Браво, чудесно се справяш!
Нападите ги забрави до догодина - много товарят колената. Прави си останалите упр. за крака. Ако си уморена - направи с минимална тежест, но не пропускай Абдуктора. Той е много важен за теб. И след като си се раздала в другите упражнения е нрмално да ти тежи да го правиш - ами намали работната тежест, тогава. Има и по-малко от 25 кг. в магазина на уреда. Ако трябва прави с 5кг., но прави - движението е горене и то където ти трябва.
Поздравления и за тягата!
Ето и вчерашната тренировка - нямах много време, затовма си акцентирах на краката:
загряване, 5 мин вело
Корем - 2 кръга
- къси коремни преси с усукване в ляво и дясно - 35 за всяка страна
- seated leg tuck`s - 40 повторения (незнам това как да го преведа… извинете)
- усукване в страни с лост на раменете - 20 бързи в двете страни
ханш
първо с десен крак
- на глутеус машината махове в страни на 15 кг - 90 пъти
- пак там - назад - 90 пъти
после с ляв същото - и така две завъртания
между двете завъртания вкарах мъртва тяга с 23 кг - 40 броя
Абдуктор с изправен гръб - 90 повторения на 20 кг
хиперекстензии - 90 повторения - едва ги направи
аддуктор - 90 броя на 25 кг
кръгово:
абдуктуро с навеждане - 90 повторения на 20 кг
Добро утро - 60 повт.
аддуктор - 90 пъти на 25 кг
За ръцете - нещо много набързо помахах с пипалцата колкото да е не без хич - с 3 кг гири просто се раздвижи:
- арнолд преси с 3 кг. дъмбел - 15 повтр.
- летене от седеж - 3 кг. дъмбел - 15 повт
- трицепсово разгъване зад врат последователно редуване на ръцете- 20 повт.
- бицепсово сгъване - 20 повт.
15 мин степер
10 минути интервално пътека на наклон 11
и стречинга отиде в небитието - но, все пак нещо направих. Много мрязая да не мога да си проведа като хората тренировката и да ме пресира времето.
Храната:
2 филии бонус с масло
25 грама сурови лештнци и бадеми
телешко задушено с моркови, лук и дюли, малко кашкавал
зелен чай на килограм
Мнението беше редактирано от kozunak на 19.12.07 09:36.
Ох днес беше много странна тренировка, която започна ужасяващо, но приключи блестящо. Влязох в залата почти изнасилвайки себе си, беше ми разбъркан стомаха, гадеше ми се - явно кафето ме раздразни нещо, никакъв тонус. А същевременно още от вчера много ми се тренираше. Доест борбата бе между психика и физиология. Но все пак... реших да се пробвам. И сега , разбира се хич не съжалявам.
Разгрявка - подробно на мускули и стави. 15 минути велоергометър за раздвижване на кръвта и на привличане на “апетитът идва с яденето”.
Корем
двойна кръгова
20 повторения от лакетна опора
20 - от лег, с вдигане на краката и леко на таза
50 наклони на всяка страна на долен скрипец - с 15 кг.
доработи ми се още корем и си прибавих и едни 30 повторения на римско столче
Гърди:
скромен опит за набиране последва от:
Изтласкване от Горен лег на щанга - 1х 10 на 20 кг за загрявка, 1 х 6 на 23, 25 кг, 29 кг.
водоравен флайс - 3 х 8 с 7 кг.
и... нещо хич не ми се работеше горна част на тялото - която по принцип ми е любима и винаги ми се ще да се улисам в гирички и щанги. Тоз път една направих гърдите. Адски ми се тренираха крака и се хвърлих натам - а и ми дойде прилив н енергия, която реших да използвам.
Бедра
кръг х 2:
Лег преса с леко разтворени крака ниско на платформата - 1 х 90 повторения на 15 кг.
Лег преса със събрани крака, лего нагоре от платформата - 1х90 на 15 кг.
Кръг х2:
Аддуктор - 90 пъти на 25 кг.
бедрено сгъване - 1 х 90 повторения на 5 кг
кръг по две:
абдуктор с изправен гръб - 90 пъти на 15кг.
лег екстензия - 90 повторения
кръг по две:
абдуктор - наведена напред - 90 пъти по 20 кг.
в първото завъртане вкарах 60 пъти мъртва тяга на 20 кг.
а във второто - добро утро - 60 пъти на 13 кг.
15 мин степер наведена напред
30 мин интервално кардио на пътека
направо си чувствам размазани краката - но се радвам, че успях да се справя въпреки кофти старта
нещо почвам да го закъсвам с умората - не знам какво става
Храната до момента:
1. кафе, половин кофичка кисело мляко 4,5% с 2 супени лъжици овесени, една пшеницени трици, една чаена - стафиди
после ще видим...
edit: допълванка за храната -ами така ме завъртя шайбата че хич не ядох. Едва сега на вечеря една свинска пържола на тефлон и салата от сорово червено цвекло....
Мнението беше редактирано от kozunak на 20.12.07 18:35.
Ето резултатите от почти 2 месеца тренировки:
-%телесни мазнини от 33,1% на 29,7%
-АКТМ(абсолютно клоичество телесни мазнини) от 21,200кг на 18,400кг
-АТМ(активна телесна маса) от 42,800 на 43,600 кг.
Свалила е 2,800кг. мазнини (!) и е качила 0,600кг. чиста мускулна маса.
Резултатите в мерки ги има в по-горен пост.
Честно казано не очаквах толкова добър резултат, за което я поздравявам!
Сега ще има (след днешната тежка тренировка) 10 дни възстановителни тренировки и минаваме на нова (естествено по-тежка) програма.
По мое мнение не трябва да пада под 60кг. 29,7% мазнини са в нормата, но в горния и край. Оптималния % за нейната възраст е около 26% и е твърде възможно да ги постигне до няколко месеца.
Гадното при Анди е, че имаше доста дебел слой мазнина концентриран в горната част на бедрата, дупето и корема.
Тъй нареченото “ябълковидно” напълняване, а не типичното за жените “крушовидно”.
Вече голяма част от този слой го няма, но има какво да се маха още.
Има и за качване в горната част на тялото - основно раменете.
Това е моето виждане, а окончателните цели ще ги дефинира Анди, естествено.
