13.12.04
12:23
Тъй кат ходя на училище мога да тренирам 4 дена в седмицата по едно и също време (което мисля че засега е достатчъно), НО дните са вторник , петък , събота,неделя; как да си разполойа тренировката значи сплита ми е следния 1 гърд 2 гръб 3 крака,рамо4 ръце ; сега гърдите са ми изоставащи и мисля да ги слож или в вторник или в петък . чакам съвети :)
ПоЗдРаВи
пон - почивка
втор - гърди, бицепс
сряд - почивка
четв - почивка
пет - гръб, трицепс
съб - крака, предмишница
нед - рамо
или ако си държиш на сплита:
пон - почивка
втор - ръце
сряд - почивка
четв - почивка
пет - гърди
съб - гръб
нед - крака, рамо
13.12.04
22:34
На сплита си държа :) , но не сам сигурен че трнирофката ми за гърди ще е достатъчно натоварваща щото специално нея тря я прая в даскало и имам на разположение флаис обикновена лежанка и пул овера . тея трите 3 пати по 8 ще са достатъчни ли с тежки килограми . Мисля че дса но незнам :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
че какво друго ти трябва =)
можеш да правиш и преса с дъмбели на лежанката за по пълен range of motion
ако не се накланя лежанката, може да поизцеждаш накрая с лицеви с обратен наклон (краката на високо)
успех :)
14.12.04
22:01
Хмм ако правя гърди два пати на седмица как ще е например в вторник и петък даи някаква такава програма . Може и да не е по-добре от 1 пат незнам . Имам 3-4 месеца стаж(малко но преди това лятото яко плувах и бягах на стадиона до нас ,абе яко яко всеки пат на плажа по 2 км 8) ).
иоще един въпрос Значи четох че пъловера се прави през трен с комбинация с клек (някъде в форума беше) и така как така с клек ??? тоест клякам и после пул овер после пак клякам :roll: :roll: ?? ако го правя с гърди няма ли да е по добър ефекта (секи пат да го прая )
Щом си държиш на сплита, значи не си държиш на ръцете :) . Тренировката за гърди ще ти е достатъчна - Отговори си на следния въпрос: Коя е по-тежката и обемна тренировка - 5 упражнения в 5х8 или 15х8 на лежанката? Лега му е майката!
За пуловъра - прави се непосредствено след серията клякане с малка тежест, като се набляга на дишането. Но може да си се прави и отделно с по-голяма тежест. В твоя случай - прави си го с гърдите.
Успех!
15.12.04
23:44
Мерси за съвета ,но схте правя 5 срии на лежанката 5 серии фласис и 5 пул овер :) а програмата малко я промених : вторник - бицепс , предмишница, петък гърди събота гръб с трицепс неделя рамо с крака (трапеца го правя в събота )( в вторник и петък имам само 40-45 мин на разположение макс затова в неделя и събота са по обемни тренировките :) ) така ръцете по добре мисля че са разположени :D .
Все пак чакам мнението ти :)
Пусни трицепса при бицепса. В деня след гърдите ще ти е поизморен. Времето (45мин.) , мисля, че не е малко за тренировка, дори ми се струва оптимално. Това е общи линии. Нека и другите да кажат все пак. Поздрави! :)
[quote author=“master”]Ако искаш да качваш ръце прави бицепс и трицепс суперсерии в една тренировка
Супер сериите са много подходящи при орелефяването дават чудесен резултат+ скъсяват доста времето+повишена интензивност има още +-ове
16.12.04
20:52
Абе хора ръцете ми вървят добре както и гърба ( много добре ) трапеца краката аже сичко е мноо добре само гърдите са много зле . Аз маи в скоро време ще дигам за бицепс толкоз колкот от лежанка !!!!!!! :(( за бицепс прая с 35 -8 повторения и ми не толкова тежко , а лежанката с 45 !!!. разликата е мнооо зле в пропорции даите съвет някакав .Иам едно приятелче не ходи на фитнес само баскет играи и такива гърди е напраило (тои е слаб и релефен ) ама мноо яко има на гърди . Даите съвети ...
