но аз имам изпитан, обоснован и работещ подход, който дава винаги желания резултат.
Като минат 2 месеца от началото на тази програма ще пусна резултатите в отделна тема като доказателство.
Замерени са обиколки и % мазнини в началото на програмата и ще видим накъде ще се променят в края и.
Промените в храненето са минимални, нищо в режима не е променено освен тренировката.
Искам да благодаря на Анди за упоритостта и да я поздравя за успехите, които постига.
Тя тренира сама, само в първите 2 тренировки и показах как да изпълнява упражненията и заслугата за намалелите обиколки си е изцяло нейна!

06.12.07
15:28

Благодаря ти, Митак! Надявам се да не те разочаровам при замерванията - но какво и да се появи на края на тази програма, ще е положително и по-добро от предходното! А на пролет вероятно ще променим и храните - че сега е тежко през зимата, а и нещо телцето се съпротивлява. Добрата екипна работа, си е добра екипна работа :) , така че и заслугите се поделят  ;-P Коляното май се оправя - днес успях да клекна, макар и вкъщи. Но утре ще съм пак в залата. Днес просто съм “кольовата щерка” и давам труд и творчество в кухнята. Чудя се от другата седмица кои упражнения от краката да включвам - тоест, разумно ли да се юрна на всичките от програмата :roll:  или да вкарвам едно по едно, почвайки от... Досега са прибавени аддуктор, абдуктор, глутеус машината с ритници назад. Митак, оказа се прав, че вероятно от беснеето по дансинга съм усукала това онова.  ;-)
Храната днес няма да я пиша - че цял ден нещо готвя и чопля за даопитам. Но в общи линии май е ясно - всякакви риби и рибни производни. Но днес ще си позволя една ракийка (абе... вече си япозволих... )и чаша-две бяло вино. :red:

07.12.07
15:47

Тренировката днес е срам и позор.... Но все пак ще си призная без бой какви ги свърших в залата. Основният извод, който окончателно се затвърждава за мен самата е, че ден след дори и леко пийване от предната вечер, никак не вървят нещата. Просто алкохолът адски зле ми се отразява на тренирането и на тонуса. така че днес нещата изглеждаха така ужасно. Никаква енергия и съмнения че нищо няма да направя, които се потвърдиха.

- разгрявка
- разгрявка с гирички от 3 кг на ръце, раменни стави, гърди и прочее - нещо, което обичайно правя, сега ми се видяха по три тона, не по три кг.
- 10 велоергометър, с явно осъзнаване, че едва ще вдигна тежест за гърди/гръб

коремът ми е подут  и тежък от ядене от снощи (направо се престарах като готвач и ядяч...ццц) и се отказах да правя коремни

Гърди:
вдиганете на щанга от наклонена лежанка: 1х 6 с лоста за загрявка - 20 кг
1х6 - на 24 кг
1х6 - 26 кг
1х6 - 28 кг - напваво да не повярваш, че успях

Флайс с дъмбели - на 7 кг, пак ги нямаше гирите от 8 и 9 кг, моля ви , като взимате уредите връщайте ги на мястото им!
Гръб - придърпване на скрипец зад врат - 1х8 на 25, 30, 35 кг
придърпване на скрипец пред гърди - 1х8 на 30, 35 и 40кг
и дотука бях - силата не беше с мен днес, направо умалях.

Дотътрих се до колелото  и въртях 15 мин.
Утехата - поне не е, че не е без хич... :sick:  :sick:  :long:  :red:

иначе храната днес:
5.30(ааа, и не съм си доспала - ето още един утежняващ фактор) - кисело мляко с овесени ядки и трици
кафе
12.00 - тренировка
14.00 - на един семеен обед пак, в руски стил - сельдока с варени моркови, картофи и  цвекло, малко пелмени със сметана, зелен чай
поне водата е до момента 3 литра...
довечера - рибена чорба (и не предвиждам да се тъпча още), че вчера не бяха хайвери, чорби, авокадата и джинджифили, варени яйца, хекове и сьомги, сосове с бадеми, копър и сметана..... ужас-ужас.... поне не се изложих като готвач....
:coolsmirk: не ми се мисли за коледни и новогодишни празници, ама хич!

Мнението беше редактирано от kozunak на 07.12.07 15:49.

ТЮ

07.12.07
16:21

Лелеееее, ама ти не ядеш!? :bug:  наистина ми се струва че адски малко се храниш...

