Въпрос за програма

05.10.07
17:22

Почнах фитнес в началото на януари тази година.Първата програма по която тренирах беше гръб,бицепс - първи ден, гърди,трицепс - втори, рамо,крака,трапец - трети .Юни месец я смених като тренирах гърди-първи ден,гръб,трапец - втори и ръце трети ден и рамото разпледелено в първите два дни. Но поради липсата на отделен ден за крака в началото на септември минах на гръб,трицепс - първи ден, гърди,бицепс,предмишница - втори, рамо,крака и трапец - трети.Правя следните упражнения:
I ден:
вертикален скрипец пред врат - 3x10
мечка/чукчета - 3x8 - редувам ги през седмица
хоризонтален скрипец - 3x8
мъртва тяга - 3x8
френско от лег(хват широк колкото раменете) - 3x8
лег с тесен хват - 3x10
разгъване на скрипец с тесен хват - 3x10

II ден:
лег - 4x10 пирамидално
полулег с дъмбели- 3x10
полулег с щанга - 3x10
флайс - 3x8
пуловър - 3x8
сгъване с дъмбели - 3x10
сгъване с щанга - 3x10
скотово - 2 или 3 серии x 10

III ден:
раменни преси пред врат - 3x10
повдигане на дъмбели напред -3x10
повдигане на дъмбели настрани -3x10
упражнение за задно рамо -3x10
Бедрено разгъване - 3x10
Бедрено сгъване - 3x10
Лег-преса - 3x10
прасец - 4x8

Въпроса може да е малко тъп,но имам проблем с разстежа. При гърдите и гърба качвам единствено сила, докато от ръцете съм много доволен. Та въпроса е дали проблема се крие в програмата или в от яденето. Неспазвам специален режим, ям горе долу всичко без сладки работи. Избягвам безалкохолни и алкохолни напитки. Но си набавям нужния белтък около 160 гр на ден. На 18 години съм, 178, 82 килограма, като преди да почна бях 71.Имам си мазнинка по коремчето но това в момента не ми е приоритет №1. Ще съм благодарен ако можете да ми помогнете. :)

160 гр. белтък на ден ти е малко.

За гърба вкарай само базови упражнения - ако можеш се набирай, яко тяга, гребане и като последно може да има и един скрипец.
За гърдите - не гледай да ги скапваш много всеки път а през определено време. Моя съвет е на 2 по - човешки тренировки 3тата да е доста тежка.
При бицепса започвай със сгъването с щанга и след това с дъмбелите.
Също така при трицепса недей да правиш първо френско, че ще съжаляваш после(от личен опит го казвам). Почвай с тесниия хват и после него.

Естествено говорим ако грешката е действително в тренировката. Ако е просто ген трудно ще го промениш. Но борбата с генетиката никога не трябва да спира :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1