16.12.04
20:55
А колкото за 45 мин мисля че е малко и не мис стига щото загрявката ми е 10 минути и като почивам между бицепса и трицепса 5 и то за трен остава (разполагам с 40 ) 25 !не достатъчно затова сам сложил трицепса при гърба ( в събота и неделя имам предостатъчно време )
Еми виж какво според мен каквото и да правиш може и 2-3 пъти седмично да тренираш , пак ще изглеждаш по добре от нетрениращите.Пък като си освободиш време ще тренираш пълноценно.На мен лично ми е доста чудно как не можеш да намериш 1 час свободно време ?
17.12.04
12:10
Значи ето защо не мога :( . Физическо имам вав вторник и петък и там има фитнес зала и там тренирам . Събота и неделя ходя вав фитнеса в квартала (в квартала на около 1 км :) ) там мога да отделя колкото си време искам и отделям (разбира се не се претренирам просто повече групи 2 - тренирам ) а през седмицата нямам време само като сам втора смяна . тъй като пътувам около 30 -40 мин до даскало учене и така нататък няма друго време кат сам втора смяна
ПозДрВи!!!
[quote author=“JiVk0”] а през седмицата нямам време само като сам втора смяна . тъй като пътувам около 30 -40 мин до даскало учене и така нататък няма друго време кат сам втора смяна
ПозДрВи!!!
Няма лошо да тренираш и предиобед само трябва да станеш по рано за да си бодър
17.12.04
22:07
Абе я кажете ако комбинирам (налага се тая семица няма как :(( ) крака и гр1б ло6о има ли ?! Мисля че дори две голе ми групи няма да има проблем ама питам .. аа и след тях рамо ще правя (това е за 1 пат )
Зависи братле от интензивноста на тренировката и броя упражнения и сери. Ако се преомориш от едната голяма група мускули много ясно ,че няма да можеш да направиш другата.
по-здрави
[quote author=“emil_mlo”]Зависи братле от интензивноста на тренировката и броя упражнения и сери. Ако се преомориш от едната голяма група мускули много ясно ,че няма да можеш да направиш другата.
по-здрави
И да я направи няма да е пълноценна а тонизираща за втората група
18.12.04
09:33
Мерси за съветите . Ами то само тая седмица се налага п1к за гръб ще правя набирания чукове и мъртва . А за крака клек само . и тва е (рамото може и да не го прая то ми е доста добре развито таи че с една тренирофка няма да изостане :)
19.12.04
15:47
Кажете кои упражнения да комбинирам за супер серии (бцепс и трицепс ) :)
ПоЗдРаВи!!!
[quote author=“JiVk0”]Кажете кои упражнения да комбинирам за супер серии (бцепс и трицепс ) :)
ПоЗдРаВи!!!
Мускули антагонисти
Бицепс-Трицепс
Гръб-Гърди
Бедро-задна част на бедрото
прасец-преден мускул
19.12.04
19:44
Не си зададох правилно въпроса имах предвид упражненията които да комбинирам за бицепс и трицепс в супер серия
[quote author=“JiVk0”]Не си зададох правилно въпроса имах предвид упражненията които да комбинирам за бицепс и трицепс в супер серия
например
1.Сгъване с щанга-Френско от лег
2.Сгъване с дъмбели от седеж-разгъване на скрипец
има много комбинации само гледай движенията и позицията на лактите да са сходни
20.12.04
12:47
10х
И тай като сам малко не адерталец суперсериите се правят без почивка между бицепса и трицепса нали тоест (комбиниациите
)
Да , така се правят.
———————————извън темата———————————
Моля те, използвай бутона “промени”. Не пускай по две мнения.
Емил -аз го редактирах!