Здравейте и да ни е честита и тренировъчна новата 2008г.! В четвъртък на току що изминаващата седмица си открих тренировъчния сезон полека-лека. Тъй като ме мъчи един гърлобол от Коледа насам и все още се боря здравата с него, едва през първата работна седмица успях да се докопам до залата. Но вкъщи не лентяйствах. С видеото “Идеален ханш” и чифт тежести за крака (подарък от “по-добрата половинка” за Новата година :-)))))))) ) се разкършвах я всеки ден, я през ден, плюс допълнителни упражненийца в къщи на пода. Е... не е същото. Просто държат ниво - друго си е да се развихриш във фитнеса. За отминалите две тренировки не съм писала - те са по същият сплит както досега, само че с по-малко повторения. 50-60 на брой за високоинтензивните упражнения, и по едно упражнение за мускулна група от горната част на тялото. По препоръка на тренера и заради гадния кактус в гърлото, който ту се появява, ту утихва (сега се мъчи дас е качи и проубразува на хрема, ама аз му се опъвам) решихме да карам и идващата от утре седмица така, а после ще сменим сплита с нов. Направо нямам търпение за това! Тогава и пак стриктно ще си водя дневника. Иначе мога само да прибавя, че към тренировките вече си добавих и нападите - от травмата на коляното много време мина, повече от месец, 20 мин. пътека и 10 мн. кростренажор. Много нахъсана се чувствам. Мускулна треска имах само на дупето и малко на краката, гърдите и гърба. Ама бързо отмина.
Тренировъчните цели за идващите 3 месеца - тоест до края на март ги дефинирам така:
- искам и вярвам да смъкна още пет сантиметра от нужните горещи точки - талия и ханш, и естествено паласките - демек площта между тях.
- още 3 сантиметра би било прекрасно от бутчетата да изчезнат.
- да продължавам да се олерефявам в коремната област;
- да се пооформям на важните места.
- да трупна малко маса на горната част на гърдите, раменете и гърба.
- да стана по силна и издържлива, а и тонизирана, че нещо в тия мразове голяма сънливост ме гони, то просто ужас.
Ще си взема течен Л-карнитин. А по-натам може би като ми стане и по трудно да сваля - фет бърнер. Избрала съм си- само ще го обсъдя с тренера.
По време на празниците - ура, не се освиних. Само с едно домашно приготвено тирамису се поизкуших, ама уви с голямо прискърбие го дарих на едни приятели в новогодишната нощ. Не ми върви пиенето и хапването - авно организмът е навикнал на по-стрикна програма и вече не ще и насила да му се дава.
Искам като се постопли и е подходящо да променя и хранителния режим. Да видим какво ще даде като резултат.
Много деликатно “злорадствам” - всимки се оплакват как са плондерясали от зимата и от празниците, а аз се фръцкам с все по оширотяващите ми дрехи. Мда, много е гадно напролет, при това късно май месец да съзреш безформено тело и да не можеш да се напъхаш в летните си дрехи. Този път това няма да ми се случи! Дано да успея да заразя с пример кактко близките си , така и хората, които са решили да направят нещо за себе си. :-)))))))) Така като мен ме заразиха посетители в този форум.
Това е засега от мен!
И не на последно място: специална благодарност към отношението и професионализма на Митака! Без неговите напътствия, познания и мотивираща компетентност нямаше да имам такъв резултат. Продължаваме напред!
Мнението беше редактирано от kozunak на 06.01.08 16:47.
Вчера, понеделнишки, направих страхотна тренировка. Явно тялото си е имало нужда от почивка.... мдааааа.... Направо бях експолизва в залата! Направих си сплит 1в пълния вариант с нападите, многократно описван в дневника, като повторенията за краката бяха 60. Активността и интензивността - страхотно добре. Кардиото - 20 мин пътека, 10 кростренажор - и двете на интервален вариант. Яко разтягане за финал.
Ще ми се да мога да науча малко повече упражнения за гъвкавост и разтягане след тренировка, защото имам чувството че съм малко сковна и стегната - но нещо няма откъде да прочета и видя такива. Някакви идеи?
Направо се почувствах като преродена, като излязох изпод горещия душ. А днес съм в яка мускулна треска на глутеусите - всяка фибра ми трепти от млечна киселина.... Но това ми харесва. И с храната вчера съм перфектна:
1. кафе, 2 филии препечен Бонус, с малко масло, кашкавал и филе
тренировка два часа и половина след закуската
2. час след това 1 кисело
3. 1 краставица
4. половин печено пиле - чисто без нищо друго, зелен чай
Алкорин, може би с прав, ама не винаги мога да ям често и при това разнообразно. Не винаги и ми се яде. Естеството на работата ми и района , в който вчера пребивавах не предразполагат към по-интересно хранене. Това вчера ми е идеално като вариант.
Отчетът за мчера, вторник, 07.01:
Убийствена тренировка с огромен акцент върху мазничките глутеуси - ей, много бавно се топят и много ме дразнят! Това е по описан многократно сплит номер2. Разликата е, че вчера направих 3 кръгова трениравка специално за долната част на тялото. Имах и време, а и в залата нямаше хора. За финал - 30 мин. интервално кардио на пътеката. Резултатът - днес едва си седя на Д-то - такава мускулна треска имам, който ме почна още от понеделник.
Храната:
1. 2 филии препечени бонус с малко масло и кашкавал, кафе
2. 50 грама сулов бадем, 1 мандарина, кафе
тренировка
3. протеинов шейк
4. половин задушено пиле с лук
купих си течен Л-карнитин на ON - много приятен вкус на канела, дано има и ефективност! Така че пия по супена лъжица преди тренировка, и вечер преди лягане. Ще видим!
Днес, сряда - почивка. Храната:
1. 2 филии препечени бонус с малко масло, шунка и кашкавал, кафе
2. пилешко задушено с малко картофи - обед при приятели :-)
3. една мандарина
4. Предстои: вратна пържола на жар
Това е - утре пак в залата.
Горкият ми дневник съвсем прашяса! Но не и тренировките! До края на февруари просто трябвада предам едни 100 изпипани страници и ми е адски напечено. Затова всяка свободна минута, макар и да съм пред компютъра пиша други неща и все не стигам до дневника.
От две седмици вече си имам нов тренировъчен сплит, прилежно съставен и проигран с мен от Митака.
Така че сега ще опиша вариант 1 на сплита. За да не се преповтарям, ще добавям само измененията в дневника, както и храната. А и ако има нещо неясно в състоянието ми.
Преди да ми направи сплита - тоест на 14 януари - ме измери, както си му е реда. В глобален аспект ето основни състояния:
ръст 169
тегло 62 кг
гръдна - 91 см
бицепс - 29 см
бедро - 58 см
талия - 70 см
ханш - 100 см
Телесни мазнини - 27,1%
АКТМ - 16,800 кг
АТМ - 45 кг
Вариант 1: играя го в понеделник и четвъртък (демек днес)
1.Загряване, 5 мин вело
2.Корем:
супер серия - 3 завъртания
- повдигане на таза от лег - до отказ, аз правя 20 повторения
- вдигане накраката от вис - до отказ, засега правя 20
- V коремна преса - до отказ, за момента - 40 бройки
3. Гърди
- вдигане на щанга от лег 4 пъти по 6 повторения - с 20, 25 и 30 кг.
