27.04.08
16:17
казано от Тютчев на 27.04.08, 16:12:
а това за 70 лег и 70 клек, ми мяза на природна сила в гърдите или слабост в краката, защото 70 лег и 70 клек от първия път е смешно
Е,смешно/тъжно това е положението. :) Килограмите ми и на трите базови упражнения лег,тяга,клек се доближаваха в началото.Сега като се замисля и тягата ми беше 70 килограма... :lol:
Ектомезоморф казваш?Мисля да се съглася,но доколко мезо и доколко екто?
27.04.08
16:23
Toва вече е сложна материя, но като се замислиш, няма особено значение :)
28.04.08
18:49
Гърди+Трицепс:
1.Горен лег дъмбели - 20,25,30,30
2.Равен лег - 70,60,70,60 (получи се без да искам)
3.Горен лег щанга - 60,60
4.Заигравка със скрипеца: Различни пози и килограми.Планирам в следващите ми тренировки да го включвам дейно.
5.Кофички - 8
1.Френско - 20,25,20
2.Лег с тесен хват - 40,40,45
3.Малко скрипец
29.04.08
02:45
Болката в главата ми при клековете се е дължала на повишено кръвно налягане.Точка по въпроса. :)
Много ми домъчня за тежките тренове и реших да започна отново програмата си “мляко и клек”,но поради финансови причини ще почакам,докато имам достатъчно средства за млякото. : ))
Прилагам снимка на моментното състояние на гърба ми.Просто,защото имам такава,не че имам какво да покажа.
29.04.08
19:33
Гръб+Бицепс:
1.Набирания - 10,7,7..4…долу..
2.Тяга - 50-загрявка ; 70,80,90,90 (ааах как влезе в гърба...)
3.Гребане със щанга - абсурд,нямах сили.Тягата взе своето. ;)
4.Гребане с дъмбел - 25,25,30
Тягата влезе МНОГО добре.Мисля,че все по-добре се уча да я правя.
1.Прав с щанга - 30,35,25
2.Скотово - 20,20,20
Мнението беше редактирано от BusyMan на 29.04.08 23:59.
30.04.08
21:36
Днес е сряда.Тялото ми пищи,харесва ми. :) Край на тридневния ми сплит и начало на “бутай/дърпай” от следващата седмица.Дефакто това правих понеделник и вторник и двата дни подред тренировките имаха доста по-силен ефект,особено дърпането.
Да имаш мускулна треска в абсолютно цялото тяло е мотивиращо,признавам си. :)
Ще мисля как точно ще изглежда програмата като се съвзема.
И все пак мисля,че е етично да попитам какво мислите за програмата преди да я пробвам.Мен по принцип ми е рано за смяна,обаче яко ми писна от този сплит,едвам го дишам това!Ще пусна едно търсене по форума.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 01.05.08 14:41.
казано от Тютчев на 27.04.08, 16:12:
а това за 70 лег и 70 клек, ми мяза на природна сила в гърдите или слабост в краката, защото 70 лег и 70 клек от първия път е смешно
ОФФ:А мойто на какво мяза като почвах да тренирам 30кг от лег не можеш да вдигам?хахах
01.05.08
18:21
Краченца:
1.Преден клек (за пръв път) - 50,70,70 (комплимент от случайно минаващ инструктор за техниката ми и ,че въобще изпълнявам това упражнение.) Явно кляканията ми идват отвътре. :-)
2.Клек с щанга зад врат - 70,80
3.Лег преса - 120,130
Предния клек бая ме изтощи,влюбих се в това упражнение. :) Много красиво,много приятно,иска се акъл да балансираш.Доволен съм и ще го включвам системно в тренировките си.
01.05.08
22:09
Мисля, че ще е добре да правиш набирания с широк подхват, като ти гледам гърба
01.05.08
22:15
казано от Тютчев на 01.05.08, 22:09:
Мисля, че ще е добре да правиш набирания с широк подхват, като ти гледам гърба
Еех,тъкмо да кажеш нещо интересно..обоснови се де. :) Защото тренират долната част на гърба ли?Ще ги включа и без това ми трябва разнообразие.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 01.05.08 22:24.
