Пет дни седмично при една година опит?

03.01.08
22:03

Здравейте на всички маниаци, след близо година в залата съм готов за малко по серизно натоварване, но не съм сигурен за програмата..целта ми е да редувам голяма-малка...изоставащо е рамото..кажете по едно мнение..
1-и ден: гърди
2-и ден: ръце
3-и ден: почивка
4-и ден: гръб
5-и ден: рамо
6-и ден: крака
7-и ден: почивка
възстановявам добре, креатин , глутамин, протеин Scitec 100% Whey

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:31.

04.01.08
08:22

Това е по-добър вариант.
1.Гърди
2.Гръб
3.Почивка
4.Крака
5.Ръце
6.Рамо
7.Почивка

Тренировки 5 пъти седмично не е малко, а много сериозно натоварване. Аз си го позволих след 5 години тренировки и на моменти издишах в буквалния смисъл. Горещо ти препоръчвам да преосмислиш сплита си и да прецениш, дали 4 тежки тренировки няма да са по-ефективни.

04.01.08
09:40

Защо 5?, повече не е по - добре, ако беше аз сигурно щях да тренирам 14 пъти седмично - по два пъти дневно. Номера е отиваш в залата товариш мускула пълноценно с добре избрани упражнения и гледаш да си почиваш и да ядеш повече.
Тренировката дава само импулс за растене на мускулите, ако ти отиваш да ги натоварваш пак преди да са напълно възтановени си губиш времето.Примерно как ще ти расте добре рамото като то се натоварва на 3 пъти при гърдите, ръцете и когато го товариш самостоятелно при това дните в които се товари не са разпределени добре или когато тренираш 3 последователни дни?. Не, сплита ти не е обмислен добре.

FZ

04.01.08
10:25

Според мен е по добре така :
понеделник-гърди, рамо ,трапец , корем
вторник-почивка
сряда-гръб, крака
четвъртък-почивка
петък-бицепс,трицепс,корем
събота -почивка
неделя-почивка

04.01.08
10:53

Идеята ми е да се прави по една мускулна група на тренировка, като по възможност да не се събират две големи една след друга... и да отделя рамото,защото не мога да го натоваря пълноценно като го тренирам с гърди.

04.01.08
14:21

Нормално е всеки да ти даде различно мнение. Ето и моето:
гърди
рамо
крака
гръб
ръце
почивка
почивка

04.01.08
15:00

казано от n_sko на 04.01.08, 10:53:

Идеята ми е да се прави по една мускулна група на тренировка, като по възможност да не се събират две големи една след друга... и да отделя рамото,защото не мога да го натоваря пълноценно като го тренирам с гърди.

Можеш да комбинираш рамото с трицепса, гърди с предмишници, гръб и бицепс и бедра - прасци, 4 дни и готово няма нужда от кой знае какви сложни сплитове, а и защо да не можеш да тренираш хубаво рамото с гърдите? това опира до подбора на упражнения - ако правиш по 4-5 упражнения за гърди сигурно няма да имаш сила и за рамото но ако правиш хоризонтална и горна лежанка и едни кофички защо да не можеш да направиш и едни раменни преси и едни разтваряния встрани ако искаш преди кофичките?

04.01.08
21:25

благодаря за предложенията,ще пробвам 5 дни/сед. за месец да видя резултата , само така ще разбера дали има смисъл от отделняето на рамото..
@Alkorin прав си че тренирам здраво гърдите и нямам много сила за рамото.. може да пробвам нещо подобно (или същия) на сплита който предложи, мерси за съвета..

щом искаш да натовариш пълноценно рамото може така:
рамо
ръце
почивка
гърди
гръб
крака
почивка
аз лично така сам отделил рамото и сам доволен

14.05.08
06:19

5 дни е наистина тежко, особено ако вдигаш сериозно... след като почнах тоя сплит ми се доспива по често и се чуствам отпаднал като цяло..

Мнението беше редактирано от n_sko на 14.05.08 06:20.

14.05.08
07:15

след като почнах тоя сплит ми се доспива по често и се чуствам отпаднал като цяло..

Добра причина да го спреш  :) Или да ядеш повече, но това по-скоро няма да помогне достатъчно. Като цяло 5 дни седмично на сплит е прекалено, поради идеята на сплит тренировката, а именно - пълно изцеждане на целевата за деня мускулна група. Аз тренирам 6 дни в седмицата с тежести, но никога не целя (съответно не стигам) до изцеждане и нямам проблеми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1