———————————-извън темата———————————-
21.12.04
10:48
Нп за бутон просто забравих за него :). Ето осхте едно въпросче - сега значи в сила и релеф едновременно прочетох че ако прави човека до отказ дори една серия може да се претренира - това заради кратето ли щото и там тренира ?. значи аз може и затова да нямам расеж на гърдите щото ги тренирам на 6 дена но едната серия е до отказ (последната ) разсяснете малко по този въпрос ПЛЗ . Тренирам от 4 месеца . ДИета не спазвам определена ама ям много и вав всяко ядене гледам да има месо . не тренирам нищо друго само билярд играя ама това не вярвам да е претрениране :lol:
ПозДраВи!!!
Уф, Живко. По тази тема може цяла книга да се напише. (то има написани де и то не една и две). Как да ти кажа така набързо. Добре, ето как стоят нещата при мен: имал съм периоди с чудесни резултати при трениране до отказ, имал съм и такива, при които след спиране на отказите е имало доста добри резултати също. Личното ми мнение е, че тенировката до отказ не се разбира правилно от хората, затова се получава претрениране в някои случаи. (при такава тренировка не е задължително да претренираш, но е много лесно). Съветът ми към теб би звучал така: започни да тренираш без откази (за около месец примерно), след това се върни пак към отказите. Ще можеш да сравниш резултатите, а и да избегнеш претренирането.
Дай мейл, ако искаш да ти пратя една книжка на Менцер по въпроса. (на руски е, да знаеш).
Поздрави и успех!
ПС - Темата “сила и релеф едновременно” съдържа програма и съвети за конкретния човек в конкретната ситуация. Ако имаш интерес към някои подробности от темата, питай и пиши там. Нарочно съм оставил темата така, за да може да се получи нещо като дискусия и всички (евентуално) да научим по нещо. Иначе можехме и на ЛС да си пишем човека.
21.12.04
12:03
Мерси много сажелявам че ти отнех времето с тъп въпрос. ето маил за кнйката :) bloodsucker@abv.bg
Не пиши глупости :D , че си ми отнел времето за глупости. Аз ако разсъждавах така, нямаше да ти отговарям :lol:
Сега, ще ти пратя кигата, обаче имай предвид следното: теорията на Менцер е само едното лице на тренирането. В смисъл, че неговите теории са отречени и се отричат от маса културисти и треньори. Затова не приемай написаното за чиста монета :wink:
Значи, моето мнение е следното:
Да речем тренираш за гърди на лежанката (за да си визуализираш по-конкретно идеята ми), правиш да речем дванедесетина - до отказ, повторения с тежички за теб килограми, почиваш да речем 3-4-5 минути, понеже искаш този ден да максимизираш и повтроренията и килограмите (понеже да речем не си тренирал от 10 дни за гърди и те гонят някакви скрупули и вина) и големите почивки ти помагат да се възствановиш повечко и да можеш да вдигаш по-тежко и повече повторения и после да си кажеш - а, много добре, днес направих применро 5 серии до отказ с повече повторения, отколкото напрявих миналия път и с малко по-тежки килограми...
по този метод според мен наистина ще претренираш + като цяло му се губи идеята според мен, освен ако не си химик, който постоянно е в “анаболен режим” (катаболните процеси не успяват да надскочат анаболните и балансът е “в полза” на вторите...)
ако обаче правиш интензивна тренировка: да речем 2 кратки загрявки с лоста с 30 секунда почивка и после 3-4 серии с по 70-80 секунди почивка междиу тях, като последните 2 са до отказ - според мен едва ли ще претренираш - разбира се, така ще можеш да направиш по-малко повторения, но все пак, в този спорт е важно как изглеждаш, а не какъв ти е коефициента килограми по повторения за деня...