02.05.08
02:08
Никога не е късно да научиш,че си идиот.
Благодарен съм на Тютчев за този негов пост за пронирания хват при набиранията.Накара ме да се разровя малко и да проуча КАК ТОЧНО двете движения (прониран/супиниран хват) работят тялото ми (или обратно...все тая).Ето какво разбрах:
Първо да се разберем:
1.”Прониран хват” - дланите сочат навън
2.”Супиниран хват” - дланите сочат навътре (към физиономията ти)
Сега нещо лесно разбираемо:
1.При супинирания хват бицепса е поставен в позиция,по-удобна за неговата концентрация.Или,как да се изразя по-точно...позицията позволява бицепса да участва по-дейно в движението.Това ни навежда на мисълта,че бицепса поема по-голяма част от натоварването и “перките ни” не се натоварват достатъчно.Така излиза,нали?
2.При пронирания хват е по-неудобно на тялото да използва бицепса и той не участва толкова в движението,което какво ни говори?Че работим по концентрирано перките.(кефи ме да казвам “перки” : )) )
Не само,че на теория е така,че всички разсъждаваме така,но и упражнението го усещаме така.
И тази нощ,поради доволното количество Кока-Кола,аз бидейки невъзможно да заспя си чета материалчета ТОЧНО за мускулите,участващи при двата вида набиране.
Някой знае ли какво е “teres major”?Оказва се,че това била най-горната част на “перките”.И то една мъничка,миниатюрна част в сравнение с широките гръбни мускули.И когато се набираме с прониран хват,ние просто усещаме този мускул да се помпа и си мислим “ето,удрям перките,знам техниката”...дрън дрън...
Вижте ми гърба...коя е най-развитата..ахъм,извинете ЕДИНСТВЕНАТА развита част от него?Ами терес майора!
И се замислих.За да си развия гърба аз се нуждая от повече натоварване.Пронирания хват неможе да ми предложи по-голяма тежест или повече повторения,но супинирания-да.Оттук-нататъка започвам набирания със супиниран хват и тежест!
ИЗВОД: Набирането “за бицепс” позволява по-голям заряд/интензивност и е по-добрия вариант за изграждане на доволно впечатляващ гръб.
Малко уточнение: Ще каже някой сега “ама като се набирам със супиниран хват все едно се дигам с бицепсите”.Освен ако не си някакъв маниак,който умее да повдига собствените си килограми на бицепсово сгъване - не се бой,перките участват!
ПС: И защо никой не спомена това по-рано?! :-/
Мнението беше редактирано от BusyMan на 02.05.08 03:08.
казано от DeadManWalking на 02.05.08, 02:08:
ПС: И защо никой не спомена това по-рано?! :-/
Не си питал :)
Много драматично. :-P
Аз ги правя и с подхват и с надхват. И в двата варианта си докарвам мускулна треска в ‘перките’. При похдват използвам хват на ширината на раменете, при надхват по-широк, естествено има и малка в добавените килограми.
Това, че набирането в широк надхват, не ти дава възможност за повече килограми и затова няма да го правиш е...добър довод за да го спреш. Нещо като “моем да копам, моем и да не копам”.
Потърси и инфо за набирания с успореден хват, може да ти е интересно.
Иначе, статийката е интересна, но е малко в стил...Про&анти.
02.05.08
11:20
казано от С7АЛК3Р на 02.05.08, 09:19:
Много драматично. :-P
Аз ги правя и с подхват и с надхват. И в двата варианта си докарвам мускулна треска в ‘перките’. При похдват използвам хват на ширината на раменете, при надхват по-широк, естествено има и малка в добавените килограми.
Това, че набирането в широк надхват, не ти дава възможност за повече килограми и затова няма да го правиш е...добър довод за да го спреш. Нещо като “моем да копам, моем и да не копам”.
Потърси и инфо за набирания с успореден хват, може да ти е интересно.
Иначе, статийката е интересна, но е малко в стил...Про&анти.
Ми драматично ами...да беше видял изражението ми докато събирах информацията...хвърли ме в джаза!
