08.10.07
20:49
Моля кажете упражнения за долна част на корема в домашни условия
09.10.07
01:24
Моля кажете упражнения за долна част на корема в домашни условия
помпички (оставаш само на гъза и едновремено вдигаш и тялото и крата,те са свити и ги събираш) , повдигане само на краката(лежиш и си вдигаш краката,не мисля,че имаше нужда от обяснение,но все пак) и вдигане на краката,изправени максимално и едновремно с това си вдигаш и тялото и ръцете изпънати към краката и се мъчиш да си хванеш ходилата ;)
Аз лично правя това,вече само помпи коремни и повдигане на краката де,но щом е само за долната част мисля,че тези упражнения ще са ти повече от достатъчни ;)
09.10.07
06:24
С риск да се повторя (за кой ли път вече) ще кажа, че няма долен и горен корем! Мускула е един!
09.10.07
07:22
Еми нали така го водят горен и долен и различни упражнения?
Еми нали така го водят горен и долен и различни упражнения?
И аз мисля, че така ги водят ... a tbby ... какво има в предвид ... ?!
09.10.07
13:35
Ето, гледайте внимателно :)
Това червеното не са 4 малки мускула, а е един, който е само визуално разделен от минаващи през него сухожилия.
http://www.exrx.net/Muscles/RectusAbdominis.html
Мнението беше редактирано от tbby на 09.10.07 13:36.
Ето, гледайте внимателно :)
Това червеното не са 4 малки мускула, а е един, който е само визуално разделен от минаващи през него сухожилия.
http://www.exrx.net/Muscles/RectusAbdominis.html
Има голяма доза истина в това :) .. и примерно като тренирам нормални коремни преси, натоварвам целия мускул, а не акцентирам на определяна част от него
09.10.07
17:17
Да, има известна доза истина в твърдението на tbby, но аз все още съм на мнение, че има долна, средна и горна част на мускула. както при гръб, бицепс и тук можем да ги разгледаме така :0 . Но все пак да се върнем на темата - достатъчни са “помпите” - доста натоварващи, леко и за гърба... но са добри!
09.10.07
20:45
Момци, кефите ме как с лека ръка отричате анатомията като наука :)
Все пак всеки си решава за себе си :)
Аз например не правя тренировка на корема, достатъчни са ми базовите упражнения.
Ако при вас директното трениране на корема работи - правете смело :)
Да, има известна доза истина в твърдението на tbby, но аз все още съм на мнение, че има долна, средна и горна част на мускула. както при гръб, бицепс и тук можем да ги разгледаме така :0
При гръб да, защото там са много мускули, но при бицепс няма горна, средна и долна част.
На мен от всяко упражнение за корем ми се товари цялата преса, не знам при вас как се товари само една част ;)
09.10.07
21:40
Е мускула е един, това е ясно на всички, но може да се акцентира върху определена част от него(долната, горната и странична коремна област). Както при гърдите- в съответствие от наклона на лежанката, се натоварва определена част от гръдната мускулатура.
Упражнение за долната част на коремния мускул е вдигането на краката от вис или както казаха в дом. условия, от легнало положение.
П.С. Между другото не удобрявам пропускането на тренировка за корема. При базовите упр. корема се стяга(тяга, клекове), но не се свива и разпуска, няма повторения. То ако от стягане ставаха мускули, защо вуйчо ми дето е мелничар не е здравеняк ???
Да, има известна доза истина в твърдението на tbby, но аз все още съм на мнение, че има долна, средна и горна част на мускула. както при гръб, бицепс и тук можем да ги разгледаме така :0
При гръб да, защото там са много мускули, но при бицепс няма горна, средна и долна част.
На мен от всяко упражнение за корем ми се товари цялата преса, не знам при вас как се товари само една част ;)
Aз пък като тренирам корем .. примерно на коремни преси усещам как повече ми се натоварва горната част ... а не цялата преса ... и обратното при повдигане на крака от вис :) ...
12.10.07
10:23
и аз така усещам акто тоя с аватара на найк
ами домашно упражнение за долната част на корема, ами намираш врата с по яки панти и се хващаш за нея, ама да си с гръб към вратата и си повдигаш краката, използваш подхват
13.10.07
16:58
и аз така усещам акто тоя с аватара на найк
ами домашно упражнение за долната част на корема, ами намираш врата с по яки панти и се хващаш за нея, ама да си с гръб към вратата и си повдигаш краката, използваш подхват
и ториш вратат на 1вата седмица,независимо с кви панти е хаха :)
ПП иначе е прав,ще заместиш “Шведската стена” в залата,но ще откинеш врата...
Мнението беше редактирано от Besnia2006 на 13.10.07 16:59.
14.10.07
13:45
Прав коремен мускул, цял е и се товари навсякъде.Но в някой упражнения каточели се усеща повече натоварване в долната други в горната част.Иначе мускула си е един.Отделни са косите мускули но те са отстрани.