Външна част на бицепс

30.11.07
11:46

Някой може ли да ми каже как си тренира външната част на бицепса (релеф и маса). Знам, че се използва тесен хват или надхват, обаче не съм мн наясно с нещата :-)  Мерси предварително!

ВН

30.11.07
12:05

30.11.07
15:15

Общо взето всички упражнения с щанга, при които сгъваш с хват по-тесен от раменния е за външната глава.Това важи и за скрипеца.Когато правиш с дъмбели дръж дъмбелите по близко до тялото и сгъвай пред него, така също се натоварва външната глава.Друг вариант е концентричното сгъване, то също удря въпросната глава.При мене то я изолира най-добре.

30.11.07
16:52

Дам стесни хвата ,от нормалния с който го правиш упражнението (redwalker) ме е преварил

15.08.10
11:19

хм, аз имам някакъв странен проблем. вътрешната част на бицепса е видимо доста по-голяма от външната. Затова и като стегна външната, изглежда супер жалък бицепса, а като вдигна горе - като планински връх. как да ги “изравня”???

15.08.10
11:46

Ако мускула ти е кьс каквото и да правиш дьлаг няма да стане.

АВ

15.08.10
14:33

Мускулът се удължава когата го тренираш с упражнения при които обема на движение е по-голям. Или когато съкращаваш мускула да половината от пълното му съкращение, примерно за бицепс от стоеж с лост от изпънати лакти ги свиваш докато образуват ъгъл от 90гр с мишницата, целта е да не свиеш мускула на 100% защото тогава го стимулираш да прогресира във връх. Относно големия обем на движение упражнения за него са последователно згъване с дъмбели от седеж като си се облегнал назад, ъгъла между торса и краката да е по-голям от 90гр, ръцете пуснати максимално назад, а дланите сочат към тялото, при изпълнението завърташ дланите постепенно докато на края на упражнението кутретата са най-на високо, на върха на упражнението китката трябва да е на нивото на брадичката.
Набиранията за бицепс също са подходящи за удължаване, но трябва да се пуска до долу. Изобщо когато згъвате за бицепс вдигайте тежестта на нивото очите, челото.

Мускулът не се удължава. Освен ако не измислите вариант сухожилието да се скъсява. Или костите да растат по - бързо от мускула.
Но като цяло визуалната му форма винаги може да бъде докарана.

Това, коеот казваш ти, няма никакво отношение към дължината на мускула, двете глави се различават. Вътрешна и външна. По размер.
Прави повече за външна. Регул;ирането е основно с ширината на хвата.

АВ

15.08.10
14:53

Всичко което написах е относно формата, разбира се че няма как да променим генетично заложеното, някои предпочитат по-остра форма на бицепса, други по продълговата, пример: Декстър Джаксън - продълговат, Рони Колман - остър.

15.08.10
15:25

казано от johny_trevata на 15.08.10, 11:19:

хм, аз имам някакъв странен проблем. вътрешната част на бицепса е видимо доста по-голяма от външната

Пусни една снимка за да преценят повече хора дали проблема не е само в твоята глава :)

15.08.10
18:04

казано от Стоянчо на 15.08.10, 15:25:

казано от johny_trevata на 15.08.10, 11:19:

хм, аз имам някакъв странен проблем. вътрешната част на бицепса е видимо доста по-голяма от външната

Пусни една снимка за да преценят повече хора дали проблема не е само в твоята глава :)

Започнах да си мисля, че проблема е в моята глава, ама не бицепсовата :D.
Глупостта ми е породена от следните 2 неща:
Всичките ми приятели, които ходят на фитнес имат по голям бицепс (визуално), когато ръката им е нормално отпусната надолу и тогава свиват мишница - предмишница на 90 градуса.
Но когато направя  Фронтален двоен бицепс (така би трябвало да е позата) просто изведнъж моя бицепс става най-голям (визуално).

Това би трябвало да е “гениалната” идея да пиша в тази тема.

Едит: Ако някой не е разбрал съм само на 15 :D

Мнението беше редактирано от johny_trevata на 15.08.10 18:07.

15.08.10
18:12

казано от Ангел Василев Тодоров на 15.08.10, 14:33:

Мускулът се удължава когата го тренираш с упражнения при които обема на движение е по-голям. Или когато съкращаваш мускула да половината от пълното му съкращение, примерно за бицепс от стоеж с лост от изпънати лакти ги свиваш докато образуват ъгъл от 90гр с мишницата,

Това е доста съмнителна информация,още повече,че двете сякаш си противоречат,че и да постигат едно и също.:)
Мускулът не може да се издължи,само да се удебели.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1