Аз написъл ли съм,че ги спирам?!Едва ли ще спра пронирания хват. А това “никога не е късно да разбереш,че си идиот” ще го направя рубрика.За трети път пиша такова заключение в дневника си....та аз не смятах килограмите от лоста като дигам! :-)
EDIT: Точно там е работата,в интернет статиите препоръчват пронирания хват.Трябваше да пусна търсене за набирания и отделно за анатомия при концентричната част на движението.Оттам си направих някакви изводи,може и да не са съвсем верни,но е логично.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 02.05.08 11:46.
02.05.08
19:24
И при подхват и при надхват се товарят перките, това е ясно. Разликата е, че при подхвата помощни мускули са ти бицепсите, при надхвата раменете. Това обяснява защо едното е по-лесно. Присъединявам се към С7АЛК3Р, пробвай успореден хват-на ширината на раменете и много тесен (прехвърляш V хватката върху лоста и се набираш така. Също и смесен хват, като сменяш ръцете на всяка серия.
03.05.08
15:27
Рамо:
1.Изхвърляния:
а)без помощ от краката - 20,25,30
б)с изтласкване - 30,30,30
2.Раменни преси с дъмбели - 20,24,24,24
Задното рамо ритуално си го зае*авам в 90% от треновете.
Редакция: Имам натрапчивото усещане,че тези кила ще ги вдигна съвсем скоро.Не ме кефи числото 30,когато говорим за щанга. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.05.08 17:46.
Задното рамо, не го ...ритуално, ще ти липсва после. И много внимавай с изхвърлянията/изтласкванията, пази кръста - гледай щангата да не ти минава зад главата, че с по-голяма тежест..направо си те повлича.
Само на раменните преси и изхвърлянията ли ще разчиташ за рамото? Все пак..10 серии, които предимно натоварват предната част на рамото..?
03.05.08
18:29
казано от С7АЛК3Р на 03.05.08, 18:10:
Задното рамо, не го ...ритуално, ще ти липсва после. И много внимавай с изхвърлянията/изтласкванията, пази кръста - гледай щангата да не ти минава зад главата, че с по-голяма тежест..направо си те повлича.
Само на раменните преси и изхвърлянията ли ще разчиташ за рамото? Все пак..10 серии, които предимно натоварват предната част на рамото..?
Ммм...предложения?
Това са двете упражнения,които ми харесват.Останалите са ми скучни...На практика в тренировките си наблягам на упражненията,които ми допадат.И рамото се явява проблем,защото повдиганията на ръцете трябва да го правя насила...
Все пак ще включа упражнения за задно и средно рамо,само предложи нещо от собствен опит.Без вертолет зад гръб,защото това е върха на смотаните движения.Никакъв контрол,никаква изолация...едва ли не трапеца си помпам.
казано от DeadManWalking на 03.05.08, 15:27:
На мен пък това ми прави впечатление - това е теглото на двата дъмбела предполагам? Иначе нещо не ми се връзва.
03.05.08
18:34
казано от Петко К на 03.05.08, 18:29:
казано от DeadManWalking на 03.05.08, 15:27:
На мен пък това ми прави впечатление - това е теглото на двата дъмбела предполагам? Иначе нещо не ми се връзва.
Да,вдигам 70% от макса си на лег за раменни преси....само дето повторенията не са 8,а 5-6. :)
Редакция: Под “макс” имам предвид максималните кила за 8 повторения естествено - 35 кила дъмбел.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.05.08 18:37.
3.Горен лег с дъмбели - 24,24,20
Деадмана е бая корав.
03.05.08
18:38
казано от vatchev на 03.05.08, 18:35:
3.Горен лег с дъмбели - 24,24,20
Деадмана е бая корав.
Не,просто се лигавя на лега.Искаш ли видео? :) То при горния ми лег пак си дигам с рамо и трицепс...
Чакай малко ти за лега ли имаше предвид,че са бая килата или за раменни преси! :lol:
Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.05.08 18:41.
Последно, че не ми стана ясно - 24 кг е теглото на единия, или на двата дъмбела, взети заедно? Щото ако е първото, хич не ми се връзва с 30 кг на щангата.
А съотношението - 70% раменни преси спрямо лег е нормално.