- горна дъмбел преса 3 х8 с 8 кг дъмбел
4. Ръце:
суперсерия в 2 завъртания: а) бицепсово сгъване с крив лост с тесен хват от стоеж -15 броя на 15 кг.
б) трицепс - разгъване на кабел с прав лост - 15 броя на 20 кг
втора суперсерия пак в 2 завъртания: а) бицепсово сгъване с кабел, на долната макара - 15 пъти на 15 кг.
б) трицепс - ритник к гири с двете ръце - 15 пъти на 3 кг.
5. Крака (е тука става страшно...)
тройна суперсерия: - широк клек само с лост, пръстите на краката са на 45 градуса навън - 40 пъти
- мъртва тяга с прави крака - 40 пъти
тройна суперсесия: - полу клек с лост плюс 10 кг - 40 пъти (тук душата ми излиза)
- бедрено сгъване - 40 пъти на 10 кг
тройна суперсесия: - аддуктор - 60 пъти на 20 кг
- абдуктор - 60 пъти на 20 кг
6. Кардио
- 15 минути интервално каране на колело
- тук трябваше да имам кростренажор, ама беше зает, така че стана 15 мин интервално пътека бързо ходене с променяне на наклон и скорост
7. Разтягане.
Това е за днес като тренировка.
Храна:
1. кафе, с препечена филия ръжен хляб с филе и кашкавал
тренировка
2. 1 банан
3. 3 моркова
4. една салата домати, краставици и маслини, 2 сварени яйца
5. - предстои - някакво песо печене... още не се знае
Ей, здравей мили ми читательо на тоз изоставен, прашясал дневник! Сори, ама цялата работа на света ми се е стоварила. За щастие - все още мърдам на тренировки, и както гледам още не съм си написала вариант 2 от тренировъчния сплит, който играя във вторник и петък:
Хайде поне това да свърша, че тамън ми е изпаднало малко време за почивка.
1. Загряване, 5 мин вело
2.Корем:
супер серия - 2- 3 завъртания , при време правя три при лиспа на таково 2….
- странични къси преси - 25 броя
- наклони с дъмбели от 6 кг. - по 40 броя на всяка страна, вече с напредването на програмата правя по 60
- любимата ми молитва - 20 повторения на 45 кг.
3. Гръб
- за загрявка все още се опитвам подскачайки да се набера - най-много 3-4 пъти се справям
- гребане на машина с широк хват - на 15, 20, 25 кг - по 10 бройки
- гребане на скрипец с една тясна ръкохватка, не знам на български как се казва, като покривче на къщичка изглежда - 3 х 10 бройки на 20, 25, 25 кг.
- придрпване водоравен лост на скрипец до гърдите с широк хват - 3 х 10 на 20, 25, 30 кг.
4. Рамо
суперсерия в 3 завъртания:
а) летене с дъмбел пред тялото - 3 х10, с 3 или 4 кг дъмбел когато мога
б) дъмбел преса - 3х 10 на 6 ли 8 кг дъмбел
5. Крака (
тройна суперсерия:
- мъртва тяга - 30 кг щанга - 40 повторения
хиперексетнзия - 40 повторения
след това съм полу жива....
пак тройно завъртане на следните 2 упражнения:
- глутеус машина - страничен ритник - 70 бройки на 25 кг
- глутеус машина - назад - 70 бройки на 25 кг.
много е досадно донякъде...
тройна суперсерия:
аддуктор - 3 х 70 на 25 кг.
абдуктор с навеждане напред - 3 х 70 на 25 кг.
6. Кардио
- 15 минути интервално на степера
- кростренажор - колкото време имам, но не по малко от 15 минути интервално
7. Разтягане.
От другата седмица няма да мога да правя 4 тренировки на седмица уви - адски съм притиснта от времето - затова до средата на март уви ще трябва да ги направя 3 пъти в седмицата - понеделник, сряда и петък.
И сега си мисля как да реформирам тренировката. Предлагам така - Митак, какво ще кажеш? - понеделник вариант 1, сряда вариант 2, петък - сборно крака с най-натоварващите упражнения - полуклековете, тягите с прави и свити колена и абдуктора и аддуктора, плюс хиперекстензиите и бедреното сгъване. Пък за горна част от тялото.... каквото ми се прави. Може би гръб, че от седене на компютъра все ми е скован в последно време.
С яденето съм добре - никакви радикални промения засега. Повече салати съм вкарала.
Мисля, че още съм свалила от точните места - бедра и ханш. Но на 14 февруари ще ми е тегленката и меренката и тогава ще кажа. Важното е че влизам спокойно в едни нови дънки, които въобще досега не носих. И доста дрехи - както и някои тениски вече ми седят много хубаво. Нали паласките се стопиха.... В работата вече ме гледат с лека доза завист, хахахахах ........Ще поразредя тренировките - няма как, но предполагам че това е доста по-удачния вариант от спиране. Пък втората половина на март ще дам форца. Адски ми е натоварено - всяка сутрин ставам в 5 и в 6.30 съм залепнала пред компютъра.
Браво Митак - много ти се зарадвах на интервюто!
понеделник вариант 1, сряда вариант 2, петък - сборно крака с най-натоварващите упражнения - полуклековете, тягите с прави и свити колена и абдуктора и аддуктора, плюс хиперекстензиите и бедреното сгъване. Пък за горна част от тялото.... каквото ми се прави. Може би гръб, че от седене на компютъра все ми е скован в последно време.
Съгласен съм!
:)
Здравей мило дневниче и скъпи активни участници на хубавия сайт BB team!
Ето ме и мен! Завърнах се след 2 месечно отсъствие! Ве(е съм отличничка във второто си висше - на 2 април се дипломирах в СУ с “6” - така че, вече е време да се върна към залата както си му е реда. В началото смятам малко по-полека да започна - все пак март месец мина под последен писателски напън, а и адски грип ме залежа. Сега съм добре - дори не съм си развалила формата. Даже напротив. Вече 59 кг. - тоест от септември 2007 и началото на воденето на този дневник съм свалила 9 кг. и продължавам напред. В близките дни ще опиша сегашните си мерки - и право напред към лятото!
Здравей, Кифличке!
Ей, видяхме те най-после. Поздравявам те за успешното дипломиране! :coolsmile:
Виж, почивката също се отразява благотворно върху визията ;-)
Ех най-сетне се докопах и аз до залата! Днес ми бе първият истински ден след близо два месеца усилено писане на втора в живота ми дипломна работа - и последна! Тъй като от една седмица ме гонят едни болежки в кръста - най-вероятно заради влажното и променливовреме, днес дадох малко по-лекичко, а и без това трябва да влеза в ритъм. Няма да излъжа ако кажа че съм позагубила тренинг - ама ще върна формата, че и по - добре ще съм.
