Събирам компетентни мнения за следната програма за покачване на ММ...

VE

15.11.07
22:16

Привет на всички! Това е първата тема която пускам във форума, но се надявам, че ще получа внимание и ще бъда орянтиран и насочен правилно.
Значи на 17 години съм, висок  187 см и тежа 74 килограма, теглото за ръста ми е малко и това ме притиснява. Попринцип няколко пъти съм започвал да тренирам в зала но не сериозно, сега съм се “амбицирал” в повечко и мисля да не се отказвам (да не викам Дявола)... Но като изключим отказите от залата може да се каже, че постоянно съм се натоварвал по някакъв начин с упражнения от рода на лицеви опори (най-вече), кофички, сгъване с дъмбели малко за бицепса, скачане на въже и т.н...
Първоначалната ми цел е да натрупам или по-точно да увелича масата в гърдите си, рамената и ако е възможно да разширя малко гръдния си кош после бицепс, трицепс и така...
Та въпросът ми е следната програма която съм съставил, подходяща ли е за случая????

I. Гърди, Бицепс + Лека тренировка за рамо

- Гърди 
* Изтласкване на дъмбели от полулег (Dumbbell Incline Bench Press) 4с. по 8п.
* Изтласкване на дъмбели от хоризонтален лег (Dumbbell Bench Press)  3с. по 8п.
* Пулоувър 4с. по 10п.

- Бицепс
* Бицепсово сгъване от тилен полулег 3с. по 8п.
* Подхват на крива щанга (EZ Bar Curl) 4с. по 8/8/6/6п.
* Бицепсово сгъване от прав стоеж 2с. по 12п. 1с. до отказ

- Рамо
* Разтваряне на ръцете с дъмбели в страни - 3с. по 6п.
* Peck-Back machine за задно рамо - 4с. по 8п.

II. Трицепс, Гръб

- Трицепс
* Френско от лег с крив лост - 4с. по 8п.
* Кофички на машина - 4с. по 8п.
* Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3с. по 10п.

- Гръб
* Гребане с Т-Щанга /мечка/ - 4с. по 8/8/6/6п.
* Придърпване на вертикален скрипец пред врат 3с. по 8п.
* Придърпване на вертикален скрипец зад врат 4с. по 10/8/6/6п.
* Придърпване на хоризонтален скрипец /хамър/ 3с. по 8/7/6п.

III. Рамо, Крака, корем

- Рамо
* Раменни преси на машина - 3с. по 6п.
* Разтваряне на ръцете с дъмбели в страни - 3с. по 6п.
* Peck-Back machine за задно рамо - 4с. по 8п.

и Стандартни упражнения за крака и коремни преси с тежест под наклон

Ще тренирам: Понеделник - I, Вторник - II, Сряда - III, Четвъртък - I, Петък - II

Значи понеже искам да развия рамената както подчертах по-горе добавям 2 упражнения и във вторник и специален ден усновно за рамената.. Пулоувър мога да правя по-често. Но като цяло се интересувам програмата ми удачна ли е за нещата към които се стремя!

ПС: Мерси предварително!
Съвет: Това е форум всеки може да изказва мнение и не трябва да има деление на знаещи и незнаещи.Ти ще си пробереш кое мнение вземаш за меродавно.Това е с цел за да няма обидени юзери
ASTOR

Темата беше редактирана от ASTOR на 16.11.07 22:18.

Събират ти се три тренировки за рамо в една седмица, едва ли ще е продуктивно това. Ето какво бих направил аз:

* махам рамото от I. и тренирам само горните гърди
* в II. слагам гърба преди трицепса
* в сряда почивам
* III. отива в четвъртък
* в петък правя само долна част на гърдите

Като цяло това е програма за полу профи, а до колкото разбирам ти навлизаш отново в ритъма на тренировките. По принцип винаги съм предпочитал по-тежките тренировки за сметка на тяхната честота. С други думи - една тренировка за мускулна група седмично, но с необходимия обем и натоварване.

В този ред на мисли може да опиташ и да отделиш рамото само в петък, а гърдите да ги правиш самостоятелно в понеделник - не забравяй, че раменните мускули не стоят пасивни при упражнения за гръдните такива, пък дори и за останалите групи.

Кажи, ако не съм бил ясен някъде. :)

VE

16.11.07
12:15

казано от Димитър Михайлов на 16.11.07, 02:37:

Събират ти се три тренировки за рамо в една седмица, едва ли ще е продуктивно това. Ето какво бих направил аз:

* махам рамото от I. и тренирам само горните гърди
* в II. слагам гърба преди трицепса
* в сряда почивам
* III. отива в четвъртък
* в петък правя само долна част на гърдите

Като цяло това е програма за полу профи, а до колкото разбирам ти навлизаш отново в ритъма на тренировките. По принцип винаги съм предпочитал по-тежките тренировки за сметка на тяхната честота. С други думи - една тренировка за мускулна група седмично, но с необходимия обем и натоварване.

В този ред на мисли може да опиташ и да отделиш рамото само в петък, а гърдите да ги правиш самостоятелно в понеделник - не забравяй, че раменните мускули не стоят пасивни при упражнения за гръдните такива, пък дори и за останалите групи.

Кажи, ако не съм бил ясен някъде. :)

Мерси, полезни съвети ми даде, ще гледам да се възползвам от тях. Ако имам нещо неясно ще питам! Мерси отново.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1