та, на кратко, според мен, ако тренировката ти е интензивна, дори да тренираш до отказ, верочтността да претренираш е много по-малка, отколкото ако си почиваш много + така или иначе трябва да се стремиш тренировката ти да е по-кратка от 45 мин, така че донякъде “нямаш избор” освен наистина да бъде интензивна.
JiVk0, ако не си набавяш достатъчно ритмично аминокиселини перз деня (за хранителния “режим” говоря), “не се сърди на тренировката” за това, че не растеш =)
ти говориш за:
- “сила”;
- “релеф”;
- “растеж (на гърдите)”
е трудничко е всичко накуп =)
значи, щом искаш релеф, предполагам и кардио правиш. проблемът с това кардио е как да не го правим заедно (след) с тренировката с тежести (много катаболно ще стане...)
аз например бих ходил 2 пъти в залата - сутрин на велото, след обяд - тренировката с тежести, но няма такава опция :? ... освен да си увелича разходите за фитнес двукратно може би...
остава алтернативата за тичането на място сутрин вкъщи...
Искам само ще кажа, че се визира само една серия до отказ. Или две в краен случай, за по-неопитните. Пет серии до отказ са равносилни на самоубийство. Тук отново имат значение концентрацията, мотивацията, способността на отделния трениращ да се напрегне до максимум... има и различни видове откази.... ееее, не ! Ще си се придържаме към пратиката, че почнах да се увличам.
Искам само да споделя с Лео, че отказа си е отказ, независимо от почивките, въздействието на отказа върху нервната система си e едно и също.
Think ‘bout that, ha! :wink:
21.12.04
23:28
Мерси за мненията и Специално за книгата ( учул сам руски 7 години от 1 до 7 клас ) ама пак схте използвам и една програмка да я преведа щото не сам добър ученик много ... имам предвид по руски :))
. А колкото до сериите след загрявката разполагам сас 30 мин за тренирофка за гърд като почивам максимум 1 . 30 секунди и времето ми стига горе долу само за лег ... и флаис . щото аз с гърдите правя и две три серии за трапец с тежичко . А колкото до яденето стремя се да поемам достатъчно белтъци (ям месо в сяко ядене не много ама около 80 грама ) и соя.всеки ден тай като нямам избор ям и един голям джоб на даскало които си е доста калоричен ( и сладко хапвам от време на време ) не мисля че храненето е проблема щото рацете ми са отлично и качват що годе добре . Гърба е супер . Краката не ги обсъвдам страшно бързо качвам и на тях ( ама сам ги тренирал през лятото мнооо бягах сек ден по 7-8 обиколки на стадион футбоелн ).
Същия проблем както гърдите имам само с перките ( мноо са зле и те )
И другата ми болна тема е корем ама там вече изчетох каквно на писахте в темата която пуснах :lol: :lol:
Ще пробвам тренировачна методика през 4 дена в залата да видя резултата каф ще е искам да правя супер серии гръб гърди ако може напишете кои упр да комбинирам . Щото почнах сас съперсерии ръце сам доволен !
ПозДраВи !!!!
27.12.04
17:25
Знам че модераторите ще ме критикуват че не сам си слял мнението съжелявам :)) сега исак мда попитам има ли нещо кофти например ако не спазвам някакв определен сплит а ходя като имам време разменям местата на тренирофките ( за отдел;ните чеасти ) и тн ... просто не спазвам определен точен сплит
Мисля, че е хубаво да спазваш определен режим по отношение на сплита. Но не е проблем да ходиш когато имаш време. Просто си състави режима и карай подред без значение какъв ден е. След еднаат тренировка следва друга, после трета и така. Не съм сигурен без твърд сплит, какво би постигнал. Защо ти изниква този въпрос, някакъв проблем с времето или...?
28.12.04
10:12
Ами проблема е с времето но го разреших ( минажам към старата програмка пон, втор ,чет и пет ):)) Щяха да ме командироват наще към бабата и дядото ама се отървахх :D :D :D
ПозДраВи !!!
и Весело Прекарване на празниците