03.05.08
18:48
Така,заредих си единия дъмбел с 4 тежести по 5 килограма.Лоста е около 2-3 кила.Направих с едната си ръка 8 повторения. Не е тежко бе хора. :)
В залата ми на дъмбелите не пише кила и ги определям по собствено усмотрение,но са точно! ;)
казано от Петко К на 03.05.08, 18:43:
Последно, че не ми стана ясно - 24 кг е теглото на единия, или на двата дъмбела, взети заедно? Щото ако е първото, хич не ми се връзва с 30 кг на щангата.
А съотношението - 70% раменни преси спрямо лег е нормално.
Ето как са нещата:
1.Раменна преса с щанга - 45х8
2.Раменни преси с дъмбели - 24х8 като 24 кила е единия дъмбел
3.Лег с 35 кила дъмбели правя. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.05.08 18:49.
А ясно, просто това изтласкване с 30 кг ме учуди, трябва според мен да можеш да го правиш с доста повече.
Мнението беше редактирано от Петко К на 03.05.08 18:54.
03.05.08
18:54
казано от Петко К на 03.05.08, 18:53:
А ясно, просто това изтласкване с 30 кг ме учуди, трябва според мен да го правиш с доста повече.
Трябва,и затова казвам,че ще вдигна килата.Беше ми за първи път и викам “ай да уча техника”... и така. :) Пък и почти не си използвах краката.
казано от DeadManWalking на 03.05.08, 18:29:
Ммм...предложения?
Това са двете упражнения,които ми харесват.Останалите са ми скучни...На практика в тренировките си наблягам на упражненията,които ми допадат.И рамото се явява проблем,защото повдиганията на ръцете трябва да го правя насила...
Все пак ще включа упражнения за задно и средно рамо,само предложи нещо от собствен опит.Без вертолет зад гръб,защото това е върха на смотаните движения.Никакъв контрол,никаква изолация...едва ли не трапеца си помпам.
Разтваряне в страни - аз съм му голям фен, но ако е от седеж с облегнат гръб.Разтваряне на дъмбели от наклон за задно рамо. Можеш да пробваш и с една ръка, а другата да подпираш на бедро, важното е да не се клатиш много и да не става ‘гребане’. :)
Вертолет зад гръб - това упражнение, така и не го експериментирах. Струва ми се ...неестествено.
За повдиганията на ръце - и на мен ми е некомфортно, освен при изпълнение с дъмбел. Иначе е готино упражнение.
04.05.08
02:55
казано от С7АЛК3Р на 03.05.08, 19:57:
Разтваряне в страни - аз съм му голям фен, но ако е от седеж с облегнат гръб.Разтваряне на дъмбели от наклон за задно рамо. Можеш да пробваш и с една ръка, а другата да подпираш на бедро, важното е да не се клатиш много и да не става ‘гребане’. :)
Вертолет зад гръб - това упражнение, така и не го експериментирах. Струва ми се ...неестествено.
За повдиганията на ръце - и на мен ми е некомфортно, освен при изпълнение с дъмбел. Иначе е готино упражнение.
Ок,само дето ще срещна проблеми с правилното изолиране на задното рамо при наклона.Просто не го усещам това нещо. :) Ще свикна...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.05.08 12:20.
04.05.08
20:05
Ядосан съм.Ядосан съм,защото на старите ми снимки изглеждам със същата мускулна маса,но с талия на балерина и плочки.Ядосан съм,защото за 4 месеца почти не съм качил маса,а много мазно и сила.Знам,че за 4 месеца немога да постигна много,НО на старите снимки изглеждам по-корав!?!
Мисля да започна да правя кардио тренировки (тичане) в един ден след тренировка - вторник,четвъртък,събота.
А мисля даже да спра фитнеса и да се ориентирам към ОФП.Набирания,кофички,коремни преси и т.н.
Дали да комбинирам фитнеса с кардио или ОФП с кардио?!
Всъщност на първо време просто искам да се оттърва от мазното.Фитнеса остава. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.05.08 20:06.
