Абе Марто нещо релефа ми започна да спада от тази програма , това добре ли е или ??? Ти ми каза да не правя коремни-добре , обаче пак ми се е образувало шкембе и това не ми харесва.Днес ми беше общо 4 тренировка на мускулна група и се изтощих повече , започна да ми става по трудно , но пак преодолях без проблеми увеличението на кг.
Гърди -от 64 до 66(до края на седмицата ще кача до 68 кила)
Бицепс-от 37 до 39(него ще го тренирам още 2 пъти преди да кача тежестите)
Трицепс-от 50 до 52(каза да кача ако ми е леко , и го направих , все пак трябва да се натоварвам малко нали :D )
Здрасти! Явно си се поомазнил. Обаче би трябвало и да си качил. Не е добре, че си загубил от релефа, но не се притеснявай. Важното е да качиш маса и сила. Бих те посъветвал да включиш кардио, но недей, да не се доизтощиш. Не ми е ясно как се омазняваш, и с това карате, може би има нещо друго, всъщност как се храниш?
Това, което ме притеснява е, че изтощението настъпва раничко, но пък е субективно и не мога да преценя как точно се чувстваш (ето тук е ролята на подробния дневник).
Не прави коремни, шкембето няма да го свалиш с тях в момента (да не си се оливал по празниците :D ). Веднага щом усетиш, че не се възстановяваш, разреди малко тренировките. Тежестта за трицепса е по преценка, но гледай да не я увеличиш дотолкова, че да попречи на лега.
Дай си храненето, ако искаш в нова тема в раздела за хранене, ако искаш на ЛС.
За сега - толкова. Успех! :)
Абе Мастер ти не разбра едно нещо въпреки че съм ти го казвал 100 пъти че качването и омазняването вървят ръка за ръка и какво толкова се плашиш сигурен съм че така ще качиш много повече сила и размер от когато и да било и стига се насмита че ти се губи релефа нали си има и периоди за релеф ако си мислиш че ще качваш само чиста мускулна маса (без съответните медикаменти като хормон на разтежа) си се объркал сериозно всеки е напреднал е минал по подобен път >качване на мускулна маса и мазнини>изчистване на мазнините>краен продукт релефна мескулатура
П.С. Надявам се този път да си разбрал нещата добре и да не ми се налага пак да пиша излишно
Добре де добре , разбрах ....
А сега за храненето .Гледам да ям сутрин към 6.30 ;10 часа ; 3 часа ;5-6 часа и към 8 - 9- макс 10 часа (там се впускам и в сладки неща)
Така :сутринта 2 те ми ядения се състоят главно от мляко(кисело или прясно), плодове , и някаква закуска от тип кашкавалка , кренвиршка, рогче и т. н. Вечер ям некво ядене с месо , и се впускам в малко сладки.Мисля че проблема ми идва от обедните и слетобедните ми хранения , защото , не всеки път има месо или нещо от тоя тип , и изяждам по половин хляб(приблизително)с некъв шпек или луканка(само това).Ако се чудите защо програмите ми е с такива хранения(странни часове)-аз съм 1ва смяна и ставам в 6 часа и трябва да ям нещо , и така .Ако искате подробности -насреща съм.
Доста несъобразено хранене но ще постигнеш успех и мойто е подобно но с цената на повече мазнинки обаче
Много ти е слабо храненето пич, в смисъл, че има някои основни грешки. Ще опитам да обясня малко без да се вманиачаваме :)
Между 10 и 15 часа нямаш хранене. Това не е добре. Вкарай едно ядене около 12:30. Може да е мляко с хляб или някаква закуска, ядки някакви или нящо друго, но да е калорично. А и хляб с луканка.....готино, ама предразполага към омазняване. Изчисти от последното хранене сладките неща, ако не можеш да минеш без тях, вмъкни по-рано някъде. Добре би било да попрочетеш малко за храненето и да промениш някои аспекти на твоето.
А освен това като с първа смяна и същия ден имаш карате и бодибилдинг, как ходиш и на двете. При подобен режим трябва да си суперстриктен откъм хранене и почивка, за да имаш резултат. Ако искаш опиши подробно един тренировъчен ден (карате и щанги), какво правиш по часове, и какво ядеш, ама малко по-точно ако може.
