Домързя те да отвориш на 1-ва страница ли. 24 тренировки - 6 седмици. Или месец и половина, какво искаш го смятай. А ти защо не можеш да си сметнеш тежестите (просто питам) :D
Я да видим разбрах ли правилно- имам 24 тренировки-добре.Обаче на седмица имам 4 тренировки .В една седмица натоварвам 3 пъти бицепс и гърди .Въпросът ми е дали трябва да направя 24 тренировки в които да учвстват бицепс и гърди , или просто си карам докато направя 24 тренировки .А относно пресмятането , все правя елементарни грешки , а пък ако ми ги сметнеш ти , няма да има такива , затова разчитам на теб , е ако не ти се занимава ми кажи ,ама ако можеш,смятаи :D
Общо 24 тренировки
За гърди и бицепс - 18 тренировки
Старт - 80% На 10-та тренировка достигаш сегашните тежести (плавно). После нагоре. Ще ти ги сметна тежестите, вече започнах. Не е хич сложно, ама мързела е голема работа :D
01.02.05
15:59
[quote author=“Martin”]
2 месеца - яко маса и сила
2 месеца - специализация за ръце
2 месеца - чистене
След това ефекта трябва да е налице. Та направи си програма за маса - за цялото тяло - и я постни. (Подробно)
Успех в писането!
в тези 2 месеца за ръце по колко пъти на седмица трябва да се тренира и как се разпределят тренировките за бицепс и трицепс?
Салис, това е много индивидуално, но в повечето случаи добрия вариант е 2 пъти седмично само ръце. А в третия ден поддържаш останалите групи.
Марто само да те питам , ти в горния си пост си писал 10 седмица , ама си имал впредвид 10 тренировка нали ???
Да, Мастър , наистина съм сбъркал (оправих го ). Ей сега ще ти изпратя файла, ако имаш въпроси ме питай.
Еми Марто значи всичко е ОК , в понеделник почвам и след това ще ти пиша след всяка тренировка за резултатите.
Ми виж сега , аз се разболях преди малко повече от седмица , и от около 4 дена съм здрав , а като включа събота и неделя , ще се насъберат 6 дена в които съм здрав и въобще не съм тренирал-нито карате , нито фитнес , тъи че мисля че ще мога,пък и нали ти ми каза че ще мога да тренирам седмица след като съм оздравял.
Марто вече се чувствам като тюфлек - станал съм 76 кила !!! :( :( :( :( :( :(
07.02.05
09:45
Момчета, вие май на чат го ударихте ?
:)
Минете на лично.
И Мастър, сила и релеф едновременно не става братле. Не може хем да си на минус, хем да си на плюс с енергията, нулевият баланс(ако въобще някой смята, че може да го докара) също едва ли ще свърши работа.
Поздрави!
А с колко ти е нарастнала талията? Това е по - важно, отколкото килограмите. Ако талията ти не е мръднала много, няма защо да се притесняваш. Ако пък качваш предимно на талията, намали калориите малко (орежи леко въглехидратите примерно), няма нужда да качваш прекалено мазнини.
Аз примерно от есента съм качил 4 кг, но на талията само 1 сантиметър, което си е добре. Ама не ям много ;)
Мастър, Петко е напълно прав. А и докато не станеш 90 кила, да не чувам гък :lol:
Абе не забравяи че съм 1.72 и 90 кила няма да ми стоят много добре , а пък и после за около 3 и половина месеца искам да смъкна да 65 кила .А талията не се увеличила много , само корема като за световно .
Мастър, според мен трябва да се стремиш към около 80кг (горе-долу релефен). Ако смъкнеш до 65кг, после никога няма да си го простиш :wink: А как успя да си увеличиш корема, без талията :?: :lol:
Eми Марто аз 80 кила така както върви ще ги кача 100 % , ама се притеснявам да не станат повече , а ако стана 80 кила и после с релеф стана 70 , според теб ще има ли видим резултат.А за корема (талията си прав , не се бях замислял) , ами значи съм качил около 5-6 см .А дет казваш че ако стигна 65 кила , нама да си го простя , жестоко се лъжеш- ако не си забелязал аз мога да качвам страшно бързо , и да свалям така бързо мога .Преди Коледа бях около 70 кила , след ваканцията бях 76-77 , после за около 2 седмици бях на 71-72 , а сега пак съм 76 кила.
Явно качваш предимно мазнини, прегледай си храненето. 5 - 6 сантиметра на талията при 4 - 5 кг повишаване на теглото са много, явно повечето килограми са мазнини. Нямаш нужда да си играеш да качваш мазнини и после да ги смъкваш - целта е да качиш предимно мускулна маса с малко мазнини, и после да изчистиш само мазнините - така ще има видим резултат. Ако само си играеш да качваш и сваляш мазнини, на практика ще си стоиш на едно ниво.
Аве я направете една тема “обсъждане тренривочаният процес на Мастър” щото тва го спамнахте! И сила и релеф едновременно не става!
по-здрави
Еми Петко , не знам човече , не знам какво да ям , нямам възможност да ям много месо , наи много ям хляб - все това има , ако можеш да ми кажеш върху какво да наблегна... да ям ли повече плодове и зеленчуци , и ако да , ще има ли ефект върху масата (само мускулна)
ЕМО ако ти е проблем заглавието на темата ми - промения , нямаш грижи !!!