Малко инфо за основните мерки сега :
тегло - 60 кг на ръст 169-170 см - тоест 8 килограма по-малко от средата на септмври 2007, което силно ме мотивира да сваля още 5 килца, че определено има още какво да се желае
ханш - 97 (беше 107 - малиииий)
талия - 69
бедро - 56
днес какво правих сред тълпа от жени, които досега не бях виждала във фитнеса през цялата зима:
- загрявка - 10 мин велоергометър - от бавно към умерено темпо
- загрявка на мускули и стави в ъгъла
- коремни преси - лекичко че кръста ме дърпа. от легнало положение само с повдигане на раменете - 2 х 30 , редувани в серия със странични преси на скрипец - 2х 50
- аддуктур и абдуктор - 3 серии по 50 броя
- Лег кърлс и гръбни ескстензии - 2 х 40
степер - 10 мин интервално, като единият път е с наклон напред
- пътека - 10 мин интервално с промяна на наклона
- разтягане
Искам се сега да обърна специално внимание на хранителния режим - особено след великден и да го променя с цел пролетно изгаряне:
днес :
6.00 - кафе с мляко и ябълка
10 .00 - протеинов шейк
12.00 - 200 грама шунка
14.00 - излагация шефът ме почерпи с бонбон
после ще видим
Редакция - понякогъ съм 60-друг път 59 кг - да не се чуди някой с предния пост.
вечерята бе - три супени лъжици варен ориз , останал в хладилника с малко кайма. Две парчета тънка пъстърма.
Ами отворих пролетния сезон - до две седмици се надявам да влеза в ритъм - продължавам си по програмата съставена ми от Митака! Стискайте палци и давайте коментари, ако ви харесва!
Мнението беше редактирано от kozunak на 23.04.08 03:33.
Така... какви ги свърших днес.
Имам мускулна треска на д-то - което е добре.
6.00 - кафе, течен л карнитин, след около 2 0 мин. филия бонус - препечена с масло
8.30 - един Шарк че едва си отворих очите
9.15 начало на тренировката:
загрявка - 10 мин велоергометър плюс загряване на стави и мускули
корем - странични преси от лег -в суперсерия, три завъртания:
странични преси от лег - 40 пъти
коремна преса с крака по 90 градуса ъгъл, вдигнати - 40 пъти
вдигане на краката от лег - 40 пъти
гърди - вдигане на щанга от лег - 3 серии по 6 вдигания само на лоста - ей много съм се обезсилила, ужас направо!
вдигане на щанга от популег - по същия начин
гръб - придърпване на скрипец зад врат - 1х8 на 20, 25, 30 кг
придърпване на скрипец пред грди с леко изнасяне назад - 1х8 на 20, 25, 30 кг.
крака - супер сери в 3 завъртания: 40 броя на
лег преса - 40 пъти с пръсти под 45 градуса, 40 пъти със събрани крака и пръсти малко излизащи от платформата, мъртва тяга с прави крака - 40 пъти - всичкотовас висок интензитет;
аддуктор - абдуктор - 2 завъртания в суперсерия - 90 пъти на 25 кг.
кардио - 30 мин пътека с интервално натоварване
11.30 - две кюфтета, които ми разказа играта на стомаха
15.00 - един дюнер - малък (май прегреших)
вечерята ще бъде към 20.00 - салата домати с пресен чесън и гола кайма
Здравей! С интерес ще следя дневника ти. чудя се с тези кюфтета и дюнери и кайма как успяваш да сваляш ;-P Страхотна енергия и позитивизъм излъчваш,за което ти завиждам ;-) четейкидневника ти,ме караш подсъзнателно и аз да се стягам. Успех!
23.04.08
16:13
kozunak, позволявам си да задам един по-генерален въпрос и се извинявам, ако си го споменала преди, а аз не съм прегледал достатъчно. Защо по време на писането на дипломната работа си отказала фитнеса или по-скоро каква е причината да го поставяш като събитие след събитие. Нямаш физическата възможност да го направиш неизменна част от ежедневието или доводите са други?
П.П. Това не е критика, любопитсво, тъй като касае нещо, което ме интересува. :)
Благодаря ти за вниманието Жени - ами знам че дюнера беше грешка. И без това от кюфтетата ми се разатбрица стоаха , пък дюнера го дозатапи. Каймата - като я пиша така - понякога си хапвам... сурова. Знам че звучи ужасно ама много обичам. А през деня направо е ужас с това хранене - не винаги мога да си нося нещо от вкъщи и става ад. Я кисело мляко си купувам, я ядки, я някакво месо - тип шунка или филе моля да ми премерат иили нарежат. Гадното е че нямам нито много време , нито не ограничени финансии за да си позволя да седна някъде и да хапна да речем салата.
Но наистина - трябва да си оправя храненето, че и на мен хич не ми харесва.
Тук се включвам и с отговор към Димитър: работя на три места, а за да пиша дипломната работа ми трябваше време и още сили хем да чета в народна библиотека и националната филмотека, хем да осмислям прочитането, хем да пиша. И това в натоварен работен график не е много весело. Просто се изискваше и яко съсредоточаване, защото темата ми бе тежка, а сроковете кратки. За три месеца успях да се организирам и да направя 130 стр - с всичко, тоест и бележки под линия. Гонех и конкретна дата за защита на дипломната - втори април. А не можеш хей на за час - два на ден просто така да си поработиш над дипломната. Сядаш, четеш какво си писал предния път, мислиш, сверяваш. Имало е дни, в които съм успявала да се договоря от работите и да си остана в къщи, в пълна изолация и концентрация. Някога съм успявяла 3 страници за ден да напиша - имам предвид с първа ,втора редакция в окончателен вариант - не чернова, а друг път към 11-15 максимум. Това е причината. А на мен това ми е втора магистратура - преди това имам една плюс докторска работа. И край - след доктората вдигаш си сам без да искаш летвата и започваш много да изпипваш и да си мислиш за капаните в които държавната изпитна комисия и рецензентите могат да те вкарат и да се заядат. А ден след като я предадох за четене - 12 март ме сграбчи зверския грип. От дете не бях така боледувала - една седмица бях нон стоп с температура - понякога над 38, с много мускулни и ставни болки, без апетит, без капка тонус. Явно организмът се е бил здравата изтощил и на максимум мобилизиран за да довърша работата. После - крах. Обобщено - нямах емоционална, психическа и физическа сила и време за да движа и фитнес и всичко останало. Трябваше нещо да жертвам. И без това мъжа ми все мрънкаше - ох, една манджичка няма кой да ми сготви.... хахахахаха.....което не е баш така, ама и той донякъде отнесе искри от жертвената клада. Нищо му няма! А - и едни часове със студентите си успях да клъцна. Ма наваксваме сега. В народна библиотека също за един час - два не можеш много неща да свършиш. Поне аз съм така. Надявам се да съм разбрала правилно въпроса ти да съм ти отговорила изчерпателно.