казано от DeadManWalking на 04.05.08, 17:16:
Пука ми за мазнините,аз тях лесно ще ги разкарам. ;)
Нали не ти пукаше от мазнините :)
Не може да качиш няколко кила за месец или седмица и да искаш да са мускули :) Четири месеца стигат само за подготвителен период, през който да научиш техниката на упражненията и да потренираш нервната система. Все още е рано да очакваш кой знае какъв растеж на мускулна маса. Имай предвид, че не се качват мускули толкова лесно, нормалното темпо е само няколко килограма на година (натурално), и то ако правиш всичко правилно (режим, тренировки, възстановяване и т.н.). Като начинаещ може би малко повече, но не много.
04.05.08
21:07
казано от Петко К на 04.05.08, 20:59:
Не може да качиш няколко кила за месец или седмица и да искаш да са мускули :) Четири месеца стигат само за подготвителен период, през който да научиш техниката на упражненията и да потренираш нервната система. Все още е рано да очакваш кой знае какъв растеж на мускулна маса. Имай предвид, че не се качват мускули толкова лесно, нормалното темпо е само няколко килограма на година (натурално), и то ако правиш всичко правилно (режим, тренировки, възстановяване и т.н.). Като начинаещ може би малко повече, но не много.
Не ми пука от мазнини,ако качам ММ.При положение,че стоя същия,но губя талия няма смисъл. :)
Ще проуча въпроса с ОФП-то.Иска ми се тренировките ми да са всеки божи ден.Това 3 пъти на седмица е просто лигавене според мен.Дори да си скъсам задника в залата на следващия ден съм свеж.Не мен просто ме изнерви,че като сравнявам гърдите си преди и след просто не са мръднали.Ръцете имат 2-3 см отгоре,краката ОПРЕДЕЛЕНО :lol: ,гърба също,силата страшно много скочи,ама тия гърди ме дразнят много!
Както и да е,Петко К ме мотивира да си продължа освинването (тренировките ха-ха).Най-вече заради покачването на силата.Но кардио ще включа,само дето незнам кога точно...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.05.08 21:54.
Както и да е,Петко К ме мотивира да си продължа освинването (тренировките ха-ха).Най-вече заради покачването на силата.
Това е. Повечето хора, когато започват в преследването на много бързи резултати (от април до юли примерно :lol: ) пропускат момента, на който Петко К наблегна. Независимо дали искаш да тренираш силово, бодибилдинг или каквото и да е, първите 2 години НЯМА начин да изглеждаш кой знае колко добре - първо се изгражда база, което отнема много време и най-много усилия от всичко, и едва след това се правят козметични промени (което при изградена база е детска игра). Ако имаш добре изградена основа, можеш да качваш, чистиш или правиш каквото искаш с тялото си много по-лесно. Иначе , 3 месеца “тренировки за маса” и после “ужас, скриха ми се плочките, започвам да чистя, явно съм качил много” - така се става плажен билдър и нищо повече. В доста от постовете ти ми се струва, че осъзнаваш това, за което евала. Успех!
05.05.08
06:28
казано от DeadManWalking на 04.05.08, 21:07:
казано от Петко К на 04.05.08, 20:59:
Не може да качиш няколко кила за месец или седмица и да искаш да са мускули :) Четири месеца стигат само за подготвителен период, през който да научиш техниката на упражненията и да потренираш нервната система. Все още е рано да очакваш кой знае какъв растеж на мускулна маса. Имай предвид, че не се качват мускули толкова лесно, нормалното темпо е само няколко килограма на година (натурално), и то ако правиш всичко правилно (режим, тренировки, възстановяване и т.н.). Като начинаещ може би малко повече, но не много.Не ми пука от мазнини,ако качам ММ.При положение,че стоя същия,но губя талия няма смисъл. :)
Ще проуча въпроса с ОФП-то.Иска ми се тренировките ми да са всеки божи ден.Това 3 пъти на седмица е просто лигавене според мен.Дори да си скъсам задника в залата на следващия ден съм свеж.Не мен просто ме изнерви,че като сравнявам гърдите си преди и след просто не са мръднали.Ръцете имат 2-3 см отгоре,краката ОПРЕДЕЛЕНО :lol: ,гърба също,силата страшно много скочи,ама тия гърди ме дразнят много!Както и да е,Петко К ме мотивира да си продължа освинването (тренировките ха-ха).Най-вече заради покачването на силата.Но кардио ще включа,само дето незнам кога точно...