Поздрави!
Ами ще си се постарая да направя промените в храненето които ми описа.Часовете в които с ехраня съм ти ги описал , след фитнес , веднага се прибирам и поспивам около 2 часа , след това уча , и тогава ми идват тренировките , след тях ям и после спя .
П.С.А къде е темата за храненето да попрочета малко и да си го променя ???
Към това дето го пише има хранене за маса и същевременно изгаряне на подкожни мазнини-смятам да се придържам към този тип хранене но имам няколко въпроса :
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Какво е нулев баланс ???
Трябва ли да ям хляб ???
Можеш ли да ми дадеш лимит за калории и въглехидрати за 1 ден ???
Ако можеш ми опиши подробно.
Между другото днес ми беше общо 6 тренировка , беше ми по лека , на лежанката 66 кила ми бяха по леки от вчера , раменните преси го вдигнах от 30 на 34 без абсолютно никакъв проблем(все пак преди не съм го правил)
Аз правя раменни преси и кофички с цел сила на лега нали ???
Като вдигам кила на Раменните би следвало да ми е малко по лесно ма лега наи ???
Чао и благодаря за инфото :D :D :D :D :D :D
Ще ти отговоря на въпросите, но ще трябва и ти да се поизмъчиш малко :D
Нулев баланс означава съотношението между приетите и похарчени калории да нула. В сайта има приложения за смятане на енергоразхода и таблица с калорийните стойности на продуктите.
Хляб яж, ще ти е нужен на този етап, но не прекалявай. Няма проблем докато спазваш баланса :wink:
Лимита за калории и въглехидрати ще си го сметнеш в сайта. Всъщност ти препоръчвам да не си слагаш лимит на въглехидратите, ако спазваш калориен лимит. Дистатъчно е да избягваш сладкото, газираното, джънк фууда..
Мисля, че вървиш добре за сега, няма ден с ден еднакви, 4кг увеличение са много на раменната преса, нямаш ли възможност за по-плавен преход? Правиш я с цел сила на лега, да, като ти засилва раменните мускули. Кофите ще повлияят на както на силата на лега, така и на масата на трицепса ти.
ПС - Внимавай да не прегориш - много е важно - никакви откази, изсилвания, трябва да се чувстваш супер тонизиран. Не се свени да пропуснеш тренировка, ако е нужно или да тренираш с малко по-малка тежест.
Поздрави! :)
Ок за яденето всичко е ясно а сега за килата;
За гърди ми се падат 3 тренитовки седмично от общо 4 на 1 и 3 тренировка ще качвам тежестите , а на тренировка 2 ще съм с тежестите от тренировка 1.
За бицепс ми се падат пак по 3 тренировки , обаче там ще качвам само първата тренировка- останалите 2 с килата от 1 тренировка(правя така защото бицепса е малка мускулан група и не мога да качвам кила като на лежанката :D )
А за раменната преса - имам 1 тренироква седмично и искам всяка тренировка да качвам по 1 кило.Качих 4 кила понеже не съм правил досега това упражнение и така .... (все пак в началото нетренираните мускули напредват по бързо нали )
П.С :Вредно ли е ако ям и след като ми стане тежко и въобще вредно ли е на този етап да ми стажа тежко на корема???
Еее, омота ме нещо с тоя пост :lol: Идеята е да си достигнеш предните максове на 10-та - 12-та тренировка, при плавен преход. Мисля, че вече можеш да си напраивиш плана на тежестите. На раменната преса не се изсилвай, защото можеш да преумориш рамото и трицепса,а ще ти трябват за лега. Идеята е да се стимулират мускулите, без да се претоварват. Ако си бил честен за работните си тежести и си изпълнявал указанията точно, някъде до 5кг над предните ти максове (за съответния брой повторения), не би трябвало да имаш никакви проблеми (трудности).
Дали да ядеш след като вече ти е тежко, ми не е добре да го праивш. Зависи от времето и режима ти, но аз примерно гледам да ям по-малко, за да може след 2 часа да съм гладен и да ям пак (и да не ми става тежко). Яж много, но по самочувствие, не издевателствай над тялото си. Щото ще ти го върне :lol:
Поздрави! :)
Ами въпросно тежестите - вдигах с тези кила които посочих , обаче без да знам съм правил така наречените удължени серии и освен всичко друго на последната серия с наи много кила моят партниор си държи ръцете на самия лост-аз си мисля че тои го вдига и вдигам повече , но ако не си държи ръцете , ще вдигам с по малко кила .Надявам се че разбираш защо не достигам така тези кила-а и сега работя без удължени серии и без да ми пази партниор.