забравих - имаше две -три седмици в които бях толкова вече изморена че в 9.00 вечерта заспивах. .....
Мнението беше редактирано от kozunak на 23.04.08 18:41.
Днес си дадох почивка от фитнеса - хем съм с адска мускулна треска, хем преди си бях на схемата 2 дни фитнес, едни почивка, два дни фитнес, два почивка. Да не говорим че днес едва си отлепих очите и цял ден нямах грам тонус. Но ще си опиша храната поне:
6.30 - 2 чаени лъжици овесени трици и една пшеничени с половин кофичка кисело, кафе, лъжичка ескимо 3, витамини, коензим кю 10, аспирин протект, л . карнитин течен - голям бъркоч а?
9.00 - 50 грама сурови лешници
12.00 - 100 грама телешко филе
14.00 - една шопска и пресни картофи - задушени
16.30 - 50 грама телешко филе
20.30 - салата от домати с пресен чесън, сирене, зехтин, ленено брашно, суров слънчоглед, 100 грама телешко филе
към това прибавям и 2 литра вода - не достатъчно е, знам.
поне ми се събра на деня към час и половина активно ходене по улиците в бързо темпо - днес бях пак като совалка напред-назад из работите, но това не ми помогна да се събудя добре. Направо ме попилява това време. Хубавото е че ттози път влагата не ми спретна номер и кръста не ме боли. Явно фитнеса и един сеанс масаж си е казал думата.
В последно време нещо имам проблеми с перисталтиката - нещо , което никога не ме спохождало преди това... Май ще трябва да направя една профилактика с ленени отвари и повече фибри. Ужасно е мъчително - не мога да разбера как може хората да живеят с такъв проблем години наред. Почнах за било и небило да се подувам, да ми е тежко и дебело. Ето още една причина да си оправя хранителния режим. Може би проблемът идва от споходилия ме грип в средата на март - много антибиотик изпих и тогава започна този гаден цикъл - тука има, тука нема.
Нещо оф топик - прочетох “Как да отслабенм завинаги” на Дюкан и “Зоната”. Първата ми действа скептично, но “Зоната” ме провокира.
Мнението беше редактирано от kozunak на 24.04.08 19:11.
Вчера - петък, пак нямаше фитнес - последно за празниците адски много работа ми е отвори, но е то пак манджарето:
6.30 - кафе, чаша вода с овесени трици и ленено брашно, 50 грама телешко филе. Добевки - обичайните като предния пост.
11.30 - 50 грама сурови бадеми.
тук нещо оттървах храната - до вечеря пак едни бадеми чоплих, нищо че бяха купени спецеилано за козунак...
20.30 - два домата с едно стръкче пресен лук, полято с малко зехтин, ленено брашно и слънчогледово сурово семе, 25 грама каймичка и и две супени лъжици извара. Купих си от Халите ленено олио и изпих преди това една супена лъжица - абе не очаквах да е такова горчивичко, ама го преглътнах като лекарство... Определено си регулирах разбрицания стомах - и ми е едно леко и приятно.... ей кеф.
Днес на закуска продължавам в същия дух:
7.30 . течен л карнитин
8.00 - кафе, 1/3 кофичка кисело мляко със супена лъжица овесени ядки, овесени трици, пшеничени трици и малко ленено брашно. 2 рохки яйца.
а сега ме чака яка предвеликденска шетня, боядисване на яйца и месене на козунаци. Ще се постарая да не си разваля постигнатото равновесие с храната!
След Великденските прегрешения - е нямаше как Козунака направи козунак и си хапна малко... ама бързо го раздаде по приятели и роднини. Направо си стана яко въглехидратно зареждане предвид и ориза в агнешкото. Но - дотук беше. От днес стегандо-грандо и марш във фитнеса.
Ето днешната бърза тренировка, че едва към 16 часа успях да се откопча от работа, а към 17 знам че става ад в залата.
1. загрявка на мускули и стави
2. 10 мин загряващо и на велоергометъра.
3. корем - в суперсери и три завъртания
- подвигане на краката от вис с лакетна опора - 20 пъти
- коремни ни римско столче - 30 пъти
- странични коремни преси - първо с гира, после на скрипеца - по 50 пъти на всяка страна
4. Крака - приоритетно
тройна супер серия -
широк полуклек с щанга и разтворени на 45 градуса пръсти - 40 пъти
веднага след това мъртва тяга с прави крака - 40 пъти
олей душичката ми излезе - продължих с полуклек с щанга и 10 кг отгоре, бедреното сгъване го пропуснах както е по програма - ама следващият път ще го включа...
метнах се на аддуктора и абдуктура - на 25 кг по 90 пъти -ха на единия, ха на другия и така 3 серии
почнаха нахлуват жени в залата и за да мога да се доредя до кардио уредите отидох на кростренажора - тук страшна енергия ми дойде от новия л -карнити който си купих, и навъртях 30 мин интервално без никакъв проблем.
за финал - разтягане.
От утре - продължавам с краката и трябва вече да почвам да тренирам и горната част на тялото че нещо я забравих.
Полека лека влизам в час, а после и във форма. Ще ми се да посъкратя и направя по ефективно времето в залата.
Храната - не е върха на сладоледа ама нейсе:
7.00 кафе, две филийки бонус м малко масло и извара, три супени лъжици пшеничени трици с мноооого вода
11.00 300 грама телешка шунка
16 - тренировка
20.00 салата от 2 домата, 1 стрък зелен лук, извара, маслини, и малко шунка
Днес се чувствам адски жадна и все ми е суховато - и върху устните и в гърлото, само с вода здравата се наливах. Не знам от какво е това...
Ох, трябва още 5 килца да сваля за да съм идеална - обаче имам някакво съмнение че ще се изложа и че това ще са най-трудните кила за сваляне. Иначе съм мотивирана - особено от постигнатото до момента. Дайте съвет как са преборя с гадния момент и да не се удавят власите на края на Дунава. Мислих мног върху диетата на Дюкан, но стигнах до извода, че май не е много подходяща за трениращи хора. Вие какво мислите?
Здравей, Кифличке!
Ще попиша малко и в твоя дневник...
казано от kozunak на 29.04.08, 17:47:
Днес се чувствам адски жадна и все ми е суховато - и върху устните и в гърлото, само с вода здравата се наливах. Не знам от какво е това...
