Малко критика за програмата ми.

TE

17.01.08
20:20

Привет на всички ;)
Първо малко да  ви похваля - сайта и форумът са страхотни (и като дизайн и като инф база, която има).
Правя 16 след 2 месец, мерки - височина 1,78-9 ; 65 кг, ръка 32 ; гръдна 91-2 стегната и с поет въздух ; 38 прасец; талията 81, но не мисля, че съм го измерил точно. Мазнини доста, въпреки че не личи особено.
От 2006 играя активно баскетбол, тренирах 1 година. Спрях есента на 2007 заради претоварване на коляното и няма да играя още няколко месеца. За това време поддържах едни и същи килограми (62 ).
Изкрах един месец кръгова тренировка http://www.bb-team.org/workout/1359/ , като почти всеки път се стараех да пробвам и по някое ново упражнение, да свикна с техниката. От тази седмица започнах модифициран вариант на може би най-клишираната програма http://www.bb-team.org/workout/1358/ .
Понеделник: гърди + бицепс
Повдигане на щанга от лег -  разгрявка с 20 кг 15-20 интензивни повторения ; 10 повторения с 30 кг ; 3 серии от 8 повторения с 35 кг
Повдигане на щанга от полулег - същата работа
Повдигане на щанга от обратен лег - пак същото
Пек дек - 1 загрявачна с 15 кг ; 1 серии от 12 повторения с 25 кг ; 3х8 с 30 кг
Мисля, че мога да направя последата серия 6 повторения с 40 кг, но не съм пробвал все още. По-добре ли ще е така?
Всеки път ще разменям по едно от упраженията с щанга с дъмбели. Също смятам да редувам пек-дек-а с флайс през 2 седмици.

Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж - 3х8, килограмите са около 10, разгрявката е с 7.
Концентрично сгъване - същото.
В случай, че не съм ги натоварил хубаво вкарвам и сгъване с кривата щанга до изтощаване.
Сряда: трицепс и гръб
Сгъване на щанга от лежанка с тесен хват - 1 разгрявка с 20 и 3 с 30 кг, но мисля, че техниката не ми е правилна... задължително ще нарпавя справка за другата сряда.
Разгъване на дъмбел зад глава - 1х12 повторения, 3х8 повторения (не помня килата;p)
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 2х8 с въже и 2х8 ‘нормално’
Дъмбела зад глава мисля да го сменя с френска преса от лег.

Гребане с дъмбел - 4х8 кила, с 13 кг дъмбел.
Придърпване на вертикален скрипец - 1х12 с 25 кг; 1х10 с 30 и 2х8 с 35 кила Х един път пред гърди и един път зад врат (общо 6)
Т-щанга мечка - 4х8 Другата сряда ще ми е за първи път
Придърпване на долен скрипец - 1х10 + 3х8 с 30-35 кг, но забелязах, че техниката не ми е много правилна.

Петък:рамо, корем и малко крака
Раменни преси пред врат - 1 разгрявачна; 4х8 или 1х10+3х8
Раменно разтваряне встрани - 3х8
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред от седеж - 3х8

За краката бедрено сгъване и разгъване, колело. Вкъщи правя calf raises (подобно на повдиганията на калф машина) от време на време за прасеца.

Коремни преси - 4х20 като 2 са от римско столче, а две от ‘обратен лег’ подобният уред.
Повдигане на краката от вис 4х10
Връткане на ‘връткаща машина’ :D незнам как се казва, но ми харесва упражнението) - 2 минути
Лично мнеие за програмата: Тазси седмица ми е първата
1. Много съм доволен от тренировката за гърди, бяха хубаво напомпани и изтощени. Щом се прибрах вкъщи направих 2 лицеви и на третата паднах (само пробвах да видя колко съм се изтощил).
2. Пропуснах бицепс, защото ме чакаше класно на следващият ден,а се забавих доста на гърдите.
3.Доволен от трицепса!
4.Не бях особено доволен от гърба, за това добавих и мечка за следащият път. Мисля да вдигна сериите на скрипеца. Не мога да се набирам btw.
5. Не съм все още правил рамене, но смятам, че ще съм доволен.
Надявам се на малко критика и съвети от ваша страна относно програмата ми :)
edit:забравих да псомена, че целта ми е нарастване на мускулна маса.

Темата беше редактирана от The Exploited на 17.01.08 20:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1