18.01.08
14:51
Здравейте.От залата чух за този сайт.Поздравления на тези,които са го направили.Много е полезен и има много неща,които могат да се научат.
А сега към същината-на 15 години съм,тежа 80 кг и съм висок 180 см.Преди 3 години съм се занимавал с тае-куон-до.В клуба наблягахме на физически подготовки-лицеви опори,коремни преси,набирания и много тичане.Тренирал съм горе-долу година и половина.След това спрях и през това време съм правил вкъщи и навън набирания и лицеви опори,но не много често.1 приятел ме заведе в залата преди 7 месеца и от тогава не съм спирал да ходя.Първоначално ходих 3 пъти седмично и правех по малко от всичко.2 месеца беше така и инструктора в залата ми направи програма.4 месеца трениране с тази програма ми се отразиха много добре.Миналия месец я смених с тази:
1 ден:Гърди и прасец
-Изтласкване от лег-4х8
-Изтласкване от полулег-4х8
-Флайс-4х8-10
-Кросоувър-3х12
-Повдигане на пръсти от седеж-4х12
2 ден:Гръб и трапец
-Набиране с широк хват-4х6-8
-Скрипец зад врат-4х6-8
-Гребане с щанга-4х6
-Долен скрипец-4х6
-Повдигане с лост за трапец-4х8
3 ден-почивка
4 ден:Рамо и трицепс
-Изтласкване на лост пред врат-3х8-10
-Раменни преси с дъмбел-3х6-8
-Странично вдигане с дъмбел от седеж-3х6-8
-Изтласкване на крив лост отпред-3х6-8
-Кофички-3х8-10
-Френско с крив лост-4х6-8
-Изтласкване на лост с тесен хват-4х6
-Скрипец с прав лост-3х6
5 ден:Бицепс и крака
-Сгъване с лост (прав)-4х6
-Последователно с дъмбели-4х8-10
-Скотово с крив лост-4х8-10
-Концентрирано-3х12
-Клякане с щанга-4х6-8
-Бенч преса-4х6
-Предно бедро-4:8-10
Ден 6 и 7 почивам
Какво ще кажете?Очаквам забележки :)
Между сериите почивам 2 мин и правя стречинг през това време.Винаги загявам добре и правя в началото на тренировката 2 заграващи серии само с лост за тази мускулна група която ще тренирам в деня.Приятен ден
1.Гърди - и 3 упражнения вършат работа, махни пак-дека, защото дублира флайса или ги редувай през тренировла;
2.Гръб - няма тяга?! След набирането сложи гребането.
3.Трицепс - 3 упражнения са достатъчни. За рамо - остави или раменните преси или тласкането с лоста.
4.Бицепс - и 2 упражнения стогат, максимум 3, но 4 е много.
И накрая не си комбинирал добре мускулните групи, опитай така:
1.Гръб+задно рамо+трапец;
2.Гърди;
3.почивка;
4.Бицеп+трицепс;
5.Крака+рамо.