07.12.07
21:51

Това е специална високо мазнинна диета с цел попълване на мастните депа, изпразнени с кървав пот :)
Време е да ги поизпразним пак и отново!
Задава се със страшна сила и следващия етап от тренировките:
Включваш си всички упражнения без нападите - тях другата седмица;
Бонус - още 4 СС адд/абдуктор във всяка тренировка;
Бонус 2 - повторенията за крака от понеделник стават 90 в серия;
Вело за загрявка, степ 10 мин + вело колкото време и сили имаш в края - леко, без натоварване;
Енджой!

08.12.07
08:58

Това е специална високо мазнинна диета с цел попълване на мастните депа, изпразнени с кървав пот :)

Мани-мани.... Попско чедо на задушница... Добре че не съм по сладкото - щеше да стане яка мазня! Направо се чудя как някои хора живеят в тоз кулинарен барок ежедневно.
Всъщност винаги гледам накриво на поредицат от свински празници, да не говорим че и бая близки хора \и родителските тела включае\ точно през декември имат рожденни, че и именни  дни....

Време е да ги поизпразним пак и отново!

Тъй вярно!

Задава се със страшна сила и следващия етап от тренировките.

Знам, знам...

Включваш си всички упражнения без нападите - тях другата седмица;
Бонус - още 4 СС адд/абдуктор във всяка тренировка;
Бонус 2 - повторенията за крака от понеделник стават 90 в серия;
Вело за загрявка, степ 10 мин + вело колкото време и сили имаш в края - леко, без натоварване;

Слушам, шефе!

Енджой!

Ох, това звучи като заплаха! ;-P А мазномерът .- като дамоклев меч... :coolsmile:
Знаех си аз,  ;-)  че ще ми изкараш пАра от ушите след тоз Никулден!

[color=red]Към Тютчев - прав си, това е типичното  НЕЯДЕНЕ ! :-) [/color]

ПП. Честит  8 декември на всички студенти! Пожеланието важи и за тези , които се чувстват такива, макар и да са напуснали отдавна университетите.

Мнението беше редактирано от kozunak на 08.12.07 09:16.

16.12.07
13:30

Здравейте на четящите тоз дневник. Последната седмица нищо не съм написала, защото не съм тренирала. Признавам си без бой. Причините започват от “поло-технически”  и стигат до свръхработа, както и поредица от т.нар. банкети, на които трябваше да се отиде - ненавиждам тия коледно-новогодишни истории, дано тез ПрасоПразници се изнижат по-бързо. След две вечери от партита - за щастие не поредни, на другия ден едва се вдигах, макар нито да съм препивала и преяждала естествено, нито да съм оставала до късно. Въобще цялата седмица мина под знака на 1000000 оборота бачкане, придружено от усещане за умора, липса на тонус и енергия, както и безмерна сънливост. Поне поразтиках ангажиментите, така че оставащите седмици от годината ще се стегна отново. Въпреки всичко това мисля,че е редно да спомена мерките си - 14 число на всеки месец ми е т.нар. “падеж”, в който контролно се измервам. Утехата е, че: системата на тренера - Митака, е перфектна и ефектът е страхотен! Милион благодарности и се надявам да ми простиш “изневярата” и “непослушанието” в тази отминала седмица.
И така, ето малко телесни данни:

килограми - 63 (е, седя си на тях и няма мърдане, предполагам че от тъпите инжекции Дипрофос, с които ме набооха три пъти м поликлиниката задържам вода, а и нещо бузите във физиономията ми, които се бяха стопили сега са направо балонясали)

- бедро - 58 см / разлика: минус 1 см от предходния месец  - все е нещо, предив проблемите с колената и олекотения режим, който от утре вече няма да е олекотен!) 

- ханш - 100 см /  минус 2 см - тук сме постигали и по-добри резултати, но се радвам и на това че все пак има един минус отпред   

-талия - 72 см / минус 2 см (тук се наблюдава напредък -ура, ура, ура :-) )

- странната  меренка за т.нар паласки точно под пъпа - 86 см , а това си е страхотен резулат, миналият месец е била 90 см, значи минус 4 см  :wow:

- имам си още една странна меренка, досега не съм я споменавала - в горната част на ханша, точно където свършва чертата на д-то (и това е с цел отразяване  на прогреса на паласките) - сега там сантиметърът сочи 91 см, а през ноември е било 94 см - което дава цели минус 3 см!  :lol:

-прасец - 36 см / най-после мръднаха тез крака мама му стара - минус 1 см

- над коляното - 37 см / хайде и тук едно минусче, тоест без 1 см

- бюст - 91/ олала, минус 4 см - въщност това не ме притеснява

- гърди -измерени над бюста, със сантиметър минаващ точно  под мишниците - 89 см, миналият месеце е било 92 - значи минус 3см.