Koфите и набиранията нема да имат ефект дълго време !!! застои ще има според мен !!
казано от G33K на 05.05.08, 04:42:
Както и да е,Петко К ме мотивира да си продължа освинването (тренировките ха-ха).Най-вече заради покачването на силата.
Това е. Повечето хора, когато започват в преследването на много бързи резултати (от април до юли примерно :lol: ) пропускат момента, на който Петко К наблегна. Независимо дали искаш да тренираш силово, бодибилдинг или каквото и да е, първите 2 години НЯМА начин да изглеждаш кой знае колко добре - първо се изгражда база, което отнема много време и най-много усилия от всичко, и едва след това се правят козметични промени (което при изградена база е детска игра). Ако имаш добре изградена основа, можеш да качваш, чистиш или правиш каквото искаш с тялото си много по-лесно. Иначе , 3 месеца “тренировки за маса” и после “ужас, скриха ми се плочките, започвам да чистя, явно съм качил много” - така се става плажен билдър и нищо повече. В доста от постовете ти ми се струва, че осъзнаваш това, за което евала. Успех!
С оглед на малката традицийка на ДедМенУолкинг, този ти пост ще трябва да си го удебели и да го перне в червен цвят, струва ми се. :)
Човек, ако няма търпение... Просто няма смисъл. Хвърляш се от перфектната програма в перфектната методика, през перфектния метод, а накрая...
2 седмици по-късно,
все още не си придобил желаната визия на оня от снимката. Разочароващо, може би.
Неслучайно, доста хора следят и пишат в този дневник. Желанието за успех и за знания е похвално.
Не всичко е хъс, трябва и търпение - постоянство.
Мнението беше редактирано от 6th на 05.05.08 13:47.
05.05.08
14:15
казано от С7АЛК3Р на 05.05.08, 13:45:
С оглед на малката традицийка на ДедМенУолкинг, този ти пост ще трябва да си го удебели и да го перне в червен цвят, струва ми се. :)
Човек, ако няма търпение... Просто няма смисъл. Хвърляш се от перфектната програма в перфектната методика, през перфектния метод, а накрая...
2 седмици по-късно,
все още не си придобил желаната визия на оня от снимката. Разочароващо, може би.Неслучайно, доста хора следят и пишат в този дневник. Желанието за успех и за знания е похвално.
Не всичко е хъс, трябва и търпение - постоянство.
Хаха,бъзикай ме ти,бъзикай ме!Нали знаеш,че в този дневник 60% от това,което пиша не се изпълнява. :-) Мина ми през ума за ОФП и наистина съм малко разочарован от гърдите,но да спирам фитнеса?Вие сериозно ли? :)
Сега отивам да гризна желязото и като се върна ща си попълня дневника,който верно стана много цветен,ама пък май**** му! ;)
Нямам търпение,тук си прав!Започвам да разбирам,че трябва много време,а единственото,което ме мотивира са резултатите.Забелязвам,че минат ли 6 дена от тренировка за гърди и гъдите ми започват да ми изглеждат малки,минат ли 6 дена от трена за гръб и гърба ми “се свива”. %-P
Пък и в крайна сметка този дневник не е само за да си пиша глупостите,когато имам повечко свободно време.Именно затова го направих,за да не се отказвам.Таа достатъчно мисловна дейност от мен,отивам да превърна и последните си мозъчни клетки в мускулно влакно!!
Ей,това за плажа.Аз още от януари месец съм се решил да си продължа тренирането за маса и лятото.Просто си представете реакцията ми,когато на стари снимки изглеждам в по-добра форма... :long: Ако става въпрос те плочките се скриха още преди два месеца. : ))) Не ми е толкова за пресата,колкото за талията,но ще го преживея айде!
Хубавите неща стават бавно и тая работа с бодибилдинга без жертви явно няма мине!
Мнението беше редактирано от BusyMan на 05.05.08 14:22.
