15.02.08
18:00
Значи имам стаж около един месец но преди това сам тренирал по 1-2 месеца няколко пъти.На миналата ми тренировка с щанга ми израстна от ляво трапеца.От дясно почти не е пораснал.Ам днес правих с думбели за да видя следващите дни как сам израстнал.Между другото сам на 16 55 кг 168
15.02.08
18:38
Бъди спокоен, няма НИКАКЪВ повод за притеснение. Със сигурност трапеца ти не е “израстнал” за една тренировка - просто се е напомпил с кръв и е изглеждал по-голям. Сигурен съм, че асиметрията между лявата и дясната част я виждаш ти. И накрая, за да те успокоя съвсем, ще ти споделя, че в самото начало, когато започнах да тренирам сериозно и при мен лявата част беше по-голяма от дясната, но само при позиране. С течение на времето разликата изчезна... в момента трапецовидния ми мускул изглежда чудесно, въпреки че рядко отделям специално упражнение за него. Тягата е достатъчна.
Благодаря за отговора.Да наистина само като си стегна мускула тогава има разлика ина4е мисля че няма.Май пак трагвам с лоста да правя че усещам че се натоварвам повече отколкото с дамбелите :)
17.02.08
08:54
казано от qvkata на 15.02.08, 19:09:
Благодаря за отговора.Да наистина само като си стегна мускула тогава има разлика ина4е мисля че няма.Май пак трагвам с лоста да правя че усещам че се натоварвам повече отколкото с дамбелите :)
Прави и с лоста и с дъмбелите и тогава трапеца ще се натовари по добре ;)