Браво бе, и заглавието сменили. А който мисли, че не може сила и релеф едновременно, го оборвам веднага (само парички съберете) :lol: . Темата, разбира се, не е за това. Става дума за сила и маса едновременно.
Мастър, пусни една тема в разела за хранене. Примерно “обсъждане на хранителния режим на Мастър”.
ПС - А тоя корем не го ли направи по празниците, а?
ХАХАХАХ Марто мискинин такъв за бой си! Отдавна не става дума за сила и релеф! :))) Иначе тоя корем не го претренирай.
по-здрави
[quote author=“master”]Еми Петко , не знам човече , не знам какво да ям , нямам възможност да ям много месо , наи много ям хляб - все това има , ако можеш да ми кажеш върху какво да наблегна... да ям ли повече плодове и зеленчуци , и ако да , ще има ли ефект върху масата (само мускулна)
ЕМО ако ти е проблем заглавието на темата ми - промения , нямаш грижи !!!
Ами повече белтъчни храни, ако предимно хляб ядеш, нищо чудно, че качваш по талията. Плодовете и зеленчуците нямат пряк ефект върху масата, за маса се яде месо, яйца, млечни продукти, за да си набавяш белтъчини за растеж. Хлябът не трябва да ти е основно ядене.
Даи да го обсъдим в новата ми тема за хранителния ми процес.
Марто днес тренировката беше без пречки , 60 кила на лега ми доидоха направо като за загрявка!!!
Марто днес пак нямах никви пречки , и всичко е супер , много съм доволен , тъи като е ясно че първата седмица килата са малко и ми е лесно няма да те уведомя следващите 2 тре за резултатите ,те са ясни .
ГОЛЯМАТА НОВИНА :
Просто днес не можах да се сдържа и си измерих ръката - с точност след Коледа тя беше 35.6 , сега е 37.2 см , без да си губя от релефа , успях да спра прираста на мазнините , поне по ръцете си .Благодарение на тебе за 3-4 седмици ръката ми е пораснала с над 1 сант , и съм изключително доволен и съм ти много благодарен , вече се надъхах страшно много и мисля че ще успея да я направя 38 до края на цикъла ми !!!
Браво на тебе. След всичките грешки, резултатът е много добър. Явно имаш добра генетика. Дерзай.
А следващото мерене нека да е поне след месец.
И не благодарение на мен, а на себе си, си постигнал успех. Не съм ходил да вдигам вместо теб. А и да пишеш програми по интернет е като да стреляш в тъмното. Хиляди постове не могат да заменят това да видиш човека за 5 минути и да си поговориш малко с него очи в очи. Ама да не се отплесваме.
Още веднъж - поздравления :D
Следващото мерене ще го направя направо след като свърша цикъла , просто сега нямах търпение да видя дали все пак съм постигнал нещо с това което не довърших .Имам едно дребно допитване , знам че си ми казал да не мисля за релеф , но все пак:ако ръката ми има 38 санта след цикъла , като почна релеф , които съм си го предвидил 3 месеца , с колко горе - долу може да ми спадне ръката - при положение че не цялата е чист мускул.
Ако ще ти е първо чистене, може доста да спадне. 3-4см. Но така като гледам, ръката ти се развива добре. Най-вероятно ще ти спаднат гърдите повече. Защото ръката ти по-силната мускулна група. Но не го мисли отсега релефа. Всъщност защо ще правиш релеф и какво се надяваш да постигнеш с тренировките за релеф.
Aми Марто имам страшно много сланини по гъзъ , краката и талията , а пък по ръцете и гърдите не чак толкова , тях искам да ги оформя .За гърдите въобще не се боя че ще паднат , защото моите изглеждат все едно че вдигам 150 кила , големи са но не са много оформени . Искам и плочки , страничните и коремните.
ТОВА ДОСТАТЪЧНО ОСНОВАНИЕ ЗА РЕЛЕФ ЛИ ТИ Е ???
Важно за теб да е достатъчно основание, не за мен. Според мен би било по-добре да започнеш да балансираш нещата постепенно. Изключване на някои храни от менюто, добавяне на кардиотренировки.
08.02.05
17:19
Момчета, я си минете на чат? Моля ...
Извинявайте,статистиката е хубаво нещо, ама все пак влезлият в темата очаква да види някаква полезна информация за себе си.
Вий хубуу й сменихте заглавието, ама все пак....
Аз мисля, че е съвсем нормално да се обсъжда тренировъчния процес на даден човек в отделна тема. Всеки може да влезе да влезе и да почерпи информация. Защото в общия случай са дадени индивидуалните особености на трениращия, както и резултатите. Има много подобни примери в други форуми. Аз лично неведнъж съм намирал ценна информация в теми от сорта. И си “чатим” в темата, точно за да може някой заинтересован да види как се съставя тренировъчна програма, съобразена с особеностите на конкретния човек. И тн.........
Ао искаш мога да давам линкове към форуми. Да видиш как е по на запад :wink:
А иначе, ако някой го дразни, ми е все едно дали на ЛС или във форума ще бъде.
ПС - Чат е нещо съвсем друго> има специални раздели за това (и отново мога да дам линкове). Защо да не се поучим от от по-знаещите и по-развитите :?: :wink:
Поздрави
Eми Марто на мен кардио ми се явява всяка тренировка по карате -3 пъти седмично .По скоро мисля че причината е в безконтролното пиене на безлкохолни напитки и ядене на сладко и прекаляване с хляба.
П.С. А как да балансирам ???