Абе пич, трябваше ти да си сметнеш процентите от реалните максове (дано така да си направил :? ). Това дето някой ти е помагал, не го брой за успех. Че с петима добри пазачи и световен рекорд можеш да поставиш :lol:
Уф, изчисли си отново тежестите спрямо реалните максове (в случай, че не си го направил така преди) и насложи изчисленията върху програмата. На следващата тренировка сложи тежестта, която и се “полага”. Ако не можеш да се ориентираш, свали 5кг от “постиженията” си и сметни наново (ама дано не се налага). Нищо де, (трябваше по-рано да се сетя за това). Дерзай, каквото и да се получи, никакви партньори, ти, щангата, макс концентрация, зверщина, това е. Е, може някой да те наглежда, да не стане сакатлък, но почти до края би следвало да нямаш нужда от помощ. Нали в това е идеята, да прогресираш.
Аиде и поздрави!
За щастие това съм го имал впредвид , и точно затова ти казвам защо не съм достигнал тези максове за които ти си мислиш,така че всичко е под контрол.Днес беше 7 тренировка , бицепса ми беше по лесен днес .
Ако искаш мога да те уведомявам за резултатите след всяка тренировка.Днес се справих с 68 кила на лега чувствително по лесно отколкото преди 2 дена с 66 кила , мисля че това е от кофичките и от раменните.Обаче проблем ли ще е като кача на 41 кила на скота да направя вместо 3 тренировки с тях , да направя примерно 5-6 все пак е малка мускулна група , а и преди съм правел с помощ , така че при тези обстоятелства чакам да чуя решението ти. :D Между другото като си направих график ми се събраха общо 8 седмици тренировки , а вече минаха 2 , и мисля че започвам да раста , а и вече започвам да се подготвям психически за предстоящия ми релеф след този цикъл, нямам никакво търпение да го достигна този релеф!!!
Здравей! Виждам, че започваш да прилагаш интуитивния принцип. Това е добре - само така. Задръж теежстта на скота, колкото смяташ, че е необходимо. Но все пак не много дълго, нали до края трябва да счупиш доста рекорди :D Нормално е при подобна тренировка да се получи така, че по-тежките кг. да се окажат по-лесни за вдигане на даден етап (това не мога да ти обясня тук набързо). Не мисли за релефа, качвай сила и маса. И нещо важно (да се почетвъртя :lol: ) - като достигнеш рекордните за теб тежести - не се страхувай, вдигай здраво, но спирай 2-3 повторения преди отказа - не се изтощавай до крайност. Нека инстинктът ти поработи. Не проблем например да направиш 2 повторения на дадена тежест - на следващата тренировка можеш да направиш 4 на по-високата тежест. Такъв е принципът на програмата. И е добре да пишеш по-подробно как ти протичат тренировките, давай ако имаш желание.
Успех! :)
Здрасти Марто!!
С всеки ден се изненадвам от резултатите.Имам чувството че раста видимо и бързо , и че наддавам на кила без да ми личи(т.е. без сланини, малко се трупа коремче но инак всичко е ок)Ръката ми се иска да я измеря сега , но ще я измеря чак в края на цикъла.Днес ми беше 7ма от 24 тренировки.Вече ефекта се чувства много .Днес вдигнах 70 кила на лег , без грам усилие напълно сам , досега не бях вдигал повече от 66 кила сам.На бицепса успешно качих на 41 кила , само че имаше усилие при повторенията , така че ще задържа малко повече на тез кила, но като се има впредвид че повече от 37 кила сам не съм вдигал , мисля че всичко е ок.Трицепса беше пак на 52 кила , смятам чак следващата седмица да го кача на 54 кила, ако всичко е наред.
Чао и поздрави !!!
Лелеее, за 7 тренировки си вдигнал работната тежест с по около 5кг :shock: :D . Ти си истинско чудо бе :lol: Браво, поздравления!!!