И аз бях тъй - от козунаците по Великден. Днес може и да си по-оводнена. Знаеш ли, че колкото повече се наливаш с вода, толкова повече ожадняваш?
казано от kozunak на 29.04.08, 17:47:
Ох, трябва още 5 килца да сваля за да съм идеална - обаче имам някакво съмнение че ще се изложа и че това ще са най-трудните кила за сваляне. Иначе съм мотивирана - особено от постигнатото до момента. Дайте съвет как са преборя с гадния момент и да не се удавят власите на края на Дунава. Мислих мног върху диетата на Дюкан, но стигнах до извода, че май не е много подходяща за трениращи хора. Вие какво мислите?
Знаеш ли какво ще те посъветвам - не си слагай такива рамки “трябва да сваля още еди-колко си..., ама наистина трябва, мотивирайте ме”. Защо ти е да ги сваляш? Ти си достатъчно висока, за да не изглеждаш табуретка. Дори си мисля, че сваляйки ги тези 5 кила, може да увиснеш тук-таме. Човек, който тренира има такава физика, че изглежда по-слаб, въпреки че е тежък. Аз за пореден път казвам - не гледай кантара, не гледай и сантиметъра - виж се в огледалото и се оцени като цялостна визия. Пий Карнетина, тренирай и малко по малко сланините ще се махнат. Какво според теб е идеал? Дори и да ги свалиш последните заветни няколко грама, пак може да си на мнение, че трябва още нещо. Остави ги тези килограми, направи си готин маникюр :-)
Диетата на Дюкан НЕ е за нашия начин на трениране, даже не е изобщо за трениращи хора, както си се сетила. Това е белтъчен тормоз, на който не се издържа много... :smirk: С тази диета не се изгарят сланини!!!
Аз ти се чудя как тренираш на толкова малко въглехидрати, при това само сутринта... не ти ли става зле на клековете? Ако трябваше аз да тренирам в 16ч. щях да се постарая да апна нещо зареждащо към 13-14ч. Иначе горя така ценните мускули, а и нямаше да успея да клякам де. Имаш ли начин да се нахраниш с нещо хубаво по това време?
Здрасти мила ми Уини! Много се радвам че ми пишеш!
Дехидратирането мисляа че е факт и от наздравиците - вече много зле ми се отразява пиенето на алкохол! какъвто ще да е. И тази сутрин ми бе сухо в устата - ама по-малко.
Не мисля че са ми малко въглехидратите - особено след козунаци....То все пак и в млечните има. Ами не ми се завива свят - на мен например адски многто атмосфернотоналягтане и лошото време ми влияят. Вчера това беше и една от причините плюс работатата, заради които не отидох сутринта да тренирам. На мен досто често все ми се спи и 8 часа нощем не ми стигат. Събота и неделея дори си подремвам следобед.
По повод на 5 те кг. - знаеш ли каква съм смешна. Всичко е ок - малко по корема още има работа, едни стройни крака се подават, и хоп - нестопения до край брич. Седи като някоя кръпка - ужасно гадно. Та 5 кг са пожелателни. Иначе наистина не едобре да се тегля и меря за било и небило. По дрехите най-си личи.
Радвам се че си на същото мнение за Дюкан.
Ама че рано ставаме. Аз пък не мога да спя...
казано от kozunak на 30.04.08, 03:49:
Здрасти мила ми Уини! Много се радвам че ми пишеш!
Дехидратирането мисляа че е факт и от наздравиците - вече много зле ми се отразява пиенето на алкохол! какъвто ще да е. И тази сутрин ми бе сухо в устата - ама по-малко.
Наздравиците съм ги пропуснала :lol: Така е - от алкохола е проблема!
казано от kozunak на 30.04.08, 03:49:
По повод на 5 те кг. - знаеш ли каква съм смешна. Всичко е ок - малко по корема още има работа, едни стройни крака се подават, и хоп - нестопения до край брич. Седи като някоя кръпка - ужасно гадно. Та 5 кг са пожелателни.
И аз имам някакви остатъци сланинести, обаче, вече си мисля, че трябва вече сериозна външна намеса - антицелулитен масаж и процедури. Защото има места по кожата, които не са подплътени с мускул и там няма как да гориш “локално”. При мен този проблем се явява не брича, а вътрешната част на бедрата. Там все си остава една мръвка, която не подлежи на манипулация. Ако си хванеш брича и стегнеш крака, че видиш, че там няма кой знае какъв мускулен багаж. Затова - крем, масаж, горещ душ и пак масаж. :)
Днес съм със зверска мускулна на краката. Затова направих експеримент и днес бе един кардио ден - 1 час супер бързо ходене по пътеката. Отделно от това имам и 45 ходене по луците с бързо темпо пак... Последва сеанс на страхотен масаж - ей намирих си най-сетне свестен салон за масаж - в долната част антицелулитен , а за цялото тяло вендузки.
Храната:
6.30 - кафе с малко мляко, половин кофичка кисело със супена лъжица ленено брашно, 2 пшеничени трици и 1 овесени ядки.
12.00 - две кюфтета на скара
16.30 - 200 грама телешка филе, 10 шан фъстъка с които ме почерпиха в работата
19.30 - 2 супени лъжици извара и малко постно варено пилешко (крилце и четвърт от гърдите), стрък пресен чесън.
днес определено се чувствам по-лека и някак дрехите ми са по свободни около тялото.
Мнението беше редактирано от kozunak на 30.04.08 17:44.
Днес, благодарение на статията на Емзо за НВД-то най-сетне се наканих и си сметнах разни неща. ЕТо докъде доведе моята математика, която ми хареса:
За да съм в ОКБ - ми трябват общо 1400 кал.
като Протеините са ми - 159 гр. /636 кал.
Въглефидратният капан (в който явно съм падала, ама вече повече ще внимавам) - 61 гр. / 244 кал.
мазнини - 58, 2 гр. / 524 кал.
Така като ги видиш нещата става някак по-ясно. Не знам дали ще могжа на всички храни да извадя калории и данни - малко безумно ми се струва, а и нямам кантарче в къщи да измеря грамажи - малко на око действам. но се пак си проверих данните на някои храни, които най-често употребявам. И ккаво се получи на практика - ако хапна да лечем 2 филии бонус, 50 грама суров бадем, 2 супени лъжици овес и малко млечни - хайде направила съм въглехидратите за деня!
Абкохолът през великденските празници ми е изиграл лоша >:( шега определено - веднага съм трупнала каза сантиметърът по талията най-вече и още има остатъци от дехидритаиране. >:-( :cheese:
Така че - ще се стягам! Яко при това (абе къде са ми емотиконите??????? - аха намерих ги)
Емзо - мерси много!
Мнението беше редактирано от kozunak на 01.05.08 07:30.