- под бюст (както жените знаят основна мярка за основата на сутиен - 79 см - разлика минус 3см (беше 82)

- бицепс - 29 - е тук е плюс  1 см

Вчера санитарствах из вкъщи с едни отразяани дънкови  бермуди на мъжа ми, които през лятото ми бяха точни, че чак ме стягаха леко в кръстта - а сега са ми доста широчки и дори се смъкват и спокойно се закопчават като гащи с ниска талия на нивото на тазовите щръкнали кости. Да не говорим, че вече нося дебел чорапогашник спокойно под моите дънки и поли...

Нямам промяна в хранителния режим - но все повече започвам да внимавам предвид коледно-новогодишните освинвания. Направо треперя пред мазномера на Митака - какво ли ще покаже?
А утре - да му мисля в залата! Ако съм стриктна силно се надявам, вярвам и мечтая напролет да съм в още по подобрена форма и визия.
Толкоз засега!

ПП. Абе нещо в последно време все нещо сладко ми се похапва чат-пат- никак не е нормално за мен .... Защо? Какво да правя? Налитам и на кисели краставички и туршии (тук предизвиках съмнения от друг характер в къщи, но бидеха напразни)...

Мнението беше редактирано от kozunak на 16.12.07 13:34.

16.12.07
14:02

Здравей, Кифличке!
Ако знаеш само откога се каня да ти пиша и поздравявам - Браво! Ето това е наистина чудесно, когато видиш резултата, се мотивираш още повече. А и една седмица почивка не е загуба, напротив. Аз когато нямам енергия и желание за тренировки, предпочитам нищо да не правя, отколкото полунищо в просъница  :-) Тези полотехническите проблеми и на мен ми се отразяват недобре. 
Ох, а захарните изкушения са болест голяма. Аз съм пристрастена към сладости и затуй пия Хром. Но не се и лишавам от сладки неща, то като хептен ги ликвидираш от менюто, сякаш още повече се настървяваш за тях. Малко не пречи.
Чакай да се похваля - мисля, че мога да развея байряка след лютата битка с гадния тютюн. Брей голям зор видях, имах чувството че откачам, бе направо се побърках...все едно се разделих с най-любимото си нещо на света и не мога да преживея загубата му 8-/ От мъка качих само 3-4 килограма, които сега трябва да топя.
Поздрави!

17.12.07
12:49

Здрасти УИНИпегска вълчице на фитнеса  :-) ще ти пратя ЛС по-късно, хем да не разводнявам нещата, хем и да спестя време сега че нещо са ме подпряли в едната работа.
Тренировката днес:

Разгрявка - подробно на мускули и стави.5 минути вело

Корем
кръг х 2 завъртания
20 - от лег, с вдигане на краката и таза
50 наклона на всяка страна на  долен скрипер с 15 кг 

Гърди:
Изтласкване от Горен лег на щанга - 1х 8 на 20 кг, 1х6 на 24, 26 и 28 кг
водоравен флайс - 3 х 8 с 7 кг.

Гръб:
Придърпване на скрипец зад врат:  3 х 8 на 30, 35, 40 кг
Придърпване на скрипец пред гърди - 3 х8 на 30, 35 и 40 кг.

гребане на машина - 1 х 8 на 20, 2 х 8 на 25

Крака кактоси му е редът, неправи в този си вид от 100 века насам

кръг х 2:
Лег преса с леко разтворени крака ниско на платформата - 1 х 60 повторения на 15 кг. - преди го правих на 10 кг, виж ти
Лег преса със събрани крака, лего нагоре от платформата - 1х60 на 15 кг.
тук не можах да ги докарам до 90 както нареди тренера, но на следващата тренировка ще кача бройката

Тук имаше и един опит занапади, който мина само една непълна серия - просто почувствах напрежение в колената и не посмяха да продължа
40 умерено бързи напада
60 броя - Мъртва тяга с прави крака на 23кг.

Кръг х3 - тук увеличих с един кръг за наказание:
бедрено сгъване - 1 х 90 повторения на 5 кг (не вярвах че ще го направя..)
Аддуктор - 90 на 25 кг.
Нямах сила да направя и абдуктор, затова уви го оставих - метнах се на кардиото, все пак отдавна не съм тренирала така краката

10 мин степер наколнена напред
30 мин пътека - интервално с промяна на скорост и наклон
малко стречинг

Храната до момента:
1.кафе, 2 филии препечени бонус с масло
тренировка - литър вода
2. едно кисело верея 4,5 %

тук не знам какво ще има

вечерята ми е ясна като бял ден - телешко задушено с лук, моркови и дюли

Мнението беше редактирано от kozunak на 17.12.07 12:50.

17.12.07
13:31

Когато свиква тялото, сменяй ъгъла на натоварване, намали почивките между серии, редувай голям-малък брой повторения и др. ...:)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1