Отново се убеждавам, че схващаш основните принципи бързо. Абсолютно си прав - не си мери ръката, ще я измериш на края с все гръдната обиколка. На скота можеш да приложиш следния трик: намали работната тежест за следващата тренировка и след това давай смело - отново същата тежест, после по-голяма. Друг вариант е да пропуснеш скота в следващата тренировка (не са заблуждавай, ако пропуснеш няма да има отрицателни ефекти, а само ползи :!: ). Избери си един от вариантите, ако искаш. За трицепса действай по интуиция, виждам, че ставаш все по-добър в това.
Успех :D
Здравеи отново.
Тъи като ми каза да те уведомявам за всяка тренировка , ще ти напиша какво направих днес.
Лега ми беше добре , пак с 70 кила , но смятам следвващия път да ги кача на 72 кила.Днес на раменната преса вдигнах от 34 до 36 кила , чисто бе проблеми.За гръб не съм увеличавал , пак бях с 56 кила , следващия път може да ги кача , евентуално до 58 кила.Днес беше 8ма тренировка .
П.С.Ти дет викаш че съм чудо , ще тио кажа защо става така.Моят партниор , е по слаб от мене , и не бих понесъл да ме надмине в никакъв случаи .Тия дни си взе креатин , и оттогава все се изръсва ,че без добавки , нищо нямало да стане с мен , и аз понеже много се нервя като ми кажат , че не мога да направя нещо , се мотивирам страшно много ,направо издивявам, мнисля че това е една от причините да напредвам бързо .Обичам на сериите с наи високи кила да си мисляза това дет ми го е казал , и се надъхвам , за да му покажа че мога да го направя без добавки , това е много силна мотивация за мен , и мисля че върши работа.
25.01.05
23:25
на мен пък май рамената ми изпреварват гърдите хмм на раменна преса съм качвал до 45 килограма а на лег 70 1 път (поне чисто сус 100 зора ) но все пак искам да попитам трицепса не оа му фана цаката спря да ръсте и не тръпа бицепса и той чудя се защото не са в една обща трен за ръце ли е или друго нещо ... ммисля че е заради това но .. незнам ....
Живко, претоварваш се затова не растеш (не вярвам да не се храниш достатъчно).
Мастър, ти хубаво си увеличил силата си за 7-8 тренировки, обаче не трябваше ли да достигнеш предишните си максове на 10-тата тренировка :!: или бъркам нещо :?:
26.01.05
15:08
Марто аз си мисля друго не че се претоварвам ами просто почнах съвсем малкко да качвам щото вече минаха 6 месеца и по - бавни темпове ма то тва хмм силата не спада а се качва абе той расте трицепса ама малко . Не е кат краката : за които искам да питам 5по 5 клекове добре ли е за сила щото съм със 65 почти чист крак на 174 височина и нещо почва да изглежда не съръзмерно и спирам за маса на краката само за сила ми трябва . значи сега правя 8 ци със 70 кг и мисля да ги кача до 5 на 80 . и така ... какво ще кажете
Силата, Живко, ти е малка за 65 чист крак. Добра е идеята да започнеш да тренираш краката силово. Но 5х5 биха ти дали и още маса според мен. Предлагам ти 3х1-3 за сила, но това е за хора с опит и перфектна техника на клека. По-добрия, според мен вариант е 5х20 с лека тежест и едноминутни почивки два пъти седмично, почти като фитнес за жени :D , но ще ти даде издръжливост и донякъде релеф.
Поздрави!
27.01.05
15:33
ок мерси ще го пробвам ама два пъти на седмица не мога да си позволя крака освен в нас 100 клека без тежест
и за 65 не бах сигорен малко послъгах 62 са :oops: :oops: не разполагах с метър и на око но за чистотата не съм лъгал мерси още веднъж :D
Здрасти Марто !!!
Да ти кажа , ти ме пита за максовете , а не се ли сети че тези максове са били удължени серии с партиор , и би следвало да реалните ми да са с по малко кила .Изпуснах да те уведомя неколко треировки щот ми се скапа компа , но сега ти пиша.Днес беше 9та треноровка .На лега качих 72 кила и малко се измъчих на последното повторение , но като цяло всичко беше ок.Скота не съм го качвал , обаче сгъването с крив лост от право положение го качих от 27 на 29 кила .Това е за сега .ААА и предишната тренировка направих 10 кофички , преди ги правех 7-8 , на на лега за трицепс качих от 52 на 54 кила.Еми това е засега , следващата тренировка пак ще те усведомя какво съм направил,
Чао засега и много поздрави!!!