05.05.08
16:08
Тъкмо свърших тренировката и в залата влезе едно доста “атрактивно” момиче...накратко-правих и бицепс днеска... :-)
1.Полулег с дъмбели - 24,30,30,30
2.Равен лег - 70,70,60
3.Кофички - 8х7кг,8,8
1.Френско - 15,20,25,30х4
2.Разгъване на дъмбел зад глава - 24,24,24,24
3.Разгъване на скрипец - нз х 3 серии х 8-10 повторения
1.Бицепсово с LZ щанга - 15,20,25,30х4
2.Сгъване на дъмбели от полулег - 5,5,7,7
3.Скотово с дъмбел - 7,7,10
На дъмбелите не пише килограми,така че за сгъванията немога да съм сигурен...На големите дъмбели пише. : ))
Мен ми се струва слаба тренировката за гърди...после що не растат...но пък силата ми на лег ми допада.
06.05.08
21:38
Днес целия ден убийствена мускулна треска в гърди,бицепс,трицепс...не съм усещал такова чудо.Възможно ли е да е в резултат от занижен прием на белтъчини?!
Утре правя гръб сутринта преди даскало,а в училище...уф егати ужаса...
СТАЛКЕР неправилно се изрази “идеалната програма”,никога не съм очаквал бързи резултати от нищо,но Господи как ми липсват тежките клекове!!Лятото ги почвам наново. ;)
ПС: Не гледайте филма “материални момичета”! :shut:
Мнението беше редактирано от BusyMan на 06.05.08 21:39.
Извод - повече мадами в залата, повече МТ извън нея.
Кой филм?!?!? :lol:
Мнението беше редактирано от 6th на 06.05.08 23:38.
07.05.08
01:30
Събудих се посред нощите пак...ти кога спиш?
Нищо ново за мускулната треска.Всеизвестно е,че мъжете се представят по-добре,когато са пред публика.
Вече виждам успешен ПР на фитнес,бъкан с жени : “Женски фитнес - освободете се от напрежението!” (rock)
Относно филма...две блондинки се лигавят.Все едно съм в клас!Отврат!
Ще включа лицеви на една ръка в тренировките си.Целя:
-Заякване на рамената = по-малко контузии
-Сила в рамена и трицепс = сила на лег (силата на лег няма да казвам на какво е равна)
-Подобряване на стабилизацията/баланса или както се води там.
-Така и така исках малко работа със собствено тегло,а обикновените лицеви са много леки.
П.С.: Пак обърнахме дневника на чат. (Всъщност отдавна изгубих битката за сносен дневник,така че... :) )
EDIT: Оня ден докато си правя полулега с дъмбели се приближава един мъж до мен и ми прави следната забележка : “Нали знаеш,че така,както го правиш не е флайс?” :gulp: Отговарям положително и си продължавам докато размишлявам какво съм чул току що и той се обажда пак: “Защото и аз се бърках преди.” :-/
Спешна редакция: “две блондинки се лигавят” го казах в преносен смисъл!!! :lol: Как не се усещам к’ви ги ръся...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 07.05.08 06:35.
07.05.08
07:49
Снощи спах 2-3 часа максимум.След като се стреснах по средата на един сън неможах да заспя повече - не бях уморен.Та дълго мислех дали да оставя тренировката за друг път или да я направя сега.Все пак не ми се ходеше на училище без да си направя една добра тренировка,че поне като заспя в час по история да се възстановявам. :) Дължа всичките си резултати в фитнеса на часовете по история,химия,математика и др.
Та все пак отидох.Гръб:
1.Набирания - 10,5 с подхват...липса на желание за повече...
2.Тяга - 40,60,80,90,90 (не стигнах до 100 нарочно.реших,че 90 са ми предостатъчно тежки за да си развия гърба и от излишна гъзария файда няма)
3.Гребане с дъмбел (голяма мъка ви казвам..) - 24,24,24
4.Вертикален скрипец да замажа положението с набиранията
На закуска ядох много малко и за капак тренирах през мускулната треска на бицепса.
Тръгнах си едвам,едвам от залата и се прибрах,жадно впивайки устни в чашата с мляко.Много тегав трен...малко ми се вие свят,но не съм се чувствал по-доволен от себе си! ;-)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 07.05.08 07:50.