07.02.08
11:11
Здравейте аз съм жена на 25 години и отчаяно се нуждая от програма за заякване.
Живея в страна, в която много не обичат чужденци, а на всичкото отгоре и аз тренирам бейзбол. За съжаление съм попаднала в изолация(докякъде от треньорите, които не говорят английски, а на мен още ми е трудно с техния език и загрявам по-бавно. Те същевременно започват да ме приемат за глупава и кръгчето се завърта) и мога да се измъкна от него само ако покажа по-добри резултати...
Проблемът ми се състои в това, че съм драстично по-слаба физически (не слаботелесна... просто като сила)и тези по-добри резултати според мен бих могла да постигна само, ако засиля организма си... а аз не зная как... Изключително важно е да заякна в краката :-(
Мерките ми са 160см, 58кг. Като физическа активност: понеделник - спининг и фитнес (това е заедно с отбора), вторник (батиране... и заякване на ръце), четвъртък (тренирам у дома, редувам велоелгометър и скачане на въже... и след това правя упражнения за корем), петък(батиране, заякване на ръце и обща физическа подготовка)...
Много съм отчаяна вече, защото ми липсва стимул, тъй като се сблъсквам с тотално недоверие. Моля, помогнете ми...
Благодаря, Благодаря
Здравей!
Успокой топката и мисли логично :)
Проблемът ми се състои в това, че съм драстично по-слаба физически (не слаботелесна… просто като сила)
четвъртък (тренирам у дома, редувам велоелгометър и скачане на въже… и след това правя упражнения за корем)
тези горните две неща не ми се връзват.
Като ти трябва сила, защо не тренираш сила, а издръжливост у дома?
Второ, не си казала къде и кога ще спортуваш за развитието на таз сила, тоест какви средства за спорт можеш да ползваш?
И трето кажи малко повече за себе си - на колко си години, тренирала ли си преди и какво, сега от колко време тренираш, имаш ли травми или здравословни проблеми, ...
Дай инфото и ще помагаме.
:)
Здравей и много ти благодаря за отговора... Тренирам от 10 години този спорт, но в България сме на такова отчаяно ниво, че никога не сме стигали до фитнес и заякване и разни други неща. Така че съм “босичка” в тази сфера... не разбирам много от мускули... от програми, но съм се амбицирала страшно много и ще се науча....(сега чета всичко из сайта).
Спортувам предимно вечер, тъй като през деня съм заета, а за щастие нямам никакви травми или здравословни проблеми. У дома разполагам с велоергометър и гирички от 1 кг (не ми се смей много).
Храненето: него промених също. Преди бях вегетарианка, но ми стана ясно, че без месо... “една топка като хората не мога да ударя” и започнах да ям пилешко месо и яйца и сирене и мляко... Сега се храня с много зеленчуци и изобщо ... полезни неща... Малко съм трътлява де(ама то коя ли жена не се вижда трътлява в собствените си очи).
Пропуснах да кажа, че съм на 25 години.
Аз... просто не знам как да тренирам за сила (а карам велоелгометър и скачам, защото все пак си имам тук таме сланинки, които трябва да изчезнат).
Съжалявам, че така объркано стана всичко... Просто аз съм някаква тотална невежа в тези неща и ми е много мъчно, че ме подценяват и не искат да тренират с мен :-(.
А на теб много ти благодаря за вниманието...
Magda много е хубаво като някой има такова силно желание за развитие, това и дисциплината заедно с търпението са ключовите елементи за успеха, накратко силата се развива с базови предимно многоставни упражнения главно с тежести и със собствено тяло - клякане с щанга, мъртва тяга, набирания, кофички, вдигане от лег, раменни преси, гребане, сгъване с щанга и др. те ти развиват т.н първична сурова сила това е силата на съпротивление - при тези и други упражнения движението в позитивната си част (вдигането) е експлозивна но и контролирана и често не става бързо предвид тежестите с които се тренира, а негативната (спускането) е бавна и контролирана т.е. ти се съпротивляваш на спускането на тежеста, в различни спортове се използват и олимпийските движения които са главно две изтласкване и изхвърляне - те не развиват толкова суровата сила а повече моща т.е. там основното е да се вдигне дадена тежест с максимална скорост т.е. силата и бързината в едно координирано движение дават моща. Това са общо взето двата клона на тренирането с тежести които дават реални резултати. Атлети които са ги комбинирали са постигали невероятни резултати.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 07.02.08 14:26.
Magda, първо поздравления за желанието и хъса. Ако някой може да ти помогне да постигнеш целите си - това е Митака (не се залъгвай по това че имам малко публикации - форума го чета от много време, просто рядко давам съвети). Като цяло те поздравявам и за промяната в храненето, защото аз лично съм изключително месояден и ми е трудно да си представя как вегетарианците не ядат месо. По отношение на тренировките имаш пълната ми морална подкрепа, просто защото не разбирам много от фитнес за жени. Alkorin ти е казал много верни неща и ако успееш да комбинираш силовите тренировки с така необходимата ти бързина и експлозивност, няма да имаш проблеми. Желая ти успех и дано смачкаш всички неверници и докажеш, че щом искаш нещо - го постигаш! :)
Мнението беше редактирано от Bumer на 07.02.08 14:35.
Много, много ви благодаря и на двамата за мненията... Ще помисля над тях и ще си извадя такъв тип упражнения. Като ги разгледам сигурно ще възникнат въпроси и пак ще си питам... :-)
Наистина хъса го имам и съм сигурна, че ще се справя. Просто не знаех откъде да започна, да преди 1 година във фитнес зала не бях стъпвала, например.
А по въпроса с храненето... аз дори бях пълен вегетарианец... и се чудех защо съм толкова немощна (наистина съм се чудела :roll: )