Степер или велоергонометър

25.11.07
20:07

Та, писна ми вече само да се навивам да правя нещо по- сериозно и да отлагам, защото нямам време и средства (не мога да ходя на фитнес, нито имам някакво свободно време :( ).
Въпросът ми е, какво е по- подходящо да си взема за у дома- степер или велоергонометър (предполагам, че вело-то де, но....)? Проблемът е, че нямам достатъчно място (за вело) в апартамента, в който съм. Правя си упражнения от години вкъщи (и на фитнес ходех), от които има полза,  лятото тичах (сега няма как, студено е и... нямам време!). И НВД по- сериозно ще започна :)
  Степера ми изглежда най- подходящ за мен (финансово също). Ще има ли полза от него при условие, че трябва да изчистя мазнините по дупето!!!, бедрата!!! и корема ~5-6 кг (не искам да правя муслули, развити са достатъчно за сега)? Цялото тяло ли натоварва или само краката долу (примерно)?

Надявам се на положителни отговори, имайте го предвид :D.
Мерси

25.11.07
21:20

Ами май Ели сама си си отговорила на въпроса.Иначе най-добрата алтернатива (а и без кинти) си остава бягането. КАкво ти пречи да станеш с час по рано и да си направиш едно кросче - ще се чувстваш прекрасно , а и е успешен старт за деня

25.11.07
21:54

За тичането, просто няма кога :( Уча и работя (а след това, ако ходя и в Студентски град, сещай се) и вечер съм каталясала и имам нужда от сън- едва ставам за лекции сутрин :( А и в квартала, в който живея има 1 парк, в който може да се тича, но сама да ида... трябва да съм доста смела (то си е направо гора там де).
Ами въпросът ми беше дали степерът ще ми помогне да изгоря мазнините (става ли за кардио).

25.11.07
23:38

Категорично степера става за кардио.
Категорично е по-добър за горене при жените.
Има само 1 проблем - цената. Степерите, които могат да понесат всекидневно натоварване не са по 50-100лв. В този ценови клас ще си закупиш нещо, което в най-добрия случай ще ти изкара до пролетта. А по-вероятно ще се счупи през първия месец ...
По-евтино и ефикасно е ходенето на тренировка. Бъди човек и към себе си и си задели 4,5 часа седмично за 3 тренировки. Твое лично време.

26.11.07
15:28

казано от Elitsa на 25.11.07, 21:54:

За тичането, просто няма кога :( Уча и работя (а след това, ако ходя и в Студентски град, сещай се) и вечер съм каталясала и имам нужда от сън- едва ставам за лекции сутрин :( А и в квартала, в който живея има 1 парк, в който може да се тича, но сама да ида... трябва да съм доста смела (то си е направо гора там де).
Ами въпросът ми беше дали степерът ще ми помогне да изгоря мазнините (става ли за кардио).

Незнам дали живееш на общежитие, но ако е така, то в стаята място за качествен степер или вело няма и няма. Иначе и с двата уреда ще постигнеш добри резултати. Препоръчвам ти китайските степери да не ги гледаш - полза от тях няма - чупят се, скърцат, ужас. Качествените са скъпи, но оправдават парите си.

26.11.07
18:19

на квартира съм, но пак няма място в стаята в която живея :( Мерси за съветите, ще потърся нещо по- качествено ;)

26.11.07
19:49

Тегли си тренировки от най-различен аеробен харктер от нета и си тренирай вкъщи докато мине зимата. И без това ако правиш едно и също (визирам евентуален кардио уред) след няколко седмици ще привикнеш към натоварването и ще си тренираш за тонус без да сваляш ако ще и с часове да въртиш педалите.  За това по- добре си купи разни дребни аксесоарчета като тежести за крака и ръце, едни леки гирички,... и си прави най- различни тренировки с тях.

26.11.07
20:07

Зимаи  въже  за  скачане и  почваи !!!  степерите и  велоаргометрите са  глезотии  за които само си даваш парите !!

26.11.07
20:12

не съм сигурна, че въжето е подходящо за мен, защото коляното ми е оперирано и трябва много да внимавам с него (особено зимата). Гирички имам иначе- за гръб и ръце тренирам редовно с тях.

26.11.07
20:30

Тогава слушай Бухтата.

26.11.07
20:32

казано от buhtata на 26.11.07, 19:49:

Тегли си тренировки от най-различен аеробен харктер от нета и си тренирай вкъщи докато мине зимата. И без това ако правиш едно и също (визирам евентуален кардио уред) след няколко седмици ще привикнеш към натоварването и ще си тренираш за тонус без да сваляш ако ще и с часове да въртиш педалите.  За това по- добре си купи разни дребни аксесоарчета като тежести за крака и ръце, едни леки гирички,... и си прави най- различни тренировки с тях.

мерси за съвета :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1