В прекрасния пролетен ден прекрасно се храних и тренирах! Направо се чувствам като бял човек!
Манджата:
1. 8.30 - 1/5 кофичка кисело мляко направено на гъст айрян вътре с пшеничени трици и пектин. След 30 мин последва закуската - кафе, 2 препечени филии бонус с малко масло и шунка.
11.00 - 1 ябълка
14.00 - две варени яйца и резен шунка.
16.15 - л карнитин
17.00 - тренировка
20.30 - един домат нарязан на салатка с два стръка лук, супена лъжица извара, поръсено всичко това с малко зехтин, ленено брашно и щипка слънчоглед; парче бяло месо.
не знам колко калории прави това - не ми се смята сега, а и не вярвам да си надвишила 1400 - но може би утре ще се помъча.
Имах и страхотна тренировка:
- загрявка
- 10 мин вело
- коремни х 3 - странични от лег, V- преса и молитва - всяко едно по 30 бройки
- рамо - летеж от стоеж - 3 х 10 на 3 гк, 2 х 3 на 6 кг.
рамо - раменни преси - 3 х 15 на 6 кг.
гръб - придърпване на скрипец зад врат - 3 х 12 на 30 кг
гръб - придърпване на скрипец пред гърди - 3 х 12 на 30 кг - май трябваше първо гърба да направя, а не рамото че се изморих - но хайде...
краката - ей днес нямаше пукната жена в залата, но за сметка на това от мъжете едва се дореждах до някои уреди, а до други въобще не стана. За щангите така и не докопах - то всичко живо бе тръгнало да прави мъртва тяга, така че се наложи бързо да променям идеите.
Супер серия Напади - двойна стъпка - 30 броя редувано с 40 броя бедрено сгъване - така три кръга -. не мислих че ще издържа ама успяяяях!
Следва глутеус машина - с всеки крак настрани и назад с 20 кг - 60 пъти. Така две серии.
до абдутктура и аддуктора не стигнах - вече дойдоха жени в залата. Метнах се на степера - 10 мин интервално - наведена напред и изправена. След което 15 мин кростренажор пак интервално. Това е за днес. Чувствам се великолепно!
казано от kozunak на 01.05.08, 18:17:
... май трябваше първо гърба да направя, а не рамото че се изморих - но хайде...
Не, мила кифличке, така както го правиш е правилно! Ако тУриш гърба преди раменете, няма да можеш да тренираш добре тях. Те са доста слаба група, по принцип и е редно да са по-напред. Пък и този гръб... не му трябва повече, мен ако питаш, хеле пък ширина :)
Храната ти ми се види да е малко, дали изобщо ги има 1400? Посмятай малко и ще видиш, че може и да не ги стигаш калориите, не да ги надхвърляш. Ако не се храниш достатъчно, ще спреш да сваляш.
Мнението беше редактирано от Winnie на 01.05.08 18:46.
Разбрах защо съм задържала вода - мила Уини - гадното ПМС плюс великденски последици...но пия Префемин - не посмях да рискувам с дуфастона както си писахме преди време, и от няколко месеца вече съм по добрев тая фаза. Явно ми се е урегулирал донякъде прогестерона. Рамото - аз пък да ти се похваля почва да се подава - което много ме радва - не сами в горната част вече толкова пухкави ръцете, а пък към китките съм като вейка. Така че напредвам. Утре ще посмятам. Но с тази храна засега се чувствам идеално. Ще видим по натам.
казано от kozunak на 01.05.08, 18:55:
Разбрах защо съм задържала вода - мила Уини - гадното ПМС плюс великденски последици...но пия Префемин - не посмях да рискувам с дуфастона както си писахме преди време, и от няколко месеца вече съм по добрев тая фаза. Явно ми се е урегулирал донякъде прогестерона. Рамото - аз пък да ти се похваля почва да се подава - което много ме радва - не сами в горната част вече толкова пухкави ръцете, а пък към китките съм като вейка. Така че напредвам. Утре ще посмятам. Но с тази храна засега се чувствам идеално. Ще видим по натам.
Оф, аз нищо не пия, но полудявам по това време на месеца, ама наистина полудявам... :vampire: И вода задържам. И с шоколад се тъпча, иначе да не си ми насреща. Дуфастона няма странични ефекти, този горния препарат ми е непознат, обаче.
Раменете много ги харесвам аз. Моите също станаха хубави, но то им трябва малко, едри са си природно. Тренирай ги твоите с пресата малко по-тежко и с по-малко повторения и ще видиш още по-голяма разлика. И един съвет от мен - първо прави пресата - тежко, после лети с малки тежести по 15 пъти.
Ами гърба защо го товариш с едно и също в една тренировка? Вместо едното вертикално придърпване, сложи някакво гребане - на хоризонталния скрипец, или с дъббел, или пък със щанга. Аз не ги правя тези неща, защото адски ме боли след това гръбнака.
А относно храната, нормално е да се чувстваш добре, защото в един момент привикваш към дадено количество. Но привиквайки, спираш стреса и спираш свалянето.
Мнението беше редактирано от Winnie на 01.05.08 19:22.
Уини - тази таблица как ти се вижда - http://www.zdravoslovno.com/Calculators.html - нещо не намерих по-добра засега. Отчете ми че на закуска - 2 филии бонус, с малко масло, 2 варени яйца и шунка съм праснала 200 калории...Днес съм без Д . адска мускулна, едва сядама, ама ми приятно, защото не го чувствам да се тресе, а да е тонизирано и стегнато.
казано от kozunak на 02.05.08, 06:30:
Уини - тази таблица как ти се вижда - http://www.zdravoslovno.com/Calculators.html - нещо не намерих по-добра засега. Отчете ми че на закуска - 2 филии бонус, с малко масло, 2 варени яйца и шунка съм праснала 200 калории...Днес съм без Д . адска мускулна, едва сядама, ама ми приятно, защото не го чувствам да се тресе, а да е тонизирано и стегнато.
Козуначе, здравей! Забавих се, че пътувах...
Аз, именно поради тази причина, че таблиците не струват, смятам на ръка, колкото и тъпо и старомодно да е. Искам само да ти отбележа, че двете яйца ти мятат едни 160 кал. минимум, какво остава за всичко останало. Освен това, “една лъжица еди какво си и малко шунка” са много относителни мерни единици. Затова се мерят и грамажите на всяко нещо. Има и по-верни сметачни таблици, но и на тях не вярвам много-много. Обаче пък, аз изпадам е педантизъм в това отношение и не е много полезно, ако не си решил да се състезаваш :) Но нали съм сбъркана...от страх да не взема да преям, смятам ли смятам.
Мускулната треска е от нападите. Не си ги правила скоро, нали?