Здравей, Мастър. Не съм сигурен какво се получи, но ми се струва, че нещата се поомазаха тука :lol: . Незнам, или ти си объркан, или нещо послъгваш, обаче аз се обърках със сигурност. Изглежда сме започнали с нереални тежести програмата. Предлагам ти от другата седмица да си намалиш тежестите и да я караме по график. Схемата и без това е амбициозна, а като я форсираме, само ще прегорим нервната система и няма да постигнем желания (планирания) прогрес. Мисля, че ако върнеш лентата две стъпки назад би било достатъчно. Което означава по 4кг на упражнение (говорим за скота и лега), ако се сещам правилно за възможностите в твоята зала.
Поздрави на теб и хубавите варненки :lol:
Здрасти Марто!!!
Напълно съм съгласен с теб , и ще направя това което ми каза.НО имам лоша новина-болен съм и ще трябва да карам без фитнес за 1 седмица.
Искам да те питам като карам на 4 кила по малко , ще трябва да увеличавам през същия период от време като преди нали ???
И ще трябва ли да си увелича цикъла???
Чао засега!!!
Здравей!
Споко, и аз се разболях :(
А сега ще ти кажа нещо и се надявам да последваш съвета ми. Изчакай докато оздравееш. След като си напълно здрав, изчакай още една седмица преди да започнеш отново тренировки. (В залата, за каратето - както си прецениш). След това започни цикъла отначало с коректните тежести. Ще имаш голям успех, гарантирам ти. Не се притеснявай, че ще мине повече време, не бързай. Сам ще се учудиш на възможностите си след месец.
Поздрави!
Ама да започна напълно отначало ли или с 4 кила по малко дет казваш ти.По принцип направих 9 тренировки и не ми се ще да започвам отначало щот времето напредва , а пък и релеф трябва да правя , а пък и вече тоз корем ме дразни !!!
Еми отначало имам предвид. Ще бъде по-добре за теб. Не бързай, не се притеснявай за корема. Ако минеш в режим на сваляне ще го махнеш за максимум един месец. А и като оздравееш и ако започнеш отначало може да измислим нещо и за корема, обаче това ще значи да утежним режима. Еми не може всичко накуп, така си е....
Аааа, и ако няма да спираш с каратето, прави си коремните там.
Поздрави :)
Еми добре , съгласен съм , ама искам ти да ми кажеш с какви тежести да тренирам.
Лелеее :D . Добре, дай си макса за 6 повторения на лега, скота и лега с тесен хват. Обаче твоя макс - без помощ. :!:
Лега го почваш с 60кг, скота с 32, тесния хват го прави с около 55кг.
На лега трябва да достигнеш 74кг на 10-12та тренировка лег, както и на скота 41 на 10-12-та тренировка скот. На тесния хват не повишавай тежестта. Ако ти е леко можеш да съкратиш още почивките или да добавиш 1-2 серии. За втората серия скот ще правиш с 28 като за начало. За 5х6 ще правиш с 25кг.
Я дай и макса на 6тицата за раменна преса и какво правиш за гръб и с каква тежест и ще намеря време да го направя като цялостен план. Напиши си и мейла (отново).
Марто - няколко пояснения.
Тези килограми дето си ми ги дал аз ги постигнах , само че на 9тата тренировка.За раменна преса не знам макс за 6п , но мисля че е около 40 кила.За гръб макса ми е 60 кила(за 6 п),правя гребане.
Меила ми е :bytilka@abv.bg
Килограмите, които ти написах преди малко, са тези с които ще започнеш, когато оздравееш. И то една седмица след това :!: Като намеря време ще ти направя един фаил и ще ти го пратя. А може и във форума да го постна, да се вижда.
Ясно, отново ще ти е леко в началото и постепенно ще качваш тежестта.
Добре значи всичко е ясно, чакам да ми пратиш програмата , и да те питам , колко време ше се проточи този цикъл (в месеци и седмици)