Благодаря, Уини! Ммдааааааа - май е крайно време да си намеря кантарче аз! В халите все го гледам и все се затичвам да си го купя - след което се разкъндардисвам с мотива “Бе аре бе, чак път толкоз - и тва да правя съвсем ще откача...” В къщи съвсем ще ме вземат за побъркана.
И добра таблица с посочени вещества - че да не цъкам като луда по сайта - трябва да открия. Някакви идеи?
Вчера - фитнес в заловия смисъл на думата нямаше, ама толкова градинска работа имах - и днес продължавам - че не знам колко пъти станах, клекнах, наведох, изправих.....За финал имах едно часова разходка. Да, скъпа Уини - не съм ги правила отдавна нападите. Но ми е приятно - ама че съм мазохист.
Храната малко отиде на заден план:
8.00 - прословутата закуска вече я споменах
12.00 - опааааа, пропуснала съм обяда без да забележа - така съм се улисала в двора - днес няма да допусна тая грешка
20.00 вечеря - леле колко часове са минали - салата от домат, чушка, маслини, яйце и извара, полята със зехтин и слънчогледово семе. 50 гр. филе елена, едно пилешко бутче.
Днес на закуска:
9.30 - 2 филии бонус с масло, едно яйце, една чушка, кафе с малко мляко.
И напред към градинарството - че е ад под небето от бурени и треви. Че и с попови прасета се борих вчера - ей не умират от райд.... но мравките ги хапват.
Не съм писала тренировки и хранене, защото не ми остава време да пиша такива неща (предавам брой на списанието) - но да се похваля, че днес си купих най-сетне кантарче за храна за скромната сума от 11 лв, и ленено масло на GNC - за 18 лв., тоест на половината на Barlean`s. Ще докладвам как ми действа по-натам. Като се успокои работната атмосфера при мен ще активизирам дневника и ще понапиша малко мерки. Общо взето - съм на статус задържане. но се чувствам идеално.
Леле, съвсем го зарязах тоя дневник - срамота! Я да почна пак да си пиша!
От днес реших малко да променя фитнес стереотипа и да премина малко на повече кардио - хем ми дотегнаха силови тренировки (Митака вече трябва да ми смени програмата!), хем нямам много време, хем в жегата ми е адски трудно да тренирам. Но ето едно решение, което измислих - 45 мин. редовно в залата всеки ден за подържане на форма и да видим как ще се отрази.
Ей какво свърших днес и се чувствам добре:
загрявка
1. 15 мин. велоергометър интервално
2. 15 мин пътека интервално, но и с две сесии по две минути с тичане - за пръв път го правя и УСПЯХ! никога досега не бях тичала - винаги адски съм мразела, но сега стана и оживях!
3. тук за разнообразие вкарах 3 серии по 60 бройки аддуктор/ абдуктор
4. 15 мин крост тренажор интервално
разтягане
Честно мислих че няма да издържа ам много добре ми подейства. Освежаващо.
Все пак няма цяла седмица да карам така - ще вкарам и две силови тренировки в седмицата за подръжка - много ми е люпобитно как ще ми се отрази след две седмици или пък месец.
Храната досега - Хора имам адски проблем в горещото време - хич не ми се яде:
1. 7.00 половин омлет на сух тиган, кафе
2. 10.00 - тренировка
3.12.00 - 100 гр. телешки суджук
4. сега ще измисля нещо за ядене отново - не знам какво и не ми се ядеееееее......... но ще отскоча до Халите!
5. салата от домати, извара, някакви яцйца ще бъркотя -уф
водата ми е обикновенно към 3 литра на ден
Само да кажа че на мерки съм константна величана от сумати време - 1.70 (по последно мерене или 1.69 през зимата ръст), точно 60 к, всичко останало е писано в по-горните постове. Всъщност ще ми се още малко да сваля до пролетта - към 5 кг.
Мнението беше редактирано от kozunak на 05.08.08 12:03.
Да допиша за вчера и да споделя за днес:
Вчера - към храната ще прибавя и 150 гр. телешко на тефлон, задушено после с лук и зелени подправки; 50 гр. извара и доматена салата;
Днес:
6.30 - кафе, 2 филии бонус с малко масло и 30 гр. ементал
10.00 - 50 грама боровинки, 50 малини
днес ми беше адски зле от жегата - нямах грам тонус и желание да правя каквото и да било, ама нейсе
13.00 Тренировка:
20 мин пътека - интервално с тиане от по 1 минута - бавно ходене - бързо ходене
15 мин - велоергометър
10 мин кростренажор
разгряване
16.00 - шопска салата, паниран кашкавал
следва - в 19.00 съм на рожден ден в ресторант, предвид натъпкването си в по-ранен час при всички случаи ще се отчета май с една салата или пилешка пържола.
до момента имам към 2 л вода.
след тренировка и хапване определено се чувствам по -добре... иначе днес е един адски загубен ден във всяко едно естество
Вчера вечерта остана на домати с моцарела и задушен телешки език. Уви се наложи и чаша бяло да изпия, ама бе рожден ден, няма как съвсем.
Днес:
8.00 - кафе, 2 филии бонус с 30 гр. телешки суджук и 20 гр. ементал, и малко масло
12.00 - пак кардио тренировка
загрявка
20 мин велоергометър интервално
малко корем за топене и разкош
суперсерия Х 3- повдигане на краката и дупето от лег (30 пъти), крънчове (30), странични преси от лег (30 на всяка страна)
15 мин кростренажор - инт.
15 мин пътека интервално - с три серии по минута крос (абе нещо взе да ми харесва това тичане, да си призная аз, а преди хич не го и понасях. Редувам така - минута бързо ходене, минута бавно, минута бързо, крос, бавно до успокояване на пулса и айде отново... естествено променям скоростта на пътеката, а я слагам на програма с постоянно менящ се наклон че ми е по-интересно)
10 мин степер инт. и ту наклонена напред/ ту нормален стоеж
разтяшка
В залата бе ад под небето - никога толкова мокра не съм излизала! Развалил се е климатика, вярвайте ми от косата ми капеха капки, цялата ми шия и деколте лющяха от вода, все едно току що съм излязла от морето. А за ароматите , които се носеха от залата направо не ми се говори. Нямаше в тия условия да издържа силова тренировка - определено миризмите на клиентите от мъжки пол повече ме мъчеха от жегата, но издържах и направих добра тренировка.
След всичко това - протеинов шейк “Нектар”.
Сега пак трябва да мисля нещо за ядене - ама хич не ми се яде.
Утре ще си седя в къщи че имам доста работа и ще взема да се премеря най-сетне със сантиметъра и да пусна актуални данни - че да видим как ще ми се отрази и кардиото!
Мнението беше редактирано от kozunak на 07.08.08 13:30.